Büszkén nyitok egy topikot a Raffael Nadal utódjaként számításba vehető 18 éves spanyol játékosnak! A 2021-es US Open 1/16-od döntőjében 5 játszmában verte a görög Stefanosz Cicipassz-t!
Nos, mit is láttam az előző hsz-ben említett elődöntő mérkőzésen! Az első két játszma után 1-1 volt az állás és mindkét játékos káprázatosan játszott. Az 1. szet-et Tyokovics nyerte 6-3-ra, majd a 2. szet-et Gárfia 7-5-re. Ami ezután történt, az viszont érthetetlen és meglepő volt számomra, hiszen a 3. és 4. szet-et Gárfia egyaránt 6-1-re bukta, mivel egyik percről a másikra kipukkadt, mint a lúdbalon! Persze, jött a duma, hogy lábgörcse volt, megsérült, bla-bla-bla! Szerintem érthetetlen, hogy ő nem bírta a gyűrődést egy ilyen iramú, színvonalú 2 játszma után 20 évesen, míg a másik oldalon a 36 éves nagy bajnoknak semmi problémája nem volt! Úgyhogy számomra a tanulság az volt, hogy tény, hogy Gárfia kiemelkedik a mezőnyből, de 1-2 játékos még van, aki megállíthatja, s igazán az ő ideje Tyokovics (és Nadál) visszavonulása után fog eljönni, persze, ha egészséges marad és nem egy sérülékeny játékossá válik, mert erre is volt már sajnos nem egy példa!
Ez azért túlzás! Nem tudom honnan szedted ezt, hogy Gárfiát várják győztesnek! Én se őt várom, de ettől függetlenül nyerhet persze, de ahhoz igen jól kellene játszania végig. Szerintem az 1/4 vagy 1/2 fináléban ki fog pottyanni.
2023.05.15. hétfőn Gárfia 2-0-ra kikapott a roma-i verseny 1/16 döntőjében a ranglistán 100-on kívül tanyázó Marosán Fabian-tól! Remélhetőleg ez nem okoz nagy törést a karrierjéban!