Engem a partalapitas gyakorilati kerdesei erdekelnenek, vagyis ha mar megvan az alapeszme, akkor azt hogyan lehet hivatalos formaba onteni...
-belfegor
Bevallom ehhez a témához annyira nem értek, és most nem is tudom végiggondolni,hogy mit kellene megváltoztatni. De nem vagyok elégedett a mostani rendszerrel,ezért is írtam,hogy kell változtatni,csak nem mindent egyből.
z.p.e
pt
A törvények első változatait még - többé-kevésbé - szakemberek alakítják ki, de a kiegésszítéses toldás-foldás gyakran oda vezet, hogy az eredeti elképzelésre már az anyja se ismerne rá.
És ez nem feltétlenül alkotmányellenes, csak értelmezhetetlen, diszfunkciós, vagy egyszerüen felesleges. Aztán ha elég sokaknak nyomja a tyúkszemét, akkor egy-két éven belül "kijavítják",
amitől az egész még zavarosabb lesz. Számonkérni meg nincs kitől.
Ha ez a helyzet szerinted így van jól, akkor Te biztosan ügyvéd vagy... ;)
a ZULLU
Csak egy apró példa: a számviteli törvényben alkalmazott esztelen formalizmus a "szabályoa" pénzkezelést lehetelenné tette.
Ezek után ( mindenki szabálytalankodik ) lehetelen elkülöníteni a valódi csalókat.
A törvényhozás maradjon szerintem a parlamentnek,az alkotmánybírák pedig elutasíthatják a törvényt,ha gázos.
Megfelel az eddigi rendszer is,igaz kellene néhány dolgon változtatni,javítani,de ezek a dolok szerintem csak interaktívan működnének igazán jól. Előre nem kell soha tervezni komoly,hirtelen változtatást. Ismerek egy pártot amelyik már beleesett ebbe a hibába.
Leginkább a vezető politikusokkal és a spanjaikkal van a baj,nem a törvényhozás menetével.
z.p.e
pt
1999 telén már körbejártuk ezt a témát.
Merő lustaságból most alig szerkesztve idevagdalom az ott leírtakat.
A pártról : Emberben megbízni nem lehet, ezért az én pártomnak nincs vezetősége, csak tagjai vannak. Azoknak a feladatoknak az ellátására, amit a jelenlegi pártvezetőségek végeznek, véletlenszerűen, a gyakorlatilag lehetséges legrövidebb időre választjuk ki az embert az arra jelentkező, és alkalmasnak talált tagok közül. Ezt a rendszert az alapszabályba foglaljuk, és egyben leszögezzük azt is, hogy a párt a neve után felvett - mondjuk " kétezres platform", vagy ilyesmi - megkülönböztető jelzőt csak addig használhatja, amíg az alapszabály ezen pontjait érdemben meg nem változtatják. És még így is csak reménykednék, hogy tíz év múlva se képvisel homlokegyenest mást... ( Lássd: harci szövetség a munkásosztály felszabadítására... és mivé is lett... )
Elhiszem neked, hogy azt hiszed: "tudod" ki nem fog elmenni rossz felé, de én nem tudom. (Sőt, szerintem te is csak hiszed hogy tudod...) Az emberi elme túl bonyolult ahhoz, hogy a meghibásodás lehetőségét kizárjuk. Magamban például maradéktalanul megbízok... de ez kevés ahhoz, hogy kijelentsem: jelenlegi elveimhez biztos hogy tíz év múlva is ragaszkodni fogok. Hogy egy - két, vagy sok megfelelő ember van-e? Hát... mire? Megbízható, elvhű, pártvezérnek - az előzőekben leírtak szerint - akár egy se. De mindazt az adminisztratív feladatot, amit egy pártvezetés a párt működése érdekében elvégez, nagyon sokan elvégezhetik. Ha pedig egy-egy feladat nem kötődik egy adott személyhez, nem válik alkalmassá semmiféle hatalom kiépítésére. Amit meg egy az egyben nem értettél: Ha szabályokkal van lekötve a párt, az újraértelmezések akár teljesen elforgathatják a szándékozott iránytól (pontatlan, de remélem tartamilag korrekt idézet tőled) Ha karakteres vezérek irányítják (szerintem) ugyancsak. Egy párt alapszabályát véglegesen rögzíteni nem lehet. Nem is célszerű, de ki sem kényszeríthető. A többség - ha úgy akarja - megváltoztathatja. ( Azt meg már tudjuk, hogy néha milyen elenyésző kisebbség érdekét képviseli a többségi vélemény... ) De mint alapítók, megtehetjük, hogy tételesen felsorolt feltételek meglétéhez kötjük valami név, cím, titulus viselését. Példa: Megalakítjuk a virtuális teke-kört, és alapszabályban rögzítjük, hogy csak az lehet és maradhat a tagunk, aki három virtuális nap alatt legalább egy tarolást hazudik. Később ezt én megszegem, mert nem bírom a hazudozást. De akkorra a kör hangadóinak 87.5 %-a a rokonaim, barátaim és üzletfeleim közül kerül ki, ezért hiába követeled, hogy zárjanak ki, inkább módosítják az alapszabályt. Ha meg neked ez nem tetszik, keress másik tekekört. De: Megállapodhatunk úgy is, hogy a körünk /a Virtuális Tekekör / felveszi a " Háromnapos Tarolók" titulust is, amit addig, és csak addig viselhet, amíg az alpszabály a fentieket tartalmazza, és annak érvényt is szerez. Ha ezek után mellőzöm a hazudozást, akkor ugyan minden lefolyhat úgy is, mint fent leírtam, de aztán - akár peres úton is - követelheted, hogy a Háromnapos Tarolók cím viselésétől a kört tiltsák el. Ami - minthogy a szponzorok is csak így ismerik - már meggondolásra készteti a kör tagjait. Legrosszabb esetben pedig szabadon hagyja az ismert nevet számodra, aki az eredetileg meghirdetett elvek alapján a Háromnapos Tarolók tekekört újraszervezheted.
Pedig a random a lényeg! A jelenlegi rendszer a tehetségesek bekerülését támogatja? Lehet... /Bár mintha éppen Te fejtegetnéd alább: miben is tehetségesek ? / A random módszerben nem az a lényeg, hogy véletlenszerű, hanem hogy nem jelent semmi véglegeset. Eltelik a ciklus, és megyek vissza oda, ahonnan jöttem... ( És ha a költséges választási procedúrát sikerül egy lényegesen olcsóbb sorsolással kiváltani, nincs elvi akadálya a ciklusidő csökkentésének sem... ) Hidd el, még a félanalfabétáknak is van annyi magukhoz való eszük, hogy ne szúrjanak ki saját magukkal. / Persze egy egyezményes szűrő csökkenthetné fentiek parlamentbe kerülésének esélyeit... bár - ahogy a jelenlegi felállást elnézem - felesleges itt szűrni. Nagy, nagy balszerencse kell ahhoz, hogy egy véletlenszerűen merített háromszázas minta rosszabb legyen./
Kompromisszum: Jó, legyen választás. De akkor a kormányt válasszuk, szabadon keverve ki a minisztereket a pártok ajánlatából. Az őket ellenőrző országgyűlést pedig sorsoljuk ki. /Igaz ugyan, hogy ez itt Magyarország, ahol az emberek többsége - én is - meg van győződve róla, hogy - sorsolási bizottság ide, közjegyző oda - a sorsolásokat ( iskolai tombolától a lottóhúzásig ) erősen cinkelik... De ez alig tart vissza valakit -mondjuk - a lottózástól. Elvégre a cinkelők is hibázhatnak.../ Ezzel egyrészt elkerülhető lenne, hogy első látásra alkalmatlan jelölteket ültessenek erőből miniszteri székbe, másrészt az ellenőrzés - minthogy a pártbefolyás az országgyűlésben a népesség egészének átlagát követné => jelentéktelen lenne - hatékonyan működhetne. Aztán a hibákra mondjuk egy háromfokozatu kipontozási rendszer lenne a válasz: a harmadik figyelmeztetés után pedig a minisztériumot átvenné a második helyen befutott jelölt. A miniszterek alatt viszont csak szakemberek lennének ( politikai államtitkár: XX ), akik - ha hozzá-nem-értésüket bizonyították - nem tarthatna helyükön semmiféle pártszimpátia. A törvényeket viszont nem a parlament hozná, hanem egy erre a célra szakemberekből felállított testület. Az országgyűlés elfogadná az irányelveket, döntene a vitás kérdésekben, és elfogadná a kész szövegváltozatot. Ha aztán a törvény mégis díszfunkciósnak bizonyul, akkor akik megalkották, azoknak nem lenne több alkalmuk hibázni. ( mert a jelenlegi rendszer hasonló esetekre csak egy értetlen, sajnálkozó vállrándítást követel a felelősöktől, de még ezt se kényszerítheti ki... )
A hosszért és tagolatlanságért minden végigszenvedőtől bocsánatot kérek, további megnyilvánulásaim rövidebbek és érthetőbbek lesznek: Ez több mint egy hónap, eredetileg párbeszédes anyaga.
Valóban nem tökéletesen feltöltött, de igyekszünk. A lényeg az Alapszabályban van, mivel ott van összefoglalva, hogy a párt mit tart fő célkitűzésének és, hogy azt milyen jogi keretek között szeretné megvalósítani.
Remélem holnapra már egy teljesebb weblap lesz ott, de egyelőre nem vagyunk túl sokan.
:-(
Én alapítottam egy pártot!
Ez kivételesen teljesen komoly, de nagy szükségünk lenne értelmes, kezdeményező tagokra és tényleg juthatnánk is valamire.
A párt weblapját a www.fpp.hu címen találod. Ha elballagsz oda (remélem nem baj, hogy nem linkként illesztettem be) elolvashatod, hogy nagyjából miről szólna a pártunk.
Ha nagyjából egyetértesz az ott leírtakkal és esetleg van olyan írásod amit kitehetnénk a weblapra, vagy szeretnél belépni a csapatba, akkor írj!
Magamról annyit, hogy valamikor a hőskorban aktív Törzsasztalos voltam (Janus néven), de a beáramló sulinetesek elriasztottak.
Ha baromságnak tartod amit csináltunk azt is írd meg!
+ Indítottunk egy akciót és ha lenne ötleted, hogy hogyan lehetne minél több ember tudomására hozni akkor is írj!
Köszi: Alapító Atya
talán előzetes nyilatkozattal pl. kötelezően mindenkinek nyilatkoznia kell mit akar,meddig gyógyítsák az orvosok és mi legyen a szerveivel.
Megjegyzem a szervátültetéseket is elősegítené
Ja igen, erről már hallottam, hogy a beteg írásbeli engedélyével végezhet az orvos euthanáziát az akkor már döntésképtelen betegen. Így végülis korrekt.
Az eutanázia törvényben az nem tetszik hogy az orvos is dönthet,természetessen öntudatlan betegnél.
Miért ilyen szabadszellemüek vajon a Hollandok a világ többi részéhez képest?
Az 14.-e... nekem elvben jó, de addig majd úgyis elválik (most van szavazás alatt a B+topik talija és ez még bejátszhat... jelenleg okés, mert a 21.-e vezet).
Részemről rendben, én ott leszek a Mekinél. De könyörgöm, ne oda menjünk be pártgyűlni! Ez olyan lenne (bocsánat a hasonlatért), mintha a MIÉP nagygyűlését a Kozma utcai izraelita temetőben rendezné. Inkább keressünk egy jó kis kávézót vagy teaházat.
JA
Bizony
Nem kéne hülyének nézni az embereket,meg hülyíteni sem !
Lujza
A fegyver csak egy eszköz,amit lehet jóra és rosszra használni,de ezen kívül még rengeteg eszköz van amivel ezt meg lehet tenni.
HA nem viszi valaki magával a fegyverét akkor természetesen nem tudja megvédeni magát,de ha magával viszi,akkor igen. -Ez egy ilyen dolog.
z.p.e
pt
Én úgy emlékszem a töltény a fegyvertől külön kell tartani.Az ágy alatt szvsz nem igazán elzárt hely.Egyébként ott pont a 3 éves gyerekek szoktak sűrűn tartózkodni.
Abban viszont teljesen egyetértünk,hogy kiváltságként senki ne kaphasson fegyvertartási engedélyt.
Én azt nem nagyon értem a fegvertartás űgyben,hogy miképen tudod megvédeni magad fegyverszekrényben tartott pisztolyal?
Ha pedig nem ott tartod bárki még a gyereked is hozzáférhet.
Háj
Fegyvert lehessen tartani 20 év fölött és büntetlen előélettel (13 évesen bolti csoki elemelés nem számít :) ),valamint pszichológiai vizsgálatok is szükségesek.
A felelős a fegyver és az engedély tulajdonosa legyen,ne adhassa át a családtagjainak,rokonainak,barátainak...!
Ha eltűnik a fegyvere,azt meg köteles bejelenteni,nehogy valaki az ő "számlájára" gyilkoljon.
Így nem lesz iskolai puff.
z.p.e
pt
Tyb! A lev. listát én én ajánlottam, de amit én tudok, ahhoz csak a saját címedről kell küldeni egy mailt egy adoot címre, és az kitovábbítja. Ott nincs olyan, hogy előbb be kell lépni a lapra. Ha ez megfelel, azaz egy legközönségesebb lev. lista, akkor megcsinálom. Erről ha majd életbe lép a szavazás lehet szavazni.
Más! Légyszí' írd meg a honlap címét! OSZR
Köszi!
Mustafa! Legközelebb erőszakosnak kell lenni, mutogatni az órádra és kész. Velem egyszer megtörtént egy kis szar szervízben, hogy 6 ig voltak nyitva. Odamentem 5.20körül, és már akkor kidobtak, hogy 5.55-kor nem vesznek fel új megrendelést. Ha hatalomra jutunk, kell majd csinálni egy alosztályt a fogyasztóvédőknél, akik ellenőrzik a nyitvatartást. Aki nem tartja be, azt csúnyán megbüntetni. A hivatalokkal meg ez elő sem fordulhat!
Az alanyi jogú fegyver nem jó szerintem, mert a társadalmunk arrafelé megy, mint az amerikai. Ha mindenkinek lesz fegyvere, akkor nálunk is előbb-utóbb lesznek iskolai lövöldözések. Ez nem egy kívánatos dolog. Mást nem mondjak, csak 2001-ben az usaban meghalt ha jól tudom 2 ember, megsebesült 13 1 lövöldözésben. Ezen kívül volt még vagy 5-8 iskolai fegyvereset. Volt 5 éves gyerek, aki a nagypapa fegyverét bevitte. Kell ez nekünk???? (1998 1 lövöldözés 13 halott, majd' egyanennyi sebesült) A fegyverrel nem szabad arra számítani, hogy a magyar gyerekek okosabbak, mint az amerikiai, mert ez most esetleg igaz, de nem oda fejlődünk, hogy ez így is maradjon. És sajnos nem az amerikai gyerekek lesznek egyre okosabbak. :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((