Ez a topik a következő kérdésről szólna: halál után inkább megsemmisülnél, vagy inkább örökké szenvednél, vagy szex egy finom csajjal HA MÁR csak ez a három lehetőséged van. Nem úgy értve, hogy az embert választhat, hanem úgy, hogy melyiket tartanád igazságosabbnak. Én inkább örökké szexelnék, mint megsemmisülnék vagy szenvednék.
te olyan aranyos vagy. de ezt azóta gondolom, amióta megtudtam, hogy kb hány éves vagy. hogy nyugdíjas. mindig kerülöd a válaszadást, pedig nagyon kíváncsi vagyok.
visszatérve a témára, a bor és hús és házasság szimbolikus szerintem. ezek a negatív dolgok csak a túloldalt pozitívak, ebben a világban károsak. elterelik a figyelmedet a célról. persze én is hedonista vagyok, de inkább az a szadomazoban nyilvánul meg. az is egyfajta hedonizmus. inkább vmi olyasmiről van szó, hogy mindig a lelkemnek megfelelőt választom. ami bonyolult dolog, más nem értheti meg.
és mi a véleményed az önmegtartóztatásról, amit egyesek erőgyűjtögetésből csinálnak? vallásosnak mondott személyek, de szerintem ezek gyakorlati dolgok, azért csinálják, mert érzik, hogy gyarapodnak tőle. a legtöbb keleti vallásban ismerik ezeket. és mivel évszázadok óta csinálják, valószínű, hogy nagy bajuk nem lett tőle. sőt.
a te általad említett következő élet saját gondolatod, vagy valahol tanítják?
ott szerepel az "Úrban" feltételezi, hogy hívő gyerekeknek szól hívő szüleikkel kapcsolatos magatartással kapcsolatban.......... nade ha a szülő nem hívő? vagy a gyerek?
Efezus 6:1Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.
Efezus 6:2Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (a mi az első parancsolat ígérettel).
Efezus 6:3Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön.
ott van az, hogy "Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban", ami számomra azt jelenti, hogy a szülők az "Úrban vannak".............. NEM ateista/krisnás/muszlim szülőkről beszél............
és nézzük csak meg a Csia fordítást:
Efezus 6:1 Gyermekek! Vessétek magatokat szüleitek alá, ha az Úrban vagytok, mert ez így igazságos.
Ha az Úrban vagytok, de ha ateisták vagytok akkor nem szól a gyerekeknek
Senki nem mondta, hogy nekem Luther minden gondolatával egyet kell értenem.
51. Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást.
52. Mert mostantól fogva öten lesznek egy házban, akik meghasonlanak, három kettő ellen, és kettő három ellen.
53. Meghasonlik az atya a fiú ellen, és a fiú az atya ellen; és az anya a leány ellen, és a leány az anya ellen; napa a menye ellen, és a menye a napa ellen.
Ez is: Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz. Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (a mi az első parancsolat ígérettel).Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön...