Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.02 -4 0 74

Milyen igazuk van. 

Előzmény: szamtanmertanfizika (72)
storm in a teacup Creative Commons License 2022.02.02 -2 1 73

Tanársztrájk: „Nem szeretném az utókort szemen köpni azzal, hogy elhagyom a süllyedő hajót”

https://www.youtube.com/watch?v=-uxzxR8gRVk

szamtanmertanfizika Creative Commons License 2022.02.01 -2 0 72

"https://www.youtube.com/watch?v=cJ9gvdwTp_A

Indulnak a tanárokkal szolidáris autós felvonulás résztvevő"

3:50-nél az egyik autón a köv. felírás olvasható:
"Vissza az oltatlan tanárokat az iskolába!"
Hirtelen nem tudom, hogy ez a pedagógusok melletti,
vagy elleni tüntetés!:-(((

Előzmény: újságszélirányok (64)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.31 -5 0 70

Ezt lehet ragozni.:  

Idióta politikusok milliókat tesznek zsebre, míg a legfontosabb szakmák képviselői talán ha 300-500 ezret.

Még belegondolni is borzasztó.

-

Idióta politikusok milliókat tesznek zsebre, míg a legfontosabb szakmák képviselői talán ha 500-700 ezret.

Előzmény: Gázos_Gaz (67)
Kibic Elek Creative Commons License 2022.01.31 0 2 69

A Márkinál majd fordítva lesz.

Előzmény: Gázos_Gaz (67)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.31 -3 0 68

Határozatlan 3 napig tartó tüntetés, napi 3 órás hírnév  mindenkinek jár.

Gázos_Gaz Creative Commons License 2022.01.31 -2 0 67

A pedagógus szakma, ahogy az egészségügy is, sokkal nagyobb elismerést, nem éhbért érdemelne.

Idióta politikusok milliókat tesznek zsebre, míg a legfontosabb szakmák képviselői talán ha 160-200 ezret.

Előzmény: janzay (59)
Kibic Elek Creative Commons License 2022.01.31 -1 1 66

A kormányváltásért, ahogyan a megafonos autó mondja...

Előzmény: újságszélirányok (64)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.31 -2 1 65

Pontosítsunk. Nem a pedagógusok hirdették meg, hanem pár ballib kötődésű pedagógus szakszervezet.

Az én szakszervezetem pl nem hirdette meg.

Előzmény: *catwalk* (-)
újságszélirányok Creative Commons License 2022.01.31 -1 2 64

https://www.youtube.com/watch?v=cJ9gvdwTp_A

Indulnak a tanárokkal szolidáris autós felvonulás résztvevő

Kibic Elek Creative Commons License 2022.01.31 -1 0 63

Azok lehet, de akkor kikre számít a MASZSZ?

Előzmény: szamtanmertanfizika (62)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2022.01.31 -2 0 62

Szerintem az autósoök magasból lesz@rják a pedagógusokat!

Előzmény: Kibic Elek (61)
Kibic Elek Creative Commons License 2022.01.31 -1 1 61

https://hvg.hu/itthon/20220130_A_sztrajkolo_tanarok_melletti_kiallaskent_200_autobol_allo_konvojjal_vonulnak_fel_a_szakszervezetek_Budapesten

Megbénulhat a budapesti közlekedés hétfőn 14 órától a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) által szervezett, a sztrájkoló tanárok melletti szolidaritási akció miatt.

A hétfő reggel kétórás figyelmeztető sztrájkot tartó tanárok melletti kiálláson kívül az általános bérrendezés elősegítését is célozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) délutáni, 14 órától kezdődő autós akciója, amely

a szervezők szerint megbéníthatja a főváros közlekedését.

Közel 200 gépjármű vonul fel a Hősök teréről induló demonstráción – tudatta a MASZSZ alelnöke, Székely Sándor. Közleménye szerint az akció a pedagógusok melletti szolidaritáson túl a bértárgyalások eredménytelenségére is felhívja a figyelmet.

Természetesen.

Előzmény: szamtanmertanfizika (60)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2022.01.31 -1 1 60

Az autós felvonulók szvsz a Fidesz támogatói!

Előzmény: Standing Circle (57)
janzay Creative Commons License 2022.01.31 -1 2 59

Ideidézem Náray Tamás írását, mert ez is egy gondolat-szempont, amivel én személy szerint is egyetértek.

Forrás: Náray Tamás - gondolatok a világról, meg másról

"Hogy a három zseniális lányt idézzem, én nem akarok beleszólni, de miért ne sztrájkolhatnának a pedagógusok?

Abszolút joguk van hozzá. Ráadásul szaros két óráról beszélünk és a hatalom fenyegetni kezdte őket ezért...

Mi van? Féltek a töri szakos tanár nénitől?

Utálom és megvetem a tanárgyűlölő (orvosgyűlölő, stb.) embereket.

Én speciel RENGETEGET vagyis pontositsunk: MINDENT a tanáraimnak köszönhetek.

És ez még akkor is igaz, ha nem volt mind jófej velem. És ahhoz képest, hogy ők felelnek a jövő generációjáért nem azt, és nem úgy taníthatják, reggeltől estig kínozniuk kell a gyerekeket, ők maguk is kizsigereltek, tisztességes fizetést sem kapnak, de elismerést sem.

Mi a szart kezdenél a kölykeiddel ha nem lennének tanárok?

Na ezt a kérdést kellene a sok magabiztos bunkónak feltenni, oszt’ hazabaszni a kölykével együtt. Nevelje. Tanítsa meg deriválni, úgy, hogy összeadni sem tud.

Hajrá pedagógusok!

És én a magam részéről, pedig nem maradtam műveletlen buta, köszönök mindent."

Kibic Elek Creative Commons License 2022.01.31 -1 1 58

Karácsony Gergely 

· A politikusfeleségek korában én pedagógus-férj vagyok. A feleségem hosszú évekig tanított a közoktatásban, de pár éve egy alapítványi iskolában dolgozik, ami megadja azt a szabadságot és támogatást, amit minden magyar pedagógus megérdemelne. Vele együtt én is szolidaritásomat fejezem ki a sztrájkoló pedagógusok felé, mert amikor kiállnak magukért, akkor egyben kiállnak a gyerekeinkért, mindannyiukért!

Nahát, a főpolgi is velük van. Természetesen szigorúan mint magánember.

Előzmény: Standing Circle (57)
Kibic Elek Creative Commons License 2022.01.31 -1 2 56

Kitartás - egészen a kormányváltásig.

SchiSa Creative Commons License 2022.01.31 -1 2 55

Tudod, hogy hazudsz???

1988-ban előbb a Fiatal Pedagógusok Egyesületének, majd a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének alapítója, 1993-ig utóbbinak szóvivője, illetve ügyvivője volt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Pokorni_Zolt%C3%A1n

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (51)
janzay Creative Commons License 2022.01.31 -1 0 54

A tanárok fizetése, a megbecsülésük alacsony. Túl vannak terhelve, az oktatási rendszer borzasztóan rossz, aminek ők is megisszák a levét. Hihetetlenül leterheltek, ugyanakkor nincs semmi szabadsáuk a tanítás terén.

Néhány ábra arról, hogy miért sztrájkolnak a tanárok

https://g7.hu/adat/20220131/nehany-abra-arrol-hogy-miert-sztrajkolnak-a-tanarok/?fbclid=IwAR2TJZTeOC9DIJjdSr1I4OapY9L-5tiVnVotrqOO0aCBoakEnx-esGB-DPc

*catwalk* Creative Commons License 2022.01.31 -1 2 53

“Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.”

Szent-Györgyi Albert

*catwalk* Creative Commons License 2022.01.31 -1 2 52

-"Ha másként alakult volna az életem, akkor is erről kellene ma szólnom.

Mert nem is csak miniszterelnök-jelöltként, hanem mindenekelőtt hét gyermek édesapjaként kell, muszáj kiállni most a tanárok mellett, a közoktatás megújítása mellett.

A jövő mellett.

Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája – Szent-Györgyi Albert szavai ezek, igaz szavai.

Ha a ma iskolája, a közoktatás mai viszonyai határozzák meg a jövőnket, akkor minden szülőnek, aki velem együtt arról álmodik, hogy a gyerekei többre vihetik, oka van az aggodalomra.

És oka van a változás akarására is.

Aki gyermekét iskolába viszi vagy engedi reggelente, akinek van tanár ismerőse, az pontosan tudja: a pedagógusok túlterhelve, megregulázva, éhbérért végzik azt a munkát, amin a jövőnk múlik.

Mindennél és mindenkinél világosabban fogalmazta meg a mai iskola legnagyobb baját Vekerdy Tamás: a magyar iskola kritikus gondolkodók helyett engedelmes alattvalókat akar nevelni, ezzel pedig szembemegy a világtrenddel.

És szembemegy a magyar gyerekek érvényesülésének vágyával, szembemegy a szülők álmával. Szembemegy Magyarország jövőjével.

Ezért nem túlzás Vekerdy Tamás ítélete sem: ez nemzetellenes bűn.

Ezt a nemzetellenes bűnt a kormány követi el a gyerekekkel, a tanárokkal és a szülőkkel szemben – szintén Vekerdy szavaival –, „a legfőbb hadúr parancsára”.

Ma ennek az országnak olyan kormánya van, amelyik a legális tiltakozásra kényszerülő tanárokat fenyegeti, zsarolja, és próbálja elhallgattatni a segélykiáltásukat.

Orbán Viktor kormánya a saját állampolgárait fenyegeti.

Orbán Viktor kormánya a saját dolgozóinak a jogait veszi semmibe

.A változás éppen ezért már nemcsak lehetőség, de kényszer is ebben az országban.

A jövő kényszere. A gyerekek vágyai, a szülők álmai kényszerítik ki.

Egy olyan országot akarunk, amely megbecsüli, és nem fenyegeti a tanárait, ahol minden gyereknek jár az érvényesülést biztosító, jó iskola.

Április 3-a, a kormányváltás után megújítjuk az oktatást, megadjuk a béremelést a pedagógusoknak, növeljük az oktatásra jutó forrásokat.

Vagyis megbecsüljük a jövőnket!

Csak felfelé!

#MZP #csakfelfelé #egységbenmagyarországért"

(.) (.) Gibson Creative Commons License 2022.01.29 0 1 50

Eddig a 10 % jelezte a facoombukkon, hogy sztrájkolni fog .

Hétfő estére már pontosabb lesz a kép, hány iskolában nem volt ez miatt tanítás, a 10%-ból hányan kezdtek sztrájkolni .

Előzmény: *catwalk* (45)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.29 -2 1 49

Mindenki akkor és annyit sztrájkolhat, amennyit akar.

Legföljebb adott esetben törvénytelenül. Olyankor ők fenyegetik saját magukat.

Hajrá, fogalomértés !

Előzmény: storm in a teacup (46)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.29 -1 0 48

Hol történt ilyen?

Előzmény: storm in a teacup (46)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.29 -1 1 47

mi is belengetünk a "pedagógus szakszervezeteknek" valamit

Előzmény: *catwalk* (-)
storm in a teacup Creative Commons License 2022.01.29 -2 1 46

Nem elég, hogy a Fidesz éhbérért dolgoztatja a pedagógusokat, most még meg is fenyegetik őket, hogy nem sztrájkolhatnak, sőt a szülőkkel se beszélhetnek!
Hajrá, tanárok !

*catwalk* Creative Commons License 2022.01.28 -1 1 45

Az oktatás és az egészségügy helyzetét rendezni kell ebben az országban sürgősen!!!

Az a minimum, hogy önálló tárcát kapjanak, hozzáértő emberekkel, és persze megfelelő anyagi forrásokkal. Ez így menetelés a szakadék felé ...

Rengeteg tanár és szülői támogatja a pedagógus szakszervezetek figyelmeztető akcióját. A tanárok valódi béremelést szeretnének – és ha kell, nem állnak meg a kétórás sztrájknál.

https://hang.hu/belfold/tobb-szaz-iskolaban-allhat-le-hetfon-az-oktatas-136230?fbclid=IwAR22EoeWKO5dymdxAyTYaofiSe3j57AB9l7cd0pAhGOHbmwOGwc1jFA2kg8

kilógó lóláb Creative Commons License 2022.01.23 -1 1 39

Az valamiért "elfelejtették" megírni, hogy ebből a bruttó 50.000-ből 47.175 elment adó- járulékfizetésre... 

és a cikk több állítása sem túl valós/aktuális... 

Előzmény: *catwalk* (30)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.22 -2 2 35

Az orbáni lepra nyomorbéreiből nemis tudnál többet kifizetni.

Előzmény: Pálinkakedvelő Főherceg. (34)
Pálinkakedvelő Főherceg. Creative Commons License 2022.01.22 -1 1 34

Bezzegoláj energija!

Előzmény: *catwalk* (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!