Mester legfrissebb kutatásai szerint az egész játék a játékosokkal való lehető legnagyobb kitolásra épült fel. És Mester még halkan hozzátette: Hogy finoman fejezzem ki magam...
Azóta elértük a 346. sikeres trónfoglalásunkat is. Mindezt egy szépséges sorozat keretein belül. (Még lehet, hogy nincs vége, mert a lehet, hogy 2 pók ül a háló előtt)
Don Pedro Gonzales de Toledo kappitány a Thranx bolygóról, ezekben a percekben töltötte be 1200. munkanapját a Kvízlabirintus elnevezésű csatatéren Mester utasításai szerint eljárva!S rögtön meg is ünnepelte a 342. trónszék sikeres elfoglalásával.
Legrosszabb esetben a második helyre tippelek. Most már nagyrészt a szerencsén múlik minden. Értem ezalatt azt, mennyire kapsz )nehéz (azaz hülye, értelmetlen) kérdéseket.
Éjszaka semmi sem dőlt el. Bár reggel ellenfelem győzött, így a mindent eldöntő utolsó mérkőzés vár rám. Ennek ellenére az utolsó mérkőzés előtt még mindig őrzöm az első helyet..
A legtisztább az volna, ha megnyerném a mérközést és ők 2 döntetlent játszanak. (a másik meccs ugyanis Beus-Eliante) Ennek az esélye szinte a nullával egyenlő.
A második lehetőség győzők, ők egyet nyer egyet vesztettet játszanának. Ebben az esetben bajnok vagyok. Esélyét 30 % körülire tippelem
A harmadik és legrosszabb. Elveszítem a meccsemet. Ebben az esetben nekem csak az ellenfelek 2 döntetlenje jó, minden más esetben elveszítem az első helyet.
A holnapi 2 mérkőzéssel zárul a jelenlegi bajnokság.
Eddig a 7. csoportot nézve az elejétől kezdve a jelenleg lejátszott 27 mérkőzést tekintve őrizzük az első helyet. Igaz az előny rendkívül minimális, egy váratlan vereség akár a 3. vagy 4 helyig vethet vissza. De figyelek Mesterre: Nem feladni, küzdeni az utolsó leheletig. Este már többet tudok, ha a mai másik meccsünket lejátsza az az ellenfél.
Ma sorsdöntő mérkőzés következik a bajnokságban is. A bajnokság felénél végig vezetve eddig az első helyen állunk, 5 pont előnnyel. A mai ellenfél jelenleg a 3. Nem rossz ellene a mérleg, egyformának tűnünk, bármi lehet. A győzelem jelentősen megnövelné a jó helyezés iránti reményeinket.
Pedro kappitány a kupában legnagyobb sikerét érte el. Bekerült az első 16 játékos közé.
Szépséghibája a dolognak, hogy nem a tudás döntött, hanem az ellenfél egyszerűen nem játszotta le a mérkőzést. Eddig vele ilyen még nem fordult elő. Tegnap ugye megemlítettem a kiemelt, vagy nevezzük továbbjutónak jelölést.
Mivel ő volt a kijelölt, talán úgy gondolta, nem kockáztat, egy 0:0 is őt juttatja tovább. Ez nem valószínű, ennél sokkal okosabbnak tartom. Más oka lehetett, hogy nem tudta lejátszani a mérkőzést.
A kiemelésről: a következő ellenfél sokkal jobb mutatókkal rendelkezik, a várható győzelmi esély 73-27 Abdiel javára. A gyengébb részére a továbbjutási lehetőséget ezzel tovább rontják. Summázva elégedettek vagyunk a kappitány eddigi kupában elért legnagyobb sikerével.
És még egy érdekességre bukkantam. Sorsoláskor megadják ki mennyi százalékban esélyes a nyerésre, valamint egyenlő eredménynél ki a kiválasztott továbbjutó.
Nos, jelen esetben:
Libus - Pedro 68 % * 32 % * továbbjutó:Libus.
Viszont érdekes módon, ha én játszom egy gyengébbel, akkor mindig a gyengébbet jelöli meg kiválasztottnak. Érdekes.
Persze a párharc még nincs befejezve, de ott már egy egy pontos vereség is szépnek számítana. Valószínű, ha én nyerem meg 8:7-re a meccsemet az, sem lett volna elég. Ma még kiderül)