Nem udvariasságból mondom: szuper a kis űrhajó! Ugyanúgy elképedve nézem, mint a saját legkisebb gyermekemet is, hogy mennyire szárnyal a fantáziájuk. Én már inkább csak másolok.
A diótörő figura is nagyon jópofa. Hasonló (témá)t próbálgattam én is itthon: karácsonyi rénszarvas-díszt. Csak közben kiderült, hogy a kicsi fiam felhasznált egy csomó szükséges alkatrészt egy körbe-forgó-fejű bagolyhoz.
Azta, nagyon jó lett a címeres zászló-szobor is, meg a tankszállító gépezet is. Komoly mennyiségű kocka, komoly projektek.. Mehetnének valami kiállításra! Komolyan! Nagyon tuti projektek!
Nálunk tegnap a helyi Lego klubban kisebb projektek futottak le, ad hoc módon. A téma karácsonyi dísz volt. A fiam ezt elegánsan figyelmen kívül hagyta és összerakott egy kis űrhajót, én meg egy kis diótörő-díszt. Az utóbbi ihletét a nem rég ajándéknak osztogatott diótörő katona dísz adta, de csak részben emlékeztem az eredetire, de nem is törekedtem a hasonlóságra.
Eladó BONTATLAN dobozos, kereskedelmi forgalomban már nem kapható készletek:
Lego Lamborghini Gallardo Polizia 8214
Egyre ritkább, de meglehetősen keresett készlet; eBay-en minimum duplája körül jár az ára.
Lego 42024 Technic Container Truck
Mindkettő ára (külön-külön) 39.990 Ft
Csak 12.09-ig élő ajánlat. Utána wakerán lesz megtalálható 50.000 Ft körüli áron. (Bár, szerintem Karácsony előtt el fognak kelni ;-))
12.10-én személyesen átvehető Bp-en, addig pedig az M3 vonalában Miskolc, Polgár, Gelej háromszögben, - valahol.
A dobozok még a gyári/eredeti "plombával" leragasztottak, bontatlanok, de mivel régóta nem kapható készletek, az évek arányában a dobozon vállalható tárolási nyomok vannak.
Alku nem fér bele; Érd.: viadoctgilisztaoutlookdotkom, vagy itt a fórumon megadott elérhetőséggel
köszönöm srácok.....sok külföldi fórumot is körbejártam és hasonlóak a vélemények...ár-érték aránya kiváló.
Mivel én nem értek-semmilyen szinten-a külföldről való rendeléshez,ezért szívesen csatlakoznék valaki olyanhoz,aki rendelne majd-akár ünnepek után-Lepin terméket.
Ha felteszem magamnak a kérdést, hogy összekeverném-e a Lepin alkatrészeket az eredeti Legokkal, akkor - bármennyire is 98-100%-osak, egyértelműen NEM a válaszom.
Ha viszont úgy gondolkodom, hogy "nem vagyok hajlandó 80-100.000 HUF-t adni egy Porsche 911 GT3-ért, ellenben úgysem keverném össze soha az elemeit bármilyen Lego-éval, hiszen egyben tárolnám úgyis a polcon; És mindezért 30.000 Ft környékén hozzájutok", akkor valóban "megremeg a kéz az egéren"...
Ezeréves Sólyom: dettó.
A Lego ugyanakkor maximálisan megérdemli, hogy támogatást kapjon tőlünk (akik ezen nőttünk fel) a szellemi tulajdonért,
másrészt
mi pedig nem érdemeljük meg, hogy egy pár éve 27.000 Ft környékén meg-NEM-vett Emerald Train-hez, most már csak 160-250.000 Ft között jussunk hozzá.
Itthon is fel-fel bukkannak, de szerintem az említett forrásnál érdemes nézelődni. Egy kis vám, egy kis ÁFA rá jöhet az ottani árra, ill. kizárt, hogy Karácsonyra ide ér, de működni látszik.
Ha nem is az ebay, de az aliexpress.com :). Nem vagyok Lego-másolat párti, de a Lepin, az durván adja elő. Volt alkalmam kék VW és UCS Falcon Lepin kockákat, készleteket tapogatni. Brutálisan hangzik, de azt kell mondjam, hogy 95+ %-os. A figurákon érződik, hogy nem az igazi, de ott is csak némelyiken. A gumi-szerű anyagok tapintásra keményebbek, de kinézetre elviselhetőek.
A kockák, az brutális.. Arra megKOCKÁztatom, hogy 98%-ot mondanék, és csak az egyes elemek miatt, jobbára inkább 100%.. Színre, minőségre, mindenre..
Szóval, fel kell kötnie a gatyát a Legonak. Én drukkolok!
A helyi Lego klubban hosszasan elemezgettük ezt, illetve a helyi Kockafeszten is sokat beszéltünk erről. A jelenség van, a Lego-pártiak (én is) még tartjuk a frontot, de a sötét erő egyre erősebben kísért. Az UCS Falcon készletet kis mákkal 60e.-ből be lehet szerezni, az eredeti 650e.-1.5M (na jó ez extrém volt, de a vektor ez!) árral szemben és az összerakás élménye valamint a polcon díszelgő dög, az egy-az-egyben adja az élményt. Ok, tudjuk, hogy másolat. De ha épp nincs kedved egy autó árát kidobni rá, csak mondjuk egy olcsó bringáét, akkor bizony megremeg az ember keze az egéren..
Mondjuk, hogy kicsit korábbi témába vágjak: a dobozok tárolásával nincs baj. Mert azt csak felárral küldik.. :) Egyébként zacskóban jön. Ez kicsit elvisz az élményből. A füzetek viszont 100%-osak! Durva..
Az anyacég nem véletlenül pereli őket. A tippem az, hogy mire nyernek, a cég Lopin (milyen találó lenne..) néven adja a termékeket..
Mintha mindegyiket láttam volna pár napja a Bp-i monobrand Lego-store-ban, az Árkádban. A középső a kezemben is volt, a jobb szélsőben szinte biztos vagyok, balról az elsőben kevésbé.
(Jómagam végül egy Caterham Super 7 mellett döntöttem :-))
Nálam van ilyen is meg olyan is. Az értékes készleteket én sem szeretem ömleszteni, így természetesen a dobozuk is megvan. A gyerek (nem is olyan) apró-cseprő készleteinél viszont biztos esemény az ömlesztés, - előbb utóbb.
Most nálam bekövetkezett egy új verzió: ömlesztett elemekből megépített/ évekig összerakott modellt (Land Rover) szétszedtem. Lépésenként lefényképeztem és csak neki szóló "csavaros"-dobozba tettem el. Még le is akartam ragasztani, hogy ne legyenek elemek kilopkodva belőle. Mindenesetre, ha ki kell majd belőle vennem valamilyen elemet, akkor kis cetlin leírom a hiányt.
Tudom, hogy egy modernebb doboz nem olyan érték, mint a 20-30 évesek, de én ha most veszek már nem kapható, használt készletet bárhol a neten, csak olyan érdekel, aminek megvan az eredeti doboza. Én abban tárolom a darabokat, meguntam már a cipősdobozokat meg egyéb tárolókat.
Mondjuk én együtt tartom a készleteket, a gyerekek nyomják itthon az ömlesztett mókát a saját készleteikkel.
Abban igazad van, hogy annak idején a Matchbox dobozokat kibontás után úgy hajigáltuk el, mint a csokipapírt. Ma meg 3-4.000 Ft-os doboz sem ritka. (Csak a doboz!) Eszem miattuk a kefét...
Viszont az idők változnak: hatalmas a tömegtermelés. A legtöbb Lego doboz sajnos nemigen képvisel túl nagy értéket. Szinte biztos, hogy újra készlet szerint "visszaválogatni" sohasem fogom.
Természetesen kivétel azért néhány kurrens készlet: Wall-e, Emerald train (ilyenem sajnos nincs), stb.
Biztosan nem dobnám ki a nagy STAR WARS készletek dobozait sem, de a kicsiket simán.