„Mikor Orbán azt mondja, hogy nem lehet látni, mi történt Bucsában, valaki javasolhatná neki, hogy keressen fel egy szemészorvost” - mondta egy pénteki interjúban Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettes, Orbán korábbi szövetségese.
ref. https://444.hu/2022/04/08/jaroslaw-kaczynski-szerint-vege-a-korabbi-lengyel-magyar-egyuttmukodesnek-ha-orban-igy-folytatja
Hoppácska, és, ha már ott van, akkor egy dietetikus és gasztroenterológus szakértőt is keressen fel, hogy a mérhetetlen elhízását kezelje. És a gerincét is megerősíthetné.
hát én kb 25 évvel ezelőtt hitgyülis voltam, bayerék meg némethsanyit másolják (aki meg az usa-beli tévéprédikátorokat), úgyhogy én nagyon jól tudom mi van bayerben :)
Nem kell szégyellned, elvtárs. Megértem, hogy szurkolsz a ruszkiknak, ha bejönnének hozzánk is, végre fölhozhatnád a munkásőr gúnyádat a pincéből, hogy abban parádézz a vasárnapi misén. A kutyaúristenit!
A Kontra.hu legfrissebb anyagából kiderül, hogy az Európai Unió néhány tagállama az embargó ellenére úgy döntött, hogy jövedelmező fegyverkereskedelmet tart fenn Oroszországgal.
, Oroszország ellen európai uniós fegyverembargó van életben 2015 óta, néhány uniós tagállam mégis úgy határozott, hogy fegyvereket ad el Moszkvának.
EZEN ÁLLAMOK KÖZÖTT VANNAK OLYANOK IS, AMELYEK MOST FELTŰNŐEN ELLENSÉGESEN VISZONYULNAK MOSZKVÁHOZ, ILLETVE KIFEJEZETTEN BARÁTSÁGOSAN KIJEVHEZ.
Franciaország: 152 000 000 euró
Olaszország: 22 476 600 euró
Csehország: 14 254 703 euró
Bulgária: 16 535 366 euró
Németország: 121 797 134 euró
Ausztria: 18 523 987 euró
Összesen: 350 000 000 euró
AMIKOR TEHÁT AZON SAJNÁLKOZUNK, HOGY AZ UKRÁNOKAT KIBOMBÁZZÁK AZ ORSZÁGUKBÓL, MINDIG JUSSON ESZÜNKBE, HOGY EZ CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ UNIÓS ORSZÁGOKKAL KÖTÖTT FEGYVERÜZLETEK RÉVÉN TÖRTÉNHETETT MEG
A valóságtartalmát nem ismerem, mert nem jönnek a gépemre adatok sem az usa fegyverszállításairól, sem Ukrajna fegyverbeszerzéseiről.
Ha mégis feltételezzük, hogy így van, azt teljesen érthetőnek gondolom a jelenlegi helyzetben: egy országot támadás ér, és van(nak) másik ország(ok) amelyek ebben a helyzetben fegyvert szállítanak neki a védekezéshez. Egyébként két napja az EU Parlamentben a fidesz frakciócska is megszavazott egy határozatot a további fegyverszállításokról.
Megkérdezném, hogy szerinted ezzel vajon mi a probléma? Persze tudom a választ, létezik az a narratíva, miszerint az egész háború oka az, hogy Ukrajna nem térdel le feltett kézzel Vlagyimir pajtás akarata szerint és ez felháborító. Nyilván Putyinról meg agresszióról ebben az összefüggésben még csak érintőlegesen sem esik szó.
És az egészben ez az udorító, amikor az egész gerinctelen fideszes bértollnok-had ezt a ruszki mantrát szajkózza.
Ez azt jelenti, hogy Ukrájnában nem orosz-ukrán háború zajlik, hanem orosz-amerikai háború. Amiben ukránok halnak meg. Ukrán városok dőlnek romba. Ez az amerikaiak szokásos módszere. Undorító.
"Ja a "hős" felhergeli a civileket, hogy benzines palackokkal dobáljanak tankot és a civil önkénteseknek
fegyvert adva éleslövészet nélkül ki a második vonalba - ágyútölteléknek"
Tudod, te méretesen nagy xar, ezzel az ocsmánysággal (amit ide leírtál), ugyanígy mocskolod azokat is,
akik 1956 októbere és 1957 március között, sok esetben életüket és vérüket áldozták, csak éppen nem
ott, hanem itt. Azért erre emlékezz, amikor 56 emlékére és hőseire (leginkább civil hőseire) emlékszünk.
Nyilván még egy kéjes gondolat se lehettél akkoriban, hogy ennyire nem sül ki a szemed ettől a mocsok dumádtól. Mert - hogy most az ukránok, no meg 1956-ban kelet-Berlinben az ottaniak, 1968-ban Cseh-Szlovákiában az ottaniak és 1980-tól a lengyelek is ugyanezen okból, ugyanezekkel szemben, ugyanígy
döntően a maguk elhatározásából küzdöttek. De szinte biztos, hogy ezt totál feleslegesen magyarázom,
mert te azokban a régi időkben is, ahogy ma is a más hazájába békésen becsörtető és ott gátlástalanul