Keresés

Részletes keresés

belfegor Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1047
Sziasztok,

Engem a partalapitas gyakorilati kerdesei erdekelnenek, vagyis ha mar megvan az alapeszme, akkor azt hogyan lehet hivatalos formaba onteni...
-belfegor

Előzmény: mjp1 (1046)
mjp1 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1046
Bocs eloszor kčrdeztem čs azutŕn nčztem meg a honlapotokat.
Jo munkŕt kivŕnok čs remčlem egyutt is fogunk dolgozni.M.L. Magyar Jovo Pŕrtja
Előzmény: mjp1 (1045)
mjp1 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1045
Birosŕgi bejegyzčsetek megvan mŕr?
Udv M.L.
Előzmény: Alapító Atya (1035)
z.p.e Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1044
Bevallom ehhez a témához annyira nem értek, és most nem is tudom végiggondolni,hogy mit kellene megváltoztatni. De nem vagyok elégedett a mostani rendszerrel,ezért is írtam,hogy kell változtatni,csak nem mindent egyből.
z.p.e
pt
Előzmény: ZULLU (1043)
ZULLU Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1043
A törvények első változatait még - többé-kevésbé - szakemberek alakítják ki, de a kiegésszítéses toldás-foldás gyakran oda vezet, hogy az eredeti elképzelésre már az anyja se ismerne rá.
És ez nem feltétlenül alkotmányellenes, csak értelmezhetetlen, diszfunkciós, vagy egyszerüen felesleges. Aztán ha elég sokaknak nyomja a tyúkszemét, akkor egy-két éven belül "kijavítják",
amitől az egész még zavarosabb lesz. Számonkérni meg nincs kitől.

Ha ez a helyzet szerinted így van jól, akkor Te biztosan ügyvéd vagy... ;)

a ZULLU

Csak egy apró példa: a számviteli törvényben alkalmazott esztelen formalizmus a "szabályoa" pénzkezelést lehetelenné tette.
Ezek után ( mindenki szabálytalankodik ) lehetelen elkülöníteni a valódi csalókat.

Ez volt a cél?
Mert akkor rendben van...

még mindig

Előzmény: z.p.e (1042)
z.p.e Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1042
A törvényhozás maradjon szerintem a parlamentnek,az alkotmánybírák pedig elutasíthatják a törvényt,ha gázos.
Megfelel az eddigi rendszer is,igaz kellene néhány dolgon változtatni,javítani,de ezek a dolok szerintem csak interaktívan működnének igazán jól. Előre nem kell soha tervezni komoly,hirtelen változtatást. Ismerek egy pártot amelyik már beleesett ebbe a hibába.
Leginkább a vezető politikusokkal és a spanjaikkal van a baj,nem a törvényhozás menetével.
z.p.e
pt
Üdv mindenkinek
Előzmény: ZULLU (1041)
ZULLU Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1041
1999 telén már körbejártuk ezt a témát.
Merő lustaságból most alig szerkesztve idevagdalom az ott leírtakat.

A pártról : Emberben megbízni nem lehet, ezért az én pártomnak nincs vezetősége, csak tagjai vannak. Azoknak a feladatoknak az ellátására, amit a jelenlegi pártvezetőségek végeznek, véletlenszerűen, a gyakorlatilag lehetséges legrövidebb időre választjuk ki az embert az arra jelentkező, és alkalmasnak talált tagok közül. Ezt a rendszert az alapszabályba foglaljuk, és egyben leszögezzük azt is, hogy a párt a neve után felvett - mondjuk " kétezres platform", vagy ilyesmi - megkülönböztető jelzőt csak addig használhatja, amíg az alapszabály ezen pontjait érdemben meg nem változtatják. És még így is csak reménykednék, hogy tíz év múlva se képvisel homlokegyenest mást... ( Lássd: harci szövetség a munkásosztály felszabadítására... és mivé is lett... )

Elhiszem neked, hogy azt hiszed: "tudod" ki nem fog elmenni rossz felé, de én nem tudom. (Sőt, szerintem te is csak hiszed hogy tudod...) Az emberi elme túl bonyolult ahhoz, hogy a meghibásodás lehetőségét kizárjuk. Magamban például maradéktalanul megbízok... de ez kevés ahhoz, hogy kijelentsem: jelenlegi elveimhez biztos hogy tíz év múlva is ragaszkodni fogok. Hogy egy - két, vagy sok megfelelő ember van-e? Hát... mire? Megbízható, elvhű, pártvezérnek - az előzőekben leírtak szerint - akár egy se. De mindazt az adminisztratív feladatot, amit egy pártvezetés a párt működése érdekében elvégez, nagyon sokan elvégezhetik. Ha pedig egy-egy feladat nem kötődik egy adott személyhez, nem válik alkalmassá semmiféle hatalom kiépítésére. Amit meg egy az egyben nem értettél: Ha szabályokkal van lekötve a párt, az újraértelmezések akár teljesen elforgathatják a szándékozott iránytól (pontatlan, de remélem tartamilag korrekt idézet tőled) Ha karakteres vezérek irányítják (szerintem) ugyancsak. Egy párt alapszabályát véglegesen rögzíteni nem lehet. Nem is célszerű, de ki sem kényszeríthető. A többség - ha úgy akarja - megváltoztathatja. ( Azt meg már tudjuk, hogy néha milyen elenyésző kisebbség érdekét képviseli a többségi vélemény... ) De mint alapítók, megtehetjük, hogy tételesen felsorolt feltételek meglétéhez kötjük valami név, cím, titulus viselését. Példa: Megalakítjuk a virtuális teke-kört, és alapszabályban rögzítjük, hogy csak az lehet és maradhat a tagunk, aki három virtuális nap alatt legalább egy tarolást hazudik. Később ezt én megszegem, mert nem bírom a hazudozást. De akkorra a kör hangadóinak 87.5 %-a a rokonaim, barátaim és üzletfeleim közül kerül ki, ezért hiába követeled, hogy zárjanak ki, inkább módosítják az alapszabályt. Ha meg neked ez nem tetszik, keress másik tekekört. De: Megállapodhatunk úgy is, hogy a körünk /a Virtuális Tekekör / felveszi a " Háromnapos Tarolók" titulust is, amit addig, és csak addig viselhet, amíg az alpszabály a fentieket tartalmazza, és annak érvényt is szerez. Ha ezek után mellőzöm a hazudozást, akkor ugyan minden lefolyhat úgy is, mint fent leírtam, de aztán - akár peres úton is - követelheted, hogy a Háromnapos Tarolók cím viselésétől a kört tiltsák el. Ami - minthogy a szponzorok is csak így ismerik - már meggondolásra készteti a kör tagjait. Legrosszabb esetben pedig szabadon hagyja az ismert nevet számodra, aki az eredetileg meghirdetett elvek alapján a Háromnapos Tarolók tekekört újraszervezheted.

Pedig a random a lényeg! A jelenlegi rendszer a tehetségesek bekerülését támogatja? Lehet... /Bár mintha éppen Te fejtegetnéd alább: miben is tehetségesek ? / A random módszerben nem az a lényeg, hogy véletlenszerű, hanem hogy nem jelent semmi véglegeset. Eltelik a ciklus, és megyek vissza oda, ahonnan jöttem... ( És ha a költséges választási procedúrát sikerül egy lényegesen olcsóbb sorsolással kiváltani, nincs elvi akadálya a ciklusidő csökkentésének sem... ) Hidd el, még a félanalfabétáknak is van annyi magukhoz való eszük, hogy ne szúrjanak ki saját magukkal. / Persze egy egyezményes szűrő csökkenthetné fentiek parlamentbe kerülésének esélyeit... bár - ahogy a jelenlegi felállást elnézem - felesleges itt szűrni. Nagy, nagy balszerencse kell ahhoz, hogy egy véletlenszerűen merített háromszázas minta rosszabb legyen./

Kompromisszum: Jó, legyen választás. De akkor a kormányt válasszuk, szabadon keverve ki a minisztereket a pártok ajánlatából. Az őket ellenőrző országgyűlést pedig sorsoljuk ki. /Igaz ugyan, hogy ez itt Magyarország, ahol az emberek többsége - én is - meg van győződve róla, hogy - sorsolási bizottság ide, közjegyző oda - a sorsolásokat ( iskolai tombolától a lottóhúzásig ) erősen cinkelik... De ez alig tart vissza valakit -mondjuk - a lottózástól. Elvégre a cinkelők is hibázhatnak.../ Ezzel egyrészt elkerülhető lenne, hogy első látásra alkalmatlan jelölteket ültessenek erőből miniszteri székbe, másrészt az ellenőrzés - minthogy a pártbefolyás az országgyűlésben a népesség egészének átlagát követné => jelentéktelen lenne - hatékonyan működhetne. Aztán a hibákra mondjuk egy háromfokozatu kipontozási rendszer lenne a válasz: a harmadik figyelmeztetés után pedig a minisztériumot átvenné a második helyen befutott jelölt. A miniszterek alatt viszont csak szakemberek lennének ( politikai államtitkár: XX ), akik - ha hozzá-nem-értésüket bizonyították - nem tarthatna helyükön semmiféle pártszimpátia. A törvényeket viszont nem a parlament hozná, hanem egy erre a célra szakemberekből felállított testület. Az országgyűlés elfogadná az irányelveket, döntene a vitás kérdésekben, és elfogadná a kész szövegváltozatot. Ha aztán a törvény mégis díszfunkciósnak bizonyul, akkor akik megalkották, azoknak nem lenne több alkalmuk hibázni. ( mert a jelenlegi rendszer hasonló esetekre csak egy értetlen, sajnálkozó vállrándítást követel a felelősöktől, de még ezt se kényszerítheti ki... )

A hosszért és tagolatlanságért minden végigszenvedőtől bocsánatot kérek, további megnyilvánulásaim rövidebbek és érthetőbbek lesznek: Ez több mint egy hónap, eredetileg párbeszédes anyaga.

a ZULLU

Alapító Atya Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1039
Szia Mustafa!

Várom a véleményedet.

Alapító Atya

Előzmény: Mustafa Halifax (1038)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1037
Kedves Mustafa!

Valóban nem tökéletesen feltöltött, de igyekszünk. A lényeg az Alapszabályban van, mivel ott van összefoglalva, hogy a párt mit tart fő célkitűzésének és, hogy azt milyen jogi keretek között szeretné megvalósítani.
Remélem holnapra már egy teljesebb weblap lesz ott, de egyelőre nem vagyunk túl sokan.
:-(

Alapító Atya

Előzmény: Mustafa Halifax (1036)
Alapító Atya Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1035
Sziasztok!

Én alapítottam egy pártot!
Ez kivételesen teljesen komoly, de nagy szükségünk lenne értelmes, kezdeményező tagokra és tényleg juthatnánk is valamire.
A párt weblapját a www.fpp.hu címen találod. Ha elballagsz oda (remélem nem baj, hogy nem linkként illesztettem be) elolvashatod, hogy nagyjából miről szólna a pártunk.
Ha nagyjából egyetértesz az ott leírtakkal és esetleg van olyan írásod amit kitehetnénk a weblapra, vagy szeretnél belépni a csapatba, akkor írj!
Magamról annyit, hogy valamikor a hőskorban aktív Törzsasztalos voltam (Janus néven), de a beáramló sulinetesek elriasztottak.
Ha baromságnak tartod amit csináltunk azt is írd meg!
+ Indítottunk egy akciót és ha lenne ötleted, hogy hogyan lehetne minél több ember tudomására hozni akkor is írj!
Köszi: Alapító Atya

Kilroy Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1034
Igen, egyetértek, egyébként ilyesmiről írt Mustafa is az előbb (1032).

Kil,
pt.

Előzmény: Lujza71 (1033)
Lujza71 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1033
Kilroy

talán előzetes nyilatkozattal pl. kötelezően mindenkinek nyilatkoznia kell mit akar,meddig gyógyítsák az orvosok és mi legyen a szerveivel.
Megjegyzem a szervátültetéseket is elősegítené

Kilroy Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1032
Ja igen, erről már hallottam, hogy a beteg írásbeli engedélyével végezhet az orvos euthanáziát az akkor már döntésképtelen betegen. Így végülis korrekt.

Kil,
pt.

Előzmény: Mustafa Halifax (1031)
Kilroy Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1030
"Az eutanázia törvényben az nem tetszik hogy az orvos is dönthet,természetessen öntudatlan betegnél. "

Jogos, de akkor szerinted hogyan lehetne érvényesíthető a törvény az inkriminált esetben?

Kil,
pt.

Előzmény: Lujza71 (1028)
ForestGoku Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1029
valszeg a sok jointtól :)
Előzmény: Lujza71 (1028)
Lujza71 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1028
Fideszpolitikus miért nincs itt?
politika forum.

Az eutanázia törvényben az nem tetszik hogy az orvos is dönthet,természetessen öntudatlan betegnél.
Miért ilyen szabadszellemüek vajon a Hollandok a világ többi részéhez képest?

Lujzi

Előzmény: Mustafa Halifax (1027)
Lujza71 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1026
Mustafa

Nézz át a fideszesek miért nincsenek itt topikba a politikán

Lujzi
ui mindenkit várok,nem sülyedjen el!

z.p.e Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1024
Hol és mit ?
Üdv mindenkinek !
z.p.e
pt
Előzmény: Mustafa Halifax (1023)
Kilroy Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1021
Az 14.-e... nekem elvben jó, de addig majd úgyis elválik (most van szavazás alatt a B+topik talija és ez még bejátszhat... jelenleg okés, mert a 21.-e vezet).

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (1020)
z.p.e Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1020
Sziasztok
Talán majd ezen a héten szombaton.
Ha leOKézzák néhányan.
z.p.e
pt
Népi Angyal Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1019
Hűha! Ne haragudjatok, de most nagyon közbejött valami, és nem tudok elmenni a találkozóra. És ha inkább vasárnap lenne?
coolabi Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1018
Srácok!

Sanja én semmiképpen nem leszek ott! De gyűljetek jót!

cool

Kilroy Creative Commons License 2001.04.06 0 0 1017
Szar ügy, de elcsapott a nátha... ezért nem valószínű, hogy ott leszek... sajnos :-( Majd legközelebb...

Kil,
pt.

Előzmény: z.p.e (1015)
Népi Angyal Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1016
Részemről rendben, én ott leszek a Mekinél. De könyörgöm, ne oda menjünk be pártgyűlni! Ez olyan lenne (bocsánat a hasonlatért), mintha a MIÉP nagygyűlését a Kozma utcai izraelita temetőben rendezné. Inkább keressünk egy jó kis kávézót vagy teaházat.
z.p.e Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1015
Most szombat 6:00 +-néhány perc Nyugati PU melletti Meki ???
z.p.e Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1014
JA
Bizony
Nem kéne hülyének nézni az embereket,meg hülyíteni sem !
Lujza
A fegyver csak egy eszköz,amit lehet jóra és rosszra használni,de ezen kívül még rengeteg eszköz van amivel ezt meg lehet tenni.
HA nem viszi valaki magával a fegyverét akkor természetesen nem tudja megvédeni magát,de ha magával viszi,akkor igen. -Ez egy ilyen dolog.
z.p.e
pt
Előzmény: Mustafa Halifax (1012)
Lujza71 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1013
Én úgy emlékszem a töltény a fegyvertől külön kell tartani.Az ágy alatt szvsz nem igazán elzárt hely.Egyébként ott pont a 3 éves gyerekek szoktak sűrűn tartózkodni.
Abban viszont teljesen egyetértünk,hogy kiváltságként senki ne kaphasson fegyvertartási engedélyt.

Lujzi

Lujza71 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1011
Sziaszok

Én azt nem nagyon értem a fegvertartás űgyben,hogy miképen tudod megvédeni magad fegyverszekrényben tartott pisztolyal?
Ha pedig nem ott tartod bárki még a gyereked is hozzáférhet.

Lujzi
Aki kezd kötözködövé elölépni.

z.p.e Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1010
Háj
Fegyvert lehessen tartani 20 év fölött és büntetlen előélettel (13 évesen bolti csoki elemelés nem számít :) ),valamint pszichológiai vizsgálatok is szükségesek.
A felelős a fegyver és az engedély tulajdonosa legyen,ne adhassa át a családtagjainak,rokonainak,barátainak...!
Ha eltűnik a fegyvere,azt meg köteles bejelenteni,nehogy valaki az ő "számlájára" gyilkoljon.
Így nem lesz iskolai puff.
z.p.e
pt
Előzmény: Mustafa Halifax (1009)
coolabi Creative Commons License 2001.04.04 0 0 1008
Sziasztok!

Tyb! A lev. listát én én ajánlottam, de amit én tudok, ahhoz csak a saját címedről kell küldeni egy mailt egy adoot címre, és az kitovábbítja. Ott nincs olyan, hogy előbb be kell lépni a lapra. Ha ez megfelel, azaz egy legközönségesebb lev. lista, akkor megcsinálom. Erről ha majd életbe lép a szavazás lehet szavazni.
Más! Légyszí' írd meg a honlap címét! OSZR
Köszi!

Mustafa! Legközelebb erőszakosnak kell lenni, mutogatni az órádra és kész. Velem egyszer megtörtént egy kis szar szervízben, hogy 6 ig voltak nyitva. Odamentem 5.20körül, és már akkor kidobtak, hogy 5.55-kor nem vesznek fel új megrendelést. Ha hatalomra jutunk, kell majd csinálni egy alosztályt a fogyasztóvédőknél, akik ellenőrzik a nyitvatartást. Aki nem tartja be, azt csúnyán megbüntetni. A hivatalokkal meg ez elő sem fordulhat!
Az alanyi jogú fegyver nem jó szerintem, mert a társadalmunk arrafelé megy, mint az amerikai. Ha mindenkinek lesz fegyvere, akkor nálunk is előbb-utóbb lesznek iskolai lövöldözések. Ez nem egy kívánatos dolog. Mást nem mondjak, csak 2001-ben az usaban meghalt ha jól tudom 2 ember, megsebesült 13 1 lövöldözésben. Ezen kívül volt még vagy 5-8 iskolai fegyvereset. Volt 5 éves gyerek, aki a nagypapa fegyverét bevitte. Kell ez nekünk???? (1998 1 lövöldözés 13 halott, majd' egyanennyi sebesült) A fegyverrel nem szabad arra számítani, hogy a magyar gyerekek okosabbak, mint az amerikiai, mert ez most esetleg igaz, de nem oda fejlődünk, hogy ez így is maradjon. És sajnos nem az amerikai gyerekek lesznek egyre okosabbak. :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

sziasztok%

cool

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!