Keresés

Részletes keresés

s3girl Creative Commons License 2008.02.22 0 0 3460

Hali!

Kihinné, de most én is rövidre fogom.:) Mindjárt indulnom kell Szegedre, brr..

Sz'al egy nagy terráriumhoz nagy légtér dukál, tehát h mindenhol jó idő legyen, így kell a spot lámpa v bármi ami melegít és a talajfűtő is.:) Bár nálam a talajfűtő nemsokat ér, tényleg annyi h picit langyos a hasa alatt a talaj. A terráriumban jó ha van hűvösebb és melegebb rész is. Arra vigyázz h a melegítőlámpa és az UV kb 20centire legyen az állattól, netudjon közelebb menni. Az UV-től volt már olyan gekkó amelyik leégett, mint mi emberek a napon. Itt írta vki a fórumon, képek is voltak róla.

Képeket majd küldöm:)

Előzmény: muranyi85 (3458)
zsviktor03 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3459
Nekem sajna nincs időm, meg grafomán sem vagyok ;).

Talajfűtés azért jó, mert a gekkók a hasukon keresztül veszik fel a legtöbb hőt, valamint talajfűtő mehet éjjel is nem zavar semmi fény. De ez a része kikerülhető infra vagy kifejezetten éjjeli (holdfény) lámpa használatával.
Én konkrétan nem használok talajfűtőt, amúgyis általában a falon vannak, a spotlámpa sugara előtt sütkéreznek. Ellenben tervezek szerezni kandallókövet (nemtudom mi az igazi neve), ami sokáig tartja a hőt, azt beteszem hasmelegítőnek :)
Előzmény: muranyi85 (3458)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3458
hogy te milyen novellákat tudsz irni... :)

azt nem értem minek külön talajfütés és fütölámpa? képeket örömmel fogadok mindenféléröl, biztos sok jo ötletet elleshetek. az aloevera növény az jo ötlet,arra nem is gondoltam,pedig muternak van is otthon,majd nyúlok töle ::).
Előzmény: s3girl (3457)
s3girl Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3457
Hát van egy ilyen lyukas akármim, fehér, majd csinálok róla képet ha érdekel. A fiatal gekkóim szerették!:) Meg a nagy is belepréselte magát, rejtély h hogyan.:) Lehet van kerámia bújókám is. Majd körbenézek még.
Kellékek: melegítő lámpa, Pl.: infra lámpa, vagy egy egyszerű Spot lámpa.
Talaj fűtő vagy melegítőkő, de inkább a talajfűtő a jó. Jó ha van UVA és UVB lámpa is. Van már olyan égő vagy neoncső is amelyikben van mindkettő, nekem külön-külön van égőm. Bár a leó most csak az UVA-sat kapja..a leguán birtokolja az UVB-t.
Bújókának egyébként(és most ezzel rontani fogom a saját üzletemet) jó egy félbevágott műanyag v kerámia cserép is, illetve félbevágott kókuszdió. Nálunk a kókusz a favorit. Nemkell külteni ilyen húdejólnéz ki Exoterrá-s itatótálra meg tücsök bizseregtetőre meg mittomén..:) Hülyeségek. Nálunk a víz egy Nutellás üveg kupakjában van, az jó széles. Kelléknek mondható a Vitamin por is.
Etetni meg legjobb egy csipeszből, főleg több állatnál, mert akkor látod h melyik mennyit eszik. Erre lehet venni azt a hajlított végű csipeszt, ha nemtudod h mire gondolok, csinálok képet.:) Persze ezt meglehet úgy spórolni ha az ember fia megfogja kézzel a tücsköt.:)
Nálam csak úgy fényforrásnak van valami halogén akvarisztikai neoncső is. Meg lehet venni növényeket a terráriumba pölö: Aloevera. De mindenképpen szárazságtűrő növény legyen.
Ésszerű az enyhe pára fenntartására kerámia tálat(tudok ilyenről is mutitni képet:D) venni amiben akkora víz van h a gekki netudjon belefulladni. Így ha iszik a gekkusz tálból akkor permetezni sem nagyon kell, max. ha vedlik.
A tücsköknek jó ha veszel valami tartókát. erre jó egy akvárium v terrárium is ha teszel rá szúnyoghálót. Én pl.: Fr.ssnapfban vettem valami halhordozó műanyag akármit aminek a tetején műanyag rács van.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe, biztos lesz aki kiegészít!:)

Én kereskedésekben vásárolok, meg Fr.ssnapfban néha, illetve lehet netről is rendelni, ha kell adok majd erre vonatkozó linket csak elő kell halásznom nekemis.
Előzmény: muranyi85 (3455)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3456
most nézem milyen sok állatod van,szép kis állatsereg,gratulálok neked,hogy ennyi energiád van :) nem utolso sorban örömmel látom hogy megemlitetted az autokat mint érdeklödés kör. nekem az autóm a fő hobbim ,de ez nem az a topic... :)
Előzmény: s3girl (3454)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3455
remélem nincs semmi baja. na a 2-3 naponta 5 tücsök az már reálisabban tünik mint a heti 50 :)
közben felvettem balázzsal a kapcsolatot a gekkokrol. töle is kérdeztem de kiváncsi vagyok más véleményére is. lejebb irtál árakat a kellékekröl. konkrét termékeket tudnál ajánlani hogy mit érdemes venni vagy hogy hol,esetleg bevált webshop? neked nicsenek esetleg feleslegessé vált felszereléseid amiket eladnál? mivel 0-rol indulok igy bármi érdekelhet
Előzmény: s3girl (3454)
s3girl Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3454
Hát azt szokták mondani az okosak, hogy a pici gekkóknak naponta kell tücsi, kb 2-5db. De a légyméretű. Ahogy nől, úgy lehet nagyobb tücsköket adni Neki. Szokták volt mondani, hogy a nagyot kb 2-3naponta kell etteni kb 5 nagyobb tücsivel. Tehát heti 15tücsi akkor kb. Így tényleg túlszámoltam magam picit. Nálam ennyit sem eszik az enyém, kb 2-3után már nemkér többet. Mostmeg másfél hete nemakar enni, remélem nem beteg:(( Ha jövőhéten sem eszik, akkor megyünk a dokihoz:(
Előzmény: muranyi85 (3453)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3453
lejebb irtad hogy heti 20-50 tücsköt benyel egy ilyen gekko. kicsit soknak tünik... nem kicsi ez az állat ennyi kajához? :D mennyit kell öket etetni?
Előzmény: s3girl (3451)
kristof.balazs Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3452

Szia!!

Láttam folyamatban van!! Elég kevés mostanság az időm azért nem ment eddig a válasz!!

Előzmény: s3girl (3447)
s3girl Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3451
Egyébként azthiszem h ez a terrárium méret beleférhet. Ha klasszul be is hátterezed!:)
Én is félek egyébként a pókoktól!:) Illetve rámtör egy érzés amitől szaladnom kell, főleg ereszkedő pók láttán. Fényképezéssel próbálok közelebb kerülni hozzájuk, de még nemkönnyű. Agyilag tetszenek és nemfélnék tőlük, csak tényleg a fülem mögé jön vmi érzés v nemtom és futnom kell, mind1.:) Mindenesetre a madárpókok terkón belül tetszenek!:) Egyszer egy haver pókja a lábam elé ugrott a kezéből..érdekes mód aztis tűrtem..talán mert akkor voltam ott először, idegen volt a hely. Bezzeg hétvégén ahogy mutatták páromék h mellettem a falon van egy kb félcentis pók, sikítva mentem onnan, főleg h mamája meg egy fogpiszkálóról belógatta elém..igazából már csak akkor van bajom ha egy pók előttem ereszkedik, jáj.
Sz'tem ha b.nődben van kitartás akkor a madárpókokkal egy idő után simán megbékélne.:) A gekkók meg szépek és barátságosak.:)
Ha lesz majd még vmi kérdésed akkor szivesen válaszolok és biztos vagyok benne h a fórumozók is:)
Előzmény: muranyi85 (3444)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3450
oks,ha nem jön Balázzsal össze az üzlet akkor megkereslek majd
Előzmény: s3girl (3448)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3449
irtam mailt
Előzmény: kristof.balazs (3446)
s3girl Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3448
Kecskeméten is van. Jövőhéten megyünk hozzá megnézni h milyenek a gekkók. Nem rontani akarok Balázs üzletét, csak ha esetleg Ő nemtud elegendő gekkóval szolgálni, akkor ha gondolod majd megadom jövőhéten a kecskeméti nevét, elérhetőségét ha alphának és nekem tetszik a helyzet kecskeméten.:)
Előzmény: muranyi85 (3445)
s3girl Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3447
Szia!

Írtam ám Neked mailt a napokban..válaszolhatnál ám esetleg!:)
Előzmény: kristof.balazs (3446)
kristof.balazs Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3446

Szia!

Látom gekkót keresel nekem van még 3 eladó kicsim!!HA érdekel keress meg mailben aztán megbeszéljük!!

Előzmény: muranyi85 (3445)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3445
találtam neten egy budapesti tenyésztöt de ö 2 hete eladta az összes eladó gekkóját... :(
Előzmény: muranyi85 (3444)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3444
Szia!
Köszönöm kielégítő válaszod, nagyon sok hasznos dolgot irtál le nekem.
Elöször is, madárpókokat tartottam régen és most is tervezem hogy veszek néhányat.
Azért szeretnék most gekkót tartani mert egy szépen berendezett terkó nagyon szép dísze lehet egy szobának és ezt egy madárpókosról nem feltétlenül lehet elmondani (arrol nem is beszélve hogy barátnöm szerintem be se merne jönni hozzám :D )

Abban nem tudsz segíteni hogy tenyésztöt hogy tudnék találni? nem szeretnék kereskedésböl venni. Egyrészt az ottani áruk,másrészt meg a lehetséges betegségek miatt se. Szeretnék venni 1 hímet és 2-3 nöstényt, mivel jó volna ha sikerrel járnék a szaporításukban, az mindig hatalmas élmény egy állattaró számára. van egy kb. 80x40x30-as üvegtetős terkóm otthon, arra gondoltam mint lehetséges lakhelyük. Hátterezést meg lehet hogy megpróbálnám majd én, azt hiszem itt olvastam hogy hungarocelböl is meg lehet csinálni házilag.
Előzmény: s3girl (3443)
s3girl Creative Commons License 2008.02.21 0 0 3443
Szia!

Kialakítottál már a leendő Családtagnak megfelelő helyet? Ha fiatal gekkót veszel, annak egy ideig jó egy kisebb hely de egy kifejlett Leopárd gekkónak minimum 90x50x40-es terrárium kell! Főleg ha szaporítani is akarod majd..akkor akár nagyobb terrárium is lehet. A minimum méret is már hatalmas helyet foglal el. Előny ha be is van hátterezve a terrárium, mert akkor plussz mászó felületet kap az állat. Búvóhelyről gondoskodni kell Nekik. Reggelente érdemes tiszta vizet permetezni nekik a terráriumba. Ezt általában azért ajánlják, mert a gekkók a kövekről nyalgatják le a vizet, így isznak, de fogságban általában megtanulnak itató tálból is inni, Enyém Pl.: mindig iszik az erre a céla kihelyeztt itatóból. Amikor vedlik az állat akkor pára miatt lehet kicsit több vizet is permetezni Nekik a terriumba, ettől könyebben vedlenek.
Egyáltalán nem könnyű a tartása. Pl.: egy hörcsög tartása sokkal könyebb. V ha van kert akkor a szárazföldi tekiket is könyebb tartani.
A gekkók könnyen képesek lebetegedni. Ráadásul rengeteg helyen már vírusos gekkót adnak el, ami első ránézésre nem is látszik. Hozzájuk értő állatorvos meg még elég kevés van.
A Leopárd gekkónak nappal 24-29°C az ideális, éjszaka 20-22°C. Ez annyit jelent h kell Neki valamiféle fűtő, Pl.: talajfűtő és melegítő lámpák. Nem olcsó mulatság. Kell Nekik UV fény is, mert az segít a vitaminokat beépíteni a szervezetébe. Ez kb 2000-2500Ft.
A talaj homok legyen, de jó ha van apró kavicsos rész is. A táplálék mellé kell a gekkónak Vitamin is! A legjobb a Korvimin+ZVT, de drága. Ami még jó az a Promotor 43 és az AP17 1:4 arányú keveréke, olcsó.
Lehet kapni vízbe csepegtető vitaminokat is, Pl.: a Sera-nak van a Reptimineral-ja. De ha vitaminporod van az a legjobb. A vitamin port az eleségállatra kell feljuttatni és úgy adni a gekkónak. Itt megjegyzem h egy gekkóval nemcsak ez a gyönyörű hüllő kerül a lakásba hanem tücskök, lisztkukacok, viaszmolyhernyók, sáskák, szöcskék is mivel ezeket eszik.
A Leopárd gekkó nappal ALSZIK(erre utal függőleges szembogara is)! Ha jól van berendezve a terrárium, akkor ideális esetben a Leopárd gekkót nappal nem is lehet látni. Az alvó állatot felébreszteni meg nem egészséges.
Mielőtt megveszed az állatot, győződj meg róla h van a közelben olyan kereskedés ahol árulnak tücsköket.
A legjobbak a barna tücskök, a feketék kifejletten veszélyesek lehetnek. Ált. nem okoznak problémát, de az én gekkómnál elzáródást okozott amitől hónapokig beteg volt, majdnem belehalt.
A terrárium takarításával nincs nagy baj, a Leopárd gekkók "szobatiszák", mindig egy helyre ürítenek így elég csak a székletet kiszedni1-2 napona. Nem pisilnek külön, a széklet fehér része a vizelet, akárcsak a madaraknál.
Egyik hüllő sem szereti ha tapogatják, de a Leopárd gekkók megfelelő időráfordítással viszonylag kezesek lesznek. Ez abban mutatkozik meg, hogy idővel engedi h kivedd a terráriumból és jól elmászkál rajtad.

Árak:
Leót 2000Ft-tól 14.000Ft-ig lehet találni. Van ennél drágább is ha nagyon különleges színváltozat stb.
Homok: 160-250Ft/1000g
Talajfűtő: 1500-3500Ft
Vitaminpor ára mindegyiknek más. Sera-s vitaminpor keverék ami nemigazán jó kb 1749Ft..jóminőségű vitamin por drágább. Bár a Promotorosból ügyesen kilehet jönni olcsón.
Tücsök: 9FT-40Ft/db-ig, kereskedése válogatja. Mivel hetente kb 20-50tücsök tűnik el egy Leóban..hát számolj utána.
Lisztkukac: 50-150Ft/zacsi
S jön a java..a terrárium(bújóhelyekkel, kellékekkel)..főleg ha hátterezett is..az kereskedésben igencsak 30.000-50.000Ft. Érdemes csináltatni és saját kezűleg hátterezni, úgy valamivel olcsóbb.

Nos, ha a fentiek alapján minden igényét kitudod elégíteni a gekkinek, akkor csak ajánlani tudom a Leopárd gekkókat mert csodálatos állatok! S meseszépek. Pl.: egy Zöld leguán tartásához képest valóban könnyű tartani.:) Vagy némelyik Nappali gekkóhoz képest. Meg a nagyobb hüllőkhöz képest.

Ha gondolod nézd meg a képtáramat, ott vannak képek az állataimról: http://gallery.site.hu/u/s3girl

Több hüllőről/kétéltűről vannak jó leírások a http://weyoun.atw.hu oldalon.

Egyébként kis terráriumban nagyon jól lehet tartani Pl.: madárpókot is.:)
Előzmény: muranyi85 (3442)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 3442
nincs valamelyikötöknek elado leopárd gekkoja?Esztergom-budapest,székesfehérvár környékén
Előzmény: muranyi85 (3441)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 3441
ok,köszi,ment a mail
Előzmény: zsviktor03 (3440)
zsviktor03 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 3440
Ha küldessz nekem egy mailt (profilban ott a címem), akkor válaszul tudok küldeni neked egy rakás linket a leogekkókról.
Pár sorban össze lehet foglalni a tudnivalókat de az úgy nem túl igényes, oldalakat meg nem írok :) (én 3 hónapja végigolvastam a topicot az elejéről, ha van időd..)
Előzmény: muranyi85 (3439)
muranyi85 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 3439
sziasztok!
szeretnék valami terráriumban tartható állatot venni. Egy ismerösöm javasolta a leopárd gekkot, mert könnyü tartani, szaporitás is lehetséges. Segítenétek hogy milyen igényei vannak, illetve hogy hol tudnék reális áron venni? Elöre is köszönöm
zsviktor03 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 3438
Azta, micsoda egy szem :D.
Én csináltam igen, a régit is ami leselejteztem, és ezt is. 100×50-es a háttér része, de csak 100×40 magasra csináltam így fent is mászkálhatnak, és a tücskökkel is kevesebb a bajom :). A módszer alapvetően nemozolitól származik, 100×50×5ös nikecel lap, a mászóutak, teraszok pedig ugyancsak hungarocel, ragasztva a főfalra. Aztán az egész megfújkáva hőlégfúvóval hogy domborkás legyen, és tapadjon rá a gipsz. Kézzel egy vékony réteget kentem fel gipszből, volt ahova vastagabban a mászóka és a minta miatt. Aztán az egész lefestve hobbiboltból szerzett természetes festékkel és kész :). Az üvegre megintcsak ragasztóval (szilikon) 4 helyen fölcuppantottam, a réseket végighúztam gipsszel, kis száradás, festés, kis száradás és mehettek is vissza. kb 2 nap alatt kész van, az is csak a száradások miatt ennyi.
Elég strapabíró szerintem, és hamar felismerték a gekik a háttérben rejlő lehetőségeket :).

A világítással szerencsém volt, mert a felső szellőző középen van, és a rácsokara feltudtam erősíteni az izzófoglalatokat (egy infra + 1 egyelőre üres), valamint kioperáltam egy kislámpából a hajlítható nyakát (gégét), így a spotlámpát úgytudtam feltenni, hogy odavilágít ahova akarom. UV pedig egy 60 cm-es Reptli 2.0, az pedig erős kétoldalú ragasztóval nyomattam fel a tetőre. Van még egy éjjeli moon-light is, de attól 24 fok lett bent, azt meg soknak tartottam éjjelre, így azt kiszedtem.
Hát ennyi, szívesen teszek fel képeket ha szeretnéd :).
Előzmény: s3girl (3437)
s3girl Creative Commons License 2008.02.20 0 0 3437
Nagyon tetszenek a gekkóid!:) Szépek!:) Te csináltad a hátteret? Ha igen, miből?:) Mert amit párom és én csináltunk a 100x90-es hátfelületre az elég gyengének bizonyul.:(
UV fény van a gekkóidnak?

Előzmény: zsviktor03 (3436)
zsviktor03 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 3436
Köszi :)). Mind a kettő lányzó, szóval csak valami hirtelen ötlet által vezérelve másztak egymásra :). Az új az amelyik színesebb, közös apjuk van, és 2 héttel előbb született, én nagyobbnak látom, de van aki azt mondja hogy nem jelentős. Peresze másnapra már levedlett a kicsi is, jelenleg mindketten tündökölnek :)
Bár nem látni a képeken, de kaptak egy új hátteret, itt van 2 terasz, függőlegesen nem tölti be a terráriumot, van rajta mászófal, szóval ami tellett azt megcsináltam. Színben annyira nem tetszik mint a régi, de most ez marad egy jódarabig :). A 2. képe előtti dudva Aloe, és nő mint a dudva , szereti a meleget.
Igyekszem hogy jó legyen nekik :).

A vedlés örömére csináltam pár közeli képet, nem tudom melyik melyik :P

Előzmény: s3girl (3435)
s3girl Creative Commons License 2008.02.19 0 0 3435
Szia!

Nagyon szépek a gekkóid!:) Melyik az új? Milyen neműek?
Előzmény: zsviktor03 (3434)
zsviktor03 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 3434
Nagyon sajnálom a kis gekidet s3girl :(.

A kalciumhiány megelőzésére nekem azt mondták hogy legyen bent a terráriumban mészgritt, azt szívesen nyalogatják/eszegetik.

És közben érkezett egy új jövevény hozzánk, publikálnék egy ismerkedős és egy összemelegedős (vedlés határán lévő) fotót :).

csekk

bujj
Nemozoli Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3433
Kalciumiánynál eléggé meggyengül a csont, le tudod ellenőrizni, ha megpróbálod összenyomni az állkapcsát oldalirányban (már ha el tudod kapni), és ha olyan puha, mint a gumi, akkor bizony Ca-hiány is van... a D vitamin-hiánnyal együtt jelentkezik általában.
Előzmény: Kamikazww (3432)
Kamikazww Creative Commons License 2008.02.16 0 0 3432
a héten voltunk a dokinál, adott valami A+D+E vitamin kombinációt, azt mondta hetente egy csepp a szájába. veszélyes, mert az A vitaminnal könnyen túl lehet adagolni.
A másik ami miatt aggódok, hogy szerintem Calcium hiányos is. Ezt abból gondolom, hogy olyan, mintha félig nyitva lenne a szája, pedig csukva van. talán elgyengült az állkapcsa?
Előzmény: Nemozoli (3431)
Nemozoli Creative Commons License 2008.02.14 0 0 3431
Nekem D vitamin cseppet javallott a doki ilyen esetre, jó sokáig cseppentgettem, és visszajött a geki étvágya! "Tapadós" volt ő is...
Előzmény: pOsitivo (3430)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!