Ezzel nem bántani akartalak ha igy sült el bocsi, csak azt akartam, hogy kérdezni nem ciki ha valaki valamit még nem látodd és nem érti, csak ezt akartam kifejezni
űNem támadtam, nem minősítettelek, sőt, egy egész strukturált leírást szedtem össze neked a netről 3 szavas kérdéssel -* s még útmutatót is adtam hozzá.
Szerintem ez nem fura 38 éves vagyok, de ilyet még soha nem láttam nem érdekelt, persze néha tv- hirekbe bevágásokat ezt azt láttam, de mondhatom , hogy soha , mert igy mnég nem néztem mint most, hogy "rendesen" . Egyszerüen nem érdekelt sose, itt is csak a kedvenc sportjaim topokjába irok. 😎
És gondoltam kérdezni meg nem szégyen ha valaki nem tud valamit.
Ennek ellenere fura hogy valaki az atletikat, mint sportot feszegeti, hogy mit takar. En sem ritmikus sportgimnasztikazom, de valahogy nagyjabol ertem hkgy mit takar.
Nem minosites volt, hanem furcsaltam, hogy egy, a sport-topikpkoban utazo valakinek felmerul, higy mit csinalnak az atletak
Shelly-Ann Fraser-Pryce, Sha'Carri Richardson, Shericka Jackson, Sifan Hassan, Faith Kipyegon, Femke Bol, és akkor még a sok kenyait, etiópot nem is említettem
Rendben bár gondolhattad volna, hogy okkAl nem értem ezt, de fátylat rá . (ezért irtam alább valakinek, hogy én is mondhatnám , hogy nagy szám 100 métert futni azt kész.. dartsos felvetésnél, de ugye nem irom , mert nem tudom mennyi edzés stb az egész munka, mégha fura is nekem, hogy kb 15mp-et futnak azt kész kap 1 érmet)
Szia! Usain bolt milliárdos lett. Ebben valóban igazad van. De azóta, igazi sztár nincs az atlétikában. Az első atlétikai vb, talán 30 éve volt. Mert addig az atlétikában sem volt pént. Ma a sport szórakoztató ipar. Üzlet. Amit írsz a dartsról az meg olyan butaság, mint én írtam, nem tutam Krizsánt. A darts valóban régen nézhetetlen volt. Eric Bristow az akkori legjobb, meglátot a kocsmában, egy wc tekercs gyártó embert, akit úgy hívnak, hogy Phil. Taylor. Adott 25000 font kölcsönt Taylornak, és napi 12 órát edzettek. És lett egy szuper játékos, kinevethetsz, az egyetes sport egy nagy alakja. Taylor. Csak egyedül volt. Csak nincsenek véletlenek egy nagyon híres promoter Barry Hearn 1992-ben megalapította a profi szövetséget a PDC. És amiben pénz van, azt egyre többen nézik, és egyre többen csinálják. Régen valóban kocsma sport volt, és finoman fogalmazva, kövér alkoholisták játszottak, mert akkor célzó vízet is ittak. Attól kicsit jobban játszol. Ma Wada ellenőrzés van. De egyre többen lettek, és ha ma megnézed a TOP 30-at, ott nincs kövér ember. És Phil Taylor Smith Wright, és hollandiában a legfőbb őrület a darts Michael van Gerwennek olyan szponzori pénze van, hogy egy atléta a közelében nincsen. Fél millió dollár a vb cím, de nekik ez zsebpénz, nekik a vb cím kell. És az a jó benne, mint minden egyéni sportágban fejben játszák. Dirk van Duijvenbode Dave Chisnall simán nyerhetne vb-t, csak fejben nem bírják. És most van már egy fiatal amerikai is, igaz, még nagyon hátul a ranglistán. Ha véletlen 2024-ben a Madison Square Garden jársz, ott volt most megrendezve Amerikában egy bemutató verseny. Teltház előtt. https://en.wikipedia.org/wiki/Madison_Square_Garden Szíved joga szeretni az atlétikát, sok örömöd legyen benne, de olyan mint a darts. Egyszer érdemes kimenni, mert annyit látsz, mint a tévében. És hogy a darts nem egy komoly profi sport, hahaha. Spanyolország 3. lett az idei atlétikai vb éremtáblázatán, hahaha!!!! 4 gyaloglást megnyertek, azt meg ki nézi? Sőt a szabályok egyértelműek, de kit figyelmeztetnek szerintem azt, akit akarnak. Spanyolország atlétikai nagyhatalom az éremtáblázat alapján Bruhaha. Az a vicc, hogy az ezüstérmes 10000 futó ezüstje, egyedül értékesebb, mint a gyaloglás 4 aranyérme. Jobbak a spanyolok, mint Kenya, meg Jamaicaaz éremtáblázat szerint. Statisztika, kis hazugaság nagy hazugság statisztika. Első órán így tanítják a statisztikát. Snookerben meg Sullivan a király, olyan szponzori pénzei vannak, hogy csak na. Csak ő legjobb, de nem igazi sporember, mert olyan dolgokat enged meg magának, ami sok. Én is csak őt nézem, nem tehet róla, mentális betegség, sokat javult a helyzet, de múlt évben is csinált egy sportszerűtlenséget, mert elszállt az agya. És én nem azt mondtam, ha folyamatosan edzenél, nem tudnál bemenni melózni, hanem ha egyet játszanál. A pédát az Atlétikával azért rossz, mert ha Gajdos Tamás egyet futna, akkor nem tudne bemenni dolgozni. Igaz múltkor is elkéset, de megnyerte a 65 éven felüliek futó lövészet kombináció sportágat. Látszik is rajta grt neki 65 évesen így kinézni, de ez genetikai is, ebben szerencséje van. A kenyai Julius Yegois levitték a szülei atlétizálni, csak nem tudták az edzők mit csináljanak vel. Hát nem bejött a gerelyhajítás. Ő genetikailag alkalmatlan futónak, csak azért írtam, hogy Gajdosnak ebből a szempontból szerencséje van. De ha akarod a darts legnagyobbját láni, amikor egy meccsen 2db 9 nyilasat dob, akkor jó szórakozást hozzá. Nem bánod meg azt a 4 percet. nem erőszak a disznótor. https://www.youtube.com/watch?v=wvnP2VwQb6E
Köszönöm nézd biztos érted újdonság stb,,, azt nem tudhatom érdekelni fog e, mert ahogy nézem azért nem olyan örületesen sok esemény van 1 évben,,, de ha már 1szer ha jól látom a szövetség YT csatornáján fenn vannak a versenyek, akkor miért ne ismerjek meg valami új dolgot?
1 a darts nagyon népszerü magyarországon, nézd meg milyen versenyeket hoz el a darts szövetség. (nemzetközi)
2 ha nem értesz hozzá ne okoskodj, a profi darts igen csak megterhelő, én nem csinálom de a sport tv-n rendszeresen elmondják mivel jár, pl napi 8-10 óra gyakorlás.
Nem baj ha nem szereted de baromságokat n e irj, én se értek az atlétikához, és pl nem is irkálom, hogy ugyan már mi a sport abba ha futnak 10mp ig száz métert.... mert elismerem biztos erre is tréningeznek satöbbi.
Nem unod még? Én nem tartom magam kormánypártinak, szerintem is baromság ez a sok stadion, az atlétika vb-t is hülyeségnek tartottam DE! a hirverés miatt bele néztem é azt kell mondjam több estére szóló nagyon kellemes élményt adott, mivel nem ismertem sose érdekelt, igy sikerült megismerkednem valami új dologgal. (erre ugye azt mondják "nem árt"). Azt nem mondom hogy örült nagy fan-ja leszek mert még egy katyvasz az egész, de ha tényleg vissza lehet nézni a YT-n a versenyeket az atlétikai szövetség csatornáján m ég az is lehet, hogy rászokok. (azért nem a tv-t irom mert a kövi verseny az M4 en éjjel lesz)
Köszönöm azért is kérdeztem mert itt World Athletics - YouTube van stream ahogy nézem itt évekre vissza menőleg lehet nézni a versenyeket, de nem tudom, úgy tünik itt közvetitik streamelik a versenyeket, tehát ha van nézhetem, ezért nem árt tudni mit nézek :), remélem a beosztás nem baj úgy látom ez a hivatalos csatornája a szövetségnek, .
Köszi nem nem szivatás, nekem ez még új volt soha nem láttam ilyet, és zavaros az egész, ez az ide oda kapcsolunk, osztott képernyőn két különböző sport stb, ez egy kicsit még tömény volt nekem,
ez csak hitvita kérdése, mert nem lehet tudni, hogy mennyi jött be nem látható +bevételekből közvetlenül (szállásfoglalások), vagy közvetve (országreklám 5 éven túlnyúló hatása), vagy plusz motiváció azon embereknek, gyerekeknek akik emiatt kezdenek sportolni
Nyilván úgy nem lehet nézni a dolgot hogy: "nettó egyenleg = stadion + vb - jegybevétel", úgyhogy szerintem ezt így nem lehet eldönteni.
A másik oldalon pedig hát sajnos ott a kérdés, hogy a költség = valós költség - "zsebek" kérdése
De ez nagyon OFF lenne
Az én szempontomból durvának tarom persze hogy pl a stadion költsége sokszor többszöröse pl a Fradi stadionénak, de mindegy, ha már itt volt, s megrendeztük, akkor mint sportimádó és művelő - megpróbáltam élvezni, kimentem nézőkén a stadionba is, meg az utcára is, meg még futottam is a tegnapi maraton után.
alapvetően egyetértek azzal amit írtál, de ekkora blőd túlzásokkal majdnem nullázod az egészet:
" Egy tenisz, úszás, snooker, darts, NFL játékost tudnának mondani nagy százalékban az emberek Ma a darts vb fogadom nézettebb, mint az atlétiki vb."
te melyik országról beszélsz? Mo. vagy a világ? mert itthon se a snooker se darts nem népszerűbb (szerintem), az NFL-t is kétlem. De ha igen, mit szűmít? nemzetközileg az atlétikai vb sokkal követettebb, nagyobb a hírértéke.
ha meg a világ, az úszás egy szűk rétegsport az atlétikához képest, nagyon nem véletlen h. úszásban vagyunk összehasonlíthatatlanul jobbak jó fél évszázada.
Nem azért mert úszásra termett nép vagyunk, hanem mert az atlétikához képest igen kicsi a konkurencia (mondjuk még sokkal nagyobb, mint a kajak-kenuban és vívásban)
"Ma a darts vb fogadom nézettebb, mint az atlétiki vb.Csak azt ne mondjátok, hogy a darts nem sport, játssz 8 órát vasárnap, valakivel aztán menj be hétfőn melózni."
nem tudom melyik nézettebb, de az atlétikában sokkal több a pénz.
egyébként meg a mindenki által űzhető kocsmasportok, amit egy 120 kilós hordóhasú kocsmatöltelék is tud űzni, azért népszerűek, mert ahhoz tud kapcsolódni, mert azt csinálja, vagy csinálta valaha.
futni meg a busz után se szokott, ugrani meg gyermekkorában tudott utoljára, nem tudja hová tenni, mihez hasonlítani, és az egyszeri john/jános azzal elintézi, ugyan már futni, urabugrálni meg hajigálni a gyerekek is tudnak.
A darts meg azért sport mert 8 óra dartozás után nehéz bemenni melózni akkora baromság, hogy minősíteni is nehéz.
Eleve igen kevéssé megterhelő az a tevékenység, amit 8 óráig bírsz csinálni és még élvezed is :DD - ezért hívom kocsmasportnak :D
Nem is mondok komoly sportot, egyszerűen elviszlek egy 8 órás gyalogtúrára ahol vagy szintkülönbség is,, másnap be se mész dolgozni, már ha be tudod fejezni.
a sport meg igen tág fogalom, bármit annak lehet hívni, akár ezt is hisz Európa-bajnkság is van belőle:
már bocs, a Nyugat teljesen jogosan nem ment el Moszkvába, azt az olimpiát meg sem lehetett volna rendezni, mert a SZU épp egy olyan háborúban állt, amit ő indított egy szomszédja, Afganisztán ellen - pont mint most a ruszkik.
csak a NOB úgy döntött, mégis megtartják ott az olimpiát, mert
1. a keleti blokk akkor nagyon erős volt, főleg sportban (állami doppingprogramok ugyebár mindenütt, minket is beleértve)
2. jogosan féltek attól, hogy ez az olimpiák végét jelentheti, ezért nyeltek egy nagyot és nem vették el a szu-tól az olimpiát.
én is kizártnak tartom h. megtérült, attól h. valaki ezt bemondja nyílt tekintettel a kamerának, akinek ez a feladata, még pont annyira nem lesz igaz, mint h. a felcsúti kisvasútra is lehet azt mondani h. megtérülő beruházás meg fenntartja magát :)
Szia! Bocs Misa mackó nem egy örült volt. Hanem a végén kitört belőle az érzelem, mert sírt. Én nem azért sírt, mert vége volt az Olimpiának, hanem mert az Amerikaiak, és a Nyugat tönkre tették az Olimpiáját, hogy nem jöttek el. És a hülye magyar sportolók Szovjetunióra haragszanak, hogy 1984-ben nem mentünk el az Olimpiára. Ha az Nyugat ezt csinálta a Szovjet Olimpiával, akkor sajnos ez várható volt, hogy ők sem mennek. Nem beszélve 1980-ban a téli Olimpia a Amerikában volt, és a Szovjetek elmentek az Olimpiára télen, de a Amcsik nyáron nem mentek Moszkvába el. Röhej az egész világ.