én egy rövid ideig olyan házban laktam, ahol szemétledobó volt, ami néha eldugult. Egyszer gondnok kiírta mit nem szabad a szemétledobóba dobni: állítólag volt benne varrógép, írógép, paplan-párna, mosogatótálca meg ilyesmi.
Az a hír jára, hogy afinnek ha megunták a bicajukat, egy elegáns mozdulattal valamelyik tóba hajítják. Meg akkor is, ha nem unták meg, csak sokat ittak. Ez pedig elég gyakran megesik velük. Azt viszont biztosan tudom, hogy öröspoharak vannak a finn tavak mélyén.
mert nem látsz le100 m mélyre. Egyébként Kaurismakiban azt bírom nagyon, milyen óriási műgonddal tud összeválogatni rondábbnál rondább embereket. De meg kell hagyni, egytől egyig tipikus finn arcok a szereplői.
A Kaurismaki filmek nem is szomorúak.Épp az bennük a jó, hogy még a legszomorúbb történetet sem lehet kibírni röhögés nélkül. A finn nyelv meg már önmagában is vicces.
na az jó buli lehet...én a kockásfülűt látnám szívesen, mert imádja a jelmezeket. Biztos hozná magával a kis bőröndjét...mivel nálam nem lehet mire ülni