2021. január 14-én az Európai Bizottság úgy döntött, hogy semmibe veszi több mint egymillió európai polgár kérését valamint az Európai Parlament állásfoglalását, és a Minority SafePack kezdeményezés alapján nem indít jogalkotást a nemzeti kisebbségek védelmében. Döntésével a Bizottság hátat fordított az őshonos kisebbségeknek, az aláíró polgároknak, a nagy többséggel támogató határozatot elfogadó Európai Parlamentnek, több támogató nemzeti kormánynak és régiónak...
az Európai Bizottság végül nem kezdeményez uniós szintű jogalkotást a Minority Safepack, az uniós szintű kisebbségvédelmi szabályozást sürgető európai polgári kezdeményezés alapján.
Én egyedül vagyok, ne használj többes számot, ha kérhetem.
A kérdéseket sem szoktam megkerülni. A Krim egy kényes kérdés, mert az szintén "annexióval" került Ukrajnához. Meg azt megelőzően Oroszországhoz.
Viszont az emberek önrendelkezése mellett állok ki. Ha ők Ukrajnához akarnak tartozni, akkor menjenek oda. Ha Oroszországhoz, akkor oda. Ha pedig önálló államot akarnak, akkor legyen az.
De bármelyik valósul meg, az egyéni és a kisebb közösségek jogait garantálni kell. Az ukránokét Oroszországban, az oroszokét Ukrajnában.
Ebben egyetértünk. De nem csak ők köpik szembe magukat, hanem gyakorlatilag mindenki. Az EU-is és minden kisebb vagy nagyobb hatalom, főként azok, akiknek kisebbségeik vannak a hátáron belül és/vagy azon kívül.
Itthon: Így köpi szemen magát a Fidesz és KDNP – videó | hvg.hu2017. nov. 27. — Így köpi szemen magát a Fidesz és KDNP – videó. 2008-ban még a híres filantróp, Balog Zoltán is Tibetért tüntetett, ma viszont az Orbán-kormány rendőrei csapatostul ugranak rá arra, aki tibeti zászlót
Úgy nézem, hogy itt teljesen félrement a téma. Ez ugyanis nem csak a magyarokról szól, hanem minden nemzeti kisebbségről, sőt mindenfajta kisebbségről, emberi jogokról.
Na jó pillanatnyilag fontosabb dolgom is van, mint az ilyen primitív, szellemi torzókkal foglalkozni, már eddig is túl sok időt pazaroltam rád, Kubélaivadék!...
Te vén bohóc. Én a szocializmusban max egy kósza gondolat voltam.
Proletár? Hahhhahhha. Mint az előbb említettem, a garázsom jóval nagyobb, mint a putrid. Ügyesen megtaláltad, kit kell panelosozni meg prolizni, kisember.😀😀😀
Azok ott túl nem "románok", hanem magyarok! Persze tudom, hogy egy kommunista szellemben szocializálódott proletárnak ezt nehéz felfogni, de azért próbálkozzál vele, hátha sikerül. Talán igyál kevesebb sört, így kevesebbet böfögsz, és több időd marad a gondolkodásra, már ha ez megy még neked, Kunbélaivadék!...:)
Ja, amúgy ettől mentse meg a magyarságot az isten, hogy ez a moslék banda kerüljön hatalomra, mert akkor kő kövön nem marad ebben a szerencsétlen országan...
A románokat egy fillérrel sem, viszont az erdély magyarágot, így a székelységet is, a lehetőségeimhez mérten mindig is támogattam és a jövőben is támogatni fogom. Szar ügy mi, böbö!... :)
Mint korábban írtam már, az erőszakosan elszakított nemzetrészeinket erkölcsi kötelességünk támogatni! Ha meg ez neked nem tetszik, akkor irígykedj, pukkadozz, és böfögjél nagyokat!... :)
A kisebb összegekre pályázók között 3 milliárd forintot osztottak ki, átlagosan 3,6 millió forintot kapott egy pályázó. A nagyberuházásoknál mindössze 24 nyertes nevét hozták nyilvánosságra, köztük 8,7 milliárd forintot osztottak szét. Ez utóbbi lista alapján a Magyar Hang arra jutott, hogy a százmilliós támogatást kapó cégek eredményesen működő székelyföldi vállalkozások, de a milliárdos kategóriában már felbukkannak érdekesebb nevek. Az egyik ilyen Balázs Attiláé, akinek két cége (Plazmontech, Batlas Holding) is kapott támogatást összesen 4,5 milliárd forint értékben. A probléma az, hogy a két céget nem sokkal a pályázatok kiírása előtt jegyezték be, és több szempontból sem feleltek meg a pályázati kiírásoknak
gaz ugyan, hogy 2019 végén a Pro Economica feltett néhány listát a honlapjára a kifizetésekről, de ezek egyrészt hiányosak, másrészt a nyertesek nevén és a megítélt összegen túl nem derül ki semmi. Az alapítvány közlése szerint mezőgazdasági fejlesztésre 4986 pályázó összesen 20 milliárd forintot kapott, míg mezőgazdasági termékek feldolgozására 66 pályázónak 24 milliárdot ítéltek meg. Ehhez képest a nyertesek nevét felsoroló listán mindössze 848 pályázó és 11,7 milliárd forint kifizetés szerepel, tehát 32 milliárd forint sorsáról egyelőre semmit nem tudni
Magyar Levente külügyi államtitkár tavaly májusban arról beszélt, hogy a kormány mintegy 100 milliárd forintot juttat az erdélyi mezőgazdaságba. A mezőgazdaságból élő gazdák legfeljebb 15 ezer euró (5 millió forint) vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak tenyészállatok vásárlására, ültetvények megvalósítására, eszközök beszerzésére. Azt nem említette az államtitkár, hogy nem csupán pár milliós támogatásokra lehet pályázni – lesznek százmilliós, sőt milliárdos nagyságrendű támogatások
Az oktatási szervezetek közül a legtöbb támogatást a négy erdélyi magyar történelmi egyház által alapított Sapientia Alapítvány kapta. A Sapientia Egyetem működésre, illetve ingatlan- és eszközfejlesztésre 2018-ban majdnem 14 milliárd forinthoz jutott Magyarországról. Érdemes megemlíteni az RMDSZ által alapított, oktatási és kulturális programokkal foglalkozó Iskola Alapítványt: a 2018-as 2,5 milliárdból az oktatási programok mellett egy angol nyelvű honlapot is létrehoztak a külföld tájékoztatására
A református egyház magyar támogatásából jutott olyan közösségi tér felújítására is, amely ma piaci alapon működő kávézó és rendezvényközpont. A református egyház nyugdíjintézete egy 1,3 milliárd forintos beruházási költségű parkolóház építésébe is belevágott Kolozsváron