A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Így pár perccel a kezdés előtt arra tippelek, nem csak bulikázás lesz, maximum a végén. A maguk módján gondolom lezárják a dolgokat, még ha idétlenül is. Az utolsó rész előzetese elég mozgalmas befejezést ígért.
Én arra tippelek, hogy Rózának eleve az volt a terve, hogy Anatolijt kicserélik Gyurkára. Magyarázat nem lesz. Marozsán nem fog neki hinni. A tegnapi részben valami olyasmit mondott Anatolijnak, hogy nem hiszi el, hogy ő nem Pálinkás György. Egyszer már ezt eljátszották.
Szerintem valamiféle buli is lesz, happy end befejezés lesz.
- a bírónál elég jól áll az ügye (pár nap múlva bizonyíték hiányában ki is engedte volna)
- már nem volt szigorított őrizetben (talán ezért nem figyeltek rá annyira)
- minden bizonyíték Róza mamánál van, nem kell tartani Marozsántól sem.
Így meg?
Anatolijt kicserélték Gyurkára, de hogy adnak majd magyarázatát a személyére? Ha azt fogják elhitetni mindenkivel, hogy ártatlannak nyilvánították, előbb-utóbb eljut a híre Marozsánhoz és rájön a személycserére.
Kíváncsi vagyok, a mai részben kapunk-e magyarázatot, vagy csak "buliznak"?
Egyben az is kiderült, hogy azért használtak mobil konténereket őrbódéként a határon, hogy a készítők a végére beírhassák ezt az orbitális poént. Amúgy Oleg legalább valami teljesítményt is produkált a hencegők közül, Jóska és Lajos nagypapasága ugyanis nem a saját érdemük volt. :)
Most komolyan, Szemerekit csak Damil, Evelin meg Abigél búcsúztatta el, miután évtizedekig volt a falu polgármestere? Hol volt a többi makosszállási őslakos, beleértve Róza mamát?
Értelme csak annyi volt, mint más esetben, amikor összejön három hülye és részegségig isszák magukat, majd virtuskodni kezdenek.
Most is a két "nagypapa" ellenében nem volt más fegyvere a benzinkutasnak, mint az, hogy eldicsekedjen mekkora fogást csinált egy darus kocsi beszerzésével, hogy "azzal a világ négy sarkát el tudja mozdítani"!
Mivel a közelben csak a határállomás konténere volt elmozdítható, nekiálltak. A cuccaikat pedig véletlenül hagyták el, részegségükben észre sem vették.
Tivadar is vette a lapot, ezért állt rá a Róza mama által ajánlott alkura! Ők maguk is megmondták: "ebből a sztoriból még egy sorozatot is lehet csinákni"! :D
Azt esetleg tudja valaki, hogy - így három résszel a sorozat teljes befejezése előtt - a tegnapi részben a három hülye teljesen céltalan határállomás lopásának pontosan mi volt az értelme?
Nekem nagyon úgy tűnt, hogy már nem tudták mivel kitölteni az időt, hát kitalálták ezt a baromságot.
Arról persze egy szó sem, hogy Petrával mi van, Keresztanyu is a három hülye miatt azonnal szaladt Tivadarhoz, de Petráról egy szó sem esett.
Azt sem mutatták, hogy kiengedték, amikor Jani visszavitte a kocsit, csak annyi, hogy Márk felszívódott, mióta neki kellett letartóztatni Petrát.
Nem gondolom hogy változna nemrég nagy leckét kapott és azután is ott folytatta ahol abbahagyta, ráadásul újra a befolyása alá kerítette Mirát. A könnyű pénzszerzés érdekében Mira a túszul ejtett Huba anyjának szemrebbenés nélkül a szemébe hazudott, a saját lányára fegyvert fogott és a lebukás után is fegyverrel fenyegetőzött. Mindezek után szégyellheti magát és megérdemelte azt amit Viki legutóbb mondott neki. Ezzel biztos hogy sok más néző szemében is hitvány karakter lett.
A port.hu-s fórumon említették, de nekem is furcsa, hogy Mikola korábban sem igazán bánt úgy Vikivel, mintha apa a lányával (persze csak vér szerint volt az apja, de akkor is). Az meg mindennek a teteje, hogy Hubával együtt megkötözte és bezárta a fészerbe, és még Mira is asszisztált hozzá. Aztán még Anatolij is visszaélt a nevével, aki ugye Viki nagyapja, ilyen háttérrel nem csodálom, hogy szegény lány sokáig nem tudta eldönteni, rendőr vagy bűnöző legyen-e.:) De legalább a végén a sarkára állt.
Amúgy sem világos, miért került elő újra ez a bánya-téma a végére. Nem tudtam követni, hogy ha a bánya állami tulajdonba került (és tudtommal a makkosi polgármester, azaz jelenleg Damil az üzemeltető), akkor Sótonyi hogyan írathatta a nevére a menekülése előtt. Egyébként is nagy katyvaszt vizionálok a végére, el sem tudom képzelni például, hogy Gyurka kiszabadítása, illetve Marozsán leleplezése és Anatolij meg Mikola lebuktatása (ha ez utóbbi is cél) hogyan fog beleférni a fennmaradó három részbe.
A 23 évet Rózára értettem, de Sótonyi sem lehetett sokkal idősebb, mondjuk 26-27. És ha Anatolij is alig volt több 30-nál, ilyen viszonylag fiatal korban már össze tudott hozni olyan súlyos bűnlajstromot, ami Gyurka nyakába varrva büntetőtábort ért? Amú téyleg a törtéhetett, hogy az ezredesként gyakorolt hatalmát viszavetítették újonc rendőr korára. Ezt finoman szólva sem nagyon gondolták át, de akkor legalább egy hasonló kinézetű fiatalabb színész vagy akár statiszta játszhatta volna a flashbackben.
A szereplők akkori életkorát tekintve reálisabb lett volna Gyurka elvitelét legalább 5 évvel ksőbbre időzíteni. Pláne, mivel Ludmilla, aki miatt Sótonyi féltékeny lett Anatolijra, szintén elég zsenge korú, Rózához hasonlóan korai huszonéves volt akkoriban, bár az ő műfajában már akár lehetett is primadona ilyen idősen. Timikét pedig gondolom ezt követően szülte, nála történetesen stimmel, hogy 46-47 év körül járhat :)
"Gyurkát 1975-ben vitette el Sótonyi, Róza mostani életkorát tekintve ő kb. 23 éves lehetett"
Na ez még egy nagy rejtélye a sorozatnak.
Egy korábbi évadban mutatták Gyurka elvitelét, az utcán álló kocsiban az "öreg Sótonyi" (azaz a jelenlegi Gálvölgyi) sziluettje látszott, nem egy 20-25 közötti fiatalemberé.
És hogyan lehetett 1975-ben a 20-25 körüli kezdő rendőr ifjú Sótonyinak akkor hatalma, hogy bárkit elhurcoltasson a Gulagra?
Milyen rangban volt akkor Sótonyi, ha 45 év múlva is "csak" ezredes?
Nekem nagyon úgy tűnik, mintha a Nagyasszony "visszavetítette" volna 1975-be a jelenlegi Sótonyi ezredest, mert Sótonyi ezredesnek, vezető rendőrnek ehhez biztos lett volna hatalma, na de egy fiatal, kezdő Sótonyi zászlósnak hogyan?
Én azon drukkolok, hogy Imi végre Ildivel jöjjön össze, bár Annabella láthatóan szintén kedveli őt. Azt viszont mindenképpen remélem, hogy nem lesz Tivadar - Annabella páros, mert utóbbi még inkább Tivadar lánya lehetne, mint Gina. Pont elég a Pityke és Szvetlána közti fellángolás, ott is van minimum 30 év korkülönbség és - Pityke személyiségét elnézve - némi anyakomplexus is. :)
"Na meg sok cselekményszál továbbra is az öreg Pálesz értelmezhetetlen utasításai körül forog, amelyek közül a legtöbb csak arra jó, hogy összeugrasszon szereplőket (pl. a templomablak berácsozása, rendőrautó lopás)."
Akkor ezek szerint nem csak én vesztettem el a fonalat Gyurka utasításaival kapcsolatban, azt hittem, azért volt, mert nem néztem minden részt. A felsoroltak mellett én Anatolij kimosdatását nem értem, az egy dolog, hogy ő meg akar javulni, Gyurka pedig ezek szerint meg akar neki bocsátani, de azért mégis miatta ment az életéből 40+ év a levesbe, nem beszelve a Rózával közös életükről, ami alig pár év lehetett. Ugye Gyurkát 1975-ben vitette el Sótonyi, Róza mostani életkorát tekintve ő kb. 23 éves lehetett akkor, Gyurka meg kb. 31-32. Anatolij meg eközben élte világát, szaporította a bűncselekményeit, és mindent megúszott. Efölött nem lehet csak úgy elsiklani. Vagy esetleg csapda lenne az egész, és Gyurka az ünnepségen akarja megleckéztni Anatolijt?
Amikor Anatolij megkapta a meghivót,a postás honnan tudta hogy ott lakik.nem Jóskáé a faház?
Nem értem, mi ezzel a problémád. A borítékon név és cím szerepel. Nem tartozik a postásra, hogy a ház (lakás) kinek a tulajdonában van. Nem is tudja, nem is érdekli.