Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 46084

Megjottem szep kis Magyarorszagrol. Egy kis hazai:

Koruti villamos

Mammut 2 emeletes konyvesbolt

Parlament

Mammut uzlethaz

Szondi 2 aprodja

Utca a Varban

Mr Spock Creative Commons License 2010.11.24 0 0 46083

Teljesen egyetertek mindennel amit irtal. Plusz (amit en nem is akartam megemliteni, pedig eszembe jutott) amit te leirtal:

Végül pedig irtó kiváncsi lennék hányan gazdagodtak meg ebből a biztonsági üzletből, mert aki kitalálta annak ez nagyon bejött.:-(((

Honnan tudta a company akik legyartottak ki tudja hanyezer x-ray gepet, hogy ez ilyen formaban for kotelezove valni??? Mert bizony ez nem egy semmi befektetes kellett hogy legyen valakinek vagy valakiknek.

Es persze a soktizezernyi senkihazi, akik most TSA "agent"-ek.

Előzmény: Boszorka (46082)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.24 0 0 46082

Teljes mértékben egyetértek. Ami itt megy, az már tömeghisztéria és sajnos az USA rákényszeritette ugyanezt egész Europa légiközlekedésére.

2 napja kaptunk levelet a Deltától, amiben leirják az uj szabályokat. Vessél le mindent magadról amiben fém lehet. A női melltartó merevitője is kijelez és tapogatásra ad okot. Na ettől aztán már teljesen kiakadtam. Amugy is utálom az egész cirkuszt, persze nekem könnyű nagymértékben fatalista vagyok.

Nem tudom az ellenőrzést végző biztonságiaknak milyen képzésük van. Feltehetően semmi csak azt tudják, hogy a (hülye) előirásokat be kell tartani. Szánalmas nézni, ahogy valóban idős (nem én:-)))) embereknek parancsolgatnak, ezt vegye le meg azt. tegye ide a holmit meg oda. Aki ritkán találkozik a jelenséggel teljesen meg van zavarodva a végén. Talán tudni kellene disztingválni, de ahhoz már valamennyi józan és és itélőképesség is kellene.

Végül pedig irtó kiváncsi lennék hányan gazdagodtak meg ebből a biztonsági üzletből, mert aki kitalálta annak ez nagyon bejött.:-(((

Előzmény: Mr Spock (46081)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.24 0 0 46081

Akiket esetleg ez erdekel, nehany perce fejeztem be egy comment-et a prisonplanet.com weboldalon a jelenlegi TSA cirkuszrol:

-----------------

What new can I possibly write here? Everything has been spoken and written. No, it is not proven that even a small dose of radiation is SAFE (I am a physician with three decades of experience). I acknowledge that the risk is small, but it exists. Details just about this could fill a book. No, it is not proven that these measures can prevent terrorism with 100% certainty. What is next? We had one person who tried to smuggle explosive in his shoes. Now millions must take off their shoes. We had one person who tried to smuggle non-metallic explosive. Now we have to expose ourselves to ionizing radiation or let ourselves to be touched all over our body. Just out of curiosity I am asking:
WHAT IF, somebody will try to smuggle explosive inside of his/her rectum or vagina? Because yes, it is possible. Will we all have to have a rectal exam or women a vaginal exam to get on an airplane? What if the next terrorist will explode something on a bridge, or a tunnel, or on a subway, or virtually anywhere? How about the Fourth Amendment of the Constitution?

I could on and on with much more questions. Can all these REALLY protect the American citizens?
I sure don’t think so. It may decreases the probability by a minuscule fraction of a percentage, but true full protection? No way.

Okay, but what could? Let’s examine the “other side of the coin” just to be on the fair side. I have a few ideas. How about profiling? Why is that such a big deal. Would it be worse than blatantly violating the Fourth Amendment? Profiling is nothing more than using probability calculations. We do it every day in hundreds of things. We look at a banana, if it is green, it is not ripe yet, if it is yellow, it is. The coach takes a look at a person who wants to play in the NBA. The guy is about 5 feet and 6 inches. He could be the greatest ball handler in the world, he wouldn’t have a chance to be even tried out. Is it profiling? Of course it is. Based on what? Based on common sense. Could the coach miss out on a one in a million exception? Yes, but the time and the effort simply not worth it. Again, I could list hundreds of examples, but I don’t think it is needed.

How about a bit logic? How likely that an airplane passenger would want to smuggle explosives from one American city to another? How would such probability compare to an airplane passenger would board abroad and fly to USA? How about checking those who are coming TO USA?

And of course this entire scenario is a big joke as long as virtually anyone can come across the border with Mexico. Would he have to hide the explosives in his shoes, underwear, on his body? Nope. He could just bring it in an ordinary handbag. So, how about really closing that border? We don’t know how? Let’s hire former agents from the former Soviet Union. They sure knew how to create the Iron Curtain.

Speaking of the former Soviet Union…….which country would have dared to apply any terrorist activity there? I don’t think many, in fact, I am nearly sure that NONE. Why? Because they would have known that they would be attacked and destroyed by Soviet Union. Perhaps USA should acquire a much less defensive and a much more offensive posture. Not toward their own population, but toward countries from where the threat is likely.

I could write a book, but there is no point, because every thinking person knows all this. Those who don’t, wouldn’t understand such book.

Mr Spock Creative Commons License 2010.11.24 0 0 46080

A kovetkezo VT ugyanazon napon (Vasarnap), November 28.-an lesz megprobalva.

Ugyanugy 11am USA CST, 12 noon USA EST, 18:00 ora Magyar ido szerint.

Meg fogom probalni tenyleg hajszalpontosan beinditani a hivast.

Ha 18:10-ig nem jelentkezem, akkor valoszinuleg behivtak a korhazba es akkor persze el fog maradni az egesz.

Mr Spock Creative Commons License 2010.11.24 0 0 46079

Csak akkor lesz sikeres a hivás, ha itt vagyok a gépnél és látom, mert hallani nem lehet. A fejhallgatóba szól a csengő és türelem a fejhallgatót még magamra is kell rakni.

Ha laptopot hasznalsz ez sajnos igy igaz. De ha desktop-od is van (vagy az van) akkor a Skype-ban beallithato, hogy a PC speaker IS jelezzen, aminek semmi koze a bedugott fulhallgatohoz. Ha van desktopod, de nem tudod hogy kell ezt beallitani, legkozelebb vonalon elmagyarazom.

Előzmény: Boszorka (46077)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.23 0 0 46077

Hivhatsz persze. Van valami aktuális ok, vagy csak a hangomra vagy kiváncsi?:-)))

Csak akkor lesz sikeres a hivás, ha itt vagyok a gépnél és látom, mert hallani nem lehet. A fejhallgatóba szól a csengő és türelem a fejhallgatót még magamra is kell rakni.

Előzmény: Törölt nick (46074)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.23 0 0 46076

Mint AFAPK-nak eppen irtam, okay, probaljuk meg még egyszer-ketszer.

Ma egyébként mintha délben 1 körül lett volna a hivás és nem 12.-kor.

Nehany perccel 12 utan hivtalak, akkor nem vetted fel. Meg fogom probalni a hajszalpontos beinditast, de ez neha esetleg nem megy, mondjuk ha engem hiv valaki 12 (itteni ido szerint 11) elott nehany perccel. Vegulis nem csaphatom le a rendes telefont akarkin. Mondjuk a korhazzal beszelek egy paciensrol :).

Előzmény: Boszorka (46073)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.23 0 0 46075

OK, meg egyszer-ketszer megprobalom.

Talan en tul "right winger" velemenyt mondok?!

Olyan nincs. Mindenki mindenben mondja a sajat velemenyet. Anelkul semmi ertelme egy ilyen forumnak.

Előzmény: Törölt nick (46072)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.22 0 0 46073

Szerintem fussunk neki mégegyszer, csak szólj ha csinálod! Ma egyébként mintha délben 1 körül lett volna a hivás és nem 12.-kor.

Nekem ez most nehezitett pálya, miután korlátozott az idő, amikor Europával tudok beszélgetni.

Előzmény: Mr Spock (46071)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.22 0 0 46071

Ma viszont telefonon fecsegtem a barátnőmmel és az is a neten keresztűl történik. Igy nem volt mit tenni, mint kikapcsolni a hivást.:-(

Máskor jelezd előre, ha csinálsz össznépi csevelyt!

Azt hiszem feladom ezt a kiserletet. Nem ugy tunik, hogy akar nepszeru lenne, akar tenyleg osszejonne valahogy. A legelso kiserletet kiveve, minden tovabbinal csak egyket ember volt vonalon, abbol is csak egy elerheto az adott (ugyanazon) idopontban. Ugyhogy szoljatok, ha megis tobben ugy gondolnak, hogy ennek van ertelme, addig abbahagyom.

Előzmény: Boszorka (46070)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.22 0 0 46070

Ma viszont telefonon fecsegtem a barátnőmmel és az is a neten keresztűl történik. Igy nem volt mit tenni, mint kikapcsolni a hivást.:-(

Máskor jelezd előre, ha csinálsz össznépi csevelyt!

Előzmény: Mr Spock (46068)
Mumu Creative Commons License 2010.11.19 0 0 46069

Ugye jol olvasom? Mész haza Magyarorszagra....

Előzmény: Törölt nick (46061)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.15 0 0 46068

Nem voltam itthon.

Tobben masok sem. Egyedul Boszorkaval beszelgettunk nehany percet es vege volt.

Azt hiszem ez az egesz szet fog esni.

Előzmény: Gavriel (46067)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.12 0 0 46066

Jo utat tolem is. Vigyel fenykepezogepet, varunk sok sok jo kepet.

Mr Spock Creative Commons License 2010.11.12 0 0 46065

Koncepció? Ez alatt magát a Skype alkalmazását érted vagy van valmi más dolog is? Szerveztek, terveztek valami nagy világmegváltó dolgot netán? :)

Semmifele "vilagmegvaltas"-rol szo sincs, nekem csak azert jutott eszembe, hogy emberek akik evek ota irasban kommunikalnak, talan szoban kozelebb kerulnek egymashoz es esetleg lehet egy barati hangulatot beinditani.

Előzmény: Törölt nick (46060)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.11 0 0 46062

Jó utat!!!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 46061

Egy idore elkoszonok mindenkitol, megyek haza, Magyarorszagra. Elmenyekkel megrakodva jovok ujra. Csao!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 46060

en eloszor azt szeretnem kiprobalni, hogy hosszutavon van-e elegseges erdeklodes, hogy maga a koncepcio sikeres/kivant lesz-e.

Eddig nem a kis technikai hibak voltak a problema. Igazan nem is volt problema, na dehat valamennyi idobe bele fog telleni, amig mindenki "felmelegszik" ehhez az uj koncepciohoz.

Koncepció? Ez alatt magát a Skype alkalmazását érted vagy van valmi más dolog is? Szerveztek, terveztek valami nagy világmegváltó dolgot netán? :)

Előzmény: Mr Spock (46058)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.11 0 0 46059

Most jovo Vasarnap (November 14) a szokasos idoben (11:00 CST, 12:00 EST [USA], 18:00 Magyar ido) szerint VT4 kovetkezik. Egyenlore nincs betervezett meghivott vendeg. Javaslom a mult heten elmaradt temat, az amerikai valasztasokat, de mint mindig, mas javaslatok szivesen vannak fogadva.

Mr Spock Creative Commons License 2010.11.11 0 0 46058

Ha át akartok erre állni, de szervert hozzá nem akar semelyiktek létesíteni, akkor majd keresek nektek free szervert.

Kosz a segitsegert, de oszinten szolva, en eloszor azt szeretnem kiprobalni, hogy hosszutavon van-e elegseges erdeklodes, hogy maga a koncepcio sikeres/kivant lesz-e.

Eddig nem a kis technikai hibak voltak a problema. Igazan nem is volt problema, na dehat valamennyi idobe bele fog telleni, amig mindenki "felmelegszik" ehhez az uj koncepciohoz.

A Skype konnyen kezelheto es automatikus. Amikor otthonrol a desktop-omrol inditottam be, semmi problema nem volt. Egy ocska kimustralt laptop amirol utoljara inditottam be, egy motelben ahol az internet kapcsolat amugyis csapnivalo volt, nem volt meglepetes a hibas kapcsolat. Most Vasarnap egy masik motelben leszek (vagyok mar), ahol eddig hibatlan es gyors az internet. A laptop ugyanaz, de szerintem jol fog mukodni osszessegeben.

Ennek ellenere koszonom a tobbiek neveben is a felajanlott segitseget. Az egyetlen ami nekem nem tetszik, az a gombok nyomogatasa amikor valaki beszelni akar. Ha van egy jo "jatekvezeto", es mint a tobbiek remelem eszrevettek, pont ezt a szerepet probalom egyenlore betolteni, anelkul es kepes kell hogy legyen a beszelgetest iranyitani es a hangzavart elkerulni. Hiszen alapjaban nem mas, mintha egy asztalnal tobb ember ul es beszelget.

Előzmény: Törölt nick (46056)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 46056

Engedelmetekkel megint belekotyognék. A felmerült technikai problémák elejét veendő, alkalmazhatóak egyéb célszoftverek e céra a Skype helyett. Ezek kevésbé hardverigényesek, kimondottan ilyen konferenciabeszélgetésekre vannak kifejlesztve, pl alapbeállítás ill tetszés szerint beállítható, hogy csak akkor hallatszik a közös "szobában" egy résztvevő hangja ha egy fundkcióbillentyű vagy kombinációt nyomva tart. Ezekkel szubrendszert lehet csinálni, midnenkitől függetlenül, saját szobát (mellesleg nem tudják lehallgatni sem, miíg a skypet simán)

Nem befolyásolja pl a forgalom ill terheltség, mint pl a skype-n, hiszen külön sok-sok szerver van, amiből egy szabadra kell rákapcsolódni és ott egy szobát nyitni. (vagy ha ismerjük a szerver gazdáját, akkor kérni tőle szobát és jelszót a szerverére) Vagy pedig lehet saját szervert is telepíteni, ami lényegében hasonlóan mint egy levelezőszerver, egy szoftver ami mindig fut egy mindig bekapcsolt és netre kapcsolt gépen. Viszont a szerver szoftver már hardverigényesebb, tehát azt ha közeben használni is akarja valaki, erősebb vasra érdemes telepíteni. Ha csak lerakott szerver, akkor lehet régebbi hardver is, lent a pincében... Több százmillió MMORPG (online szerep) játékos (pl World of Warcraft, Lineage használja ezt a megoldást, mivel MSN, ICQ vagy Skype konferencia egy futó játék klienssel nem működik normálisan vagy sehogy)

Van több ilyen szoftver is. A kettő amit én használtam már, és szerintem a legelterjedtebbek: a Ventrillo és a TeamSpeak. Netről ingyen letölthetők.

Ha át akartok erre állni, de szervert hozzá nem akar semelyiktek létesíteni, akkor majd keresek nektek free szervert.

Mr Spock Creative Commons License 2010.11.09 0 0 46055

"Én is szivesebben használok asztali gépet."

Nalam ez talan csak egy "rossz szokas". 1981-ben vettem az elso computeremet, ahol nagyon jol jottek a plug-in slot-ok. En a kiserletezo tipus voltam es már a 80-as evekben kiprobaltam beszed-generatort, felismerot, programmozhato chip-eket, meg sok minden mast. Kesobb is a PC-knel, már a 90-es evek elejen volt az a 3D kepem, ami csak most valik nepszeruve a TV vilagban. Es igy tovabb. Na es ugyannyi penzert "tobb" desktop-ot kapsz mindig mint laptopot.

"Eseteleg azt is meg lehetne próbálni, hogy aki ujonan akar bekapcsolodni, az itt vagy e-mailben bemutatkozna mindenkinek. Erről mi a vélemény???"

A bemutatkozas szemelyesebbe teszi a beszelgetest. Vendegek meg nem fognak lejelentkezni itt, csak azert hogy bemutatkozhassanak. Tomi peldaul soha nem hasznalt forumot es nem is fog.

Előzmény: Boszorka (46049)
schgy Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46053

Az 54 Mbps az tőled a szálloda router-éig igaz, tovább meg ki tudja.

Persze mérhető az is, de Gavriel is írta a tengerentúli kapcsolat irány, időpont, nomeg aktuális virus- és spambreakout függő.

Nekem a munkahelyről Gb-es hálózatom van, az egyetem a világ felé szintén általában igen gyors, aztán néha mégis "szaggat az anyám" Magyarországról, pedig elvben az ő vége is sokkal erősebb, mint amit leírtál.

Viszont beszéltem már vele kempingből free Wifi-n és betárcsázós interneten keresztül is, ami ugye az 54 Mbps-nek a töredékét sem tudta, oszt normális volt (persze nem a video :-) ).

schgy

Előzmény: Mr Spock (46048)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46051

Film nézésre nem használom az internetet soha. Azt se tudom hol mit kell keresni, de nem is hiányzik. Otthon sok jó tv csatornám van, de én naponta max. 2 órát nézek tv-t.

Itt más a helyzet, mert itt még annyit sem nézek, csak a hireket meg időjárást többnyire.

Előzmény: Törölt nick (46050)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46050

En mar nem tudnek visszaterni asztali gepre. Legszivesebben kenyelmesen elhelyezkedem az agyon, olembe a bambusz falap, arra a laptop. Film nezeskor sokszor osszekotom a laptopot egy nagy  kepernyovel, kb. mint egy TV, maskor csak ugy a laptopon nezem.

Előzmény: Boszorka (46049)
Boszorka Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46049

Én is szivesebben használok asztali gépet. Itt is van egy, tegnap is azzal beszéltem. De miután a laptop sokkal ujabb, annak jobb a teljesitménye. Amint a tegnapi plda mutatta, jó volt viszont az asztali gép is.

Nekem is tetszenek ezek a duma partik, reméljük majd leszünk többen is, megismerjük egymást és nem kell az időt bemutatkozásokkal tölteni.

Eseteleg azt is meg lehetne próbálni, hogy aki ujonan akar bekapcsolodni, az itt vagy e-mailben bemutatkozna mindenkinek. Erről mi a vélemény???

Előzmény: Mr Spock (46047)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46048

Igen, de peldaul olvashatod, hogy Boszorka oldalan semmi problema nem volt, mindent hallott. Tehat meg az is lehet hogy nem az en laptopom a hibas.

A laptopot csak akkor hasznalom ha valahol mashol vagyok, nem otthon. Otthon egy quad CPU-s 2.66 Ghz/CPU, 4 Gig RAM-es desktop-om van. Az meg hogy a szallodaban ahol eppen vagyok milyen internetet hasznal, nem mindig tudom. Itt 54 Mbps-mutat a monitor. Eleg kellene hogy legyen, ha igaz.

Előzmény: Gavriel (46046)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46047

Remélem hamarosan veszel egy uj laptopot.:-)

Nincs tervbe veve, mert minden mast tokeletesen csinal ami nekem kell mialatt uton vagyok. Nem szeretem a laptopokat ugy altalanossagban, csak arra hasznalom amire abszolut szuksegem van.

A technika tényleg bezavart, bár én végig bent votlam és hallottam is mindig mindent. Mumu tényleg ennyire szégyenlős, hogy végleg eltünt a beszélgetésből??? Ezt persze tőle kérdezem.

Jó igy beszélgetni, még ha az ebéd kicsit későre sikerült is emiatt.

Meg aztan az sem biztos hogy a laptopom a hibas. Mindenesetre erdemes kikiserletezni, mert nekem legalabbis tetszenek ezek a virtualis talalkozok.

Előzmény: Boszorka (46044)
Mr Spock Creative Commons License 2010.11.08 0 0 46045

Tenyleg nagyon jo volt, orultem, hogy vegre megismerhettem Boszit is. A baratodddal sajnos nem tudtunk sokat beszelgetni a technika ordoge miatt de remelem maskor is meghivod es bepotoljuk. Azt is nezd mar meg, hogy ha valaki kesobb akar bekapcs vagy kiesik, vissza lehetne-e huzni valahogy.

Tobbszor is megneztem, de nem talalom. Talan  valaki aki gyakorlottabb Skybe-ban.

Jelenleg  fel  lehet venni, ha valaki  becsonget,  de csak ugy, ha mindenki mas  "hold"-ra van  teve.

Előzmény: Törölt nick (46042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!