Keresés

Részletes keresés

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4512

Mi lett a vége?

Én inkább az Andort néztem, főleg, miután láttam, hogy a KA-ban felbukkan Gergely Róbert is (aki ebben a világban egy nagy sztár lehet).

Noirette Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4511

Így pár perccel a kezdés előtt arra tippelek, nem csak bulikázás lesz, maximum a végén. A maguk módján gondolom lezárják a dolgokat, még ha idétlenül is. Az utolsó rész előzetese elég mozgalmas befejezést ígért.

Előzmény: Ilhilla (4509)
triola2 Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4510

Én arra tippelek, hogy Rózának eleve az volt a terve, hogy Anatolijt kicserélik Gyurkára. Magyarázat nem lesz. Marozsán nem fog neki hinni. A tegnapi részben valami olyasmit mondott Anatolijnak, hogy nem hiszi el, hogy ő nem Pálinkás György. Egyszer már ezt eljátszották.

Szerintem valamiféle buli is lesz, happy end befejezés lesz.

Előzmény: Ilhilla (4509)
Ilhilla Creative Commons License 2022.11.04 -4 0 4509

Gyurka "szöktetése" majdnem felesleges volt, mert

- a bírónál elég jól áll az ügye (pár nap múlva bizonyíték hiányában ki is engedte volna)

- már nem volt szigorított őrizetben (talán ezért nem figyeltek rá annyira)

- minden bizonyíték Róza mamánál van, nem kell tartani Marozsántól sem. 

Így meg? 

Anatolijt kicserélték Gyurkára, de hogy adnak majd magyarázatát a személyére? Ha azt fogják elhitetni mindenkivel, hogy ártatlannak nyilvánították, előbb-utóbb eljut a híre Marozsánhoz és rájön a személycserére.

Kíváncsi vagyok, a mai részben kapunk-e magyarázatot, vagy csak "buliznak"? 

Ilhilla Creative Commons License 2022.11.04 -3 0 4508

Valamit dünnyögött Damil, hogy ez volt a kívánsága a "faternak".

Előzmény: Noirette (4506)
Noirette Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4507

Egyben az is kiderült, hogy azért használtak mobil konténereket őrbódéként a határon, hogy a készítők a végére beírhassák ezt az orbitális poént. Amúgy Oleg legalább valami teljesítményt is produkált a hencegők közül, Jóska és Lajos nagypapasága ugyanis nem a saját érdemük volt. :)

Előzmény: Ilhilla (4504)
Noirette Creative Commons License 2022.11.04 0 0 4506

Most komolyan, Szemerekit csak Damil, Evelin meg Abigél búcsúztatta el, miután évtizedekig volt a falu polgármestere? Hol volt a többi makosszállási őslakos, beleértve Róza mamát? 

Ilhilla Creative Commons License 2022.11.03 -4 0 4505

Előtte persze még

- Damil is megtalálta élete szerelmét

- Gina végre tudja, kitől lesz a második gyermeke

- Róza mama felszámolta a hálózatot és jó útra tértek

- a falu és a határállomás "bolondjai" elfogták Nikolát

- már csak Jóskát és Anatolíjt kell ügyesen ismét kicserélni és 

mehet a buli! :-)

Előzmény: Mazsola0070 (4503)
Ilhilla Creative Commons License 2022.11.03 -4 0 4504

Értelme csak annyi volt, mint más esetben, amikor összejön három hülye és részegségig isszák magukat, majd virtuskodni kezdenek. 

Most is a két "nagypapa" ellenében nem volt más fegyvere a benzinkutasnak, mint az, hogy eldicsekedjen mekkora fogást csinált egy darus kocsi beszerzésével, hogy "azzal a világ négy sarkát el tudja mozdítani"!

Mivel a közelben csak a határállomás konténere volt elmozdítható, nekiálltak. A cuccaikat pedig véletlenül hagyták el, részegségükben észre sem vették. 

Tivadar is vette a lapot, ezért állt rá a Róza mama által ajánlott alkura! Ők maguk is megmondták: "ebből a sztoriból még egy sorozatot is lehet csinákni"! :D

Előzmény: Mazsola0070 (4497)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.03 0 0 4503

Az előzetes szerint kb. valóban ez lesz....

Előzmény: Mlle. Grenelle (4500)
idooogeep Creative Commons License 2022.11.03 0 0 4502

és annak mi az értelme?

Előzmény: Magdi60 (4498)
Böszőke13 Creative Commons License 2022.11.03 0 0 4501

HŰ! te írod a történetet?  :)  :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (4500)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.11.03 0 0 4500

A vége úgyis egy össznépi buli lesz, fellép Nagy Feró és a Beatrice, továbbá Gangsta Zolee - aztán itt a vége, menjetek békével...

...egyenesen a buszmegállóba, ahová befut egy Volán-busz, Ökörapáti iránytáblával, felszáll mindenki, és útközben átvedlenek drága örökösöknek...

luci87 Creative Commons License 2022.11.03 0 0 4499

De legalabb vicces volt... :) Ennyire nem lehetnek hulyek, h mindegyikuk otthagy valamit... Azt hittem szandekosan tettek oda..

Az fura volt, h bealtattak Zsigat.. gondoltam is, h ennyire hogy aludhat vki ilyen melyen szolgalatban. 

Magdi60 Creative Commons License 2022.11.03 0 0 4498

Talán mert így Keresztanyu alkut tudott kötni Tivadarral.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.11.03 -3 1 4497

Azt esetleg tudja valaki, hogy - így három résszel a sorozat teljes befejezése előtt - a tegnapi részben a három hülye teljesen céltalan határállomás lopásának pontosan mi volt az értelme?

Nekem nagyon úgy tűnt, hogy már nem tudták mivel kitölteni az időt, hát kitalálták ezt a baromságot.

Arról persze egy szó sem, hogy Petrával mi van, Keresztanyu is a három hülye miatt azonnal szaladt Tivadarhoz, de Petráról egy szó sem esett.

Azt sem mutatták, hogy kiengedték, amikor Jani visszavitte a kocsit, csak annyi, hogy Márk felszívódott, mióta neki kellett letartóztatni Petrát.  

theweirdo Creative Commons License 2022.11.02 0 1 4496

Nem gondolom hogy változna nemrég nagy leckét kapott és azután is ott folytatta ahol abbahagyta, ráadásul újra a befolyása alá kerítette Mirát. A könnyű pénzszerzés érdekében Mira a túszul ejtett Huba anyjának szemrebbenés nélkül a szemébe hazudott, a saját lányára fegyvert fogott és a lebukás után is fegyverrel fenyegetőzött. Mindezek után szégyellheti magát és megérdemelte azt amit Viki legutóbb mondott neki. Ezzel biztos hogy sok más néző szemében is hitvány karakter lett.

Előzmény: Vikike Miklics (4495)
Vikike Miklics Creative Commons License 2022.10.31 0 1 4495

Remélem Mikola börtönbe kerül a végén vagy megváltozik 

Noirette Creative Commons License 2022.10.29 0 0 4494

A port.hu-s fórumon említették, de nekem is furcsa, hogy Mikola korábban sem igazán bánt úgy Vikivel, mintha apa a lányával (persze csak vér szerint volt az apja, de akkor is). Az meg mindennek a teteje, hogy Hubával együtt megkötözte és bezárta a fészerbe, és még Mira is asszisztált hozzá. Aztán még Anatolij is visszaélt a nevével, aki ugye Viki nagyapja, ilyen háttérrel nem csodálom, hogy szegény lány sokáig nem tudta eldönteni, rendőr vagy bűnöző legyen-e.:) De legalább a végén a sarkára állt.

Amúgy sem világos, miért került elő újra ez a bánya-téma a végére. Nem tudtam követni, hogy ha a bánya állami tulajdonba került (és tudtommal a makkosi polgármester, azaz jelenleg Damil az üzemeltető), akkor Sótonyi hogyan írathatta a nevére a menekülése előtt.  Egyébként is nagy katyvaszt vizionálok a végére, el sem tudom képzelni például, hogy Gyurka kiszabadítása, illetve Marozsán leleplezése és Anatolij meg Mikola lebuktatása (ha ez utóbbi is cél) hogyan fog beleférni a fennmaradó három részbe. 

Noirette Creative Commons License 2022.10.28 0 0 4493

Jav. "amúgy tényleg az történhetett" (fránya elírás, grrrrr!)

Előzmény: Noirette (4492)
Noirette Creative Commons License 2022.10.28 0 0 4492

A 23 évet Rózára értettem, de Sótonyi sem lehetett sokkal idősebb, mondjuk 26-27. És ha Anatolij is alig volt több 30-nál, ilyen viszonylag fiatal korban már össze tudott hozni olyan súlyos bűnlajstromot, ami Gyurka nyakába varrva büntetőtábort ért? Amú téyleg a törtéhetett, hogy az ezredesként gyakorolt hatalmát viszavetítették újonc rendőr korára. Ezt finoman szólva sem nagyon gondolták át, de akkor legalább egy hasonló kinézetű fiatalabb színész vagy akár statiszta játszhatta volna a flashbackben. 

A szereplők akkori életkorát tekintve reálisabb lett volna Gyurka elvitelét legalább 5 évvel ksőbbre időzíteni. Pláne, mivel Ludmilla, aki miatt Sótonyi féltékeny lett Anatolijra, szintén elég zsenge korú, Rózához hasonlóan korai huszonéves volt akkoriban, bár az ő műfajában már akár lehetett is primadona ilyen idősen. Timikét pedig gondolom ezt követően szülte, nála történetesen stimmel, hogy 46-47 év körül járhat  :)

Előzmény: Mazsola0070 (4490)
Magdi60 Creative Commons License 2022.10.28 0 1 4491

Az alagútban Annabella a kommandósokkal megtalálja Topoliszt, erre nem elkapják, hanem rádión jelenti a főnökének!

Amit meghall Topolisz és elmenekül. Okos.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.10.28 -3 0 4490

"Gyurkát 1975-ben vitette el Sótonyi, Róza mostani életkorát tekintve ő kb. 23 éves lehetett"

Na ez még egy nagy rejtélye a sorozatnak.

Egy korábbi évadban mutatták Gyurka elvitelét, az utcán álló kocsiban az "öreg Sótonyi" (azaz a jelenlegi Gálvölgyi) sziluettje látszott, nem egy 20-25 közötti fiatalemberé.

És hogyan lehetett 1975-ben a 20-25 körüli kezdő rendőr ifjú Sótonyinak akkor hatalma, hogy bárkit elhurcoltasson a Gulagra?

Milyen rangban volt akkor Sótonyi, ha 45 év múlva is "csak" ezredes? 

Nekem nagyon úgy tűnik, mintha a Nagyasszony "visszavetítette" volna 1975-be a jelenlegi Sótonyi ezredest, mert Sótonyi ezredesnek, vezető rendőrnek ehhez biztos lett volna hatalma, na de egy fiatal, kezdő Sótonyi zászlósnak hogyan?

Előzmény: Noirette (4488)
Noirette Creative Commons License 2022.10.28 0 0 4489

Én azon drukkolok, hogy Imi végre Ildivel jöjjön össze, bár Annabella láthatóan szintén kedveli őt. Azt viszont mindenképpen remélem, hogy nem lesz Tivadar - Annabella páros, mert utóbbi még inkább Tivadar lánya lehetne, mint Gina. Pont elég a Pityke és Szvetlána közti fellángolás, ott is van minimum 30 év korkülönbség és - Pityke személyiségét elnézve - némi anyakomplexus is. :)

Előzmény: luci87 (4485)
Noirette Creative Commons License 2022.10.28 0 0 4488

"Na meg sok cselekményszál továbbra is az öreg Pálesz értelmezhetetlen utasításai körül forog, amelyek közül a legtöbb csak arra jó, hogy összeugrasszon szereplőket (pl. a templomablak berácsozása, rendőrautó lopás)."

Akkor ezek szerint nem csak én vesztettem el a fonalat Gyurka utasításaival kapcsolatban, azt hittem, azért volt, mert nem néztem minden részt. A felsoroltak mellett én Anatolij kimosdatását nem értem, az egy dolog, hogy ő meg akar javulni, Gyurka pedig ezek szerint meg akar neki bocsátani, de azért mégis miatta ment az életéből 40+ év a levesbe, nem beszelve a Rózával közös életükről, ami alig pár év lehetett. Ugye Gyurkát 1975-ben vitette el Sótonyi, Róza mostani életkorát tekintve ő kb. 23 éves lehetett akkor, Gyurka meg kb. 31-32. Anatolij meg eközben élte világát, szaporította a bűncselekményeit, és mindent megúszott. Efölött nem lehet csak úgy elsiklani. Vagy esetleg csapda lenne az egész, és Gyurka az ünnepségen akarja megleckéztni Anatolijt?

Előzmény: Mazsola0070 (4469)
Apádfüle Creative Commons License 2022.10.27 -1 0 4486

Amikor Anatolij megkapta a meghivót,a postás honnan tudta hogy ott lakik.nem Jóskáé a faház?

Nem értem, mi ezzel a problémád. A borítékon név és cím szerepel. Nem tartozik a postásra, hogy a ház (lakás) kinek a tulajdonában van. Nem is tudja, nem is érdekli.

Előzmény: ELK 770 (4481)
luci87 Creative Commons License 2022.10.27 0 1 4485

Semmi se lehetetlen, de sztem tul oreg Tivi hozza...inkabb Imi illene Annabellahoz korban is......

Előzmény: Ilhilla (4484)
Ilhilla Creative Commons License 2022.10.27 -3 0 4484

Nem, de Tivadar szeme járt is, mint a "sublótfiók"! :-) 

Lehet, hogy a két zsaru összejön a végén? 

Előzmény: luci87 (4483)
luci87 Creative Commons License 2022.10.27 0 1 4483

Annabella ismet villantott.. nem hiszem hogy szabályos melltartóig kigombolva az ing.. 

Ilhilla Creative Commons License 2022.10.27 -3 0 4482

Ildi ki javasolta  díszvendégséget- tudta, hol van Anatolíj, Rózsa mamánál találkoztak is. Ő adhatta meg a címet az érsekségnek. 

Előzmény: ELK 770 (4481)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!