Kétségkívül volt rá példa, legutóbb a lengyelországi tornán, hogy kisemberekkel nyert csatát Rátgéber. De egy EB-hez ez kevés lehet, mint ahogy a PVSK sem tudott egyenletesen jó teljesítményt nyújtani az EuroLigában Tuvics leigazolása előtt.
Természetesen én is abban bízom, hogy jól fog menni a lányoknak, de úgy gondolom, hogy hendikeppel indulnak, és annaál jobban fogok örülni minden sikernek!
Seres a magasabbak közül való ugyan, és nem is pehelysúlyú (mint pl. Béres), de mégsem center. Saját bevallása szerint is szívesebben dob középtávolról, mintsem a palánk alatt harcolna. Sőt, triplákat is szokott dobni. Valamilyen szinten biztos meg tudná oldani a centerfeladatot is, ha azt osztanák rá, de Sztyepanovával, Tuviccsal, Kotocovával, Dydekkel nem veszi fel a versenyt. Ezeknek a klasszisoknak a semlegesítését csapatmunkával kell megoldani, majd kiderül, hogyan sikerül.
Eördögh és Balogh története a válogatottal még '98-ban szakadt meg. A részleteket legjobb lenne a korabeli sajtóból felidézni, ilyen távolból már színeződnek az emlékek :-)
Emlékszel, amikor a Mosleyt elküldték, az egyik EL-ellenfélnél meg volt 207 centis center, és mégis mi győztünk? A jó védekezéssel ellensúlyozni lehet a várható centerproblémát, nem kell nekünk százközeli meccseket játszanunk.
Igen, közben megtaláltam a műsorfüzetet, egy évvel később rendeztünk Eb-t. A megnyitó az egy ponttal elvesztett olasz meccs után volt, sok kedvük volt hozzá a lányoknak...
Én attól tartok, hogy csodák nincsenek. Ha vannak, három napnál azok sem tartanak tovább. Jelenleg nincs az európai élvonalba tartozó centere a válogatottnak, és az EB-ig nem is lesz. Ezzel az ellenfelek is tisztában vannak.
Ettől persze még nyerhetünk meccseket, de ha érmes helyezésig sikerülne jutni, az nagy bravúr lenne, taktikailag mindenképpen.
Hajrá magyarok!!!
Ui.: az EB-ket az utóbbi időben páratlan években rendezték, de ez csak apró szurkálódás volt.
Ha a klasszikus centerposztra gondolsz(5-ös) , akkor (bár "igazi" 5-ös centerünk jelenleg nincs) az val'szeg Kalmár-Nagy Dórán fog múlni!Bízom Rátgéberben!
Hatos csoportok vannak, ezért aki a csoport első négy helyének valamelyikén akar végezni, annak 2 azaz két csapatot kell maga mögé utasítania, vagyis legyőznie. A görögök legyőzése papírforma-győzelem lenne, a többi nem; szerintem a csehekkel, a szlovákokkal és a litvánokkal nagyjából egy súlycsoportban vagyunk, ellenük bármi lehet, az oroszok legyőzését kifejezetten bravúrnak tartanám.
Még négy nap, és a tétmeccseket tekintve ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk!!!!! A ruszkik lesznek ismét az ellenfél, akik ellen Pécsett kidrukkoltuk-kiküzdöttük a kijutást. Mondjátok, ha nem így van, a csoportból továbbkerüléshez egy győzelemre van szükség, ezt a cseh és görög meccs közül csak-csak megszerezzük ebből a húzós csoportból! Onnantól, mint itt Magyarországon, már meg sem állunk a legjobb négyig!!!!!! A klubcsapattal elért sikerek megismételhetők, elég idő volt a minőségi felkészülésre, és Rátgéber erre az Európa 3. csapatra építheti a válogatottat, kiegészülve sikerre éhes fiatalokkal. Úgy érzem tehát, itt "robbanthatunk" - csak korrekt legyen a játékvezetés...
A hétvégén kezdődik a női kosárlabda EB Franciaországban, ahol a magyar válogatott is részvesz!Az oroszokkal kezd a Rátgéber-egyetem s reményeim(nk) szerint meg sem áll a döntőig!
Íme az utazó keret:
Béres Tímea, Csák Magdolna, Csákány Emõke, Hagara Zsuzsa, Iványi Dalma, Kalmár Nagy Dóra, Károlyi Andrea, Kosjár Katalin, Papp Krisztina, Seres Éva, Ujhelyi Petra és Ujvári Eszter