Üdv! Ez díszcsucsor vagy korallbokor? Én korallbokorra tippelek, mert a levelei nem szőrösek, hanem simák. És még egy érdekesség, hátha segít a felismerésben: Ha megdörzsöljük a leveleket, kellemetlen "gazszaga" lesz az ujjunknak. Előre is köszönöm.
A harmadik, negyedik kép szerintem kakukkfű. Ha összemorzsolod a levelét és "spagetti" illata van, akkor biztos az. Gyógy- és fűszernövény, meg is eheted. :)
Igen, részben az olvasott adat miatt, másrészt a magról nevelt növények általában nehezebben virágoznak, továbbá: eredetileg fa - cserépben nevelve, a hazájától eltérő viszonyok - mindez hátráltatja a virágzást.
Most 3 v. 4 éves lehet.
És nem tudom, meddig fér el nálam...
A korábban feltett pozsgásra tipp: Crassula corymbulosa (elég sok változata van).
A növényem B. acerifolius - egy ismerőstől kaptam évekkel ezelőtt mint aprócska magoncot.
Most már 1,60 m magas. Cserépben tartom, nyáron védett helyen, szabadban, télen kb. 10 fokos helyiségben, kevés öntözéssel. Télen legtöbb levelét ledobja. Tavasszal metszeni szoktam. Gyorsan nő, ha nem metszem, túl nagy lesz, nem tudom hova tenni. Egy német oldalon viszont azt olvastam, hogy akkor virágzik, ha metszetlenül hagyjuk.
Levelei nagyon érdekesek - egy növényen is többféle levélalak figyelhető meg.
Lehet, hogy előbb-utóbb mégis kénytelen leszek megválni tőle.
Egyelőre 2:2 az állás a Brachychyton és a Crossandra tippek között... de azért nézzétek már meg, a Brachychyton virága egész más! Én továbbra is a Crossandra mellett teszem le a voksot..