Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.04.22 0 0 15

Sry, de ha megnézed a videot ott szépen el van mondva hogy JFK volt az egyik legrosszabb. Beavatkozás Dél Vietnamban, bombázás amerikai légierővel, amerikai pilótákkal, csak a gépekre festettek Dél Vietnámi azonosítót, engedélyezte a napalm használatát, engedélyezte vegyifegyverek használatát a mezőgazdaság elpusztítására... stbstb.

Előzmény: Citizen Joe (12)
Citizen Joe Creative Commons License 2022.04.22 0 0 14

helyesen: Mosaddegh rendszerét

(ezek az iráni nevek)

Előzmény: Citizen Joe (13)
Citizen Joe Creative Commons License 2022.04.22 0 0 13

Itt az első színes forradalom története, 1953-ban döntötték meg Moggadesh rendszerét Iránban. Túl drágán adta az olajat és nem akart önként lemondani. Aztán pár millió dollárból szervezett felkeléssel megdöntötték kormányát, Kermit Roosevelt vezetésével. Olcsó és hatékony eljárás volt. Utána már sorban alkalmazták ugyanezt a mintát, Kievben is 2014-ben.

https://youtu.be/Em9hTxMcrZA?t=136

Citizen Joe Creative Commons License 2022.04.22 0 0 12

Tulajdonképpen ők maguk sem titkolják. Nagyon régóta elérhető John Perkins könyve (Confessions of an Economic Hit Man), ebben részletesen leírja, hogy működött a rendszer a 2. vh utáni évtizedekben. Legtöbb amerikai elnök teljesen bábfigura (Biden különösen), akad pár kivétel, aki szerepzavarban szenved (pl. Trump), de helyre szokták őket tenni. Olyan, mint JFK, ritkán akad.

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.22 0 0 11

Nem vagyok nagy Chomsky rajongó, de élő lexikon ha USA politikáról van szó. Egy elég jó összefoglaló arról hogy a Nürnberg-i elvek alapján az összes II VH utáni USA elnök bíróság elé állítható lenne háborús/emberiség elleni bűnökért.

https://www.youtube.com/watch?v=5BXtgq0Nhsc

dave_dömper Creative Commons License 2022.04.22 -1 0 10

És még két valami, még az elmúlt évszázad 70-es, 80-as éveiből. Mindkettő tipikus magyar történet.

1./ "Szabad hazában a szabad állampogár természetesen azt teszi, azt teheti, amit neki szabad"

2./ Az Egyesülét Államokban a polgár otthon bekapcsolja a TV készülékét és kb 150 - 200 csatorna

által sugárzott műsorból választhat.

A SzU - ban három TV - csatorna műsora fogható.

Az 1. csatornán helyszíni közvetatés látható SzKP 3X.-edik Pártkongresszusáról.

A 2. csatornán összefoglaló látható a SzKP 3X--edik Pártkongresszus  aktuális eseményeiről.

A 3. csaqtornán (ami a SzKO 3X.-edik Pártkongresszusa idejére nyitotta meg kísérleti adását),

egy vörös arcú, testes pufajkás rendőr néz bele a kamerában, miközben a bal kezében tartott

hosszúkás rúd alakú tömény marxizmussal csapkodja a jobb tenyerét és azt mondja : "Mi van ?

Nem tetszik az 1.-es és a 2.-es csatorna műsora ?

dave_dömper Creative Commons License 2022.04.22 -1 1 9

Az 1980 - évi moszkvai, nyári olimpiai játékok idején volt egy igen érdekes sokatmondó pesti történet.

Szóval az olimpia előestéjén Moszkvába, a Seremetyevoi reptérre érkezik a menetrend szerinti járattal Washingtonból, Joe az YMCA küldötte, aki mellesleg tudósítja is majd az amerikei fiatalokat erről a jeles eseményről. Fogadására megjelenik a reptéren Misa, a távol-keletről érkezett Komszomol titkár, akinek

a feladata őt kisérni mindenhova, ahova a szükséglet és a teendők majd szólítják. Összeismerkednek.

Bemutatkoznak és amíg a taxi beér a belvárosba, Joe elmeséli, hogy amikor otthon taxiba ült, amelyik,

amikor vitte őt a Dulles repülőtérre, összeütköztek egy nagy fekete gépkocsival, amiről kiderült, hogy az

nem más, mint az elnöki Limousine és maga az Elnök is benne ült. És ráadásul az elnök sofőrje volt a

hibás. A taxisofőr dühében kiugrott a gépkocsijukból, odarohant a Limo - hoz jól belerúgott, beköpött a lehúzott ablakon, majd, mint aki jól végezte a dolgát visszaszüllt a taxiba és kivitte őt a repülőtérre.

"Hát ilyen nagy nálatok a demokrácia ?" - kiált fel Misa, majd ő is hozzáteszi, hogy amikor, az előző este megérkezett ugyanide az Ő gépe Vlagyivosztokból, ő azonnal kiment a Vörös Térre, hogy mindnekelőtt megnézze a Lenin-Mautoleumot. Amikor odaérkezett, megdöbbenve látta, hogy olyan hsszú sort kell

állni, hogy órákba relhet, amíg bejut a mauzóleumba. Miután s gépen nem ment WC-re így sorbanállás

közben rájön a xarhatnék, így mérgében nem madadt más lehetősége, mint - hogy körös-körbejárta a Mauzóleumot és körülxarta az épületet. "Nahát" hüledezik Joe. "Hát ilyet én bizony nem mertem volna

otthon, Washingtiban megtenni". Ennyiben is maradtak.

A játékok ideje eltelt, a rákövetkező napon Misa kikísérte Joe-t a reptérre és miközben a repülőgépbe - beszállásra  vártak, mindketten egy kicsinység tisztább fejjel búcsúzkodtak és magyarázkodni kezdtek.

"Tudod, amit meséltem, mikor otthon reptérre taxiztam, az nem egészen úgy történt, ahogy mondtam"

- mondta Joe. "A taxim valóban összeütközöött eghy Limo - val, de, mint később kiderült, az nem is az

elnöki Limo volt. Nem is álltunk meg. A taxis rögvest továbbhajtott és így elértem a moszkvai gépet."

"Na látod" - mondta erre Misa. "Amit én meséltem, az minden úgy történt, ahogy elmeséltem, szórul -

szóra. Csak egy dolod nem egészen úgy történt, mégpedig az, hogy mikor dühösen körbejártam a Lenin Mauzóleumot, nem mertem letolni a gatyámat. A többi viszont stimmelt."

püfffneki Creative Commons License 2022.04.22 0 0 8

Már a magyar kormány is készül valamire mert drága röpcsiket vett a szóvivő férjétől.

Előzmény: tejet iszok és pipázok (6)
püfffneki Creative Commons License 2022.04.22 0 1 7

USAban nincs több mint 10 évig ugyanaz a vezető, úgyhogy a nép az igazságosabb.

Mindenképp vált 8 évente vezért.

Előzmény: fák,juh (3)
tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2022.04.22 0 0 6

az usa viszi a prímet?

Hát indított háborúkban meg emberhalálban, rommá bombázott országokban nagyon is !

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

Előzmény: 1robot1 (4)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2022.04.22 0 1 5

Nép? A kormány dönt valakik tanácsára.

1robot1 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 4

az usa viszi a prímet?

Előzmény: fák,juh (3)
fák,juh Creative Commons License 2022.04.22 -3 1 3

Te is hülyeségeket beszélsz mert általában sose a nép a gonosz hanem a vezetői. Jelen esetben ugyanúgy bűnös az usa mint a többi. Azért az usa viszi a prímet.

Előzmény: 1robot1 (-)
tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2022.04.22 -1 3 2

Amúgy ne kenjük a népre, hanem az elitjeire...

tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2022.04.22 -2 0 1

Első nekifutásra meg lehet nézni, hogy ki indított több háborút, és kinek szárad több vér a kezén.

Mondjuk mióta Oroszország létezik a nagy változások óta.

Milyen volt Böszmesége Creative Commons License 2022.04.22 -2 0 0

s0r0s

Előzmény: 1robot1 (-)
1robot1 Creative Commons License 2022.04.22 -1 1 topiknyitó

Mindenhol megy ez a szöveg hogy gonosz usa kelti a problémákat a világban, az ukrán háborút is ők csinálták stb stb. Össze lehet-e hasonlítani a világ uralkodó nemzeteit ilyen szempontból? Ki gonoszabb? Ki jobb? Ki igazságosabb? Ki igazságtalanabb?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!