Az is igaz ugyanakkor, hogy november közepe táján ritka kedvező feltételekkel bocsátotta ki a 2,5 milliárd eurónyi devizakötvényt a kormány. Nem véletlenül dicsekedett Orbán Viktor azzal, hogy Magyarország az EU nélkül vett fel mintegy 900 milliárd forintnyi piaci hitelt
Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor mondta, „ahhoz, hogy Magyarország egy politikai vitában jól szerepeljen, stabil gazdasági lábakra, pénzügyi tartalékra van szükség”, ezért, tette hozzá, a kormány 2,5 milliárd euró hitelt vett fel, a felét tíz évre, a másik felét harminc évre.
A kormányfő így kommentálta tehát, hogy november 12-én Magyarország ismét devizakötvényt bocsátott ki ...
Érdekes módon a múlt héten bejelentett 2,5 milliárd eurós hitelfelvételnél már nem zavarta, hogy annak szervezésében részt vett a Goldman Sachs is, amelynek egyik befektetője éppen Soros György volt, és amelynek élén David M. Solomon áll, aki a Soros által pénzelt Robin Hood Foundation elnökségi tagja.
,,....Amikor 1989 júniusának közepén a Pán-európai piknik ötlete megszületett,...
.” Az esemény szervezésében az akkori ellenzéki pártok, elsősorban az MDF járt élen, védnöke azonban a reformkommunista Pozsgay Imre, illetve Habsburg Ottó, a Páneurópa Unió elnöke volt. Az eseményről a Magyarországon tartózkodó keletnémetek is értesültek, és ki is használták azt. A három órára szimbolikusan megnyíló kapun át több százan rohantak át Ausztriába.
Május 2-ára – meséli Németh Miklós –, amikor a felszámolását a kormány nemzetközi sajtóértekezleten hivatalosan bejelentette, a drótkerítés kétharmadát már felszedték: „Amikor pedig Horn Gyula megjött az ötlettel, hogy Alois Mockkal közösen a nemzetközi sajtó jelenlétében átvágják a határkerítést, kénytelen voltam azt felelni:
„AZ A GOND, HOGY MÁR NINCSEN DRÓT.” A KERÍTÉST TEHÁT VISSZA KELLETT ÉPÍTENI EGY 220 MÉTERES SZAKASZON, HOGY A KÉT ORSZÁG KÜLÜGYMINISZTERE A KAMERÁK JELENLÉTÉBEN JÚNIUS 27-ÉN ÁTVÁGHASSA AZT."