Keresés

Részletes keresés

Never Man Creative Commons License 2024.05.05 0 1 15

Jelen esetben a piac az én magam (is) vagyok, én fizetem meg azt amit venni szeretnék, vagy nem fizetem meg ha az nem kell. Természetesen létezhetnek más igények és más fizetőképes keresletek vagy akár politikai szempontok, majd ők vevők lesznek a saját igényeikre.  A színház az ugyanolyan árúcikk mint a krumpli, annyi csekély különbséggel  a krumpli még sosem hazudott.  A színháznak pont ott van vége mint az olimpiának, amikor a politika beteszi a lábát. Ettől halott a Nemzeti Színház, halottakról pedig csak jót vagy semmit - ezért van hogy fütyülök rá ki jáccik a Nemzetiben (vagy kit kúrnak - ahogy elsőre olvastam - nyilván aki hagyja magát)

Előzmény: max val bircaman szeredőc (11)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.05.05 -6 3 14

A lényeg az egész logika.

A magyar oktatás és kultúra ballib diktatúrában él 1990 óta, ezen Orbán is csak pár éve próbál változtatni. Korábban a médiákban is ballib terror volt, ezen Orbán sikeresen változtatott.

Fontos és sikeres lépés volt a CEU nevű rákos daganat kiebrudálása és az SZFE-csata. A Nemzeti Színház is fontos helyszínné kezd válni.

Fontos megakadályozni a halivúdi terror beáramlását.

Az egész nagyképet kell nézni, nem nevekkel dobálózni.

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (12)
Haragossy Henrik Creative Commons License 2024.05.05 -4 1 13

Szarházi, geszthi a neved.

pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2024.05.05 0 6 12

Ne dumálj mellé, ez egy konkrét téma, jogos kontrának vehető neveket mondj! :D

Udvaros tehetséges, jó.

Amúgy pl. Major is tehetséges volt, meg Gobbi is, pedig ők aztán biztosan nem ballibek voltak. :P

Előzmény: max val bircaman szeredőc (10)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.05.05 -5 1 11

Ez olyan, mint az "a piac azt akarja" című liberális dogma.

A valóságban nincs piac, mocskos kezek vannak csak. 

Előzmény: Never Man (9)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.05.05 -7 1 10

Ez körkörös érvelés.

A ballib mitológia szerint aki nem ballib, az tehetségtelen, tehát nyilván mindenki aki ballib, az tehetséges.

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (8)
Never Man Creative Commons License 2024.05.05 -1 0 9

Nekem az a furcsa, ha egy árunál/szolgáltatásnál nem a pénzügyi bevétel mértéke a mutatója hogy kinek/minek van sikere és ezért kit alkalmaznak. Egy olyan színházba pedig fölösleges elmenni ahol a mások politikai szempontja a vezető rendező én meg a fizetővendég, innen kezdve meg teljesen mindegy hogy ki mit játszik a mivel, és ki kire haragszik a valami miatt. 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (7)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2024.05.05 -4 1 8

Tudod, Birca, az a fránya helyzet, hogy tehetséges NERszínészekből oly sok van ám, hogy max. kamaradarabot játszhatnának. De még az is lehet, hogy csak egy kétszereplős darabot ...

Előzmény: max val bircaman szeredőc (7)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.05.05 -5 3 7

Felháborító, hogy nem a belpesti ballib szalon dönt ki játszhat a Nemzeti Színházban!

Előzmény: pici mici a pók (-)
Never Man Creative Commons License 2024.05.05 -2 1 6

Még nem szívódott fel a kávé, úgy olvastam a topikcímet hogy "kúrják", gondoltam elolvasom. Azonnal meg is volt az állásfoglalás, hogy "nem baj"

seymour_ Creative Commons License 2024.05.05 -1 0 5

Mik0r v0ltál u0ljára színházban?

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2024.05.05 -2 1 4

Nem bérenc, hanem öreg

Előzmény: pici mici a pók (3)
pici mici a pók Creative Commons License 2024.05.05 -1 4 3

Mar Udvaros is soros berenc lett?

Előzmény: nagyanyo5:0 (2)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2024.05.05 -4 2 2

Csak úgy, mint a Ny.-nak (sicc, Sorosnak) Gyurcsányra, Mo. legyőzésére!!!!!!

Előzmény: pici mici a pók (1)
pici mici a pók Creative Commons License 2024.05.05 -2 5 1

Nincs kitúrás csak véletlenül az beregszaszi Vidnyanszkyt bírálni merőket es a baleset áldozatait nem újítják meg szerződésben.

De a teljes beregszászi társulatra persze van pénz....

Előzmény: nagyanyo5:0 (0)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2024.05.05 -3 1 0

0 kitúrás

pici mici a pók Creative Commons License 2024.05.05 -1 3 topiknyitó

Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

https://index.hu/kultur/2024/05/03/nemzeti-szinhaz-tavozasok-udvaros-dorottya-beregszaszi-tarsulat-baleset/

Udvaros Dorottya megerősítette, hogy nem kapott új szerződést, tehát 22 év után távozik a Nemzeti Színházból. Az Index információi szerint azonban nem ő az egyetlen, aki ősztől már nem játszik a teátrum előadásaiban, és azok is távoznak, akik tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedtek.

Udvaros Dorottya távozása azért is különös, mert nemrégiben kapta meg a Nemzet Színésze címet,...Az Index információi szerint ugyanakkor nem Udvaros az egyetlen, aki távozik a színházból. Úgy tudjuk, hogy a súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem tér már vissza, mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyermeket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani.

„Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem” – számolt be Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak. Hozzátette, hogy a vezérigazgató a színház nehéz anyagi helyzetére hivatkozott.

Udvaros úgy látja, hogy a kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, amit nem sikerült pótolni a költségvetésben. A színésznő ugyanakkor kérdésesnek látja, hogy ha valóban ennyire rossz az anyagi helyzet, akkor miért kell hatalmas összegekért leszerződtetni újabb külföldi rendezőket.

Ugyanakkor – ahogy azt a beregszaszi Vidnyánszky Attila az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának kihelyezett ülésén is elmondta – az orosz–ukrán háború kitörésekor a Nemzeti Színház gyakorlatilag befogadta a beregszászi színház tagjait, elszállásolták őket, és játszanak is,

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!