Minden nap történelmi, de pont 10 éve valóban történelmi nap volt, ugyanis aznap vonták vissza Schmitt Pál doktori címét. A végleges megállapítások szerint a dolgozat 215 oldalából legkevesebb 201, a 7 táblázatból 7, a 2 ábrából 2 a francia nyelvű értekezés magyar fordítása, ellopása. Visszavonás bejelentése: https://www.youtube.com/watch?v=QJ8pXedPJZU
Párizsból, Londonból is több ismerősöm kérdezett az ügyről, én meg majd' elsüllyedtem szégyenemben, hogy ilyen köztársasági elnökünk volt. Soha többet Fidesz! Ja, és azt is érdemes megnézni, hogy akkor még az Index is nyomozott az ügyben, hiába no, más idők voltak; botrány egyébként egy hvg-s olvasótól indult ki, és a hvg robbantotta ki, van ami változatlan.
"Ez politikai kérdés. (mégis mi a fészkes fenében próbálod ezt puszta politikai kérdésenek tekinteni)
Amikor Schmitt doktorált, azt tette, amit mindenki más." (1992.-ben más volt, mint más korban)
Ha ilyesmit állítasz, nagy valószínüséggel több-ezernyi bírósági per elé nézhetnél, jó hírnévhez fűződő
jogok megsértése okán - nagy valószínüséggel. Épp emiatt tetted ezt sunyi gyávaságból, névtelenül és névtelenül vádolva óriási számban olyanokat, akiknek a tudományos és közvetlenül (is) alkotó munkája
ennek az országnak, de sok esetben az egész emberiséget érintően is egyértelműen alkotó - teremtő és
értéket létrehozó volt. Attól tartok, hogy hirtelen felindulásból, és tudatmódosító szerek befolyása alatt
tettél itt olyan nyilatkozatot, amelyet semmiféle szempontból (hozzáértés, tájékozottség, nem sorolom
tovább) is képtelen vagy megalapozni, igazolni. Egyszerűen csak azt hitted, hogy totál nyugodt szívvel
mehetsz ilyen messzire. Tévedtél - tévedsz, de nagyon.
Bocsika - nem Schmitt védelmében írom, mert megérdemelte - de a rendszerváltás után, a köztársasági elnökök közül, Göncz Árpád volt az első pártkatona...
Míg Szent Árpi Bácsiról a történelemkönyvekben egy lábjegyzet lesz: "jó sci-fi fordító volt". Mert valójában tényleg az a fő tette: egy csomó amerikai és brit sci-fi novellát ő fordított magyarra a Galaktika részére. Én pl. gyerekkorom óta ismertem emiatt, mert fanatikus Galaktika-olvasó voltam.
"Kis hazánkban a köztársasági elnök mindig is egy díszpin(t)y volt".
Valóban ? A Fidesz által eddig jelölt közszereplők csakis díszpintyek voltak. Vagy talán mégsem ?
Mondjuk Mádl Ferenc, vagy például Sólyom László is ebbe a kategóriába tartoztak szerinted ? Például :
Dr. Mádl Ferenc jogtudós, tanszékvezető egyetemi tanár, a MTA rendes tagja, Széchenyi díjas, avagy :
Dr. Sólyom László jogtudós, tanszékvezeto egyetemi tanár, a MTA rendes tagja, a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának elnöke.
Vagy úgy gondolod, hogy annál a köztisztviselőnél, akinek - többek között - cégszerű feladata, hogy az Országgyűlés által hozott törvényeket éppen jogi - törvényességi szempontból illik tudni felülvizsgálni,
csak dísz a Krisztus szerszámán a jogvégzettsége, az ebben szerzett hosszú gyakorlata és tapasztalata.
Ez olyan sok-- mindent elmond a szakvéleményed autentikus mivoltáról.
Az pedig, amit a szlovák határ ügyében idehánytál, inkább reád jellemző, mint az általad besározottra,
akinek - szerintem - a kisujja körme alatt a piszok többet ért, mint te az egész élettapasztalatoddal.
Na hallod, egy bírósági tárgyaláson az a vádlott, akit te védenél, ezzel az érve-rendszerrel csak egyre mélyebbre süllyesztenél a szarba. Még két-három ilyen húzós érv az egykori Elnök mellett és már - már
a Fidesz - fanok is elítélik őt. Szegénynek sürgősen másik ügyvéd után kéne néznie, mert amit művelsz
a szerencsétlen, szánalmas érveiddel, csak egyre mélyebbre nyomod őt a gödörbe. Talán nem kéne itt
többet megszólalnod. Biztos akad valami egyéb, amihez jobban értesz, bár nincs sok esély erre sem.
Ugyan már! Azóta is ezen lovagoltok szemét mocskoslibsik! Mindenki csalt már a simi-isimisiben a nagy doli-moli dolgozatnál, hát most Palibácsinak, aki egy felnőtt ember ne néznénk ezt el? Kik járnak iskolába? A gyerekek. Pali gyerek? Nem. Akkor meg mi a problémátok? Egyébként is, tanulni a mocskos szemét értelmiségiek (meg a tudjukkik) szoktak, az igaz magyar embör nem tanul, az fizikai munkát végez az összeszerelőgyárban vagy éppen képviselő, politikus. Ez a magyar. Ja és fideszes. Aki pedig nem ilyen az dögöljön meg, nem való az országba. Egyébként remélem keményen megbüntették azt aki el merészelte venni Pali bá doktoriját! Eleve a Fidesz talpig becsületes úriemberek gyülekezete, olyan nem létezik, hogy egy fideszes csaljon! A magyarságot pedig nem lehet doktoriban mérni, Pali bá pedig igaz magyar! Mi kellhet több az embernek, az embereknek, a népnek? Az iskola a liberalizmus melegágya, ezért kell onnan kirugdosni minden magyart és feltölteni külföldiekkel, hogy ilyen Palibás dolgok ne fordulhassanak elő! A magyar WC-t fog pucolni, de legalább büszkén teszi! Az egész ország legyen olyan, mint Pali bá! Bocs, már olyan is...:D
Kis hazánkban a köztársasági elnök mindig is egy díszpiny volt. Amúgy a mélypont szerintem az volt amikor a csõrmestert hazazavarták a szlovákok a határról, de Árpi bácsi idõszaka sem volt kutya amikor a jóelvtársak szétlopták az országot.