Ez is 1 szempont. Bar az 1. lemezükön 1 szam kivetelevel mind jo (Emberek botokkal), a masodikon kevesebb a jo, de ami azon jo, az jobb, mintbarmelyik az elsön. Ez erthetö vajon?
De en azt szoktam mondani, hogy: "A legjobb magyar zenekar a vilagon (igen ez poen formailag, de a tartalma komoly) a Hiperkarma."
Alaninak szerintem a lemezei fokozatos fejlödest mutatnak - a JLP-n szerintem pont a Not the Doc. az egyik legjobb nota, de ez megint az en perverziom - es igy termeszetesen a So-Called a legjobb.
Igazatok van, JLP nem 1. album végülis, csak azzal futott be. Én azzal ismertem meg, és szerintem azon minden szám jó, talán a Not the doctor nem annyira. De pl az All I really want és főleg a Hand in my pocket zseniális. Angol nyelvvizsgán is hasznosak voltak az AM dalakból megtanult egész extrém kifejezések :) A későbbi albumok szerintem már nem annyira eredetiek, és jók, nyilván van pár jó szám (Hands clean, Thank U), de őszintén szólva nem tetszenek annyira. De persze ez egyéni dolog:)
Eleven Hold első album: zseniális, korszakalkotó, imádnivaló, túlságosan is kevéssé ismert!!!! szvsz kenterbe veri a teljes magyar alternatív rockéletet!!!!! (Na jó, tudom, hogy vannak benne hatások, de miben nincsenek ebben az országban? Én amikor megkaptam anno, hónapokra beleszorult a lejátszómba, és a Hetedik ég-től még ma is tudok "sírni"....örülök, hogy felmerült!!!!
A Tori Little Eartquakest vehetjuk bemutatkozónak, mert mint Tori Amosnak ez az első lemeze, elotte azonban adott ki Myra Ellen Amos néven tobb kislemezt és tagja volt Y Kant Tori c. rockzenekarnak, és ott is jelent meg egy lemeze.
fuu a bjorknel durvasagok vannak:)) nekem vannak felveteleim, amin kb 4 evesen enekelget, aztan van a tappi tikarrass nevu punkzenekarral is, aztan meg ugyebar a sugarcubes. so, nekem is eszembe jutott a debut, mint fantasztikus debut, de ezek utan nem akartam irni. skunk anansie 1. album hatalmas volt sztm, nagyon kar, hogy mar nem leteznek, csak skin enekelgeti a baladait:(
Na, latom, ti is eszrevettetek, amit elözö hozaszolasom elejere irtam, amugy meg rakanyarodva Alanisre, szerintem az URS es a So-Called meglehetösen jo albumok, es - bar nyilvan ezert megkövetek - a JLP is jo, de azon meg ami jo az a "kurva jo", ami gyengebb, az meg a "nagyon szar" kategoriat ostromolja (l.: Mary Jane).
Bocs, ha v.kit megbantottam, de ez csak az en velemenyem, es azert irtam be, hogy gyözzetek meg - ha tudtok/akartok - az ellenkezöjeröl.
Nekem a You owe me nothing szövege tetszik nagyon, meg talán a Precious Illusions, de a lassúak nem. Azt szerettem Ballardban, hogy hangulatilag meghatásozhatatlant tudott teremteni vö.Tori Amos.
Indiában túl sok okosságot szívott magába :o) Nem tudom, én a SFIJ-t ritkán hallgatom, mert annyi szenvedésből is sok. Én 18-19 éves voltam akkoriban, minden bajom volt, és olyan nyomasztó ez az album, hogy évente max. 2-szer mertem meghallgatni. És most is ritkán nyúlok utána.
soha nem fogom elfelejteni azt a katarzist, amit a supposed former okozott, főleg a can't not meg a the couch résznél anno, 15 és fél évesen... azt semmi nem tudja egismételni. utána egyedül az unplugged i was hopin és uninvited c. számai tudták megközelíteni, de az under rugról már semmii! Mi történt Vele? A Still is még milyen jó volt. Az ezredforduló nem tett jót Neki?
Második-harmadik hallgatás után nem is olyan nagy tragédia ez a legutóbbi album. Tkp. jók ezek a számok, csak nem vagyok én hozzászokva ekkora mennyiségű pozitivizmushoz :o) Csak ömlik, ömlik az a sok életbölcsesség...
A Soul Asylum elvileg van, mert most jött ki egy élő lemez, meg a zenekar énekesének-gitárosának 3 éve jelent meg szólólemeze, meg turnéznak is.Csatlakozom CS.Andráshoz véleményben
www.muco.hu , ott is Műv.Palota van, de én konkrétan egy Műv.Palotában dolgozó emberkétől hallottam. szerintem egyébként tök jó lesz ott is, családias mégis impozáns helynek tűnik.....nekik is van oldaluk, nézd meg a képeket, most nem tudom fejből de majd megkeresem ha tudom!
Jó, hát a Cranberries ilyen szempontból szerencsés, mert a második albumuk nagyobb dobás volt, mint az előző. És utána is voltak nagy sikerdalai. De Alanis is csinált egy hatalmasat, aztán a folytatás sláger szempontból már nem volt olyan "szuper". Ha a '80-as évek végén másként kezelik a marketingesek az egyszálgitáros nőket, Vega & co. sem így "végezték" volna. Bár őket már nem is akarják újra fefuttatni, mert kiselmezeik sincsenek. Kíváncsi vagyok, Alanis mikor jut el oda, hogy kidob egy albumot, de kislemez nem lesz.
figyu en tisztaban vagyok vele, hogy tanitanak 7. albuma, meg a tobbiek is elnek, nem is a magyar slagerlistarol tajekozodom, nem is slagereket varok toluk, hanem vmt, ami erdekes. nekem pl a cranberries erdekes meg mindig, sot. pedig ha megkerdezel 10 embert, abbol 9 tuti azt mondja, hogy jaja a zombi, meg azok mar reg meghaltak...
Tanitának speciel most jön ki a 7. albuma. A "szuper" folytatás meg relatív, mert a lent felsorolt előadók nem a slágerlistáknak dolgoznak. De hogy még véletlenül sem kerülnek fel magyar listákra, az annak köszönhető, hogy nincsenek zeneileg eklektikus rádiócsatornáink, ahova ők is beférnének.
kire gondolsz?b'r nem mindenkinek az első lemeze olvasható, hanem az, amelyikkel tényleg ismertté vált, sajnos az élet farkastorvényei párat kisodortak a perifériára, de ez még nem jelenti azt, hogy nem tettek le semmit..csak fel kell fedezni oket ujra
szep a listad, de azert nem ertek egyet vele, mert sok benne az olyan, aki gyakorlatilag a szuper bemutatkozo utan semmit nem tudott letenni az asztalra.