Keresés

Részletes keresés

Katana750 Creative Commons License 2018.03.03 0 1 8509

Szerintem sokakat elriaszt ez a "nehézség" GR-tól. Nagyon csábító, hogy felmész az M7 pályára, Letenyénél átgurulsz HR-ba és 350 km. Porec. De hidd el! Érdemes vállalni a többletutat GR-ért. Ég és föld a vendégszeretet a két ország állampolgárai között. Szárti egy pezsgő, forgalmas üdülőfalu kevés állandó lakossal, de nem érzed azt amit Dubrovnyikban vagy Barcelonában ahol érezhetően teli van a tökük a helyieknek a turistákkal. Ha megtetszik és később csendes magányosabb helyre akarsz menni, az sem probléma GR-ban. Ehhez az is szükséges, hogy egy kicsit legyél rugalmas evés ügyben és fogadd el, hogy nem kapkodó idegbetegek a görögök!  

Előzmény: Vappali (8508)
Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8508

Átgondolom alaposan majd. Ki tudja az élet hogyan írja addig felül a dolgokat?! 

A fene egye meg hogy hány országon kell keresztül mennem! Köztük kis hazánkon. 

Előzmény: Katana750 (8507)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8507

Az bizony. Nem lépsz ki az EU.-ból, tehát a határokon nincs szívás. RO-BG matricás, nincs ácsorgás a fizetőkapuknál(mert nincsenek). Gyönyörű tájakon megy az utazó. A dunai átkelés 6€(hídon). Autópálya alig ezért lassú időben, de a vendégmunkásroham mindent felülír nálam. 2016-ban Thasos felé 16,5 óra volt az út erre(RO-BG), visszafelé 18 a makedón, szerb vonalon szombaton aug. közepén. Ha minden ok, 13 óra a délszláv útvonal. Neked hazafelé nem kell variálni. Aug. 4.-én még hazafelé jó a makedón-szerb útvonal. Lefelé kell meggondolnod! 

Előzmény: Vappali (8504)
Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8506

Erre fogom a választ keresni.

Én csak összegeztem ott a fórumtárs által  nekem javasolt útvonalat. 

Előzmény: Öregúr43 (8505)
Öregúr43 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8505

Mi az előnye a Beograd - -Szkopje útvonallal szemben?

Előzmény: Vappali (8504)
Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8504
Előzmény: Katana750 (8501)
Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8503

Miért álltam szóba veled! :)))

Eddig elvoltam magamnak. Bosszankodtam volna valamelyik határon várakozás közben. Most meg szétkalkulálom az agyam majd. 

Sajna az időpont adott. De a legszebb az lesz, hogy hosszas kalkulálás után megcsinálom a tervet, majd mindent borít valami. Égszakadás-földindulás, Soros, vagy bármi hasonló.

Előzmény: Katana750 (8501)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8502

Pierr Kardán fórumtárs szavai is megfontolandók. Az UA-i nyálnál biztos nem rosszabb sőt inkább jobb a makedón.(ami inkább görög) Ha a görög határ előtt tankolsz tele, oda vissza megjárod tankolás nélkül és beleférnek a Szárti környéki sallangok is. Evzoni-Szárti kb. 220km. Oda vissza 440, úgyhogy van bő 200 km. amit még furikázhatsz görög tankolás nélkül. Ha meteorázol vagy szaloniki városnézés, Waterland kirándulás akkor úgyis kell tankolnod kinn!

Katana750 Creative Commons License 2018.03.02 0 1 8501

Van épp elég idő agyalni)) Szóval Július 28. szombat. A legnagyobb szívások ideje. Röszke Seduxen, Tompa Anadxin, Ásotthalom, Tiszasziget(nem Tiszazug) Bácsalmás 19-00 kor bezár. Marad Hercegszántó,(0-24) ami neked már több mint kib@szás lenne ajánlatként. Az Eurodiesel nem minőséget takar. Két egyforma gázolaj csak az egyik kénmentes(BS) a másik nem. Pont nem vágom, hogy a TDCI fóka melyiket kívánja, de megtudható a dolog. Az ára ugyanannyi mindkettőnek vagy elhanyagolható különbség van.0,5 MKD. 1MKD=5ft10 de ennyiért csak kártyával számol a bank. Budapesten 6,10-6,80 között lehet venni, nem érdemes. A második útvonalterved már tetszik. 07.hó 28.-án szigorúan erre mennék, de csak Temesvárig. Onnan tovább Lugos-Karánsebes-Turnu Severin-Calafat-Vidin-Montana-Szófia-Kulata-Thesszaloniki-Szárti. De te nem én vagyok. A másfél-két órás hátrány hamar előnybe fordul ha nem kell 3 órát állnod a határon és ez csak az egyik gond. Az a baj, hogy ha a határon tömeg van akkor az egész úton végig. Tehát a fizetőkapuknál kicsiben ugyanazt végigcsinálod amit a határon. Nis után némileg fogynak a török vendégmunkások de a kelet trákiai törökök továbbra is veled mennek és csak a szaloniki kőrgyűrűn szabadulsz meg tőlük mert ők mennek Alexandroupoli felé. Most ezt is emésztheted kicsit. Ártánd-Bors gondolom tiszta, hogy 0-24-es határ. A RO-SRB szintén. Ha a RO-BG tranzit is érdekel őszintén leírom előnyét hátrányát egyaránt.  

Előzmény: Vappali (8499)
Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8500

Akkor Te ezt javaslod. A Google is figyel rád, mert alternatív útvonalnak betervezte.

Előzmény: Vappali (8499)
Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8499

Huhhh!!

Na agyalhatok. Ezt kifogom nyomtatni, miután kicsit megszerkesztem az itinert. :))

A fél évet csak úgy írtam. Július 28-aug.04-ig. Próbáltam más napra, de itt a turnus így adja magát, szombattól szombatig. 

Focus, 2013-as 1,6 tdci. Az eurodízel az nem a legolcsóbb, legalapabb gázolaj?  Ukrajnában ahol tankolok, ott az.

Én ezt az útvonalat nézegetem a magyar oldalon:

Bár a tiszazúgi határátkelőt is emlegették, csak kérdés, hogy ezek éjszaka üzemelnek-e. Na majd ez kiderül, amikor megyek előtte csekkolom a határokat.

A 600km.-es hatótávolság nem probléma,  csak azért nem akarom a kiüríteni a tankot. 

Akkor nekiesek a Googlemapsnak, aztán mehet a tervezgetés. 

Foglak még zaklatni. És ez nem fenyegetés. :)

Köszi a bőséges infót! 

Előzmény: Katana750 (8498)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.02 0 3 8498

Az eddig elhangzottakból úgy értelmezem, hogy először mész autóval GR-ba és így logikusnak tűnhet a terved. A "fél év sok idő"ből  arra következtetek, hogy szeptember eleje. Ha nem, majd arra is kitérek. Nos a szombattól szombatig a létező legrosszabb opció a leutazás szempontjából, kivéve ha jól következtettem szeptemberben mentek. Az itthoni utolsó kúton megtankolás ok. Röszke határátkelő előtt pár száz méterrel van egy ŐMV. Pofátlanul drága van más megoldás de nem akarom bonyolítani az életedet. Szeptember elején már nincs vendégmunkásroham a határon, úgyhogy gyorsan át fogsz jutni. Első kérdés Belgrád! Az E-75 követése a város kikerülésére ösztönöz. Ez jó is lehetne, de tavaly még nem volt kész teljesen a kerülő és hosszabb is és a vége elég kacifántos. Tehát javaslatom, menj keresztül a szerb fővároson! Végig többsávos út, éjjel lesz mire ott leszel, 12-15 perc alatt keresztül mész semmi szükséged a kerülőre. A díjfizetés kapus rendszer. Röszke-Horgos után az első kapunál kapsz egy jegyet amit belgád előtt kifizetsz. Belgrádból kiérve megint felveszed a jegyet, Nisnél fizetsz. Bankkártya használható és a legolcsóbb megoldás.(€-val is fizethetsz) Visa, Maestro, Mastercard ok. Tankolásra is, amit egyáltalán nem ajánlok SRB-ban! A dízel autód hatótávolsága minden bizonnyal tökéletesen lefedi azt a 600 km-t amit ott menned kell. Egyébként a Lukoil, ŐMV, Mol is jelen van a Nispetrol meg a többi mellett. Nisnél elválik az autópálya, Szófia felé fordul két sáv, neked értelem szerűen a Skopje-Thessaloniki irányt kell tartanod! A szerb-makedón határ Presevó. Tavaly kevesebb mint 30 km. volt ami nem autópálya a határig, remélem nyárra megint lesz új átadott szakasz! Átlépsz MK-ba! Azonnal folytatódik tovább a pálya 3x volt fizetőkapu ideáig, de mostanában lesz átadva új szakasz ott is, úgyhogy nyárra lehet, hogy több lesz a fizetnivaló. Eddig 60-80-60 MKD,(makedón dénár) volt a makedón-görög határig melynek neve Gevgelia. Itt is használhatod a bankkártyádat, fizethetsz €-val(3x1,5€) A tankolás! Kb. 15 km-el van a határ előtt az a benzinkút ahol én szoktam teletölteni a kocsit. RT Petrol. Az üzemanyagok minősége Makedóniában hibátlan. Makpetrol, Okta, RT, Lukoil. Semmi gond nincs velük. Ha common rail dízel motorral szerelt kocsid van akkor kénmentes gázolajat kell tankolnod! Ennek jele EURODIESEL BS. Pillanatnyilag 250Ft/liter. GR-ban 430Ft/liter és gyakorlatilag ugyanaz az üzemanyag. A szaloniki olajfinomítóból látják el a makedón kutakat, a helyi OKTA finomítót(mellette fogsz elmenni)  megvették görög tőkések és jól bezárták. Az itthoni cukorgyárakra emlékszel? Valami ilyesmi van ott is. Fontos! Előfordulhat átverési kísérlet a tankoláskor.(SRB-ban ugyanúgy) Mielőtt hagyod, hogy tankoljon a személyzet vagy te töltenél, megkérdezed,(mutatod a kártyát) hogy bankkártya ok? Ha igen(da, yes, stb.) a válasz én adni szoktam 1€-t vagy 1$-t. Megjegyzed a kútfejen mutatott összeget és ellenőrzöd!!!, hogy annyit mutat e a terminál. PIN, ok. Ennyi. Na most az RT Petrol az egyetlen kút ahol soha nem próbáltak meg átverni semmivel. Makpetrolnál azt mondták, hogy "internetproblem" és nem működik a kártyás fizetés. Fizess €-val és ők számolják az árfolyamot neked a létező legszarabbul. Nem szabad hagyni. Ha nincs próbálkozás, jutalmazni! Ez az én hozzáállásom a Balkánon. Kilépsz MK-ból. Lejtőn vezet az út a görögökhöz és mindjárt nézed a legrövidebb várakozó sort.(az a schengenieké) Meglátják a magyar rendszámot, simán belépsz. Alig egy km. és fizetőkapu, idén nyitották meg, asszem 1,80€. Csak kp. működik. Jó ha van apród vagy kicsi papírpénzed! Thesszaloniki felé veszed az irányt de nem mész be a városba, hanem a ring roadon a CHALKIDIKI táblákat követed! A repülőtér után a nea moudania irány a tiéd. Addig tart az autóút, utána a Shitonia irányába tovább,  Nikitinél Lidl ha kell valami onnan és nemsokára a szerpentin jó hosszan Szártiig. Az útjelző táblákon először görög betűvel van kiírva az információ, de utána jön az angol nyelvű is. Utoljára annyit, hogy én nyíregyről a Debrecen-Berettyóújfalu-Nagyvárad-Arad-Temesvár-Temesmóra(moravita)-Versec-Kevevára(kovin)-Szendrő útvonalon érném el a Belgrád-Nis autópályát. Kb. 150 km.-el rövidebb, román matrica 1000ft. Időben kicsit több, ha minden rendben a röszkei vonalon de én annyit megyek autópályán,(kamionozok) hogy néha ok nélkül is RO-BG felől megyek GR-ba. Most aztán olvashatsz, agyalhatsz:-)

Előzmény: Vappali (8495)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8497

Autóval Görögországba történő eljutás részletkérdéseit egyébként az Autóval Görögországba című topikban tudod megkérdezni :-)

Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.03.02 0 1 8496

Vagy 10 alkalommal voltam Görögországban autóval, ebből 7 alkalommal common rail dízel autóval. Mindig tankoltunk Macedóniában és az autó nagyon szerette a Macedón gázolajat :-))

Ettől függetlenül a te döntésed, hogy kihagyod a Macedón tankolást és csak Szerbiában tankolsz, meg Görökországban. Azt viszont tudnod kell, hogy Görögországban kb. 30-40 %-al kerül többe a gázolaj, mint Macedóniában.

Mi mindig úgy optimalizáljuk a tankolást, hogy tankolunk itthon valahol a határ előtt, aztán tankolunk Macedóniában. Szerbiát mindig kihagyjuk, Görögországban is csak akkor tankolunk, ha feltétlenül muszáj.

Vappali Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8495

Köszi a lehetőséget!

Nyíregyháza irányából fogok menni. A kérdés az lesz melyik határátkelőn lesz érdemes menni. Sajna szomabattól szombatig tart a turnus. Így valszeg péntek kora este fogunk indulni. Fél év sok idő, addig még sok minden történhet, lehet lekerítenek minket. :)) :(((

Határátkelő előtt tankolok a magyar oldalon, mert akkor már lesz bennünk vagy 400 km. Szerbiában a Lukoil kutakon érdemes tankolni? Makedóniában kihagyom a tankolást. Görögországban milyen kutakon érdemes? Vagy melyeket ajánlott elkerülni?

Dízel autóval fogok menni, jó lenne a vacak minőségű gázolajat elkerülni.

Pályadíjakat, illetve a tankolásokat  ( Szerbia, Makedónia, Görögország) euróban érdemes kp.-ban fizetni, vagy biztonsággal használható a kártya?    

Előzmény: Katana750 (8494)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.01 0 0 8494

Így még jobb, hogy Emőke tapasztalata nem 14 évvel ez előtti. Remélem hibátlan nyaralás lesz! Nagyon sokat számít, hogy az első jó legyen. Ha esetleg a leutazásban valami nem tiszta vagy a költségek érdekelnek, útvonallal kapcsolatos kérdés van, ne kímélj!  

Előzmény: Vappali (8493)
Vappali Creative Commons License 2018.03.01 0 0 8493

Köszi a kimerítő tájékoztatást! :))

Tegnap utaltam az előleget, most várok a visszajelzésükre.

Első tengerparti nyaralásunk lesz, nagyon remélem jó választottunk! Nem várok Hilton minőséget és szolgáltatást, csak tisztes, normális szállást.

Emőke1 Creative Commons License 2018.03.01 0 0 8492

A görög nevét nem tudom, de mindenféle zöldség van benne, húsdarabkák, enyhén csípős. Talán a mi zöldbablevesünkhöz hasonlítanám.

Előzmény: 'szti (8491)
'szti Creative Commons License 2018.03.01 0 0 8491

mi az a görög gulyás?  mi a görög neve?

Előzmény: Emőke1 (8490)
Emőke1 Creative Commons License 2018.02.28 0 0 8490

Nagyon jól választottál, mi tavaly voltunk a Stelitsában. Egyszerű, de tiszta, és nagyon közel van mindenhez. Tavaly zaj sem volt. Jó nagy teraszai vannak, egy hátrányt találtam, hogy ahogy azt Katana is írta , mivel  a fürdőben nincs zuhanytálca, a víz néha kifolyik az előszobába. Az Emmanuell nekünk a személyes kedvencünk, mindig ott eszünk, mert olcsó, nagyok az adagok, és finomak. Ajánlom a csülköt, a spegetti specialt, illetve ha összebarátkoztok Sakissal, megfőzi a kedven görög ételeteket napi ajánlatként. Mi görög gulyást, gemistát, stifadot szoktunk kérni. :) Közel van a szálláshoz a is főtér is, ahol érdemes kipróbálni a Lauert, nagyon jó a girosuk, és Janisz is jó fej :) Ott van még a Quality Créperie, legjobb palacsintáival, az olasz fagyizó is.  Beach barok közül az Eliot javaslom, nagyon menő , nagy napernyők, és van saját parti zuhanyuk, ami Sartin nem jellemző.

Előzmény: Vappali (8486)
Katana750 Creative Commons License 2018.02.28 0 0 8489

Bízzunk benne! Lényeg, hogy ne a Duna Intercontinental színvonalát várd! Minimális konyhai felszerelés, rezsó, hűtőgép, klíma(2004-ben még nem volt csak később láttam, hogy felszereltek minden lakásba) franciaágy, fürdőszoba egyben a wc-vel középen a zuhany lefolyója. Nekem első emeleten, a tengert oldalról látható teraszom is volt. Aki éjjel néma csendre vágyik, annak Szárti-beach való! 2013-14-ben már én is ott szálltam meg. Tavaly 70 km.-re voltunk Szártitól, de egy este átmentünk vacsorázni a kedvenc éttermünkbe.(Emmanuel Pizza-Grill) A név ne tévesszen meg! Sem pizzát sem grillezett kaját nem ajánlok ott enni! Ellenben a nyelvhalfilé és a muszaka nagyon ott van a szeren. Ha esetleg mint én, te sem vagy sörös, a házi boruk vérforraló! Piszok hidegen adják akárcsak a minden innivalót. Persze ízlések különböznek csak nem tudtam kihagyni. Mindig van magyarul beszélő pincér és étlap is.  

Előzmény: Vappali (8488)
Vappali Creative Commons License 2018.02.28 0 0 8488

Már utaltam a foglalót. Remélem hogy én is hasonló jó véleménnyel leszek. 

Előzmény: Katana750 (8487)
Katana750 Creative Commons License 2018.02.28 0 0 8487

2004ben voltam ott 2 hétig. Kb 50 méter a tenger. Éjjel azért nem a legcsendesdb, de lehet pihenni is.

Előzmény: Vappali (8486)
Vappali Creative Commons License 2018.02.28 0 0 8486

Kaptam ajánlatot a sarti.gr-től.

Végül a Stelista házra eset a választásunk. Most várom a a válaszukat a továbbiakkal kapcsolatban.

Vappali Creative Commons License 2018.02.26 0 0 8485

Köszi a tippet!

Előzmény: Katana750 (8484)
Katana750 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 8484

Szárti jó hely. Homokos part, lassan mélyülő tenger. Érdemes a félszigetet kőrbe kocsikázni, minél korábban kinézni a narancspartra,(6 km.) 5x nyaraltam ott és nem csalódtam. A Blue Lagoon hajókirándulás is kellemes időtöltés. 

Előzmény: Vappali (8483)
Vappali Creative Commons License 2018.02.26 0 0 8483

Ja ok. :)

Válaszoltak a sarti.gr-től. Nincs szabad hely. Bár kaptam ígéretet arra, ha az igényeimnek megfelelő hely lenne jelzik.

Bár mint említettem a Bookingon foglaltam, így megyek mindenképpen Sartira. 

A paralillai pihi még képlékeny.

Előzmény: Emőke1 (8482)
Emőke1 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 8482

Nem volt  félreérthető, azt próbáltam mondani, hogy amíg odaértek Sartiról Paraliára ez vagy 3-4 óra. Atz első napod Paralián tehát elmegy utazással, cuccolással. Ezért mondtam, hogy 3 nap alatt elég kevés dolgot tudsz megnézni a környéken :)

Előzmény: Vappali (8481)
Vappali Creative Commons License 2018.02.25 0 0 8481

Ok. De tegnap este, amikor beköszöntem ide, találkoztam a hsz.-eddel, és ezzel a irodával. A Bookingos az olyan vésztartalék.

Ma kértem is egy appartmanban egy helyet az irodában, várom a válaszukat.

Emőke1lehet félreérthető voltam. 1 hét Sarti lenne. Majd hazafelé megállnánk Paralillán, és ott eltöltenénk pár napot ha  összejön. Nem tervezem, hogy órákat buszozzunk Sartiról. És így kicsit bepótoljuk amit eddig elmulasztottunk. legalábbis remélem!  

Előzmény: Pierr_Kardán (8480)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.02.25 0 0 8480

Mi már negyedszer foglalunk szállást ezen az irodán keresztül, mindig megbízhatóak voltak, nem volt gond velük.

Ez egy létező utazási iroda, tehát ha gond van, akkor be lehet menni hozzájuk és le lehet ordítani a fejüket, amit a booking-nál nem tudsz megtenni :-)

(Persze a booking is megbízható, két éve náluk foglaltunk Vrasnába nyaralást, teljesen jó az is :-))

Előzmény: Vappali (8475)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!