"Egy másik negyedórás riport Március 30-án, szerdán a Katolikus Rádióban, ezúttal Solaris zenékkel fűszerezve! Téma: Solaris - Marsbéli Krónikák Balett bemutató az Erkel Színházban: Április 21-23-28. !!!"
"Húsvét Hétfő délután, 13.04-től kerül adásba a Magyar Katolikus Rádióban - FM 102.1 - a Balogh Tibor műsorában velem készült riport - fókuszban az Invocatio Musicalis és a Progrock '55 szerzői lemez!"
További előadások: április 23-án és 28-án! Ezekre itt vásárolhattok jegyet: https://goo.gl/eQwDaa Mindhárom este élőben játszik a Solaris együttes a balett alatt!
Itthoni idő szerint most éjfél után 01:00-kor itt, ezen a brazil adón is felcsendülnek a 2014-es Solaris koncert dallamai :o)) http://rstradiorock.com.br/
Attila pedig nemrég ezzel egészítette ki ezt az infót: "Mindenkinek.....! , ...aki lemaradt volna róla 2014. Október 26-án! Azért Carlos barátunk borzasztó korrektségéhez egy fontos adalék: tegnap megkérdezett bennünket, hogy leadhatja-e a progrock rádiójában? Naná, hogy IGEN-t mondtunk! Thank you Carlos Vaz Ferreira! Gooooo prog-rock, gooooo! Welcome brazilian Solaris fans and all over the world!" A hozzászólását itt találjátok:
Kedves Felhőcske, sajnálom, ha megsértettelek, kérlek ne törődj velem, túl kritikus vagyok, mert a Solarisszal szemben mindig is hatalmas elvárásaim voltak, amely elvárásokat a nagylemezeik (és a szólólemezek) mindig be is váltottak.
A topic nélküled a szívét veszti el, úgyhogy dobogj csak tovább!!!
Szerintem semmi elkeserítő dolog nincs sem az én írásomban,sem ülünkahordotetején írásában! Csak magamat tudom ismételni megvettem a DVD-t,és nagyon tetszik a két kis apróságtól eltekintve az ominózus LP változaton megjelent vokál kórus hangzás,és a beszélő Alien kis szövegelésének hiányát leszámítva,de ezt is feltételesen jegyeztem meg,mert mint írtam, Attila jól megoldotta fuvola szólammal a kórust helyettesítendő.
Hogy ezért nem Írtak volna ebbe a topicba azt kétlem! Kritikát,véleményt miért ne lehetne írni! Ráadásul sem az én írásom,sem a másik nem kritika!
Szerintem nem a FB az oka ennek a nagy csöndnek, hanem "köszönhető" ez 2 db hozzászólásnak, amelyek engem olyannyira lelohasztottak, elkeserítettek, hogy képtelen vagyok bármit is írni, kitenni (egyelőre). :o(((((((((
Én is sajnálom, hogy a topic így leállt... ennek oka szerintem a FB, gyakorlatilag a diskurzusok átvonultak a közösségi médiára, így szanaszét szóródva lehet csak követni a dolgokat. Kár, mert ez a topic segített lineárisan megőrízni a Solaris körüli eseményeket.
Nagyon leállt,és lefagyott ez a topic!!! Ez azt jelenti hogy semmi sem történik a Solaris háza táján? A tavalyi megjelent új koncert DVD,CD is mintha nem is lenne! Senki sem írta le a véleményét vele kapcsolatban! Nagyobb volt a füstje mint a lángja? Tudjuk hogy majd lesz a balett változata a Marsbéli Krónikáknak de erről sem tudható sok minden! Vagy tényleg kis zőld emberkék fognak piruletezni balerina szoknyában?
Most lehet hogy engem is megköveznek de egyetértek veled!
Én megrendeltem az új Solaris Live DVD-t és maximálisan elégedett vagyok vele! Nekem apróságok hiányoznak de ez megbocsájtható a zenekarnak elvégre nehéz lett volna egy Magyar Rádió kórust hirtelen elővarázsolni! Arra a bizonyos kórus karra vártam a MK 1.most meg nem mondom hányadik tétel,de ezzel a kórussal is zárul a MK szvit! Vártam hogy felcsendül az a jó kis oroszos kórus, de sajnos nem! Attila helyette nagyszerűen megoldotta fuvola szólammal,de nekem ez mégis nagyon hiányzott! Nem tudom a Gerdesits Ferenc,Demeter György,Ulmann Zsuzsa a kisujjukból rázták volna ki azt a kórus részt de ez most elmaradt! Biztos van rá magyarázat! A másik dolog ami nagy űrt hagyott bennem az amikor a nyitányban a "hülye nevetések mellett,nem szólaltak meg az "alienek"az az ominózus :"megrepedt tükrök,kormos acélfalak,halott szeméthegyek,és szennyes tavak.Te azt mondod hogy itt élt valaha az ember!" na ez nekem szintén hiányzott!
Igen, a WTMB az nagyon érdekes lenne!!! Nem tudom, egy olyan fura érzésem van, hogy a zenekar nagyon nehezen engedi el az új dolgokat. Helyette inkább a biztosra mennek... a koncerteken is... A vasárnapi koncerten nem voltam, de a repertoár alapján 70-80%-ban a tavalyi koncert újrajátszása volt. Biztos megköveztek ezért, de a Solaris és társzenekarai munkásságában a Live CD-k, DVD-k is túlontúl szép számmal vannak. Én az utóbbi két koncertet és a Live DVD-t simán becseréltem volna a WTMB-re...
Ennek ellenére legőszintébb tiszteletem és elismerésem a zenekaré, hiszen minőségi minden, amit előadnak/kiadnak, csupán én továbbra is azt gondolom, hogy a sok életműkoncert és múltidézés végén már a jövőbenézés senkit sem érdekel.... Lehet, hogy én túl fiatal vagyok, de megnézném végre a Solarist egy leszakadt bárban, cigifüstben, és civilizálatlanul, verejtékben úszva, elborultan játszva, egy valódi rockkoncert formájában... na ezt a múltat kellene egyszer még feltámasztani...
Csak Robi a megmondhatója, hogy ez most éppen milyen fázisban van és végre mikor jelenik meg! Milyen régóta vágyakozunk már utána :o)
Viszont nagy dícséret is illeti a Srácokat!
Mert ilyen még soha nem fordult elő a pályafutásuk során, hogy rekordgyorsasággal, a koncertet követően 1 évvel máris megjelentetik a koncertjük kép- és hanganyagát!
Márpedig most ez történt: a vasárnapi koncerten már meg is vehettük az idén tavasszal Artisjus-díjjal kitüntetett tavalyi Marsbélis koncertjük DVD-jét és CD-jét :o))) Csodálatos kiadványok, mindenféle értelemben!
"Az év könnyűzenei produkciója díjat a Solaris zenekar kapta, amely harminc éve megjelent Marsbéli krónikák című lemezének anyagát mutatta be újra a Művészetek Palotájában. A koncert három egységet alkotott: a legendás progresszív rock lemez híres szerzeményei, jól ismert Solaris dalok, valamint néhány szerzemény az együttes új, Marsbéli krónikák 2 című albumáról. Az 1980-ban alakult Solaris zenekar előbb lett igazán híres progrock zenekar külföldön, mint idehaza. 1984-ben jelent meg első nagylemezük, amely Ray Bradbury klasszikus kisregényének zenei víziója. A lemezt néhány évvel később egy japán kiadói szerződésnek köszönhetően Magyarországon kívül is terjeszteni kezdték, és hamarosan a progresszív rock klasszikus darabjává vált. Méltatásában Szabó Áron „Vasaló” így fogalmazott: „…zenéjük nem a megszokott pop-rock sémákat követi, de még csak nem is egyszerűen a progresszív rock bevett elemeit használja, hanem a klasszikus zenétől, a hanggeneráláson át effekteken keresztül mindent, amit csak a zenei ínyencek megkívánhatnak.” "
Nagyon Szuper! A szimpla DVD változat már most hozzáférhető?
Egy nagyon fontos kérdésem maradt és ez a nick nevem is!Senki nem beszélt arról hogy végül is mi lett a tényleg "hányattatott"(ezt a jelzőt a Solaris honlapon olvastam a lemez beharangozójában) sorsú Erdész Robi szólóanyaggal? Valami szeptemberi megjelenés volt ígérve,de a koncertre való készülődés miatt ez elcsúszni látszik! Bakelit lemezt tudjuk jövőre várhatjuk úgy mint Attilla Progrock 55 szülinapi lemezét is! Ezek mind nagyszerű dolgok,és tényleg nem szeretném a telhetetlenségnek még csak a látszatát sem adni .
Természetesen dedikálás is lesz a koncert után, akárcsak tavaly :o)
Remélhetőleg idén is jó hosszú sorral :o)))
És egy segítségkérés a Srácoktól, egy orosházai rajongótársunknak lenne szüksége segítségre! Valaki jön esetleg arról a környékről, illetve ötletek (az utazást, ill. az anyagiakat illetően)? Tegnap este írták ki az alábbit a FB-on: https://www.facebook.com/solaris.egyuttes/posts/928968880517574
Sziasztok!
A segítségeteket szeretnénk kérni!
Van egy rajongótársatok (ő is ismerősünk itt a FB-on) aki Orosházán lakik, de mozgássérült, viszont nagyon szeretne eljutni a koncertünkre! Élete nagy álma valósulna meg azzal, ha ott lehetne! Van-e olyan közöttetek (főként orosházi vagy környékbeli), aki vásárnap jön a koncertünkre, autóval jön és a koncert után vissza is utazik? Ez a rajongótársatok nem kerekesszékes, csak mankóval jár és keressük azt a jószívű rajongónkat, aki hozni és hazavinni tudná őt
Vagy esetleg az ismerőseitek között tudtok-e valakit (Orosházán vagy a közelében), aki jön a koncertünkre és tudna ebben a dologban segíteni? Az illető anyagilag nem tud beszállni az útiköltségbe a rokkantnyugdíja miatt, a magunk részéről ezen a keresésen kívül vendégül látjuk a koncerten.
Előre is köszönünk minden jó szándékot vagy ötletet!