"a ........-k ismerték - e a KRESz-t(?), a magyar közlekedési rendszabályokat? Mert, ha nem, akkor....."
Speciel .....-ban még nem vezettem autót, de Európa számos országában és Európán kívüli országban
viszont már igen (és itthon előzetesen kiváltottam az illető ország(ok)ban közlekedéshez szükséges nemzetközi gépjármű-vezetői engedélyt. Azzal együtt, hogy nyilván vannak kisebb eltérések, és helyi szabályok - előírások (mint például az angolszász országokban és Máltán is a baloldali közlekedés) az útkeresztezésekben - fonódásokban működő forgalomirányító jelzőlámpa mindenütt, egyértelműen és ugyanazt jelenti. Ez az egyik tény.
Mindezzel együtt is el tudom képzelni, hogy a tudósítás szerint a balesetet okozó olyan lelkiállapotban
ült a volánnál, amely a baleset bekövetkezésének szempontjából nemigen tekinthető mindennaposnak- rutinszerűnek. Emellett, azt is, nagyon is el tudnám képzelni. hogy náluk is szükséges lenne egy olyan nemzetközi járművezetői engedély előzetes kiváltása, ámde az is teljesen biztos, hogy éppen most, az
adott helyzetben nekik erre nemigen volt idejük - lehetőségük. Ez viszont a másik tény.