Keresés

Részletes keresés

Gyötör Creative Commons License 2016.01.13 0 0 24872

Szia,

sajnos természetes gyógymód nincs - mármint olyan ami a betegeknek használna.

Olyan van, amin sok sarlatán meggazdagszik, a beteg meg megszabadul: a pénzétől. 

És rossz hírem van: másmilyen végleges, teljesen kigyógyító gyógymód sincs - egyenlőre.

A gyógyszerek csak a tüneteket kezelik, ill. konzerválni próbálják a pillanatnyi állapotot (amikor tünetmentes vagy), hogy ne legyen rosszabb, mint pl. a cukorbetegségnél.

Előzmény: Lillchen (24871)
Lillchen Creative Commons License 2016.01.13 0 0 24871

Sziasztok! Lillanak hívnak , 25 éves vagyok es mostmár 5 éve diagnosztizaltak nálam a Crohn-betegséget! Szerencsére mostmár több mint egy éve "tünetmentes"-nek mondhatom magam..ami nálam azt jelenti, hogy nem jelentkezik hasi fájdalom es hasmenés, ellenben 2014 télen(tavaly) jelentkezett először az ízületi fájdalom, amit akkor Szteroidos gyógyszerrel le is küzdöttünk, egészen mostanáig..sajnos pár hete ismét jelentkezett.szteroidos kezelést mar nem lenne javasolt ismét kapnom, a lehetséges mellékhatások miatt, úgyhogy most varom az uj javaslatot az orvosoktól. Esetleg valakinek hasonló tapasztalata, illetve tanácsa ezzel kapcsolatban ? Főként természetes gyógymód érdekelne, mivel gyógyszereket kapok az orvosoktól eleget :P
Előre is koszonom mindenkinek! 😊

Csuklósbusz Creative Commons License 2015.12.05 0 0 24870

A Crohn vagy IBS -et pontosan milyen vizsgálatokkal derítették ki ha szabad megkérdeznem?

Nekem is gyanúm hogy nekem is ilyesmi áll fent. Évek óta rejtélyes hőemelkedésben szenvedem és állandóan változó széklettel ( híg vagy normális).

Egyre több étel okoz hasmenést ami előtte sohasem. Pl kukorica, hagyma, hasábburgonya tuti hasmenés. 

Vérkép, hasi ultrahang stb volt már, mind negatív. Gasztroenterológia még nem volt.

vider Creative Commons License 2015.12.01 0 0 24869

Sziasztok, feltételezett Crohn beteg vagyok, de mivel a tüneteken nem segített a gyógyszer, így abbahagytam fél éves szedés után. Azóta kiderült a glutén és laktózérzékenységem, diétával a tüneteim szinte eltűntek. Maradt egy teljes doboz Salofalkom (500 mg) , másik dobozból 2 szem hiányzik. Lejárat: 2016.05. érd: 73judit@freestart.hu

Cint626 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 24868

Sziasztok! Crohn beteg a barátom, 3 éve derült ki. Ameddig Szedte a gyógyszereket tünetmentes volt, kipróbálta kb egy éve egy természetgyógyász által felírt "gyógyszereket" és ezért elhagyta azokat a gyógyszereket amit az orvos írt fel. Közben amit a természetgyógyász írt fel azt is abbahagyta, és tünetmentes volt. Nemrég ment vissza az orvoshoz aki megint felírta a gyógyszereket neki, és ahogy elkezdte szedni azóta visszatérő hasfájásai vannak amik naponta kb ötször jönnek elő és pár  percig tartanak. Mivel eddig nem fájt, lehet hogy a gyógyszer mellékhatása? Valakinek hasonló tapasztalat?

gabril Creative Commons License 2015.09.20 -3 0 24867

Heló: Czak annyit tegyetek, hogy részletesen elolvassátok !

Specchiasol Fermentált Papaya koncentrátum 500 ml Ár:3465Ft. Akciós ár:2560 Ft. Egységár:5 Ft. / ml Kosárba SPECCHIASOL FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUM -GYOMORPANASZOK

IBS? Reflux? Crohn? Bélhurut? Gyomorégés? Gyulladás? Fekély? Utazási betegségek? Helicobacter pylori? Sok vagy kevés gyomorsav? 

Mi megerjesztettük a papayát így kaptunk egy enzimekben és hasznos bélbaktériumokban gazdag koncentrátumot, amihez antioxidánsokban dús Nonit is töltöttünk. Tettük ezt a gyomor és bélpanaszok szélsőségeit produkáló emberek javára. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát, erősíti a gyomrot. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásainak enyhítésére. Egy olyan étrend-kiegészítő készítmény, melynek alapját a papaya enzimei papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik. Íze különlegesen finom.

Fermentált papaya koncentrátum a gyomor egészségére!
Gyomor és a belek gyulladásos folyamatainál a gyomor elnehezedés érzése és gyomortáji felfúvódás ellen. Szélsőséges emésztési panaszok kezeléséhez, legyen az székrekedés vagy hasmenés. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát, erősíti a gyomrot. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti.

Természetes savlekötő, IBS, reflux, gyomorégés, gyomorfekély (leggyakoribb kiváltó oka a Helicobacter pylori), akut és krónikus nyelőcső gyulladás, gyomor-és bélhurut, fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség kiegészítő terápiája. Növeli a tápanyagok felszívódását és elősegíti az általános jó közérzetet. Különösen ajánlott, ha ideges étvágytalanság, gyomor túlérzékenység és zavar mutatkozik a gyomormozgások körül, mint ideges hányás, böfögés, kérődzés.

A papaya koncentrátum lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérjeemésztéshez szükséges emberi pepszin nem képes kifejteni teljes mértékben a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként (antacidum) megszünteti a gyomorégést, a mesterséges antacidumok mellékhatásai nélkül. A papaya hatóanyaga élősködőellenes szer, amelynek nyugtató hatása van az emésztőrendszerre. Elősegíti a fehérjék, a zsírok és a cukrok emésztését a gyomorsav mennyiségétől függetlenül. Ödéma gátló és sebgyógyulást serkentő tulajdonság is jellemzi. A gyomor és a bél különféle élősködői ellen (Helicobacter pylori, Oxyuris, Ascaris, Ancylostom), valamint ér- (visszértágulatos fekély, aranyér) és bőrproblémák (tályogok, sebek és különféle bőrbetegségek) esetén alkalmazzák.

A száraz papaya és a fermentált (erjesztett) papaya összehasonlítása

Mindkettőnek magas antioxidáns tulajdonsága van, de nem ugyanolyan mértékben.
Az erjesztés folyamatával, ami körülbelül 3 hónapig tart Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium törzs termelődik, melyek megtáplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak. A Saccharomyces boulardii bélbaktériumok gátolják az élősködők szaporodását, megteremtve a bélflóra egyensúlyát. A Saccharomyces boulardii jelenléte ezért, a papaya koncentrátumot alkalmassá teszi antibiotikum-terápia után, vastagbélgyulladás és hasmenés megelőzése, valamint túlérzékeny bél-tünetcsoport kezelése. Kísérletek igazolják, hogy a Saccharomyces boulardii erősíti a papain hatásosságát és együttesen képesek megkötni a szabad gyököket, különösen hasznos a hasmenés (diaré) és a Crohn-betegség kezelésére.

A száraz kivonat vagy a friss papaya liofilizált változatában alapvetően csak a következő antioxidáns tulajdonságú vitaminok találhatók A vitamin, (béta-karotin), C-vitamin, papain és chymopapain enzimek valamint kálium. Míg az erjesztett papaya jelentősebb antioxidáns tartalmú összetevőkkel rendelkezik (C-vitaminban és karotinoidban is szokatlanul gazdag), ami az immunrendszert is stimulálja. Ezen kívül a szénhidrátok és a fehérje kapcsolatának hatásossága növekedett. A belőlük származó oligoszacharidok is többségben vannak, új osztályokat hoznak létre a különféle porlasztásoknál. Tehát létrejön egy olyan kivonat, ami hihetetlenül vitálissá tesz és növeli az immunrendszer aktivitását. A papaya fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő papain, chymopapain, lizozim (antibiotikus hatás) és lipáz (zsírok bontása) enzimekben gazdag. A papain hatékonysága a pepszin és a pankreatin emésztést elősegítő hatásán is túlmutat. A papain képes a saját súlyának harmincötszörösét kitevő mennyiségű hús megemésztésére, még a húsrostokat is lebontja. A papain azért csodálatos, mert hatása nem függ a belek pH-kémhatásától. A papain hatásos gyomorsavhiány vagy enzimhiány esetén is.

Az erjesztett papaya képes harcolni az oxidatív stressz ellen és leköti a szabad gyököket, ezáltal elősegíti és támogatja az aktív oxigénszállítást. Az immunrendszer ellenálló képességének növelésével nő az aktív kölcsönhatás az IFN –alfa és IFN-gamma között.

Minden olyan szituációt képes megoldani, ami a szabad gyökök megkötésével kapcsolatos, képes harcolni a különféle immunrendszeri megbetegedések ellen.
Az erjesztett papajához, papaya magkivonatot (élősködőellenes) és Noni kivonatot (immunvédelem) adtak, hogy fokozzák a mikroba ellenes hatást és javítsák az emésztést elősegítő tulajdonságát és a vitalitást.

A gyártó
A Specchiasol gyógynövények és gyógyhatású termékek kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
A Specchiasol az előírt normákat túllépve folytat kutatásokat, melyeket dokumentálnak a tudományos szakma felé. Kutatásaik segítik feltárni a gyógynövényekre vonatkozó, még meg nem értett összefüggéseket. A Specchiasol a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazza a GMP (Good Manufacturing Practice) rendszert. A gyártó felhívja a figyelmet arra, hogy természetes termékei íze, színe és állaga tételenként változhat. A készítmények természetes voltából eredően előfordulhat üledékképződés. Ez azonban nem befolyásolja a termékek minőségét. Tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében a Specchiasol opálos PET palackot használ.

Összetétel 
Papaya (Carica papaya) gyümölcs fermentum, gyümölcscukor (a fermentálás során keletkező, nem hozzáadott gyümölcscukor), Noni ( Morinda citrifolia) gyümölcslé, kálium- szorbát, szodium-benzoát, ananászlé, papaya gyülöcspép, természetes ananász aroma, citromsav.

Felhasználási javaslat 
30 ml naponta, két részletben az étkezések előtt. 
30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és 1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Mivel az erjesztett Papaya ital egy természetes készítmény, a színe és az íze is változhat az előállítások alkalmaival. Ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatását. 

Minimumkúra-maximumkúra 
Mindig a probléma foka és életmód a meghatározó, de általános kúraidejének minimuma 3 palack, azaz 50 nap, egy teljes kúraidő 160 nap, azaz 10 palack. 

Adagolási javaslat 
30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt, és 1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Fogyasztás előtt felrázandó. 
Felbontás után a készítményt hűtőben tároljuk, és 5 héten belül fogyasszuk el. 

A Specchiasol a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazza a GMP(Good Manufacturing Practice) rendszert. 
A gyártó felhívja a figyelmet arra, hogy mivel a Specchiasol papaya koncentrátum természetes termék, íze, színe és állaga tételenként változhat. A készítmény természetes voltából eredően előfordulhat üledékképződés. Ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét. Tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében a Specchiasol opálos PET palackot használ.

Kiszerelés 500 ml /16 napi adag

OETI 7270/2010(tovább...)

Ágnes Berényi Creative Commons License 2015.09.20 -2 0 24866

Kedves Makbet77

Kérlek jelezz a berenyiagnes@hotmail.com email címemen.. tudok segíteni...Ági

Előzmény: Makbet77 (24859)
Ágnes Berényi Creative Commons License 2015.09.20 -2 0 24865

Sziasztok, van kiút a betegségből... privibe írjatok.. berenyiagnes@hotmail.com

Csilla89 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 24864

Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani a crohnos blogomat, melyet olyanoknak hoztam létre, akik kezdők ebben a betegségben. A blog még friss, de már elég sok mindent feltöltöttem rá. Recepteket is megosztok veletek rajta, nagyon sokfélét kikísérleteztem, melyeket még egyedibbé lehet alakítani, kinek mit bír a gyomra. A receptek napi rendszerességgel jelennek meg rajta, valamint új bejegyzések, cikkek is! :)

http://crohnos.blogspot.hu/

Én egy éve vagyok crohn beteg, nálam végbéltályog formájában jelentkezett. A betegségem legelején több hónapig a sötétben tapogatóztam, nem igazán tudtam, mi történik ilyenkor. Olyan betegtársaknak szeretnék segítséget nyújtani a blogommal, akik szintén nem tudják mi ilyenkor a teendő. Megpróbáltam rengeteg hasznos információt egy helyre gyűjteni, melyeket nagyon sok magyar és külföldi fórumom és weboldalon olvastam ez alatt az egy év alatt szabadidőmben.

Ha bármiféle észrevételetek lenne a bloggal kapcsolatosan nyugodtan írjatok nekem! Szívesen megosztom majd rajta másoknak is a receptjét, esetleg gondolatait, tapasztalatait, vagy bármi olyat, ami hasznos lehet! email címem: csillapalos@gmail.com

Hajdu Éva Creative Commons License 2015.09.07 0 0 24863

Köszi a választ! Ha egyáltalán nem eszem vörös húsokat akkor annak mi lesz a hátránya? azon kívül hogy nem lehet enni.

A másik kérdésem hogy meg tudom-e szüntetni az izületi fájdalmat. Algopirynt szedek, de az nem is nagyon használ, a másik pedig állítólag nem lehet folyamatosan szedni, de ha most nem veszem be, mindenem fáj.

Gyötör Creative Commons License 2015.09.07 0 0 24862

Tünetmentes időszak: görcs, láz, stb mentes időszak, gyarapodik / nem csökken a testsúly....látszólag minden rendben.

DE!!!!!Nem szabad ilyenkor sem a crohn gyógyszerezést abbahagyni!!!

Ez tipikus hiba, sokan elkövetik (örülnek és fennen hirdetik: kigyógyultam, használt az XY csodaszer/diéta stb,  stb)

Ez a betegség nem múlik el...ezt csak kordában lehet tartani mint pl. a cukorbetegséget, magas vérnyomást stb. Egy-kettőre belobban a kis genya gyulladás valahol gyógyszerezés nélkül....lehet hogy csak hónapok, lehet hogy egy év múlva veszed észre/jelentkezik, de addig már komoly károkat tud okozni (gyulladások a nyálkahártyákon, felszívódási zavarok, fogyás, görcsök....a gyulladás pedig heges szűkületként gyógyul...azt meg nem nagyon lehet kitágítani...elzáródás elkerülése végett előbb-utóbb műtét lesz a vége, és csak adott hosszúságú az ember bélrendszere...)

Van, mindkettő autoimmun eredetű betegség, sok crohnosnál jelentkezik.

Szerencsés esetben a crohnra kapott gyulladásgátlók csökkentik az izületi panaszokat/gyulladást pl. a szaliciles gyulladásgátlók.

Sajna a direkt izületi gyulladáscsökkentő szteroidok meg aktiválják a crohnt. :-(

Előzmény: Hajdu Éva (24860)
Hajdu Éva Creative Commons License 2015.09.04 0 0 24861

Sziasztok! Mit jelent a tünetmentes időszak? Olyan mintha nem lennél beteg? Ehetsz óvatosan mindent? Köszi a választ

Hajdu Éva Creative Commons License 2015.09.04 0 0 24860

Sziasztok, két éve vagyok crohn beteg, most viszont komoly izületi gyulladásom van. Van-e összefüggés a két betegség között, vagy egyszeren csak együtt jár a kettő.

Makbet77 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 24859

Szia Adrien. 

Két crohon beteg lányom van,szivesen beszélnék veled a tapasztalataidról,a lányokat is bevonva,mert nincs a környezetünkben olyan aki hasonló betegséggel küzd,és szeretném ha tudnának erről beszélni.

Üdv: Makbet

Előzmény: adrienn2015 (24848)
gabril Creative Commons License 2015.07.12 0 0 24858

Szervusztok 15 éve vagyok colitis ulcerósa beteg: Sok mindent kipróbáltam ,rengeteg pénzt költöttem , Különböző csodaszerekre. 15 év után végre rátaláltam" Hummel mikrórostra "ami két nap után csodát tett velem.

Röviden : megéri kipróbálni. Biztos vagyok benne hogy sikeres lessz !

csaszja Creative Commons License 2015.06.29 0 1 24857

sziasztok!

már egy éve diagnosztizálták nálam a Crohnt, de még csak most kezdtem el olvasni a fórumokat...nem éreztem eddig szükségét...azt hiszem... :) de most, hogy itt ülök, és olvasgatok egy ideje, egyszerűen kikívánkozik belőlem, és muszáj leírnom, hogy egyszerűen fantasztikusak vagytok!!!! az app nagyon klassz, gratulálok hozzá!!;) de a blogok, a történetek, az amiket megéltetek...egyszerűen nem találom a szavakat...azok után, amiket megéltetek még mindig tudtok mosolyogni... le a kalappal előttetek!!! én egy műtéttel és -30 cm-vel csaptam bele a lecsóba. azóta igyekszem minden étkezési tanácsot betartani, de nagyon féltem, hogy a gyógyszerek mellett is jön a következő fellángolás... a környezetemben élő autoimmun betegek pozitív tapasztalatai hatására elkezdtem szedni különböző gyógynövényes táplálékkiegészítőket, és remélem, hogy ez lesz a tuti:D nektek van valami tapasztalatotok? nagyon szuper, hogy ilyen klassz kis közösség vagytok, és előre is köszönöm, hogy meghallgattok/olvastok!:) csodaszép napot kívánok mindenkinek!:)

Gyötör Creative Commons License 2015.06.15 0 1 24856

Hm...jó ötlet, lenyűgöző adattárrá/rendezővé válhat.

Előzmény: Törölt nick (24854)
Gyötör Creative Commons License 2015.06.15 0 1 24855

Tartalmilag és design-ra is tuti a blogod! :-)

Előzmény: Zsigerkrónikák (24853)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 3 24854

Cím: Crohn Assistant alkalmazás tőlem - próbáljátok ki

Sziasztok!

Programozóként dolgozom és készítettem android telefonra egy programot a Crohn betegeknek, mert magam is Crohn beteg vagyok 2010 óta. Saját tapasztalataimat felhasználva építettem fel a programban található menüpontokat. Bízom benne, hogy ha nekem hasznos, akkor másoknak is hasznára fog válni.

Egyszerűen tudod nyomonkövetni a betegséged ezzel a programmal. 
Ha lesz rá kereslet készítek általában IBD-re és Colitisra is.

A program tartalma:

Tudod, hogy mik voltak az értékek az utolsó vérvételeden?

Tárold és elemezd véreredményeidet az alkalmazás segítségével, csatold a papír változatról készült képeket a virtuális mellé.

Tudod, hogy mióta vagy tünetmentes?

Rögzítsd be tüneteidet, osztályozd egészségügyi állapotodat 1-től 5-ig, majd nézd meg a tüneteid elemzéséről készült diagramot.
Tipp: Ha egyik nap berögzítesz egy tünetet, megnézheted, hogy mi volt az étrended pár nappal előtte, hogy következtess a tünet esetleges okára.
Az utolsó tünetmentes napot is láthatod a tünetek menüpontban.

Tudod a pontos mennyiségét, nevét és felbontás dátumát minden gyógyszerednek?

Minden fontos információt berögzíthetsz a rendszerbe a gyógyszereidről.
Ha mindent helyesen vezetsz az alkalmazásban a gyógyszereidről, akkor a program megpróbálja megjósolni azt, hogy mikor fog elfogyni az adott gyógyszer.

Tudod, hogy két napja mit ettél ebédre?

Az alkalmazásból könnyedén visszanézheted bármelyik naphoz tárolt étrendedet.

Tudod mikor voltál utoljára vastagbéltükrözésen?

Rögzítheted a vizsgálataidat a vizsgálatok menüpontban, majd lekérdezheted akár típusonként az utolsó vizsgálatok időpontjait.

A program letölthető a google play store-ról egy jelképes összegért. Szerintem egy próbát megér.

Bővebben a programról: http://www.lebersoftware.hu/crohn_assistant
Letölthető itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.leber.crohnassistant
A weblapom pedig: http://www.lebersoftware.hu

Zsigerkrónikák Creative Commons License 2015.06.05 0 1 24853

Sziasztok!

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a blogomat, bár lehet, hogy találkoztatok már vele. Tulajdonképpen egy közösségi blogot szeretnék belőle formálni, ezért ha úgy érzitek, hogy szívesen megosztanátok (természetesen anonim módon) a történeteteket, vagy van valami, ami nyomja szíveteket-lelketeket és a betegséggel kapcsolatos, akkor írjátok meg a zsigerkronikak(kukac)gmail.com címre!
Itt az uborkaszezon lassan, nekem vizsgaidőszakom van, de jó lenne, ha a tartalom áradna továbbra is. :)

Magamról csak annyit, hogy 6 éve crohn-beteg vagyok, már fél éve ideiglenes sztómás komplex perianális fisztulázás miatt. Korábban jártam már itt, a betegség diagnosztizálásakor beköszöntem ide, visszaolvasva a bejegyzésem fogalmam sem volt még arról, hogy mi vár rám... :)

zsigerkronikak.blog.hu

Tünetmentes szép napokat nektek!

youlcsi Creative Commons License 2015.05.11 0 2 24852

Sziasztok!

csak hogy itt is megjelenjen:

IBD-day

Gyötör Creative Commons License 2015.05.08 0 0 24851

:-DDD

Előzmény: andor49 (24849)
Evicke2 Creative Commons License 2015.05.06 0 1 24850

puffaszt, mint az állat.

nagyon nem hinném, hogy bélpanaszokkal küzdőknek kellemes lehet...

Előzmény: andor49 (24849)
andor49 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 24849

Valakinek tapasztalata?

-http://lotusz.cafeblog.hu/2015/05/05/100-ok-a-csicsokara/

Gyotor!!!! A te velemenyed NEM erdekel!!! Ertve vagyok? Mert.....

adrienn2015 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 24848

Sziasztok!

Adrienn vagyok és én is szintén Crohn beteg.

Már több éve,voltak jobb és kevésbé jobb, időszakok.

Most talán már eljutok a tünet mentes időszakra remélhetőleg.

Szívesen beszélgetnék más crohn betegséggel küzdőkkel is.

Köszönöm.

Gyötör Creative Commons License 2015.04.17 0 0 24847

Miután az is bélfal gyulladásos betegsége, ugyanúgy.

A különbség "csak" annyi, hogy a colitis ulcerosa a vastagbelet érinti, a Crohn meg a teljes emésztőrendszer területén (szájtól végbélig) előjöhet.

Előzmény: AlexSchneider (24844)
Evicke2 Creative Commons License 2015.04.16 0 0 24846

Sajnálom. 

Az elveszett helyett egy másik opció:
http://taplalkozasbeallitas.hu/
Amennyit tudok a módszerről, annak alapján legalább annyira reményteli, mint a juice-os kísérleted.

Nagyon friss beszélgetés a csoport vezetőjével:

http://paroskintorna.blog.hu/2015/04/16/egy_ferfi_ha_nem_farkasehes_ne_egyen_tiz_oraig

Előzmény: AlexSchneider (24843)
ercsibe Creative Commons License 2015.04.16 0 0 24845

Szia Alex, 

ne szomorkodj (az is árt nekünk), majd lesz más, amiben hinni tudsz. Én pl. szentül hiszem, hogy agyban dől el - mint ahogy a kúrád is. Legközelebb menni fog, vagy ha másban tudsz majd bízni, akkor ahhoz kívánok kitartást. De Gyötör tanácsát mindenképp fogadd meg, ez itt a fórumon mindenkire vonatkozik sajnos. 

Tudod nekem mi adta meg anno az első lökést a kevesebb gyógyszer felé? A hegyek. Ha kint vagyok Ausztriában a hegyekben, el is hagyhatom a gyógyszert (ó, drága psziché). És mindez nem messze tőled, a Raxon kezdődött :) (azóta már messzebb, magasabban, és sziklásabban)

Próbáld ki te is, hátha... 

Előzmény: AlexSchneider (24843)
AlexSchneider Creative Commons License 2015.04.16 0 0 24844

Köszönöm a jótanácsokat! Colitis-osként nem tudom ez mennyire érvényes rám, de érdemes megfontolni amit írsz.

Előzmény: Gyötör (24842)
AlexSchneider Creative Commons License 2015.04.16 0 0 24843

Sziasztok,

Hát, eddig tartott... Jobban mondva tegnapig. Olyan hányinger, fájdalom és juice-undor fogott el a tegnap reggeli, spenótban gazdag juice után, hogy egyszerűen nem bírtam folytatni.

Illetve ami még arra késztetett, hogy abbahagyjam: úgy éreztem, hogy a juice-k csak átmossák a beleimet, de a tápanyagok nem igazán szívódnak fel.

100 nap helyett 5. Csalódást csak amiatt érzek, hogy a juicing kudarcával eggyel kevesebb opcióm maradt a colitisom gyógyítására. Ez van, 4 év kínlódás után nem fogok a kardomba dőlni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!