Sickboy: Én is gratula? Szivattak amúgy a záróvizsgán? Milyen tételeket húztál? Mennyit tanultál rá? És miről szólt a diplomamunkád (ha nem titok)?
Nekem még 4 kib......ott vizsga van hátra és már meghülyülök, két programozás (OOP, Delphi), egy komm. rendsz., és az ominózus Matek szigorlat.. Ezektől mind parázok, de a dipl. munkát még el sem kezdtem, mert amíg "nem látom az alagút végét" addig nem akartam még.. :/
Bolond nőszemély:
"Attól mert benne van a boy a nevedben még lehetsz éppen hölgy"
Te tényleg egy bolond nőszemély vagy! ;PPP
Hulla:
"mostmár akkor lehet menni dolgozni mi?"
Hát már ha lesz hova.. :) (GDF-esek kíméljenek, és stb. álláshirdetések.. :)
Maradjunk inkább a "mérnök úr" kitételnél és kösz a gratulációt! (A nevem amúgy SickBOY). Az Államvizsga SZVSZ nem volt nehéz, a Mikroszámítógépek és a Matek szigorlat nehezebb volt! Diplomaosztás kb. 2 hónap múlva.
Lehet gratulálni, tegnap volt az Államvizsgám, ami 5-ös lett. Informatikus mérnök lettem. :-)
SZVSZ igaz az a vélemény, hogy a GDF-re az menjen, aki képes önállóan tanulni, a konzultációk 95%-a a nullánál is kevesebbet ért számomra. A sulit munka mellett nyomtam, a munkahelyemen viszont annyi mindent megtanultam a gyakorlatban, hogy az ott szerzett ismeretekb?l sok tantárgyat le tudtam nyomni.
Meg kell tanulni programozni, ami kizárólag a főiskolán elég lehetetlennek tűnő vállalkozás. Hány gyakorlati óra van egyébként?
Ez a kreditrendszer micsoda? Vizsgára jelentkeznék az új rendszerben, erre nem csekk + összeget ír, hanem kreditet. Vigyek zsetont a vidámparkból vagy mi? Az évfolyamfelelős persze válaszra se méltat...
Janos901!
hát az elég durva hogy ennyi ember kihullik... azt nemtom hogy dolgoznék-e a szülők azt mondják hogy ha tanulásról van szó akkor minden anyagi támogatást megkapok ;) és te milyen sulit tudnál még ezen kívül mondani, ahol viszonylag alacsony a ponthatár és jó is?
Ez így van. A suliban jó dolog az hogy ilyen lazára van fogva, de viszont így nehéz is csinálni, hiszen nincsen kényszer.. Most úgy őszintén, mi lenne a középiskolákban ha nem lenne kötelező bejárni az órákra, nem kéne igazolás meg ilyesmi?! Hát szentem üres lenne az összes gimi.. :)
Ha rám hallgatsz hulla, csak akkor mész a GDF-re, ha olyan szorgalmas vagy, hogy mindenféle külső kényszer nélküli is képes vagy saját kútfőből megtanulni, mondjuk egy nyelvet középfokon. A vidéken egy levelező szakon, ahová én járok(tam) 1996-ban 80 fővel indítottunk, én most 2003-ban még benne leszek az első 20 diplomásban, a csapatból. Elég zoral nem? Az általános vizsgákon 3-5 emberrel még mindíg összefutottam. És mi vagyunk a "jók" akik legalább még csinálják a sulit. Kitartásból jeles vagyok, gondolj bele 1996 szeptembere óta nyüglődőm. Persze a mostani végzősök sokkal szorgalmasabbak, a 100 főből 10 időre elvégezte a sulit. Szóval baromi kitartás kell hozzá, szerintem. Meg persze pénz! Ha nem kell mellette dolgozni akkor viszont szégyen nem időre elvégezni.