Btk. 299/C.§ Aki más pénzének előre meghatározott formában történő és kockázati tényezőit is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzvisszafizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűtettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Szerintem a hülye is látja, hogy ez egy olyan sarkított eset, amikor a jutalék 0 és a szervezési díj van csak (és persze a belépéssel szerzet bármilyenfajta jog v. lehetőség (pl. részvény egy gyémántbányában) nem létező v. értéktelen.
A (169 )- ben olvashato, hogy:"...figyelmen kivul hagyja a minosegi kulonbseget." Egyelore ne kavarjuk bele a minoseget. Majd a folytatasban - ha igeny van ra - arrol is irok. Egyelore arra vagyok kivancsi, hogy valakinek van-e ellenvetese az arlistaval szemben, vagy esetleg ohajtja boviteni, kiegesziteni.
irod:
"Szamoltam egyet ... aztan masok is szamolhatnak es ossze lehet hasonlitani."
Megkerdezhetem, hogy milyen alapadatokbol jutottal ezekre az eredmenyekre?
Csak azert, mert mielott olvastam volna a valaszt, fogtam magam es utanajartam nehany alapadatnak. Azaz ugyis kajat vettem az egyik giga-mega-szuper-hipermarketben, felirtam nehany fogkrem arat. Mivel nem celom a reklamozas, ezert markaneveket nem is irtam. Johetnek az arak kiszereles szerint csoportositva.
Az adatok forintban ertendok, es 2001. 01. 15-en este irtam le.
50 ml-es
99 es 319
75 ml-es
179 , 195 , 209 , 325 , 362 , 385 , 419 , 515 ( Termeszetesen volt dragabb is, de azt szajbantalmakra javasoltak. )
100 ml-es
485 es 605
Elokerestem egy NM ceg arlistajat ( ervenyes: 2000. szeptember 1-tol ).
150 ml-es
vasarlonak 1450
rendszertagnak 1100
Atszamolom az arakat 150 ml-re.
Az 50 ml- es esetben a 3-as szorzo, a 75 ml-es eseteben a 2-es szorzo, a 100 ml-esnel az 1,5-os szorzo hasznalata latszik a legcelszerubbnek.
Mindig voltak vannak lesznek emberek akik elleneznek , hülyének néznek, rádmondanak dolgokat. A legtöbb ember csak a végeredményt látja .Gazdag ! Az odavezető utat, meg bizony elfelejti hogy olyan is van. HIpp -hopp gazag lett ? Szerintem a pénz inteligencia kérdése. Akinek sok van , minden bizonnyal megtanulta használni , bánni vele.Máskülönben mitől tudna birtokolni vagyont ? Akinek kevesebb van , az csak azt látja hogy neki kevesebb van. Nem soknak jut eszébe feltenni a kérdést . Vajon miért ? Miért van neki több mint nekem ? A szüleim miatt ? Az állam miatt ? A gazdagok miatt ? Vagy maga miatt ? !!
Vannak körülmények ... alapjában véve jó takaró.
Erős jellem, kitartás céltudatosság és kitartás jellemzi a gazdagokat. Megtanulni azt hogy : Hogyan lehet másképpen ? Hogyan ? És a megoldáson gondolkodik , és elkezd csinálni valamit. Mindegy mit , valamit. Valószinü rájött és kiszámolta , hogy abból hogy napi nyolcat dolgozik a gyárban , vagy az irodában , ha nem Ö a főnők akkor abból egykönnyen nem jön össze a ház, autó , nyaraló. Márpedig ha neki az kell , akkor mindegy hogyan de lessz.
Ha belekezd valamibe nincs garantálva a siker , tudja nagyon jól. Elesik ,befuccsol, tönkremegy ....mindegy . Felál és továbbmegy. Ujra és ujra addig mig el nem éri a célját. Egyet biztosra vesz , ha nem csinál semmit akkor eredmény sem lesz.
Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit. Amikor elesik, nagyon sokan bólogatnak körülötte , röhögnek és mutogatnak :" Bezzeg ha rám hallgatsz . Ugye megmondtam. "
De kérdés az , mi haszna származik emberünknek abból , hogy a bólogatókra figyel ?
Lesz háza ? Kocsija ? Pénze amiből a családját eltartja ? Szerintem nem. Adnak neki ? NEm vettem észre. Majd ad az állam ? Ezt sem tapasztaltam.
Mégis mejik tanács lehet jobb ?
Keresel valamit ? Nézd . Itt van "ez" .Ebből te ennyit,vagy ennyit kereshetsz. Ezt kell hozzá csinálni. Nem tudsz valamit ? Segitek !
Vagy ?
Figyusz, ez hülyeség . Becsapnak, lehuznak. A közelébe ne menj! Én tudom a szomszéd is igy járt. Hogy hogyan másképpen azt nem tudom , de ez Neked szerintem nem jó !
Mindenki maga tudja eldönteni Neki mejik a jobb ! Felnött önálló döntéssel rendelkező emberek vagyunk.
van egy nagyon egyszeru kulonbseg az mlm es az elet kozott:
az eletben manipulalnak (media), kihasznalnak (fogyasztasra uszitanak, adok, hitelek, stb), kihasznaljak hogy sokan vannak a "csukott szemuek".. itt egyertelmuen le lehet bontani "felso" korokre, es a "koznepre".. rohognek rajtad, beled rugnak, es rafogjak a szomszedodra.. es eselyed sincs kozejuk "emelkedni" mert visszanyomnak. (ha nem ismered a jatekszabalyokat)
az mlm-ben viszont mindenkinek megadatik a lehetoseg, sot, a folotted allok erdeke hogy te jol csinald es magasabb pozicioba kerulj, ezert minden segitseget megadnak.. a cel pedig egyaltalan nem az also retegek kizsakmanyolasa, ahogy ezt sokan gondoljak... hanem az also retegek felemelese.
A mosópor nálam kb. 200 Ft/hét. Ez jelent 10 kg ruhát, az árba beleszámolva az öblítőt, fehérítőt, folttisztítót, amire éppen szükség van. (Ezt pontosan nem tudom, mert 1. nem én mosok, 2. valamikor októberben rendeltem utoljára ehhez szükséges szereket az Amway-től)
Összehasonlítási alapként én is szívesen várnék árakat bolti termékekről, mert bármilyen hülyén is hangzik, és bármennyire is mélyponton van az Amway egyesek szerint, sajnos így hirtelen egy barátom sem jutott eszembe, aki bolti cuccal mosna, pedig, a legtöbb nem tagja a rendszernek, csak vásárló! (Ha a 28e Ft-os nyugdíjas is inkább innen veszi, annyira drága nem lehet.)
Mellesleg egy kb. két-három évvel ezelőtti TESZT magazinban is meglepőeket lehet olvasni a bolti mosószerekről és a tesztben szereplő egyetlen MLM-ben forgalmazott SA8 (Amway) mosószerről. (Amit mellesleg a legjobbnak hoztak ki :)
Számoltam egyet ...... aztán mások is számolhatnak és össze lehet hasonlitani .
A = Bolti fogkrém (mijen abszurd)
B = Ha vásárlóként jutsz hozzá.
C = Ha rendszertaggként
A = 3,75 Ft/ alkalom
B = 2,05 Ft/ alkalom
C = 1,50 Ft/ alkalom
Na ezen aztán lehetne csámcsogni , hogy ki hányszor naponta meg miért meg az kinek sok vagy kevés. Ezeka számok.
Bár ne én irtam volna le , hanem olyan akinek semmi köze a rendszerhez.
Valaki irja le a Mosopor számolását , mert én nagyon "elfogult" vagyok :))) Fontos hogy összehasonlitsuk , mert rengetegen Pénzből élünk. Ami nem boldogit ,csak az életünket határozzameg.
>Maniulativ ?. Ennyi erővel a Tv-ből ömlő reklámok a sajtó a rádió nagyobb mértékben képes manipulálni az embereket - lásd a közelmult, jelen botrányit - , mint az akinek nem felel meg az hogy bérből és fizetésből éljen. Ez nem könyv anyag , ezt a bőrünkön érezzük , ala valóság.
Ja, csak az én baráti körömben nem szokás a barátokat üzleti céllal manipulálni (meg többnyire ilyen átlátszó dolgokkal nem is lehet).
Egyébként a rendszer szemlátomást arra épül, hogy átrostálja a jelentkezőket és az alkalmasok bent maradnak. Namármost az a beszervező erkölcsi felelőssége, hogy azokkal mi lesz, akiknek nem jön be (érted, ugye, ha manipulálod akkor a tágabb értelemben vett döntési szabadságát korlátozod, ráadásul a baráti viszonyt használod fel erre a célra -s ez sokkal hatékonyabb és egyben lényegesen aljasabb dolog mint a reklám). Ha úgy vesszük, a szüleid is manipulálnak gyermekkorodban (ezt akár nevelének is hívhatjuk) de gondolj bele, hogy milyen szándékok vezetik és milyen felelőségteljesen (legalábbis optimális esetben). Személyes viszony, barátságot szerintem ilyen módon nem szabad az üzlettel keverni. Persze gusztusa válogatja...
>Csupán abban lehetnek eltérések , ki hogy és mijen eszközzel teszi ezt.<
Az eszköz minősíti a célt...
Szeintem elégszer leirtam erről a véleményem.
Maniulativ ?. Ennyi erővel a Tv-ből ömlő reklámok a sajtó a rádió nagyobb mértékben képes manipulálni az embereket - lásd a közelmult, jelen botrányit - , mint az akinek nem felel meg az hogy bérből és fizetésből éljen. Ez nem könyv anyag , ezt a bőrünkön érezzük , ala valóság.
Csupán abban lehetnek eltérések , ki hogy és mijen eszközzel teszi ezt.
Amit a piramisrol véleményeztél egyáltalán nem gyözött meg . Itt alább elég technikai elem került elő a NM re nézve . Én továbbra is várnám a Piramis technikai elemeit. Ha leirod persze.
Nos, ezzel egyet értek, mert valóban egy lehetőség. A rendszer jól felépített, s ha valaki nem egyből a gyémánt-ra hajt, hanem elérhető célokat tűz ki maga elé, akkor nem teszi ki magát eleve a csalódásnak. Senki sem ígért itt munka nélküli gyors keresetet.
Én először is vágyom a pozitív életszemléletet, szeretném, ha nem gyepesednék be, az alkalmazotti hozzáállásomat szeretném megváltoztatni. Az üzletben örömet szeretnék találni és másokkal megosztani, szeretném bejárni a 3-6-9...% elérésével járó örömöket. Nem hajtok görcsösen, hiszen veszteni valóm nincs. Raktárat nem tudok és nem is fogok itthon tartani, hiszen a logisztikai kiépítettség teljes, megbízható.
John Zero:
"ha 3 hónap után jövök, hogy a fogkrémet úgy használtam, ahogy kell, mégse tartott tovább 3 hónapnál"
- Már a gondolat is illogikus! Ha úgy használod a termékeket, ahogy kell, akkor 5-6 hónapig elég (napi 2x-i használattal)
TZiky:
"nem szuletett valasz a 133-as hozzaszolasban feltett kerdesemre...Egy mosas ( oblites, mosogatas, fogmosas ) mennyibe kerul, ha NM-es termekkel vegzem ( A eset ), es mennyibe kerul, ha boltban vasarolt termekkel csinalom ( B eset )?"
Az A esetben tapasztalatom alapján fele áron megúszod. Azt még nem számoltam ki, hogy egy-egy művelet mennyibe kerül, mert én eddig csak hónapokban gondolkodtam (fizetéstől-fizetésig), szerencsére nem kellett egy-egy mosást vagy fogmosást kihagynom, mert mondjuk nem volt 0,17 forintom. Szerintem ezt nem így kell számolni.
A N21-től egy olyan gondolkodást remélek, hogy nem percekben, hetekben, sőt hónapokban, hanem években, évtizedekben gondolkodhassak. Éves szinten átlag felhasználóként 50-80 ezret takaríthatsz meg. Egyszerű forgalmazóként ennek már sokszorosát keresheted. Szerintem mindenki el tudja dönteni, neki mennyi kell ebből a l e h e t ő s é g -ből.
A 156-157-es iromanyom majdnem ugyanaz-mint ahogy azt jol latjatok.
Elsore tulterheltseg miatt nem sikerult, masodikra kis modositassal ujra elkuldtem. Ezert a majdnem szoszerinti azonossag. Bocsi...
PAM
Úgy egyébként szerintem az MLM nem több, mint egy lehetőség.
Régen abban a "betegségben" szenvedtem, hogy úgy gondoltam, ez a világ legjobb lehetősége és aki nem lép be, az hülye. Má bocs...
Igen, én úgy indultam neki, hogy az énképem a béka feneke alatt volt km-ekkel... Most ne menjünk bele, hogy miért (nem ide tartozik), de csupa kisebbrendűségi érzésekkel kerültem ki a családból.
Namost. Én akkoriban úgy gondoltam, megtaláltam azt a helyet, ahol belőlem is lehet valami. Aztán görcsösen ragaszkodtam is ehhez, úgyhogy nehezen viseltem, ha valakinek ellenkező véleménye volt az Amwayről. Jól telepumpáltam magam a kazetákkal és jött belőlem is az a sokaknak ellenszenves Amway-duma, amikor én sokkal jobban tudom, mint az a másik, hogy neki mi a jó. Ezt általában utálják az emberek. Mármint ha megmondják nekik, hogy neki mi lenne a jó. És ezt úgy, hogy én jobban tudom őnála. Na nem mintha az Amway (N21)ezt tanítaná, mert nem, de nálam (és még sokakban) ez így csapódott le. Végre valamitől okosabb lehettem az átlagnál (gondoltam én!) felemelve ezzel magam az örökös kisebbrendűségemből!
Nagyon sokáig úgy gondoltam, (arról álmodoztam), hogy 40 éves koromra gyémánt leszek az Amway-üzletben. Hát még lenne rá néhány évem, csakhogy most nem hajtok erre.
Ti milyen szinten vagytok es mi a cel? Melyik szint es mikorra? Es mit tesztek azert, hogy megvalosuljon?
Amugy szerintem napi 2-3 oranal tobbre van szukseg egy sikeres halozat felepitesehez. Aki itt magas szinten (mondjuk DD) kvalifikalt, irja le, hogy csinalta nap 2-3 orai plusz idoraforditassal. Hogy osztotta be az idejet?
PAM
Bocs, de nem én írtam az MLM-hanyatlásáról, hanem TanGó. Nem tudom, hogy az MLM hanyatlik-e. Sokan szeretnék ezt bebizonyítani. Sokan pedig elkötelezettek és tudják, hogy működik.
Tájékozódni, ill. saját gondolataimat megosztani jöttem ide.
A cégeket meg, amiket felsoroltam, azért soroltam fel, mert vannak ismerőseim, akik ezekel foglalkoznak. "Közelebbről" az Amway-t és az FLP- hallottam. De bármelyikbe beléphetnék, ha akarnék, mivel mindegyik általam felsorolt hálózatban vannak ismerőseim.
Abszolút látszik, hogy nem vagyok szakember.
Az AVON és Zepter mi (volt), ha nem NM vagy MLM?
Csak azért kérdezem, hogy tudjam a különbséget az "igazi" MLM/NM és az annak titulált, de mégsem az között.
Előre is köszi!
PAM
Bocs, de nemén írtam az MLM-hanyatlásáról, hanem TanGó. Én még 1x sem írtam arról, hogy az MLM hanyatlik. Tájékozódni, ill. saját gondolataimat megosztani jöttem ide.
A cégeket meg, amiket felsoroltam, hogy vannak ismerőseim, akik ezekel foglalkoznak. "Közelebbről" az Amway-t és az FLP- hallottam. De bármelyikbe beléphetnék, ha akarnék, mivel mindegyik általam felsorolt hálózatban vannak ismerőseim.
Abszolút látszik, hogy nem vagyok szakember.
Az AVON és Zepter mi (volt), ha nem NM vagy MLM?
Csak azért kérdezem, hogy tudjam a különbséget az "igazi" MLM/NM és az annak titulált, de mégsem az között.
Előre is köszi!
PAM
Olvasd el figyelmesen, gondolkodj és akkor rájössz, hogy lényegében definiáltam a piramisjátékot, sőt a MLM-höz való viszonyát is. Próbáld megérteni...
Egyébként jó technika ez a visszakérdezés, a Krisnások is ezt használják ha meg akarnak győzni valamiről. Aligha véletlenül...
A hozzászólás többi részére miért nem reflektálsz?
Mivel nem szuletett valasz a 133-as hozzaszolasban feltett kerdesemre, felteszem ujra, tovabb egyertelmusitve.
Egy mosas ( oblites, mosogatas, fogmosas ) mennyibe kerul, ha NM-es termekkel vegzem ( A eset ), es mennyibe kerul, ha boltban vasarolt termekkel csinalom ( B eset )?
Es ekkor mar teljesen mindegy, hogy a megvasarolt termek koncentralt, vagy nem.
Sajnos milligrammra én sem tudom megmondani.
Azt viszont hozzátehetem, hogy én egyszerü vevőként igen régen létezem az AMWAY-ben és egyszer egy másik hálóban is voltam. Hálózatot azért nem épitettem soha, mert folyamatosan Oroszországban tartózkodva nem itéltem etikusnak a magyarországi hálózatépitést, ottmeg ugye elvben nem dolgozik az AMWAY (én meg ezt betartottam).
Na és most a sztori. Feleségemnek egyszer "bemutatót tartottam" (még mielőtt összeházasodtunk volna), vagyis egyszerüen úgy jött ki, hogy éppen mostam, mikor nálam volt. Agglegényként a legegyszerübb mosási változatot használtam, vagyis "forró vizet a lavórba, ruha mosópor bele, megvárjuk mig kihül, majd öblögetünk". Fúrta persze a csőrét, hogy mit spricceltem rá a gallérokra (naná, hogy Pre-Wash Spray volt az), meg hogy miért tettem a lavórba mindössze kb. egy fél gyufásdoboznyi mosóport (egyszerüen elég volt).
Kipróbálta mosógépben is, majd összeházasodtunk.
Azóta a mosás nálunk csak a széria termékeivel mehet, megspékelve a Fabric Finish-sel vasaláshoz.
Aztán volt egyszer úgy is, hogy nem volt épp elég pénzem egy megrendeléshez (mint már mondtam "bérből és fizetésből élő" maradtam), igy elmentünk a boltba és vettünk 1-1 kiló szuperintelligens mosóport (három különböző márkát, hogy kipróbáljuk, mert ugye ez még igy is sokkal olcsóbb volt, mint a 3-kilós SA8). Aztán a feleségem közölte, hogy legközelebb mással szórakozzak, és ne hozzam többé olyan hülye helyzetbe, hogy nincs otthon normális mosópor.
Amúgy némi szám is:
1 SA8 kb 6000 FT-ért eltart neki 4-5 hónapig.
A három egykilós csomag nem húzott ki egy hónapot sem kb 2000-ért, de az alapvető baj az volt, hogy szerinte a ruhák nem lettek tiszták (bér ez szerintem nem látszott rajtuk).
Mindenesetre jobb a családi béke :-)
Most kiszédelegtem az USA-ba itteni bérből és fizetésből "tengeni-lengeni", és miután fogytán a fogkrémem épp most ajánltattam magamnak egy helyi "szponzort" a Quickstar.com-on ahhoz, hogy itt is belépjek arra a két évre amit itt töltök.
schgy
Érdekes dolgokat vetettél fel. Piramis játék. Elmondanád mik a Piramis ismérveit ? Abból talán kiderülhet mi köze a kettönek egymáshoz. Mindig érdekelt hogy általában hogyan definiálják a piramis rendszereket emberek ... hallhatjuk az erről szoló leirásod ?
Hagyd a fenébe Zero, ha volt is saját (önálló, ebben a kérdésben befolyásolatlan) véleménye az már a múlté. Most már TÉNYLEG szereti a Nagy Testvért...
Csak két gondolat: az MLM jellegű üzlet a már kiépült személyes bizalmi viszonyt használja fel egy termék értékesítésére (ezt használja a termék iránti bizalom kiépítésére). Ez roppant előnyös megoldás, mivel nem kell kiépíteni, amire akár az ügynöki rendszerben, akár a hagyományos kereskedelemben roppant kevés az idő (esetleg a termék iránti bizalom direkt módon pl. reklám útján kialakított). A hátránya, a személyes bizalmi viszonyt leamortizálhatja (SZVSZ ez számomra elfogadhatatlan). Mellesleg működik a kognitív disszonancia is, lévén a termék igen drága, tehát nem ismerhetem be, hogy semmivel sem jobb mint az olcsóbb, tehát mélyebben hiszek benne, s ezért akár tovább is ajánlom (ajánlott irodalom: E. Aaronson: Társas lény).
A pszichológiája piszkosul ki van találva, (valószínűleg az elmult 25-30 és kereskedelmi pszichológiai fejlődésére alapozva), piszkosul manipulatív, egyébként Yag összes szövege (és az általam olvasott kézikönyvek (AMWAY))is ettől bűzlenek. Azt nem kétlem, hogy egy szűk rétegnek ez a meló bejöhet, de az, hogy ezzel bárki nagy pénzt csinálhat, az egyszerűen hazugság (egy bizonyos típust keres a rendszer, s ezért van, hogy a sikeresebbje tökegyforma). Egyébként ez a típus engem személy szerint taszít, úgyhogy az én baráti körömben ez aligha lenne sikeres.
Piramisjáték és MLM...
Nekem úgy tűnik, hogy a lényeg az eladásból szerezehető és hálózatépítésből származó jövedelem ARÁNYA a döntő. A skála egyik oldalán a klasszikus ügynöki rendszer a másik végén a piramisjáték áll. Az MLM rendszerek valahol a kettő között.
A 90-es évek elején tele volt velük az apróhirdetési újságok, ma már egy sincs.
Az meg, hogy az AMWAY haldoklik - egyértelmű.
Már korábban is kérdeztem, MI VAN A DD-kkel?
TaNGó
Ennyit jelent a szisztéma és a fejlődés. Akkor mint uj rendszer tanulási folyamt nagyon kevés volt. Kvázi a nagyobb egóval rendelkezők ugy gondolták majd jó az ahogy Ők kitalálják.
Ha az ujsághirdetések számával akarod lemérni a rendszer müködését , vagy hatékonyságát rossz nyomon jársz .
A DD kel mi van ? Szerintem köszönik jól vannak. Akik anniy pénzt keresnek amennyit szerettek volna , szépen elmentek "nyugdijba" és a családjukkal foglalkoznak. Akiknek nem elég , azok ma is dolgoznak . Akiknek elég ,de hobbyjuk lett vagy hivatásuk a rendszer azok már nem a pénz miatt dolgoznak. Egyszerüen jól érzik magukat avval hogy embereknek segithetnek. Furcsa nem ? Talán hihetetlen is. Ez van.
És ha arra gondolsz hogy azokkal mi van akik DD-k voltak ma meg nem keresnek egy vasat sem ? Hát én meg azt kérdem mi van azokkal a vállalkozásokkal cégekkel válllalatokkal , bankokkal amik szép jövövel nekivágtak igértek és ma már csak utcánlévő volt alkalmazottak maradtak utánuk , adosságok és fegyelmi valamint büntetőjogi eljárások ?
Az elöbbiek csak a magukét tették kockára, az utóbbiek másét de erősen.
Ismered ? Könnyü máséval vernia csajjánt .:)))
A Chas Flow sokkal durvább dolgokat is boncolgat mint második kötet. Remélem azt sem agyod ki !! :)) Na abból lehet még sokat tanulni.
En egyet sajnálok . Ijen egyszerü és baromi szükséges dolgokat miuért nem tanitanak az iskolában ? Hejette azt nyomják , hogyan legyél egész életedre Jó Alkalmazott. Hogyan dolgozz másoknak hatékonyan..... mindegy semmi nemlehet tökéletes.
Az hogy Te mit hiszel el, mit gondolsz és mi a valóság , az nagyon két különböző dolog.
Elmondtad mit nem csinálnál, mi nem győz meg. Nagyjából és egészébe véve kiderült, nem igazán érdekel mi a valóság. ( Egy üzletembertől hallottam :"(..) És az emberek ülnek a jövedelemcsökkentő készülékeik elött.(...)"
Hogy ezek a dolgok nálad igy működnek? A te dolgod. Szerencsére azokat nem érdekli akik továbbra is hozzá akarnak jutni a termékekhez. Vagy mint üzletel evvel fogllkozni , vagy egyszerüen csak erről beszélni. És tudod miért ? Mert nem mástól kérdezik meg hogy nekik mi jó! Inkább megnézik , kipróbálják és utána mondanak véleményt.
A mostani vezetők akik 5-8 éve foglalkoznak evvel a tevékenységgel, be merik ismerni és vállalják , hogy az elején bizony Ök sem nagyon értették. Hogy követtek el hibákat ? Igen . Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit. Voltak akik nagytudásuan ki ha Én nem alapon megmutatták mi az az EMELEM és hogyan kell csinálni az AMVAJ üzletet.
Házaltak, tukmáltak, és miután nem jött pénz belőle, utána voltak akik köpködtek is. Róluk sokat lehet hallani hisz akinek rosz tapasztalata van annélkül hogy a rendszerben lett volna, termék került volna a kezébe, valószinü velük találkozott.
Akik fojtatták vállalkozás szinten azok megértették, meg kellett érteniük , hogy ez egy rendszer , sulyos szisztémával és ha nem tartják be a játékszabájokat , akkor bizony leshetik hogy megtérülő eredményt érjenek el.
És ez egy egyszerü folyamat . Fejlődés, tanulás, önelemzés, önuralom, és egy bizonyos fokú tisztelet valamint alázat az üzleti folyamatokkal szemben. Valamit valaiért .De ez igaz valamennyi üzleti folyamtra. Ha valaki nem hajlandó elfogadni a tényeket, az ne várjon eredményeket. Lehet árral szembe úszni. Kérdés, érdemes e.
John Zero .
Nem egy folyoban evezünk. És ennyi a külömbség.
Ja és mégvalami ... köszi hogy itt vagy ....:)) Ha nem lenne ellenvéleményed, és itt mindenki egyet értene mindenben , nem lenne miről irnunk, beszélgetnünk. Nem derülnének ki érdekes dolgok .)) ...... nem szép ijent kérni tudom , de kérlek , maradj olyan mint eddig . Kritikus, ellenző és hátsószándékot kereső. Igy szép az élet . :)))) Szerintem Én nem akarlak meggyőzni ezentúl sem semmiről. Nekem igy vagy jó ahogy vagy. A többiekkel egyetemben.
Éppen becsukódott az Amvaj könyvem ugyhogy az oldalszámmal nem szolgálhatok.Bocs attól aki ezt az edatot várta. :)
John Zero:
Igen, ha pl. veszel tőlem egy fogkrémet, nem tetszik, és 90 napon belül visszahozod, visszaadom az árát. (Persze én is továbbküldöm az Amway központba, és ők visszafizetik nekem, vagy levonják a következő megrendelésem árából, ahogy nekem tetszik.)
Ja, és kategorikusan ki merem jelenteni: nincs Amway Nagy Könyv ;) (Pontosabban van, de az a szerződést, az üzletszabályzatot, a tagok jogait, és a termékleírásokat tartalmazza.)
Dejó és John Zero:
A két szemlélet közül az egyiktek felfogta, hogy mit jelent a lánc vége. Aki úgy érzi, hogy a "lánc vége" átvágás, annak javaslom, hogy egyszer végre olvassa el/halgassa meg vkitől (olyantól, aki ért is hozzá), hogy ez az egész hogy működik. (Mármint egy tisztességes rendszerben.)
PAM-PAM:
Nem a személyes véleményed érdekelt, hanem kézzelfoghatóan mivel tudod alátámasztani az MLM hanyatlását.
Tudtommal jelenleg sem az Amway, sem a Morinda (NONI) nem panaszkodhat. Az FLP-ről és a TUPPERWARE-ről szinte semmit nem tudok. Az Oriflame tényleg kihalt. Az AVON nem volt NM rendszer, a Zepter-ről ne is beszéljünk. (A network marketing rendszerek nem dolgoznak kisker üzletekkel és TV-reklámokkal, pont ezt akarják kihagyni.)
dejó:
Látom sikerült olyan hozzászólást írnod, ami mehet az Amway-nagykönyvbe (a hogyan nyilatkozzunk nyílt Internetes fórumokban címszó alá).
Szerintem ha van elég pozitív szemléleted és energiád, akkor egy rendes céget is építhetnél, nem kellene az Amway rendszerben a lánc végén lenned (vagy majdnem a végén).
"Aki meg nem próbálta, az ne mondjon róla véleményt, mert ez félrevezetés, aljas dolog. Nekik azt ajánlom, hogy ismerkedjenek meg havonta egy termékkel, a MLM-rendszer lényegével, számoljanak és egy fél év múlva mondjanak ismét véleményt!"
Ez jó szöveg ;-)
Van fogkrém 3-500 Ft körüli kiszerelésben? Mert 1500 Ft-ot nem dobnék ki az ablakon.
Az pedig, hogy "garantált visszavétel, ha nem tetszik", egyáltalán nem győz meg. Ha odaállnék eléd, hogy nem tetszett ez a fogkrém, akkor visszaadnád a pénzem?
Ki bukja el ilyenkor az árát? Te? Vagy ilyenkor te is visszaviheted a raktárba a bontott fogkrémet, és visszakapod a pénzt?
Vagy ha 3 hónap után jövök, hogy a fogkrémet úgy használtam, ahogy kell, mégse tartott tovább 3 hónapnál?
Sziasztok!
Most találtam a topicra, s örülök neki, mert most állok belépés előtt az AMWAY-be! S ezt egyszerűen: nyíltan vállalom. Végigolvastam az összes eddigi hozzászólást és várom a továbbiakat is, amikor csak tehetem, benézek ide. Ne engedjük megszűnni a topic-ot, mert roppant érdekesek a hozzászólások.
Az elmúlt 15 évben közalkalmazottként dolgoztam, de most már elegem van a megalázó anyagi és erkölcsi "elismerésből". Keresem a kilépés lehetőségét, az elmúlt években szereztem még egy felsőfokú végzettséget, de jelenlegi állásomban az előrelépést a minőségi bérkiegészítés után már csak háromévenkénti soros és az inflációt nem követő januári béremelés jelentheti. Ebben a helyzetben talált rám a N21, s a legjobbkor!
Épp most olvasom a már többek által emlegetett "Gazdag papa, szegeny papa cimu konyvet, bagolyvar kiado, robert kiyosaki irta."
A totál negatív ember kezébe először ezt adnám, s ha a könyv végén sem mozdul meg benne semmi, akkor végképp menthetetlen.
6-7 évvel ezelőtt másnaponta megkörnyékeztek az AMWAY termékforgalmazók, titkos találkozókra hívtak, s minden porcikám természetesen tiltakozott még a termékek kipróbálása ellen is! (Egyszerűen rosszul vitték az ügyet.)
Egy másik MLM-rendszerbe léptem, a Herbalife-ba. A termék is, a MLM rendszer is tetszett, de nem voltam képes raktárnyi mennyiséget itthon tartani (kp.hiány), akadozott az alattam lévők ellátása, így kiszálltam. Ez a cég nem használta a N21 személyiségfejlesztő rendszerét, de néhány elemét alkalmazta. Az abszolút pozitív életszemléletet tehát nem innen tanultam, hanem a családomból hoztam magammal. (jelzem: "szegény" családból)
Pár hónappal ezelőtt egy véletlen folytán mosogattam egy házibulin a Dish Dropps-szal. Én magam kértem az AMWAY-forgalmazó telefonszámát, s azóta havonta 1-2 terméket mindig rendeltem tőle.(Lásd fenn: ezt 6-7 évvel ezelőtt is megtehettem volna :-)) de akkor a csakazértsem munkált bennem és a rohadtkapitalista-mosópor-ügynökök elleni harc.
Nagyon elégedett vagyok a minőséggel, és meggyőződésem, hogy roppant gazdaságos! Most azért lépek be, mert így legalább 30%-kal olcsóbban jutok a termékekhez, a környezetemben mellékesként megkereshetem jelenlegi másod- és harmadállásom bérét==> időm több marad, a kazetták árát megkeresem a PontPlazá-ban és a hétvégi találkozókon csupa pozitív életszemléletű embert ismerhetek meg. Tudjátok, én szívesebben hallgatok egy "gyémánt"-ot, mint a kereskedelmi tévék vagy a Kossuth krónika híreit. Szívesebben hallgatok Pilinszky András kazettát, mint nézem az idióta filmeket a tévében.
Ha ennyi nyereségem lesz, már megéri! Ha meg több, az csak jó!! Soha senkit nem fogok becsapni, sem erőszakoskodni. Mindenki saját sikerének vagy sikertelenségének kovácsa. Ha elmegy az ilyen kedvezmények mellett, megérdemli.
Sajnálom Elisabeth-et, mert ostobaságáért (előre megfinanszírozott pontszerzés) és szerencslétlenségeiért (villamoson felejtett áru) a MLM-et, az AMWAY-t és a N21-et okolja. Az biztos, hogy a meg nem gazdagodott valamikori forgalmazók is valamilyen negatív élményük miatt hagyták abba. Ez lehetett a gyors meggazdagodás (munka nélkül sok pénzt keresni)önámítása, a szponzorának, felsőbb vonalának mohósága, erőszakossága és még sok egyéb.
Én ilyen esetekkel nem vitatkozok, mert az élmény valóban rossz lehetett.
Aki a termékeket kipróbálta és szakszerűen, ajánlás szerint használta az AMWAY-ról rosszat nem mondhat, mert akkor hazudna!
Aki meg nem próbálta, az ne mondjon róla véleményt, mert ez félrevezetés, aljas dolog. Nekik azt ajánlom, hogy ismerkedjenek meg havonta egy termékkel, a MLM-rendszer lényegével, számoljanak és egy fél év múlva mondjanak ismét véleményt!
Ettől függetlenül, hisz nem pont erről szól, mindenkinek ajánlom a "Szegény papa, gazdag papa" című könyvet, ha haladni szeretne a korral!