engem a régi Opel motorok amit még a mantába raktak érdekelne. 1789 1979 cm3es milyen a fogyasztásuk?? mennyivel jobb az újabb 1998cm3 -esé??
Valaki aki nagyon ismeri ezeket válaszoljon ! köszi
lexington: BMW 520 automata varosban 16-16.5 kint pedig 9-10.5 kozott vedeli a benzint, de ha nem volt megfeleloen beallitva 70liter benzinnel csak 280km-t mentem, az igaz hogy telen es csak varosban. Le se merem irni hogy mennyi akkor a fogyasztas. Az auto'78-as, de gondolom hogy az ujabbak nem ennyire benzinigenyesek.
A sor elején előadva biztos nem túl szórakoztató látvány :)
Nem versenyzésről volt itt szó, csak tekintettel voltam a többiekre is, a helyzet szülte az összehasonlítást.
Viszont megnyugtató ránézni a kilométerszámlálóra, és látni, hogy 850km... Majdnem olcsóbb, mint a vonat! :)))
Nekem az tetszik, hogy mindig kell olyan autó, amit "ott lehet hagyni". Függetlenül attól, milyennel akarják otthagyni.
Egy kétütemű Warbi és egy 1.4-es dízel AX harcát szívesen megnézném, gondolom nem mindennapi látvány. Bár azt hiszem, az AX-nek inkább 100-es Skodával kellene versenyeznie :)))
Citro AX 1.4D. Nem lehet 5,0 lityi fölé vinni :)
De nekem még 4,3 alá sem sikerült...
Viszont a kétütemű Warbi otthagyja, igaz, hogy én nem pörgetem ki, ő meg nyomathatja üveghangig :(
Csak érdekességnek, mert meglepődtem.
Kb egy hónapja egy Lada 2104-el, 1500ccm(2103engine), 970kg, 5 sebesváltó, 94. júniusi, 140ezer km, elszaladtunk Svájcba. Az autó roskadásig meg volt rakva, kifelé 7,1 l/100km, haza felé pedig az egyik tankolás után 6,3-at! mértünk. Nem akartam hinni a szememnek. Lehet hogy a kmszámláló, vagy valamelyik kútnál volt rossz az óra? Valószínűleg nem. Én vezettem, 140km/h-es tempot próbáltam tartni, de néha 160-is elértem. A kocsihoz még hozzátartozik, hogy egy 1200-es karburátor van rászerelve, ami kis sebességnél(fordszám) úgy viselkedik, ha padlógázt adok, majdnem megáll az autó annyira megszívja magát. Amúgy valószínűleg ezért is olyan nagy a végsebessége. A kilométeróra 160-ig van számozva, és jócskán felé szoktam pörgetni. Kb(170-180) De akkor miért evett oly keveset? Örök talány marad.