"Úgyhogy a magán orvos kezeljen csak vasgolyóval a lábán havi X órát"
Nem tudom feltűnt-e, de az orvosokat (meg úgy általában az egészségügyi dolgozókat) tárt karokkal várják mindenhol külföldön is, különösen a jókat és az magán ellátásban szerintem nem a rosszabbak dolgoznak. A vége az lesz nem hogy állami, de még privát ellátás sem lesz itthon, hanem utazhatsz valahova orbánián túl ha gyógyulni vágysz.
OK, akkormost mi legyen? Talpig vasban gyógyitsanak, vagy maradnak azok az orvosok akiknek még valami miatt nem nyilt ki a szemük.
Szem kinyitáshoz annyit, hogy párszor voltam szakrendelőben, reggel 8-tol 13-ig folyamatosan dolgozott a doktor. Magánban biztos nem melózik ennyit. Hülye ha marad! Ha nem marad én megyek, mittomén hova, magánba. Viszont nincs pénzem rá!
Úgyhogy a magán orvos kezeljen csak vasgolyóval a lábán havi X órát
"Ne túlozz, - a Kádár rendszerben volt oktatási ée egészségügyi minisztérium, amelyekben szakemberek
is előfordultak."
Ugyan már, meg meg haragudj. Egyáltalában nem a Kádár - korszakról szól(t) a hsz.-om. Nem is volt ez szándékomban, ennek még az árnyéka sem. Kizárólag a jelenlegi állapotot céloztam meg és maga Fidel
is csak és csakis a jelenlegi kézi vezetési és döntési állapotot is (ennek megfelelően) csak a jelenlegihez hasonlítottam. Így kiváltképp azt kérem, hogy alaposan gondold át, amit kritikaként felhoztál a hsz.- od -
Szerintem egy orvos rezidensként többet is lehúz.Egyébkét ebben a 25 évben ezen az egy éven kívül még mennyit kellet kötelezően gyárban ledolgoznod?? Mellesleg ez lehet magán vagy csak állami cég? (Vagy ez még az előző rendszerben volt?)
emlékezz csak, milyen gyorsan átírták ezt is ! Aztán egy este alatt meg lesz a ha nem megy a 65-70 közötti orvos vissza akkor pl. nyugdíj a felet kaja es kész...
A Kormány elrendeli a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat alkalmazásának felfüggesztését az egészségügyi dolgozók vonatkozásában, ezzel lehetővé válik, hogy a nyugdíjazott orvosok is visszatérjenek dolgozni.
A jobbagy nep meg ujjongani fog hizza mert
Egyre súlyosabb a helyzet, két év, és a lakosság felének nem lesz háziorvosa
Fogalmatok nincs a valóságról. Rengeteg és egyre több külföldi óhajt itt szakvizsgázni, akik itt szereztek (sok-sok pénzért) diplomát. (Egyelőre nem háziorvosit.) ((De erre is lehet megoldást találni!!))
Szerintem most sem a tovább képzés ténye a vita tárgya, hanem az, hogy ezt csak állami intézményre akarják korlátozni. (Amúgy szerintem inkább fordítva kéne, látva minőségbeli különbséget)
A létszám probléma megoldása szerintem az kellene,, hogy legyen normális körülmények között normális fizetésért dolgoznak és mindjárt nem lenne akkora el/kivándorlás. Csakhogy ehhez nem elég Brüszelezni.
Rosszul tudom, hogy minden magyar országon dolgozó orvosnak kamarai tagnak kell lenni? Még a magán praxisban is? Csak mert akkor az a 6800 lehet hogy nem is annyi. Azt sem ártana tudni, hogy ebből hányan állnak közvetlen nyugdíj előtt és már mindegy nekik.
Ja, és most, hogy a forint inflálódik, mégis mi éri meg jobban? Hogy sz@r inflálódó forintot adózik, vagy erős eurót? Lölő pénze is Svájcban van, szóval a főnök is a keményvalutát szereti. Tessék! Ne szidjátok az EU-t, a főni is ebből él, nektek pedig ő a legfontosabb a világon!
Egyébként meg baromira eccerű: a magyar kiképződik Magyarországon, utána kimegy az EU-ba, dolgozik, adózik, az az adó pedig szépen támogatás formájában visszacsorog Orbánisztánba, hogy még több stadiont lehessen építeni. Így már megnyugodott a lelkecskétek?
Nem dolgoznia kell a magánorvosnak(sem!), a továbbképzéséhez (75 éves korig eddig is kötelező volt!!) szükséges gyakorlatról van szó. Miért beszéltek olyasmiről, amiben tudatlanok vagytok??
"Másfelöl, igaz hogy szabad állam vagyunk, mindenki oda megy dolgozni ahova akar ha a képzését
teljesen kifizette"
Igen, ezen el lehet (és el is kell) gondolkodni. Ugyanakkor igaz az is, hogy amikor az Unió tagjai, része
lettünk, egyben vállaltuk azt (is), hogy az ott érvényesülő emberi jogpknak és kötelmeknek eleget téve betartjuk ezeket, az ott már érvényben lévő elveket és szabályokat (mint például a tagállamokban élő
uniós polgárok szabad megélhetési, helyválasztási és munkavállalási jogosítványai). Mindazzal együtt,
hogy valóban el lehet gondolkodni ennek a teljesen méltányos voltán, amikor beléptünk nem emeltünk
e szabályokkal, előírásokkal illetve szokványokkal szemben kifogást, azokat elfogadottnak tekinthették mindazok, akik egyfelől már addig is részesültek ezekből a jogokból, valamint azok is, akik csak ezután,
a csatlakozást követően élvzhetik ennek előnyeit, vagy (ha úgy tetszik) "nyöghetik a az ebből fakadó hátrányokat. Az pedig, hogy mennyire vagyunk szabad állam, nos ennek a megítélése kapcsán ez csak