Bonyolultabb megcsinálni, de nincs útban a kialakítás, nem lóg túl a végoszlopon egy dróthuzal, amiben el lehet botlani, nem kell ferdére állítani a végoszlopot....
Felénk meg a lótetű ( lóbogár ) ,mindennek a gyökerét megrágja . Ez ellen mi a jó hatásos módszer ?? Van sok csiga is ,én tojáshéjat szoktam összetörni és azt kiszórni ,az irritálja a bőrét .
Friss trágyát soha nem szabad bedolgozni a talajba, ahogy szalmát sem szabad, mert nitrogén elvonása útján bomlik majd el, ez a pentozán hatás. Felszíni takarásnak használható. Ha keversz hozzá zöldet (ez nitrogén forrás), akkor szépen átalakul. Tehát a lekaszált borsóval mondjuk keverhető. Bármilyen anyagok felhasználásával jó szén/nitrogén arányú cuccot kell összekeverni. Ehhez már csak egy kis nedvesség kell, és elindul az aerob folyamata az átalakulása. Mivel aerob, ezért nem is szabad beásni, azok az élő szervezetek, amik átalakítják a keveréket oxigént igényelnek. A talajban leáll ez a folyamat (anareob folytatódik, más élő szervezetek által).
Poloska ellen jelenleg csak a Neem-Azal van, egy transzlaminális és csak helyben felszívódó (tehát az új hajtások mondjukba nem szívódik fel, csak amit ért kipermetezéskor) szer úgy tudom. Szívó kártevők ellen hatásos. Levéltetűre ez ágyunak számít, arra nem érdemes pazarolni, mert oda a narancsolaj meg még más enyhébb szer is jó.
Igen, ez magyar, és a feltaláló ragaszkodik is hogy magyar maradjon. A forgalmazó szerint a minősítések megszerzése itthon nehezebb, hosszadalmasabb pedig. Ausztriába és Szlovákiában egy hónap, nálunk több hónap. Huminsav is van benne, és gombák is, amik a helyi védelmet és indukált rezisztencia kialakulást segítik. Ez egyedi ebben.
Ha 300 kg darabos ömlesztett, úgy tokkal-vnóval 700-ból kijön egy 30 kilós zsák. A darabostól nem kell félni, talicskába lapátéllel simán összetörhető, meg könnyen szétmállik.