Keresés

Részletes keresés

Laci-bátyó Creative Commons License 2023.01.19 -1 0 5

Azt nem javasolnám! Egy 15W-os izzó már "ütközhet" az ÉV relé "céljával". Folyhat rajta leoldott relé esetén is kb 65mA - ami már veszélyes lehet. (Élettani hatása eléri az ún. "elengedési küszöböt").

Előzmény: _HA4003_SWL_ (4)
_HA4003_SWL_ Creative Commons License 2023.01.19 0 0 4

Megteszi az izzós próbalámpa is. 230V 5-15W E14.

Előzmény: Qqberci (3)
Qqberci Creative Commons License 2023.01.19 0 0 3
Előzmény: Qqberci (2)
Qqberci Creative Commons License 2023.01.18 0 0 2

https://lomex.hu/hu/webshop/#/search,42-02-40/stype,1

A meghúzó tekercset párhuzamosan kapcsolhatod az ÉV relével, 5 mA körül vesz fel, tehát bajt nem okoz. A kontaktusokkal aztán azt kapcsolsz, amit akarsz, 5 A-ig...

Előzmény: Qqberci (0)
pk1 Creative Commons License 2023.01.18 0 0 1

A feszültség: potenciálkülönbség.

A "feszültségkülönbség" is csak feszültség.

Qqberci Creative Commons License 2023.01.18 0 0 0

Alacs0ny áramú relé...

Előzmény: naki vagyok kerdojel (-)
naki vagyok kerdojel Creative Commons License 2023.01.18 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Azt az esetet szeretném detektálni egy riasztás formájában, amikor egy ÉV relé leold, vagy ennél is pontosabban, amikor egy ÉV relé bemeneti feszültsége eltér a kimeneti feszültségtől (a fázison). Tehát amikor a bemenetén sincs feszültség, akkor nem kell riasztani.

Felhasználás magyarázata: az ÉV relé mögött egy bojler van, vezérelt áramon. Emiatt a bemenetén nem mindig van feszültség. Amikor viszont van, akkor nagyon is érdekel, ha a kimenetén nincs (azaz leoldott a relé), mert akkor nem fűt a bojler. Erről az állapotról szeretnék riasztást kapni.

A riasztás maga lehet egy megfelelően hangos hangjelzés, hogy a lakásban meghalljam, ha pl. a villanyóraszekrényben ez megszólal, de ha elég fejlett a riasztóeszköz, küldhet akár SMS-t vagy emailt is.

A projekt összköltségét szeretném 10.000 forint alatt tartani, de ha ez esetleg illúzió, akkor is érdekelnek a megoldási lehetőségek.

Ha esetleg valamiről nem adtam elég infót, kérem jelezzétek.

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!