Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.15 0 0 60

Akkor vissza az alapokhoz: nagyobb terület = több anyagi és emberi erőforrásra tudunk támaszkodni, ami belső piacként támasz a gazdaságnak, demográfiai-geopolitikai előny, függetlenebb az ország ami a nyersanyag behozatalt illeti, és még sorolhatnám.

Nézz mar re a világ legnépesebb országaira! 

Csak az USA es Kína eseteben igaz.  Indonézia, Pakisztán, Nigéria Banglades stb aztán qrvara de nagy gazdasági hatalom... Meg Indiára sem igaz pedig pár ev és ok lesznek a legnépesebbek

Előzmény: egy hazafi (52)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.15 0 0 59

Nesze a baloldalijaid mar 4 EVE IS!

https://b1.blog.hu/2018/10/23/orban_meguzente_kijevbe_nem_tekinti_ervenyesnek_a_magyar-ukran_hatart_garantalo_karpataljarol_lemond

https://b1.blog.hu/2018/06/04/a_kormanypropaganda_mar_erdely_visszafoglalasat_vizonalja

Történelemhamisítás, újfasiszta induló és az ukrán-magyar alapszerződés felmondására, Kárpátalja visszafoglalására tett utalás a központi állami ünnepségen.

A központi ünnepségnek nemzetközileg a 2 legjelentősebb üzenete volt.

Mint az közismert, annak lényege az aktuális magyar-ukrán határ tiszteletbenntartásának, az egyértelműen ruszin-ukrán többségű Kárpátaljáról való magyar lemondás deklarálása volt. Most viszont a magyar központi-állami ünnepségen, a miniszterelnök beszédét megelőzően üzenték meg Kijevbnek, hogy az Orbán-rezsim - szerintük Ukrajna lépéseire adott válaszként -

már nem tekinti magára nézve kötelezőnek az alapszerződést, nem mondott le Kárpátaljáról.

Vagy legalábbis annak egy részéről, a jelentős magyar lakossággal rendelkező beregszászi járásról.

Ez egy elborult elmével tett ajánlat Orbántól Kijevnek: ha nem akarnak magyarokat Kárpát-Ukrajnában, ő szívesen átveszi őket, de csak azzal a területtel együtt, amin élnek.

A híresztelések makacsul tartják magukat évek óta, hogy Vlagyimir Putyin többször felajánlotta már Orbánnak, hogy csatolja el Kárpátalját.

Tkp. egy másik ország területét osztogatta, mint anno Hitler. Továbbá az indoklás is hasonló volt, mint a náci diktátoré Csehszlovákia feldarabolásakor, 1938-ban: az etnikai kisebbség védelme. Ugyanerre hivatkozva vonul be amúgy Horthy hadserege is a Délvidékre 1941-ben: a náciknak - ahogy most Putyinnak - érdekében állt egy apróbb konccal megosztani a felelősséget az általuk megtámadott ország feldarabolásáért. (De lásd még az 1939-ben Hitler és Sztálin között kötött paktumot Lengyelország felosztásáról.)

Orbán eddig ellenállt Putyin ajánlatának, amibe amúgy az ukrán állam se mehet bele, és ami ellen az Egyesült Államok akár katonailag is készen áll fellépni. Hogy most mi vitte rá a magyar autokratát erre a lépésre, egyelőre még találgatni se nagyon lehet. (Nyár elején már történt erre utalás, amikor a kormány félhivatalos lapjában Raffay Ernő az elcsatolt területek orosz segítséggel történő visszafoglalását szorgalmazta. Akik akkor ezt a közismert szélsőjobboldali történész magánvéleményének tekintették, most már beláthatják: a kormánypropagandában semmi nem történik véletlenül.)

Hogy a konfliktus rendezését nem szolgálja a fenyegetés, az teljesen bizonyos. Ha 2 állam közötti rossz viszony erőszakba torkollik, abból Magyarország semmiképpen nem jöhet ki jól. De a legrosszabb egészen biztosan azoknak lesz, akik érdekeire hivatkozással történik: a kárpátaljai magyaroknak.

És ezek után Orbán képes volt azt állítani, hogy a magyar nem hazardírozik a szülőhazájával. Pedig dehogynem, éppen azt teszi.

Előzmény: NOMomentum (0)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.15 0 0 58

Hazudjal mar !  Nesz a baloldalidd!

https://magyaridok.hu/belfold/raffay-erno-erdely-nincs-elveszve-3158857/

Szerintem új útra kell lépnie a nemzetpolitikának: s e harmadik út a területi revízió, a határmódosítás útja. 1938 és 1941 között négyszer módosították javunkra a határt, ami a korabeli nagyhatalmak segítségével történt.

Most is ez a feladat: megnyerni egyik vagy másik nagyhatalmat az ügy érdekében. Okos magyar diplomácia kell, amit erős hadsereg és összetartó nemzet támogat. És nem vagyunk kilátástalan helyzetben: ha az országcsonkítás 98. évfordulóján erős magyar lélekkel mondjuk ki a nemzeti összetartozást, akkor nemzetünk mögött a véres, de csodálatos történelmünk, előttünk pedig a rejtélyes, ám megnyerhető jövő áll.

Előzmény: NOMomentum (0)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2022.04.15 -1 0 57

Miféle "feudális kor"? Ti, ott a Fölvidéken egy néprajzi elven elnyomó, diszkrimináló, sovén berendezkedést valósítottatok meg Benesi-dekretumokkal...

Előzmény: JAWA SK/CZ (46)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2022.04.14 -2 0 56

Ugyanezt a szojával már eljátszották a rendszerváltás után. Kiváló minőségű hazai állati takarmány ipar meg lett semmisítve, helyette gmo szóját szállítanak nekünk Dél-Amerikából. Évi 500 ezer tonnát minimum.

Dehát mán 12 éve fidesz 2/3 van...

Előzmény: Citizen Joe (49)
midnight coder Creative Commons License 2022.04.13 0 0 55

Ha a méret és a demográfia a lényeg, akkor az afrikai országok a legerõsebbek. Kína sem csak azért erõs mert nagy, ahogy az USA sem.

Előzmény: egy hazafi (52)
egy hazafi Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 54

Tessék példát venni Jawa Cz/Sk fórumtársról: a hazai termékek mindenek előtt és fölött!

Ja, nekik könnyű, mert maradt néhány patinás vállalatuk pl. a járműiparban, nálunk meg titokzatos módon minden ebek harmincadjára került. És ebben részben az országunk kis mérete is szerepet játszott, mert egy nagyjából 10 milliós belső piaccal rendelkezett csupán.

Előzmény: JAWA SK/CZ (48)
egy hazafi Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 53

Sokat vesz? Milyeneket?

Előzmény: Jaka46 (51)
egy hazafi Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 52

"Egy rakás hülye hiszi azt, hogy egy ország ereje a méretétõl függ."

Akkor vissza az alapokhoz: nagyobb terület = több anyagi és emberi erőforrásra tudunk támaszkodni, ami belső piacként támasz a gazdaságnak, demográfiai-geopolitikai előny, függetlenebb az ország ami a nyersanyag behozatalt illeti, és még sorolhatnám.

Mondjál már néhány erős országot és nézzük meg annak területi kiterjedését is. De valóban erősekre vagyok kíváncsi, nem pedig olyan bődületes eszmefuttatásokra, hogy afrikai országokhoz képest erős.

Előzmény: midnight coder (45)
Jaka46 Creative Commons License 2022.04.12 0 0 51

Miért vesz annyi ingatlant Szlovákiában Magyarország?

JAWA SK/CZ Creative Commons License 2022.04.12 0 0 50

IGEN A JELSZAVAK MEG MINDIG ELNEK:))

Előzmény: nagyanyo5:0 (12)
Citizen Joe Creative Commons License 2022.04.12 -2 0 49

Azt képzeld el, amikor az EU (ill. a globalista bábmesterek) ausztrál palagázt vetetnek majd Mo-al. Világ másik feléről hozzák majd tankerekkel és jó sok CO2 adó is lesz rajta. Mi pedig megvehetjük aranyárban, mert a nyugati demokrácia az nélkülözhetetlen számunkra. Anélkül élni se tudnánk...

Ugyanezt a szojával már eljátszották a rendszerváltás után. Kiváló minőségű hazai állati takarmány ipar meg lett semmisítve, helyette gmo szóját szállítanak nekünk Dél-Amerikából. Évi 500 ezer tonnát minimum.

https://www.agrarszektor.hu/noveny/megallithatatlanul-aramlik-a-gmo-s-szoja-az-orszagba-oriasi-penzekbe-kerulne-a-kivaltasa.13405.html

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (41)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2022.04.12 0 0 48

, itt Pesten nekem nem mindegy, hogy a szlovákiai magyarok milyen rendszámú autóval járkálnak....pedig nekem semmi problema a hazai-termekekkel valo kozlekedesre,ugy a SKODA-vagy a Jawa-350-el meg arra is,:))

Előzmény: midnight coder (26)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2022.04.12 0 0 47

Igen arra sok loszerszamot,es loalkatreszt latni,a multkor is megalltam Kisber-nevu telepulesen,es csupa loszerszamot kinaltak,a mai idokhoz merten:))

Előzmény: Nadapi (19)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 46

Nade Kollár szerént Szlovákia is Mo-hoz fog tartozni. Mi a gond akkor...?....meg az a szerencse hogy ez csak egy idiota kijelentese,mert a orszag elore megy nem vissza a feudalis-korba:)))

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (41)
midnight coder Creative Commons License 2022.04.12 0 0 45

Mert azok is agyhalottak. Egy rakás hülye hiszi azt, hogy egy ország ereje a méretétõl függ. Aztán nézd meg mondjuk valamelyik random afrikai országot, és mondjuk Svájcot.

Előzmény: egy hazafi (27)
midnight coder Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 44

Most õszintén szólva, mi közöm van nekem az ottaniakhoz? Vagy nekik hozzám? Jobb lesz nekem azzal, ha Ungváron is épít Orbán bácsi öt stadiont?

Előzmény: Eklatáns Béla (33)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.12 -2 0 42

Eme környéken nincs "békés határrendezés" - csak világháborús "határrendezés" van.

Nem.

A békés határrendezés megelőzhetné és kiküszöbölhetné a világháborút, de a fennmaradó feszültségek előbb-utóbb kirobbantják a világháborút.

Előzmény: Törölt nick (40)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.12 -2 0 41

Nade Kollár szerént Szlovákia is Mo-hoz fog tartozni. Mi a gond akkor...?

Ennek is eljön az ideje... De később.

Körülbelül akkor, amikor a FejlettNyugat világossá teszi, hogy MEGINT Kelet Európát fogja beáldozni a saját túlélése érdekében.

Mert nem legyen kétség... Ha bevezeteik a totális orosz szankciókat, akkor NEM i fogjuk kapni a vékonyan és drááágán csorgó alternatívát !

Előzmény: Eklatáns Béla (37)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.12 -2 2 40

Eme környéken nincs "békés határrendezés" - csak világháborús "határrendezés" van.

Csak óvatosan a szárnyaló fantáziával, gyermekek.

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (32)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 39

A "fog", meg az "Orbán szeretné", az csak itthon nagyjából ugyanaz, a világpolitikában nem.

Lásd pl. Trump, aki Viktor minden a térdelő Semjénen oly áhítatos ajkán keresztül elrebegett templomi imája ellenére, vesztett.

Kollár meg csak riogatott a képzelt/valós - válasszon mindenki nyugodtan ízlése szerint - veszéllyel.

(Az ottani politikusok mitől lennének nagyobb zsenik, mint pl. nálunk Tompika? :D )

Előzmény: Eklatáns Béla (37)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 38

Ez igaz. :)

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (36)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 37

Nade Kollár szerént Szlovákia is Mo-hoz fog tartozni. Mi a gond akkor...?

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (34)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.12 -1 1 36

Csak aztán nehogy a szintén EU ország Szlovákiát válasszák inkább helyettünk azok a józanabb ukránok és ruszinok ...

Már azzal is bejjebb lennénk...

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (34)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.04.12 0 0 35

Már hogy a pun utód és mór utód mai mórok megint, immáron harmadszor is elfoglalják Szicíliát, te meg várhatsz a norvég segítségre? :D

Előzmény: Törölt nick (31)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.04.12 -2 1 34

Csak aztán nehogy a szintén EU ország Szlovákiát válasszák inkább helyettünk azok a józanabb ukránok és ruszinok ...

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (32)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 33

Sok-sok stadionnyi adóforintnak kellene elmennie egy ilyen lepukkadt régió felzárkóztatására.

Inkább maradjon Ukrajnánál, hogy még inkább pukkanjon Ungvár, Munkács s Beregszász lefele...?

Előzmény: midnight coder (25)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.12 -1 0 32

Azt azért meséld el, hogyan lesz ez "békés határrendezés"?

Hát úgy, hogy a porrá bombázott Ukrajnában a kibaszottul demokrata amerikai vezetés mellett kiírnak egy referendumot a kissebbségek által lakott területeken, hogy hova akarnak tartozni.

Biztos vagyok benne, hogy a józanabb ukránok is szivesebben tartoznának az EU-hoz Magyarországon keresztül.

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (30)
Törölt nick Creative Commons License 2022.04.12 0 0 31

határrendezés lesz.

igy yo?

Előzmény: pozsonyi muflonlovas (30)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.04.12 -1 1 30

Azt azért meséld el, hogyan lesz ez "békés határrendezés"?

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!