Hülye lesz átigazolni. A megadeth a sessionzenészek klubja. 2-3 év és így is, úgy is repül. Aki pedig ezzel nincs tisztában, az tényleg megérdemli a sorsát...
Szimpatikus fazon az Adler, szóval nem bánnám, ha véglegesítve lenne, na de azért neki az eredeti bandája is elég jól fut és, ha onnan kicibálná, pár embernek nem lenne szimpatikus. Na, de ez Mustainnak nem hiszem, hogy számít.
Ez Adler döntése lesz, innen gy tűnik tényleg mindkét zenekar számít rá 100%-osan.
Na, meg a Megadethnek nem kicsit lenne fura kiállni akár egy interjúra, akár a fotózásokra dobos nélkül.
Lehet csak ennyi van a dolog mögött és elfogadja Mustaine is, hogy nincs állandó dobosa.
Ez a Chris Adler viszonylag sokat van szerepeltetve érzésem szerint, annak ellenére, hogy "csak" egy vendég zenész a következő sorlemezen. Közös fellépések, vele készült interjúk, fotók a hivatalos honlapon stb. Elképzelhetőnek tartom, hogy Mustaine nagyon szeretné véglegesíteni, ezért taktikusan próbál mindent elkövetni, hogy "belekóstoltassa" rendesen a Megadeth életformába. Még a végén lehet tényleg végleges tag lesz belőle. Vagy ki tudja? Szerintetek erre mennyi reális esély van?
minél többet hallgattam a dalt, annál jobban tetszik. sok megadeth albummal voltam hasonlóképpen már. persze, hogy nem lesz toplistás, de nem is ezért szeretjük a megadeth zenéjét. :-) a 2016-os megjelenést kicsit távolinak tartom, mert szerintem már a keveréssel megvannak, de biztos oka van a dolognak. (gondolom gyártási, marketing stb.)
erre meg a napokban bukkantam rá, hogy a pekingi koncertjüket 1 óra zenélés után leállíttatták a hatóságok... jó hely ez a Kína, hogy 2016-ban ez még így működik arrafelé...
Az eleje elég álmosan és nehézkesen indul az utóbbi évekből már megszokott, ötlettelennek szagló felvezetővel, de a bőgőszólótól nagyjából helyére kerül a dal. Nyilván nem kerül fel semmilyen toplistára, de ha ez lesz a lemez iránya, akkor kíváncsi vagyok a többire. Az új tagok bemutatkozása tényleg nem lelhető fel benne, mint annak idején pl a Dialectic Chaosban (hú, micsoda egy dal volt az!)
nekem ez még annyira új, hogy 4 napnyi hallgatás után sem tudok róla jót, vagy rosszat mondani. annyi viszont biztos, hogy pl. TSHF album hatást áthallani a dalban. összességében pedig hozza a megadeth-re jellemző stílusjegyeket, hangzást. viszont amit nagyon nem hallok, hogy hol van kiko magasztalt virtuozitása??? ezt a szintet broderick is hozta volna simán szvsz. de adler dobolása sem vágott földhöz.
Off , de csak félig: az, hogy mennyire lehetetlen vállalkozás ebben a korban a "vissza a gyökerekhez" c. irány, kiválóan látszik az új Iron Maiden album esetében is: gyakorlatilag lehetetlen. Pedig ott 6db igencsak összeszokott zenész húzza az igát, s semmiben sem különbözik az elmúlt 15-20 albumaitól, viszont köszönő viszonyban sincs a korai stílusukkal. Dickinson is ügyesen végigénekli egy hangszínnel ugyanabban a stílusban az albumot.
Nehéz hozzáfűzni bármit is. Egyszerre ironikus és szánalmas. Egy biztos: a januárban felhozott CD gyűjteményem most ballag vissza szépen a pincébe. Akkor még úgy voltam vele, hogy megszerzem a Back to the Start-ot + a 2002-es Killinget, de most már hagyom a fenébe.
Egyébként azzal, hogy a Reunion nem jött össze, nem kis nyomás alól szabadult meg Mustaine, el lehet képzelni milyen várakozás és elvárás előzte volna meg az új albumot. Így meg mehet minden tovább. Ha ez se lesz jó album, már senkinek sem fog feltűnni, senki sem fogja szóvá tenni.
Én akárhányszor nézem végig ezt a díjátadó videót (Golden God) mindig az az érzésem, hogy ironikusan felhívja a figyelmet arra, hogy nem akar senkit sem kritizálni, de... és utána elkezdi sorolni a listát. Kérdezem én: Minek keverni már megint a beszédébe egy ilyen eseményen a Metallicát, a RIP felállást, Obamát stb. stb. ?
Szerintem Mustaine inkább nagyképű, öntelt, beképzelt, ha már nagyon jelzőkett kéne rá aggatni, de hát miért is ne lenne az?! Neki mindig bizonyítania kellett, hiszen abból a zenekarból rúgták ki, amelyik a világ egyik legnagyobb hatású metál zenekarává nőtte ki magát. Egy revans zenekarként indult a MEgadeth is. Az állandó megfelelés folyamatos az életében a nagy riválissal szemben, és mivel elég magas szintre (világhírnév) tudta húzni a Megadeth szekerét így mindezek árnyékában, akkor talán jobban megérthető, ha valaki olyanná válik/vált, mint ő. Plusz egy erős jellem, meg a perfekcionizmusa amivel még mindez párosul. Az meg szerintem nem egyértelmű, hogy CSAK amiatt emelkedett a zenekar átlagon felüli szintre, mert volt néhány tehetséges "munkatársa". Ha ez így lenne, akkor azok nélkül már a Megadeth-nek elméletileg régen el kellett volna tűnni a süllyesztőbe, de hát nem tűntek el. Mai napig hívják őket neves fesztiválokra, gyakorlatilag ott vannak a fősodorban. A Reunion-t meg nem hiszem, hogy szándékosan akarta megtorpedózni. Ellenkezőleg. Szerintem pontosan ő akarta, (ki más?) csakhát lett ami lett a végén belőle... Ergo a szándék megvolt benne, csak a kivitelezés nem sikerült. Van ez így! :-)
Szerintem pont Mustaine az, aki semmilyen értelemben nem változott. Ugyanaz az arrogáns kretén, aki korábban is volt, csak megfejelte egy nagyadag képmutatással, amit nem vesz be a gyomrunk sehogy sem. Ráadásul ő az, aki leginkább hajszolja a korábbi szintjét, a folyamatos RIP-ezéssel, komplett albumok koncert-újrajátszásával és eladásával, remasterekkel...stb.
Teljesen normális dolog az, hogy változik az ember, ezzel mindannyian így vagyunk, az alábbi kép asszem mindannyiunkra vonatkozik:))))) Viszont a korral semmit sem fejlődött a mester, akitől én egy jóval progresszívebb vonalat vártam volna az elmúlt 15 évben a folyamatos, mégis iszonyatosan ötlettelen nosztalgia-próbálkozások helyett. Az erőskezű irányítás akkor tud nagyon jól működni, amikor a fej rendben van. Viszont jelenleg úgy tűnik, hogy pont az a csapat leggyengébb része. Mustaine-t és a megadeth-et pont azok emelték átlagon felüli szintre, akiket ismét kizárt a csapatból. Már rég eltűnt volna az egész megadth, ha anno nem áll össze az a bizonyos klasszik-felállás.
Való igaz, hogy az elmúlt 15 év terméséből egy baromi jó válogatásalbumot össze lehetne rakni, de a kimaradó számokat lehúzni a WC-n és utánfertőtleníteni. Le merem bármibe fogadni, hogy a fanok 80%-a ugyanúgy haragszik mustaine-re a reunion (szerintem szándékos) kútba ejtése miatt, mert a banda most ugyanott tart mint 2004-ben, leszámítva azt, hogy Junior újra előkerült.
Azért elég keményen ostorozzátok az öreget, persze értem én a kiábrándultságotok okát, de nem arról lehet itt szó, hogy a "teljesen kiégett" jelző helyett pusztán azt a szót kéne behelyettesíteni, hogy megváltozott az elmúlt 25 év alatt az ember, aki miért is ne változna?! Az lenne a legszörnyűbb, ha ez nem történt volna meg. Nagyon a múltba próbáljátok/akarjátok őt "visszahelyezni" zeneileg, miközben egy jelenben lévő érett korú művészről van szó. Ha megnézzük az utóbbi lemezeket, persze, hogy nem találunk rajtuk annyi erős nótát, mint egy-két korábbi albumon, de azért mindegyiken 2-3 erős dal szerintem ott van (és a többi sem disco zene), amiből kvázi egy nagyon ütős "best of" lemez már kijönne. Simán. Ja, és a Megadeth azért 2-3 évente bizony előjön egy új megjelenéssel, ami egy 30 éve a pályán lévő, és működő zenekartól szerintem nem rossz teljesítmény.
"Egyszerűen a mester durván kiégett." - tökéletes összefoglalás, maximálisan egyetértek. Itt nem egy-egy tag fásult be, hanem gyakorlatilag a főmenstruátor, aki kompletten blokkolja az összteljesítményt is. Vissza is vittem a pinyóba a cd-gyűjteményemet, egyszerűen nem érzek késztetést már, hogy megvegyem eredetiben a következő cd-t. A Th1rt3en - vagy hogy a francba írják - igazából egy UA2 volt, egyedül az Endgame volt nevezhető teljesítménynek az elmúlt 15 évben, de az is csak a Systemhez képest volt mérhető. Ez van.
Az már nem Th1rt3en 2 lesz, hanem F0urt3en :D Semmi jót nem várok az új albumtól, nem szopatom MagamatH, hogy bármi jót is várjak, mert úgyis csak csalódás lenne a vége. Eleffson is visszajött, de minek, mikor nem volt minőségemelő hatása, és biztos vagyok benne, hogy nem személyes hibából, mert amúgy tudna emelni a szinten, ha Mustár papa hagyná. Én a reuniont is azért vártam, hogy majd a régebbi tagokra hallgatni fog, mert elmagyarázzák neki, hogy bocs Déjv, ez egy fos, így meg úgy írd újra, és ajánlanak változtatásokat. Menza igenis jó gyerek, akkor is, ha tényleg egy lecsúszott drogos lett (bár kötve hiszem) és nem csak azért, mert jó dobos, hanem mert vele kezdődött el az a korszak, mikor a banda már nem monoton bimm-bumm harmadosztájú dobaláfestést használt, hanem tényleg lehetett hallani valódi dobtémákat, és összetettebb dobhangzást is, ami nagyon kell. Mustaine nem egy nagy dobos véna, valami sramlidobos sablont összedob a szintijén, mindegy mi, csak legyen valami kolompolás a dalok hátterében. Írom ezt úgy, hogy nem a dobtémák a legnagyobb baj, meg nem a dalok alapszerkezete, hanem Mustaine hangja, és az is tuti, hogy majd egy évtizede nem volt énektanár közelében és nem is lesz. Leszarja ő ezt is, csak legyen valami alávirnyogás, hogy hallatszódjon a dalszöveg, annyi elég. Azért neheztelek évek óta rá, mert tudna ő sokkal jobbat, ha akarna, de ellustult, kiégett. Ha egy béna garázszenész lenne, akkor mondhatná azt az ember, hogy szegényke, ne bántsuk, ennyit tud maximum gázon.
Szerintem kapunk egy lapos, öregemberes fércmunkát megint, amit meg lehet hallgatni 1-2x, de aztán félreteszi az ember és soha többet nem jut eszébe elővenni, hallgatni. Olyasmi nagypapametált jósolok, mint amit a United Abominations óta kapunk folyamatosan.
Ez a banda már rég nem az a banda. Egyszerűen a mester durván kiégett. Lehet persze hazudni magunknak, hogy milyen érett, kései albumok az utóbbiak, és mindig azt nyilatkozza, hogy nem akar önismétlő lenni, de mikor az ember elővesz egy kései Megadeth után egy Evile-albumot, akkor hallatszik meg a különbség egy friss banda javára, +68319%-os energiával és ötletességgel, 50-szeres intenzitással döngölnek bele a földbe, egész más dimenzióban nyomják a thrasht, mint Mustárék vagy mondjuk Talicskáék.
Inkább a Slayer-albumot várom, arra talán van esély, hogy normális lesz, és állítólag szeptemberben jelenik meg. Ők nem lazultak el soha, és nem félnek önismételni magukat, mert tudnak tartani egy olyan szintet, ami még önismétlés szintjén is elhallgatható akármeddig, arról nem is beszélve, hogy igazából nem önismételnek, mert majd minden albumuk más. Inkább csak hűek maradnak magukhoz.
Azt akartam is már kérdezni, h ki milyen irányvonalú lemezt vár az új megjelenéstől. Én egy Cryptic Writings-szerűt. Nem tudom miért, puszta megérzés.
A Reunion-os témát meg le kell sz..ni már. Nem jött össze úgysem, utólag meg kár bárkit is emiatt okolni. Mustaine meg szerintem egy valakivel őszinte talán csak a zenekarból mára, és az saját maga kb. Nem is vártam tőle komolyabb, mélyebb nyilatkozatot a reunion-al kapcsoltban. Csoda, hogy még ennyit is mondott.
Végül is, Mustaine hozta létre és tartotta fenn a megadeth-et, így neki van egyedül joga földbe ereszteni a koporsót is. A felelősség most már egyértelműen az övé, szerintem jó esetben születni fog egy olyan System féle 7/10-es album, amire a rajongók halkan rábólintanak és futni hagyják a zenészeket...
Marty lelépésén nem lepődtem meg. Képzelem mekkora potenciált látott abban, amikor 2015-ben a 25 évvel ezelőtti RIP-féle irányvonalat határozták meg elkövetkező élete fő motívumaként. Csak találgatni lehet, hogy a szólókarrier háttérbe szorítása mellett milyen egyéb feltételek lehettek: fizetés nincs, saját költségen utazgatás akkor és oda amikor a mester igét hirdet, a reunion-vacsora ráeső részének kifizetése...stb. Látszik, hogy Nick-et szarba sem veszik, mert pillanat alatt lemondtak róla, pedig egy Menza-Poland párost berántani, na arra aztán lehetett volna marketinget építeni:)))) Most kb a lesz, ami az UA idején: új felállás, egy turné során megnézik miképp működik, a mester pedig most halkan eldönti, legyen-e tovább. A csapatnak már csak múltja van.
Az őszinteséget én is nagyon hiányolom a mestertől. Ezek a gusztustalanul nyálas nyilatkozatok iszonyat hányingerkeltőek. Nem nagypofájúnak (megamouth) kell lenni, csak egyszerűen ŐSZINTÉNEK.
Bizony, Mustárpapa egy ideje teljesen hiteltelen, csak ilyen diplomatikus szarokat tud kinyögni, és balladai homályokban fogalmazni, de kb. albumokat tekintve is erre képes, sablonos, gyenge minőségű fércmunkákra. Nem tartott volna neki semmiből egyenesen fogalmazni, hogy volt szó reunionről, ő szerette volna, de az anyagiakról nem tudtak megegyezni, és kész.
Itt van egy friss interjú Mustaine-el azóta, hogy bevonultak a stúdióba, és itt beszél a reunion-ról is, már ami az ő verzióját illeti, szemben Friedman-, és Menza-val, amit már hallhattunk. Végül is nagyon rutinosan, diplomatikusan megoldotta a válaszadást a kérdésre, amikor az alábbiakat mondta. :-))))
"But here's the thing — a lot of people, they either love or hate me. If I tell anybody what happened it's not gonna change the way they feel about me. But it'll probably change the way they feel about them. And I don't want to hurt anybody. All I can say I think they're both tremendous musicians and talented guys."
Nem tudom le van-e gatyásodva, de ha igen, és csak abból indulunk ki, hogy eddig is élt/él valahogyan, akkor már csak kb. egy évet kellett volna így "tengődni" és utána azért megindulhatott volna fölfelé. /Vagy maximum kér fizetéselőleget a vöröstől :-)/ Ha nagyon kell/kellett volna neki a pénz, mert le van gatyásodva, akkor meg nem hiszem, hogy nagyon válogathat, akkor belemegy kvázi bármibe. Abban viszont már sokkal inkább tudok hinni, hogy Friedman nemleges válasza megpecsételte/megpecsételhette valamennyire Menza sorsát is, mert ez így szólt volna nagyot, ha ketten, együtt térnek vissza. Gondolom ez is volt az eredeti terv a két David részéről. Azt meg én sem tűrtem volna el (de szerintem nincs az a főnök!) Friedman-nek, ha visszaveszem, és neki nem a Megadeth jelenti onnantól kezdve újra a fő irányt, hanem a japán zenélgetése. 2004-ben meg legyünk őszinték Menza azért lett kivágva, mert a turné előtti hetekben már a próbatermi teljesítményére is ráütötte bélyegét az, hogy újra erősen elkezdett a szerekhez nyúlni. Egy ilyen szétesőben lévő emberre nem lehet egy komplett turnét alapozni, mert ha miatta buknak fellépéseket, akkor az igen sok anyagi kárral járt volna együtt.
Közben meg Lombardo úgy néz ki kilőve, mert újra a Grip Inc.-vel zenélget. Bár, szerintem ő az, aki turné idejére bárhová, bárkihez be tudna ugrani műfajon belül.
Marty biztosan nem, de Nicknél simán el tudom képzelni azt, hogy le van gatyásodva, hiszen '98 óta nem csinált semmi állandót. Mindenesetre furcsállom, hogy a másik oldalról még semmit nem reagáltak Nick-re. Az biztos, hogy a mester nagyon mellre szívta, amiért Nick papír nélkül nem akart tovább játszani, ezzel kétségbe vonva az ő szavahihetőségét (nem is értem). Gondolom Nicknek fontos lett volna, mert addig nem érezte volna magát újra tagnak, valszeg ebbe bejátszottak a 2004-es reflexei is, amikor 2 hét után hajították ki. Bonyolult téma, az biztos. S ezt még tovább kavarja az is, hogy Marty mikor és miért fordított hátat a témának. Gondolom nem ült volna le velük vacsizni, ha nem érdekli a dolog. Talán az feküdte meg a gyomrát, hogy akkor a megadeth az első, a japcsi-vonal pedig max utána jöhet a prioritási sorrendben. Abban az egyben biztos vagyok, hogy Marty beintése pecsételte meg Nick visszatérését is.
Szerintem nem halt volna éhen sem Marty, sem Menza, ha (akár 1 évig) nem lát bevételt a Megadeth-ből, míg a turné el nem kezdődik. Szerződéstervezet meg szerintem pont nem volt, mintha azt sérelmezte volna Nick a cikkben is, hogy semmit nem voltak hajlandóak papírra fektetni, amihez ő viszont ragaszkodott. Nézd, nem tudhatjuk, hogy Mustaine szavára valójában mennyire lehet adni az üzleti életben. Most az más kérdés, hogy miket mondott már eddig, és miket cselekedett ahhoz képest, ami a zenekarral kapcsolatos dolgokat illeti. Amit a sajtón keresztül láthattunk nem biztos, hogy teljes képet ad a valóságról. Ha Nick-nek nem volt elég az adott szó, és attól félt, hogy feldobolja a lemezt, és utána kidobják, akkor tényleg valamit tudhat a fickó a kulisszák mögött a mostani két Dave-ről, amit mi nagyon nem. De az azért elég életszerűtlennek tűnik számomra, hogy elhívják a saját stúdiójukba pár napig zenélgetni, azaz nagyon nem gyűlölhetik Nick-et, majd utána mondjuk csinálnak vele egy albumot hónapokon át, és végül kidobják a zenekarból. De hát, bármi megtörténhet, meg annak az ellenkezője is, ahogy mondani szokás! :-))))
Viszont, ha már dobos posztról volt/van szó, egy Dave Lombardo lehet szóba jöhet még, mint dobos a turné alatt. Azért azzal nagyot gurítana Mustaine. Szerintem ez még könnyen benne van a pakliban, csak mintegy utolsó nagy ászként/bejelentésként tartogatják. (Tudomásom szerint most jelenleg nincs zenekara Lombardo-nak.)
Mindig 2-n áll a vásár, de itt nem arról van szó, hogy az első 1-2 hónapig semmi, aztán indul a buli. Sokkal inkább arról, hogy alsó hangon 1 évig dobolgat ellenszolgáltatás nélkül úgy, hogy a megadeth abszolút prioritást élvez, aztán ha még mindig nem kerül kirúgásra (ami mint tudjuk bármikor megeshet) akkor majd jöhet a turné, addig semmi. Örülj, hogy itt dolgozhatsz. Tipikusan az a szerződés, ahol jogai csak a munkaadónak vannak, kötelességei pedig csak a munkavállalónak. Nick helyébe közszemlére tenném a szerződéstervezetet, most már úgyis örökre vége a megadeth-pályának számára.