Keresés

Részletes keresés

bm613 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 3784

Szerintem olcsóbban megúsztátok volna Wizz-zel, közvetlen járattal, de már mindegy. 

Előzmény: Tevemadár (3782)
Sborisz Creative Commons License 2017.11.29 0 0 3783

Én levideóztam a kocsit körbe....a videót egy aznapi újság dátumával kezdtem.. Nem volt gond, engedték..igaz nem náluk béreltem. ( De én mindig így csinálom..ha vita van esetleg jól jöhet., és amit a video mutat azt felvezetjük a bérleti szerződésre bejelölve hol és mi található)

Vita elkerülése miatt érdemes erre szánni 10-15 percet

Az valóban nehezen igazolható ki okozta a "karcot"...

Előzmény: Tevemadár (3782)
Tevemadár Creative Commons License 2017.11.29 0 0 3782

Sziasztok!

Végre ez a nap is eljött: megvannak a repülőjegyek felei. :-) Azaz: (London) Luton - Keflavik - Luton. (2 főre, 23kg -os poggyásszal most 85e huf az EasyJet-nél), már csak a Luton és Mo. jegyekre kell vadászni, valamilyen elfogadható áron. (2018. szeptemberben megyünk.)

Az útmutatásaitok, élménybeszámolóitok és az internet segítségével bőszen tervezgetem, hogy mit kellene megnézni, gyakorlatilag tanulom Izlan természetföldrajzát :-) :-).

Ami miatt most írok, az az autóbérlés kérdése. Nézegetem serényen a rengeteg bérbeadó céget, és teljesen elvesztem közötük. Árban is van azért elég nagy különbség és szolgáltatásban is... :-( Most a Lagoon Car Rental -lal szemezek. (https://lagooncarrental.is/) Van esetleg tapasztalata valakinek már velük? Szimpatikusak lennének, mertreális áron találtam náluk kocsit (Dacia Logan kb. 370 eu + sofőrrel, alap biz.-al) beszéltem velük emailben (egyből válaszoltak) és nem kérnek/csinálnak depositot, "csak" a kártya adatait kérik el. De!

Bogarásztam a netet véleményekért róluk, és elég hektikus, nem egyértelmű a vélemények alapján. :-( Volt, ahol 54 pozitív vélemény volt róluk és kb 17 negatív, amikből (negatív) kb. 4-5 volt "normális" (a többi, inkább nyafogás), de az a 4-5 arról számolt be, hogy kocsi visszavétel után rájuk sóztak olyan hibát (karcolások), amik már az átvételnél is ott voltak, de nem tudták jól átnézni a kocsit átvételkor, meg esett stb. így most 1-2e dollárra terhelték őket. Igen nehéz itt igazságot tenni, mert ezek a hozzászólások egyoldalúak (nem ismerem a céges véleményt) - szóval akár igazak is lehetnek meg túlozhatnak (elhallgathatnak dolgokat) is. Ugyanakkor kicsit gyanús, hogy 1-2 -nél több, hasonló negatív tapasztalatot leíró hozzszólás van. (Hogy olyan miatt fizetnek "elvileg" amit nem ők okoztak.)

Szóval, ha valaki ismeri a Lagoon -t, annak szívesen fogadnám a tapasztalatát, vagy ha tudtok helyette mást ajánlani, azt is nagyon szívesen és hálásan fogadom.

(Amúgy nézegettem már vagy 10 kölcsönzőt, 1-2 -vel váltottam is mailt.)

Bocs, ha hosszú lett és esetleg "túlaggódós". :-) És köszönöm az eddigi segítségeket! :-)

CapriFun Creative Commons License 2017.11.24 0 1 3781

szerintetek ki van most épp Akureyri-ben? A keleti útról már lemondtunk,  de most már vissza nyugatra is le van zárva az 1-es út... nem lehet kijutni a városból. Szóval ki ilyenkor tervez idecutazni,  legyen mindig B és C terve is :) 

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.21 0 0 3780

Sziasztok!

Járt már valaki közületek kisgyerekkel a szigeten? Régóta tervben van nálunk Izland, 7,5 és 5 évessel mennénk jövő nyáron.

bm613 Creative Commons License 2017.11.17 0 1 3779

Boltok lásd 3744-es hozzászólás, a három Lidl-szerű hálózatnak minden üzlete nyitvatartással együtt fent van a honlapjukon, még éjjel-nappali is akad köztük. Más éjjel-nappalit (főként a 10-11 nevű hálózat) kerülni, mint a pestist, mert iszonyú drága.

Előzmény: CapriFun (3778)
CapriFun Creative Commons License 2017.11.17 0 0 3778

Sziasztok,

nagyon köszönöm az információkat. Céges telefonon megy az adat külföldön is, sokat használjuk. Tehát akkor ez a gond kilőve (csak azért hasznos, hogy sötétben, hóviharban legalább tudjam kb merre kellene menni :) ). Szalámit azért bekészítjük, hátha meghagyják (első nap esti érkezés, és egyből megyünk fel É-ra, lehet nem látunk már boltot nyitva). 

oleandro Creative Commons License 2017.11.16 0 0 3777

Izlandon nemigen lehet eltévedni. Tök felesleges a GPS, legalábbis autózásra. Az útjelzések rendben vannak,  és amúgyis kevés az út :).  A térképek is jók.

A  függőknek  különben prepaid simmin kártyát szoktak ajánlani, ahogy olvastam.

bm613 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 3776

Ellenben újra átolvasva... ha céges az előfizetés a telefonon, járj utána, hogy használható-e a mobilnet külföldön... cégesnél nem minden díjcsomagra érvényes. De ez nem azon múlik, hogy EU vagy EGT, maga a roamingegyezmény ilyen.

Előzmény: CapriFun (3772)
bm613 Creative Commons License 2017.11.16 -1 0 3775

De miért vegyen bármit is, ha a meglévő telefonján ott a megfelelő program?

Előzmény: öregutazó (3774)
öregutazó Creative Commons License 2017.11.16 0 0 3774

Helló CapriFun!

Most vagyok kint és az androidos Google maps mindenhova elvisz off-line üzemmódban is. Szerintem ne bérelj GPS-t mert a bérleti díj+ egy kicsi és vehetsz olyan telefont vagy GPS-t ami Izlandra is jó. 

bm613 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 3773

A roamingegyezmény szerencsére nem EU, hanem EGT, így Izlandra is ugyanúgy vonatkozik. Tökéletesen üzemelt nyáron az itthoni mobilnetem. A Waze jól használható az országban.

Nem minden állati cucc, de a szalámi szigorúan tilos.

"Meat products may be imported if they have been boiled or canned. Smoking, salting or drying without boiling is unsatisfactory. It''s for example, not permitted to import bacon, sausages (salami and any kind of smoked uncooked sausages), saddles or pork, poultry, uncooked milk and uncooked eggs."

https://www.tollur.is/english/individuals/customs/traveling-to-iceland/duty-free-imports/

Na de tudod, ki fog átnézni minden bőröndöt :-) van, akit már kaptak el szalámival, de nem jellemző.

Előzmény: CapriFun (3772)
CapriFun Creative Commons License 2017.11.16 0 0 3772

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne a profikhoz :), hogy Izland minek minősül mobiltelefon/roaming szempontból? Ugyebár nem EU tagállam. Az adatforgalom miatt kérdezem, hogy ha nem bérlek GPS-t, a Waze megoldás lehet-e (itt említett valaki hogy tökéletesen megfelel). "Sajnos" céges iphone van, amire nem tudok telepíteni semmit, csak a Waze van rajta, annak meg kell adatforgalom, még ha nem is sok.

A másik kérdésem, hogy sokatoknál olvastam, vittetek szalámit, egyéb ételt, míg hivatalosan tilos állati eredetű élelmiszert bevinni. Ne aggódjak, nem fejeznek le egy rúd szalámiért? :)

Segítségért cserébe hozok friss képeket és tapasztalatokat, hogy milyen is Izland november végén.

öregutazó Creative Commons License 2017.11.09 0 0 3771

Szia Tamaso!

Ha az izlandi konyha érdekel látogasd meg Reykjavikban az alábbi két éttermet:

Islenski Barninn Ingolfsstraeti 1. (Grillezett lunda, bálna, fermentált cápa stb)

Myrin Mathus  Vatnsmyrarvegur 10. (Birkafej, bárányleves stb)

Mindkét helyen 3000ISK alatt vannak főételek ami izlandi viszonylatban jó ár.

Jó étvágyat!

HEAVEN Creative Commons License 2017.11.09 0 0 3770

Május elején ilyen:

Előzmény: Milanfan1 (3765)
ZolKa Creative Commons License 2017.11.09 0 0 3769

Sziasztok!

Tudna valaki abban segíteni, hogy kemping gázfőzőhöz milyen típusú gáz patront lehet kapni Izlandon (szúrós, menetes, bajonettzáras)?

Köszi!

Zoli

repulojegyelado Creative Commons License 2017.11.08 -1 0 3768

50 ezer forintért oda-vissza 32 kg-os pogyóval, rugalmas időpontra...

Előzmény: bm613 (3762)
oleandro Creative Commons License 2017.11.04 0 0 3767
rumos14 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 3766

ha mélyen leásol a méteres hóba, talán találsz zöldet :D

Előzmény: Milanfan1 (3765)
Milanfan1 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 3765

Izland március,áprilisban már zöld vmennyire?Vagy ez akkor még kizárt?

Tamaso_80 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3764

A www.reykjavikcars.com oldalon néztem az autót. 4WD-ből a Duster a legolcsóbb, de az is 106k Huf extra biztosítás nélkül. Egy Clio 60k Huf körül van egy hétre. Ketten megyünk a párommal. Nem mondom, hogy rutinosak vagyunk, de volt már hasonló kalandunk. Tavaly Szardíniát jártuk be saját autóval. Sajnos Izlandra nem olyan könnyű eljutni autóval :)

Előzmény: bm613 (3763)
bm613 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3763

Semmi garancia nincs semmire, pláne az izlandi időjárásra :-)

Hol nézted az autót és mennyiért találtál? Hányan mentek?

Előzmény: Tamaso_80 (3761)
bm613 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3762

Szerintem többre mész vele, ha leírod, hogy mikorra szól és mennyiért adod.

Előzmény: repulojegyelado (3760)
Tamaso_80 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3761

Kedves bm613,

Köszönöm a gyors reakciót és a tanácsokat. Tényleg jó áron van most a jegy, érdemes rátenni a kezünket. Talán marad a 4WD. Elég nagy az árkülönbség (50k Huf), de ha elakadunk valahol akkor ettől biztosan többe kerülne. Habár a 4WD sem garancia semmire. Mennyire forgalmas egyébként az út ebben az időszakban? Lehet, hogy érdemes nekünk is 2 szállással letudni a dolgot. Egy Reykjavik körül a másik pedig valahol délen.

Köszönöm.

Előzmény: bm613 (3758)
repulojegyelado Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3760

Üdv

Eladó 6 db Budapest-Keflavik retur repülőjegy áron alul. 

Érdeklődni emailben.

Norcee Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3759

Sziasztok!

Pénteken jöttünk haza Izlandról.

Nagyon köszönöm az összes tanácsot, amit kaptam. Hamarosan írok részletes beszámolót is, előljáróban csak annyit, hogy elképesztő, fantasztikus, bámulatos, félelmetesen szép volt!

Kérlek, segítsetek trafi témában, párszor előfordult velünk, hogy az út mellett lévő sebességmérő magasabb sebességet mutatott, mint a megengedett, és ilyenkor mintha villogott is volna a gép, meg szomorú arcot rajzolt ki. Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez trafi volt-e, mert a fővárosban teljesen máshogyan néztek ki a trafipaxok, ezekkel a sebességmérőkkel keleten találkoztunk.

Elképzelhető, hogy a bérautót bérlő címére érkezni fog csekk?

Neten azt olvastam, hogy:

"A megengedett sebességhatárt 6-10 km/órával túllépőket 5 ezer izlandi koronával (kb. 31 euró) büntethetik. Nagyobb túllépés esetén a büntetés mértéke elérheti akár a 150 ezer koronát is (kb. 950 euró). Az izlandi közlekedésrendészet helyben, azonnal megpróbálja behajtani a pénzbüntetést."

forrás: http://utikritika.hu/izland/hasznos_informaciok#kozlekedes

Helyben, nem próbáltak rajtunk behajtani semmit, az biztos. Viszont jó lenne tudni, hogy tegyünk-e félre pénzt, trafi volt-e, ami szomorú arcot vágott, várható-e csekk...

bm613 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3758

Ja és a rövid nappalokat nagyon ki kell maxolni. El kell indulni még sötétben a szállásról, és napkelte környékén érkezni a napi első látnivalóhoz. 

Előzmény: bm613 (3757)
bm613 Creative Commons License 2017.10.31 0 1 3757

Foglald le gyorsan 17-től 24-ig, jóval olcsóbb mindkét irány, mint 1 héttel később, és persze az időjárás várható átlaga is jobb, nem beszélve a hosszabb (de így is rövid) nappalokról.

Ha jó idő van, belefér a kör, de vedd figyelembe, hogy ilyenkor már bármikor lehet napokig tartó hótorlasz, ami felborítja a terveket. Válassz utolsó napig lemondható szállásokat, még ha drágább is így.

Jó időben a 4WD sem kell, bár néhány mellékútra letérésnél jól jöhet. Helyi, illetve nagyon hozzáértő itthoni ismerős tavaly nekem (nov. elejére) azt mondta, hogy a biztonság kedvéért legyen 4WD. Aztán persze egyszer volt csak havas eső, azon kívül semmi nehézség :-) de jobb volt így, mint megkockáztatni a fordítottját. A körbemenésről is lebeszéltek pont a bizonytalansága miatt, így pár napig Reykjavíkban volt a szállás, onnan mentünk mindenfelé, aztán meg áttettük kicsit a székhelyünket a déli partvidékre. De ott is az van, mint itthon: egyre kevésbé intenzív a tél, és a kezdete is tolódik, ha jól emlékszem, tavaly azt olvastam, hogy még decemberben is kb. 0 hó volt.

Ha nagyon akarsz qrva drága luxusfürdőt, akkor Kék helyett feleannyiért Secret Lagoon, ráadásul ott van a Gullfosstól egy köpésre, jobban belefér egy aranykörös nap végébe. De ha mindenképpen Kék, akkor foglalni kell jó előre időpontot. Talán ilyenkor be lehet férni enélkül is, de biztos, ami biztos.

A Gullfossnál levő étteremféleségben jó a bárányleves, és (ha nem változott nyár óta, akkor) jár repeta is belőle. 1950 korona.

Ha körbementek, akkor északon érdemes venni egyet a forró földben sült kenyérből. Mi a varmahlíði benzinkútnál lévő kézműves boltban találtunk nyáron. 900 korona, ami egy vekni kenyérért hátborzongatónak hangzik, de hát ez Izland.

Előzmény: Tamaso_80 (3756)
Tamaso_80 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 3756

Sziasztok. Kedves Fórumtársak!

Egy kis kalandra adtuk a fejünket és elhatároztuk, hogy még idén elmegyünk Izlandra. Szeretnénk tőletek tanácsot kérni. 

November közepén / végén utaznánk WizzAir-el. (17-i, vagy 24-i indulással) egy hétre. A terv az, hogy bérlünk autót, és igyekszünk ennyi idő alatt minél több látványosságot bejárni. Milyen ebben az időben az időjárás ott? Ha körbe megyünk az 1-es úton, akkor kell 4WD autó, vagy elegendő az alap Yaris kategória November végén?

Tudtok ajánlani helyeket, amiket mindenképpen érdemes megnézni? Jelenleg ennyire jutottam:

1. nap este érkezés Keflavikba, autó felvétel, szállás Reykjavikban (Ha van szállás ajánlat, akkor azt is szívesen vesszük)

2. nap irány dél, Seljalandsfoss, Skogafoss, Vík, itt szállás

3. nap Skaftafell, Jökulsárlón, Höfn, itt szállás 

4. nap Hvalnes, Djúpivogur, Stöðvarfjörður, Faskrúðsfjörður, Egilsstaðir, itt szállás

5. nap Námafjall Hverir, Húsavík (esetleg bálnales?), Godafoss,  Akureyri

6. nap Glaumbær majd vissza Reíjkjavik

7. nap Arany körút és Kék lagúna

8. nap Irány haza

Szerintetek ez így tartható, vagy egyáltalán érdemes ezt követni, vagy esetleg van más, amit célszerűbb megnézni? Amit kifejezetten keresünk: geotermikus szabadtéri fürdők, északi fény, szép tengerpatok, vízesések, gleccserek. Plusz nagyon érdekel minket az izlandi konyha is. Ha tudtok olyan helyet ahol specialitásokat lehet enni, akkor megköszönjük ha megosztjátok.

Köszi

Tamaso

ercsibe Creative Commons License 2017.10.18 0 0 3755

Ahogy Oleandro mondja, szeptember. Vagy esetleg augusztus vége, de a sarki fény még télen is elég bizonytalan... 

Előzmény: Milanfan1 (3752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!