Keresés

Részletes keresés

La Koma Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1057
A jelenlegi kormány leginkább abban különbözik "elődjétől", hogy vannak ötletei, ill. megfogadja a jó tanácsokat. Az ellenzék mást sem tesz, csak gyalázza a kormány lépéseit, de még egyetlen egy huhogásuk sem jött be.SEMMI nem úgy lett, ahogy az "éber" ellenzék megjósolta.
Kérek ellenpéldát.
Jellemző az is , hogy az mszp-nek olyan hívei vannak, akiket elégedetlenségben lehet tartani akár 10% reálbér emelkedés, 30%-nyi támogatás emelés stb után is.Ekkor támad az emberben az a rossz érzés, hogy ezeket az embereket mivel lehet meggyőzni.
Az egészségügyhöz semmit nem értek, Mikola Istvánban viszont nem nehéz megérezni azt az embert, aki végre beindíthatja a várvavárt javulást.Azok a gyógyszerészek vitáznak vele veszteségeikről, akik 1 milliót keresnek havonta.
El tudom képzelni, lesznek ,akik megsajnálják őket nagy sanyargatottságukban...
Előzmény: cc (1020)
szasze Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1056

"Századvég Kft"

Ez úgy tűnik, mintha egy cég neve lenne.

.

Előzmény: stephanus (1055)
stephanus Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1055
"A kisgazdák bukása szerintem a legjobb bizonyitéka annak, hogy a többiek tiszták."
?
Csak egy dolgot: Századvég Kft.?

Előzmény: szasze (1054)
szasze Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1054

A deviáns elméleteddel nem igazán tudok mit kezdeni. Ha egy csapatban törvénytelen dolgokat művel mindenki, akkor lehetetlen egy-két csapattagot feldobni koncnak annak a veszélye nélkül, hogy ez(ek) -- amikor már nincs veszteni valójuk -- fel ne nyomnák az egész csapatot.

A kisgazdák bukása szerintem a legjobb bizonyitéka annak, hogy a többiek tiszták.

CSE könnyű itéletén én is meg vagyok döbbenve. Neki vannak régi jó összeköttetései -- a szoclib oldalhoz kötődők -- hogy egészen világos legyek.

.

Előzmény: Meridian (1053)
Meridian Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1053
AZ utóbbiakban egyetértünk,de azért tartok tőle, hogy az a két lekapcsolt kisgazda, csak mint 'deviánsok' szerepeltek, és bűnbakként az előtérbe lettek tolva, hogy a háttérben az folyhasson, ami eddig is...!

De más jellegű: Császár Előd, hogy úszta meg a sittet...???

Előzmény: szasze (1051)
naiv Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1052
Elég sűrűn veszek "mintát" a HVG-ből és most a Válaszból, ez utóbbi szerintem versenyképes csak komoly hancicap-el indul, de remélem ledolgozza...
Előzmény: tóbiáás (1033)
szasze Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1051

Az elrettentő felelősségrevonás kérdésében igazad volt a Horn érában. Pl Dunai Imre, aki privatizálta az 1.5 miliárd dollárnyi orosz államadósságot, vagy Kuncze Magdolna, aki az Oktatási Minisztériumból csatornázott a maga zsebébe, a szaxervezeti funkcik, akik szabadraboltak a TB önkormányzatokban -- mind szabadlábon vannak.

Ezzel szemben a két lopós kisgazda már börtönben, illetve háziőrizetben tengetik az életüket.

Szerintem elég egyértelmű a fejlődés.

Ezért is ez a legjobb kormány a legújabb kori magyar történelemben.

.

Előzmény: Meridian (1050)
Meridian Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1050
Az előbb a megoldás gyanánt elfelejtettem kifejteni: az elrettentő felelőségre vonás nincs megvalósítva ma, magyarországon...! És ez baj, mert igy lazán megengedhet magának bármit, aki bekerül a 'parlamentbe'...

Kuncze és D. I.-t nem az újamból szoptam, hanem van egy öcsém, aki olyan helyen dolgozik, ahol ilyen adatokhoz hozzáfér... de ezt nem kell magyaráznom, hogy miért nem részletezem szívesen?

Mondjuk DI-nél nagyon feltünő a hivatalos melletti "külön" (privát) testőrhadsereg...! (úgy uszkve - miből is telik rá???) >;)))

Előzmény: szasze (1049)
szasze Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1049

Ha hozzám n
hasonl, csökött agyú egyénnel beszélsz, akkor próbálj meg egy témánál megmaradni legalább néhány hozzászólás erejéig. Ellenkező esetben nem foglak tudni követni.

Dávid Ibolya esete pl. nem hiszem, hogy az ő maffiózó voltát bizonyítaná. Egy külföldi ismerősöm kérdezte tőlem, hogy biztonságos-e Románia. Én annyit mondtam neki, hogy egyedül ne menjen oda. Pedig -- hiszed, vagy nem -- sem ő, sem én nem vagyunk maffiózók.

Az tény, hogy Kuncze belügyérsége alatt nagyon felerősödött a maffiűk tevékenysége Magyarországon, és ez -- akarva-akaratlanul -- Kuncze érdekeltségére vonatkozó asszociációkat gerjeszt. De az is lehet, hogy az a keresztapa, aki liberális belügyminisztert nevezett ki egy ilyen kritikus időszakban...

.

Előzmény: Meridian (1048)
Meridian Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1048
Nagyon egyszerű (vagy nagyon nehéz?): 90 óta felelős kormányok vannak... ezzel ellentétben nagyon sokan nem feleltek semmiért, azt csináltak amit csak akartak... Kuncze is egy maiffavezér, és mi van? Megint (még mindig..) ott van a közéletben... D.Ibolyáról nem is beszélve. Hisz a külön testőralakulata nélkül nem is merne Romániába belépni (mivel a konkurrens 'alvilági'(?) csoport biztosra ígérte, elteszik láb alól...stb.

Ami most zajlik (szabadi, stb.) az csak a 'deviánsok' kiiktatása...!!!

pénz nem tűnik el, csak átalakul...!

Előzmény: szasze (1047)
szasze Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1047

Meridian !

Azt állítottam, hogy az adójóváírás a legkorrektebb lépés, amit eddig bármelyik kormány tett ebben az ügyben. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb elérhető megoldás ma.

Te nem így gondolod. De azt még nem mondtad meg, hogy mi lenne szerinted jobb. Pedig én nagyon kiváncsi vagyok rá !

.

Előzmény: Meridian (1046)
Meridian Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1046
Adózzon kevesebbet, de az nem tartható, hogy az adóját teljes mértékig visszakapja szemben mással...
Nem sajnálom azt a 'pár' forintot senkitől sem (mivel kisebb jövedelemből főképp nincs is mit visszaigényelni), de sehogysem jó ez így...!

A gyerekvállalást nem így kell forszírozni, hanem a feltételeket kellene megteremteni hozzá! Azzal nem lehet sehová sem jutni, ha 4-5 bevállalt gyerekkel nyomorognak, mert így valamivel több jövedelemhez jut valaki...

Előzmény: szasze (1045)
szasze Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1045

Meridian !

Ahol mindketten minbéren vannak, ott is jelent VALAMILYEN mértékű segitséget az adójóváírás. És ez nem alamizsna, amit az állam ad, hanem az ő keresetük, amit az állam nem vesz el. Ez fontos elvi különbség.

Szerinted az nem igazságtalan, hogy valaki felnevel négy gyereket, és ugyanannyit adózik, mint aki egyet sem nevel föl ?!

.

Meridian Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1044
Egyszer már tárgyaltuk: nem tandíjmentes az első diploma, a megemelt minimál bér semmit nem jelent (kevés - nem lehet megélni sem belőle! Persze a korábbinál azé' több, de ez az emelés már kissé megkésett), a családi adózást csak az tudja hasznoítani, akiknek amúgy is van miből, a fellépés a benzinmonopólium ellen eredménytelen (lehet verni a mellet hogy megpróbáltuk, de akkor is eredménytelen!), az autópálya-matrica kész rablás, privatizációs bűnőkben még mindig nincs elítélt (legfeljebb felmentett...:( - tiszta CsászárElődös megoldások...:((((), a kölcsönt a diplomázók majd a külföldi jövedelmükből tudják csak visszafizetni...

De persze inkább ez, mint a Horn féle rablóbrigád, mert azoknak nem volt határ a pofátlanságban!

Előzmény: naiv (989)
Meridian Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1043
> "Az adókedvezmény a legtisztességesebb üzlet, amit politika ezen a téren mindeddig végrehajtott."
... és ott, ahol mindkét szülő bruttó 40-et keres (vidéken könnyen lehet ijjen is), és van 4 gyerek? Azok hogyan is jutnak hozzá a 'családi pótlékhoz'?? Ha korrekt jövedelemmel rendelkeznének, nem is lenne szükség csp.-re... Mellesleg, ha magasabb is lenne a jövedelmük - úgy hogy aszja kitenné a teljes csp-t, eléggé igazságtalan lenne az, hogy van aki adózik, van aki meg ijjenformán "nem"...(?)
Előzmény: szasze (962)
Meridian Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1042
> "Az adókedvezmény a legtisztességesebb üzlet, amit politika ezen a téren mindeddig végrehajtott."
... és ott, ahol mindkét szülő bruttó 40-et keres (vidéken könnyen lehet ijjen is), és van 4 gyerek? Azok hogyan is jutnak hozzá a 'családi pótlékhoz'?? Ha korrekt jövedelemmel rendelkeznének, nem is lenne szükség csp.-re... Mellesleg, ha magasabb is lenne a jövedelmük - úgy hogy aszja kitenné a teljes csp-t, eléggé igazságtalan lenne az, hogy van aki adózik, van aki meg ijjenformán "nem"...(?)
Előzmény: szasze (962)
szasze Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1041
Kidead !

Azt azért meg kell hagyni, hogy abban igazad is lehet, hogy "Nem a médiaegyensúlyt kell megteremteni, hanem azt a jogi, gazdasági, társadalmi közeget, ahol az magától kialakul."

Ebben megfigyelhető bizonyos mértékű előrelépés: ma már azért sem lehet korlátlanul fikázni a kormányt, mert az a példányszám csökkenésével jár együtt -- ezt eredményezi a kormányt támogató közhangulat.

Ez mutatja egyébként a legjobban Orbánék zsenialitását: ekkora szembeszélben is úgy tudnak előre haladni, hogy még az ugatókórus ellenére is fenn tudják tartani a népszerüségüket.

Ezért nem teljesen off, amiről ilyen sokat beszélünk -- bocs, kedves naiv !

.

szasze Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1040
Tóbiás !

Dehogynem. Lehet versenytársat teremteni a HVG-nek is. Egy olyan 10 milliár forintból garantáltan ki lehetne füstölni a HVG-t a monopol helyzetéből egy új lappal.

Ennek meglenne az az előnye is, hogy az elemi tisztesség szabályait kénytelen lenne betartani a továbbiakban a HVG. Valamikor az év elején olvastam egy számot, amiben még a marskutatásról szóló cikk is (:-DDD) a magyar kormány mocskolásával kezdődött (:-DD)

.

szasze Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1039
cc !

A ballib túlsúly nem érzés kérdése. Tény. El lehet hajolni a felismerése elől, de ez a helyzeten nem változtat.

Meglepő: www.hetivalasz.hu

Kisded !

Ha egy kicsit nőlsz, akkor majd megérted, hogy mit mondok, és talán nem is fogod egy nagy szájmenésben kiforgatni.

A médiaegyensúly az, amikor a főbb elvi-politikai irányok arányosan jelennek meg a médiában. Ma ez nincs így. A balliberális oldal messze túlreprezentált a sajtóban.

Kérdés, hogy szerinted (szerintetek) nem a demokrácia alapvető működési feltételeinek egyike a szabad -- tehát kiegyensúlyozott -- sajtó. Innen folytathatjuk.

.

cc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1038
ezt a szinvonal dolgot sajnos szaszeval kell megvitatnod. valahol alant azt mondta, hogy van szinvonalas konzervativ ujsagiras.

van egyebkent a hetivalasznak weboldala?, mert szivesen beleolvasnek egybe.

tóbiáás Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1036
Helyesebben erre nélkül.
Előzmény: tóbiáás (1035)
tóbiáás Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1035
És van neked erre időd kivárni? :)
Előzmény: Törölt nick (1034)
tóbiáás Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1033
Sajnos új lapokkal betörni már egy meglévő piacra igen nehéz, sőt véleményem szeint majdhogynem lehetetlen. Az oka nagyon egyszerű: megszokásból vásárolnak az emberek lapokat (ez az átlag=tömeg).
Így pl. egy 20 éve bejáratott HVG-nek nemigen lehet versenyképes alternatívája a Heti Válasz. (sajnos a színvonalról nem is beszélve)
Előzmény: cc (1032)
cc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1032
kedves szasze, en nem erzem, hogy annyira tulsulyos lenne a media a ballib oldal fele, de elfogadom, hogy te tajekozottabb vagy. en azert tovabbra is csak annyit tudok mondani, hogy dontson a piac. ne a regi lapok elfojtasaval alkuljon ki az egyensuly, hanem ujak alapitasaval, es dontson a piac. ha van minosegi jobboldali ujsagiras, akkor elobb utobb ki fog alakulni az a kivanatos egyensuly. nekem egyebkent ugy remlik, mintha a horn era alatt igyekeztek volna nem teljesen elfojtani a jobboldali ujsagirast (sot, az mn mintha kapott volna valami tokeinjekciot), legalabbis elfoglalni semmikeppen nem akartak. persze mondhatod, hogy konnyu volt nekik, mert nem ellenseges legkorben kellett cslekedniuk, de tyuk tojas kerdes lenne annak boncolgatasa, hogy 98ban ki kezdte. (vagy elobb, de ez most lenyegtelen)
Előzmény: szasze (1031)
szasze Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1031

Nekem is dr'ga az id[m, elhiheted. Ha ;ppen nem tudok a vit'ra 'ldozni, akkor egyszerüen nem írok, vagy csak annyit jegyzek meg, hogy erre még visszatérek.

Ha viszont az a helyzet, hogy valamiben egyetértek a vitapartneremmel, akkor azt mondom. Szerintem ez így korrekt, és ez alól csak az egyértelmüen fikázós nickek esetében teszek kivételt.

A MIÉP-nek ugyanannyit fog fizetni a Fidesz, mint amennyit én fizetek neked, amiért a mai nap voltál olyan szíves, hoyg táplálékot vettél magadhoz.

Erőszakkal, vagy nem (egyébként mi az a baromi erőszak, ami megesett a médián ?), de a médiának egyensúlyba kell kerülnie -- ez nem csak a polgári oldal érdeke: sokkal inkább a magyar demokráciáé. Remélem, hogy ha más felfogásban is, de mind a ketten demokraták vagyunk -- ez a minimum, amiben meg kell egyeznünk minden további szóváltáshoz.

.

Előzmény: cc (1030)
cc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1030
kedves szasze, aterzem a szomorusagodat, de sem a mufaj, sem az idom nem olyan, hogy idonkent ne engedhessunk meg magunknak valami rovid valaszt. en nem ertek egyet a media egyensulybahozasanak eroszakkal torteno helyreallitasaval. szerintem a kormany meglehetosen piszkos modszereket hasznal fel. reszint maga a piac az, ami ennek ellenall. az eroszak csak eroszakot szul, ez a modszerek durvulasaval jol kovetheto. (azt mar csak felve merem mondani, hogy az eroszak a gyengek utolso menedeke).
ha a miepet nem tartod megfelelo tarsasagnak, akkor hogyan velekedsz arrol, hogy a kormany a miepet hasznalja a media egyensuly kialakitasara. es ha elfogadhato szamodra, akkor szerinted a miep milyen szamlat fog ezert benyujtani, vagy eddig is, milyens szamlat nyujtott be. szerinted az ilyen tipusu "kapcsolat" megnegedheto, avagy sem.
Előzmény: szasze (1029)
szasze Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1029

Kedves CC !

Nagyon el tudsz szomoritani, ha egy nemm kevés figyelemmel megírt válaszra foghegyről odavetsz egy megjegyzést.

Tóbiás !

Nincs igazad: ha valamerre tévedek, akkor az inkább az ellenkező irány, mint te felteszed. Ez sem teljesen véletlen: nem szeretem a kicsinyességet, nem az a cél, hogy pár százalékon vitázzunk. A lényeg ugyanaz marad: a polgári oldal ebből a szempontból is aránytalanul kevésbé van képviselve, mint a balliberális. Ez ellentmond nem csak ademokrácia, hanem még a nyers piac alapvető törvényeinek is. Ezért mondom, hogy a helyzetnek változnia kell.

.

cc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1028
:)
Előzmény: tóbiáás (1027)
tóbiáás Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1027
Nem hinném, hogy Te alulinformált vagy, csak kétségbe vontad jeles kollégám 80-20%-os arányát. Ami hát valjuk be némileg túlzás is, de hát ki nem él ilyen "eszközökkel". SZVSZ a két kereskedelmi TV-ben az ellenzéki hírek, riportok stb dominálnak (talán 70-30%), míg a királyiban egál körül lehetnek. A Rádióban (MR)pedig a szerda reggeli beszédekkel együtt a kormány felé billen a mérleg. Nem beszélve az írott sajtóról, ahol megörökölve az egyedüli lapot Népszabit, (amit az emberek többsége sajnos megszokásból olvas) igen nagy fölényben vannak az ellenzékiek.
Előzmény: cc (1026)
cc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 1026
meg sorolhatok dolgokat, hogy mit nem nezek es nem hallgatok. sajnos, ilyen alulinformalttal van dolgod.
Előzmény: tóbiáás (1025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!