Szerintem nincs.
Azt már megszoktam, hogy a gyalogosok buszmegállónak, az autósok parkolónak nézik a bicikliutakat, de ami tegnap történt velem, az már kissé durva.
Reggel biciklivel mentem dolgozni, semmi gáz nincs, kb 18km. végig bicikliúton.
Befelémenet kikerültem egy a kerékpárút közepén parkoló BMW-t, mire a sofőr (aki szinte nevetségesen fedte a "tipikus bömöstulaj klissét: kigyúrt állat, szőke maca mellette, pitbull a hátsóülésen, üvöltő puffcipuffci.") elkezdett ordítani rám, elmondott mindennek, és 3km-en keresztül követett.
Ezt túlélve beértem az irodaházba, ahol dolgozom, és megkérdeztem a portást, hogy hova rakhatom a cangát. Ő teljessen kiakadt, és ordított, hogy Őt nem érdekli, de ha be merem vinni az épületbe kirugat blablabla.... végül aztán felláncoltam a portásfülke rácsos hátsóablakára. :-)
Hazafelé nagy nyugodtan tekerek a mogyoródi út mellett a bicikliúton, egyszer csak bevág elém egy rendőrautó (megkülönböztető jelzés nélkül ergo személyautóként), én felkenődök a motorháztetőre, ő átmegy a cangámon. Szerencsére nem lett semmi bajom, de a biciklim tropára ment, úgyhogy most járhatok bkv-vel, tömegben, lassan. Még az volt a szerencse, hogy a rend őre is elismerte, hogy ő volt a hunyó, és nem szállt rám.
Szerintetek mit kellene tenni ahoz, hogy végre a biciklistákat is a közlekedés teljesjogú résztvevőinek tekintsék, úgy mint párszáz km-rel nyugatabra? |