Keresés

Részletes keresés

Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 135

Máté ev. mindjárt vége -Jézust kereszthalála folyt. (we are facing technical difficulties from kkkindex)

- Az eseményeket továbbá távolabbról nézték: asszonyok, köztük: a) Mária Magdaléna b(+c?)) Mária a Jakab és Józsé anyja, és a Zebedeus fiainak anyja

(Mt.27.57)

Lukács ev. mindjárt vége - Jézust kereszthalála

- Szóval vitték keresztre feszíteni Jézust. Az arra járó cirénei Simont kényszerítették, hogy ő vigye a keresztet. Egész gyászmenet kísérte Jézust az útján. Jézus megállt, és beszédet rögtönzött: "Boldogok a meddők, és amely méhek nem szültek, és az emlők, melyek nem szoptattak!" - értsd: NE SZÜJJÉ!

- Mikor elértek a Koponya helyére, JK-t és a vele vitt két gonosztevőt is jól keresztre feszítették. JK: "Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek." A ruháit meg sorshúzással elosztották egymás közt a katonák.

- Az arrajárók, meg a katonák csúfolták JK-t. A "vitézek" ecettel kínálták JK-t. A keresztre ez volt írva: "Ez a zsidóknak ama Királya." A két oldalán lévő két gonosztevőből az egyik szintén csúfolta JK-t. A másik odaszólt hogy Mit röhögsz, téged is ugyanúgy halálra ítéltek. Mire JK: "Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban." Mire az 1980-as filmben jött a válasz: Nekem Uram, ha nem bánod, nem sürgős.

- 6-9 óra közt általános sötétség lett. "És meghomályosodék a nap, és a templom kárpitja középen ketté hasada. / És kiáltván Jézus nagy szóval, monda: Atyám, a te kezeidbe teszem le az én lelkemet."

Az ott álló százados erre: "Bizony ez ember igaz vala."

Az ott lévő tömeg pedig "mellét verve megtére."

JK ismerősei, meg az asszonyok távolabb álltak.

(Lk.23.49)

János ev. mindjárt vége - Jézust kereszthalála

- A zsidó-zsidók tehát vitték keresztre feszíteni Jézust, bár ehhez joguk nem volt. Vitte Jézus a keresztjét "az úgynevezett Koponya helyére, amelyet héberül Golgothának hívnak".

- Ott megfeszítették JK-t, meg másik két embert. Pilátus írt kis táblát is JK keresztjéhez, amit saját kezűleg felszögelt rá: "A NÁZÁRETI JÉZUS, A ZSIDÓK KIRÁLYA.", mégpedig egyszerre három nyelven: "héberül, görögül és latinul". Közben viszont beszóltak neki "a zsidók papfejedelmei": Ne azt írd hogy "A zsidók királya", hanem hogy "A zsidók királya vagyok". Piltáus: NE SZÓJJÁ' BE! A katonák meg igazságosan elosztották egymás közt négyfelé JK ruháit, kivéve a palástot, mert kár lett volna szétvágni, azt kisorsolták.

- A kereszt alatt közvetlen ott állt a) JK (János evangéliumában névtelen) anyja b) JK anyjának nőtestvére c) Mária, a Kleopás felesége d) Mária Magdaléna. "Jézus ... mikor látja ... hogy ott áll ... az a tanítvány, akit szeret vala", mondta az anyjának: "Asszony, ímhol a te fiad!" A tanítványnak, akibe szerelmes volt meg: "Ímhol a te anyád!" Majd: "Szomjúhozom." Erre adtak neki ecetet inni. Jézus megitta, majd azt mondta: "Elvégeztetett!", azzal meghótt.

- A zsidók meg kérték Pilátust, hogy mivel péntek van törjék el a megfeszítettek lábait, vagy probléma lesz a temetéssel, szombaton ugye nem lehet nekik dolgozni meg minden. A katonák el is törték a másik kettő lábát, de JK-ra csak ránéztek, megállapították hogy halottnak látszik, így nem vesződtek. Azért "egy a vitézek közül dárdával döfé meg az ő oldalát, és azonnal vér és víz jöve ki abból."

(Jn.19.37)

Előzmény: Bibleman01 (134)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 134

Márk ev. mindjárt vége -Jézust kereszthalála

- Szóval Jézust elindultak megfeszíteni. Az arra járó cirénei Simont kényszerítették, hogy ő vigye a keresztet (inkább keresztrudat, de ki tudja mesemondóéknál). Mentek a Golgotára, ami annyit tesz, a koponyA heLYe.

- Mirhás bort kínáltak neki, de JK elutasította.

- Felrakták a keresztre, a ruháit meg sorshúzással elosztották egymás közt. Ekkor kb. 3 óra volt. A keresztre ez volt írva: "A zsidók királya."

- Két rablót feszítettek a két oldalán. Az arrajárók, meg a főpapok&co meg gúnyolódtak Jézuson.

- 6-9 óra közt általános sötétség lett (nem lett). "És kilenc órakor fennszóval kiálta Jézus mondván: Elói, Elói! Lamma Sabaktáni? ami megmagyarázva annyi, mint: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?" Egyesek azt gondolták, Illést hívja.

- Egy ember odaszaladt egy ecetes szivaccsal hogy inni adjon/és Jézus ivott (a szöveg nem egyértelmű). "Jézus pedig nagy fennszóval kiáltván kibocsátá lelkét. / És a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada."

Az ott álló százados erre: "Bizony, ez az ember Isten Fia vala!"

Az eseményeket továbbá távolabbról nézték: asszonyok, köztük: a) Mária Magdaléna b) "Mária, a kis Jakabnak és Józsénak anyja" c) Salomé

Ekkor péntek volt.

(Mk.15.42.)

Máté ev. mindjárt vége -Jézust kereszthalála

- Szóval elindultak megfeszíteni Jézust. Az arra járó cirénei Simont kényszerítették, hogy ő vigye a keresztet. Mentek a Golgotára, ami annyit tesz, a koponyA heLYe.

- Ott méreggel kevert ecetet kínáltak neki, JK megkóstolta, aztán visszautasította.

- Felrakták a keresztre, a ruháit meg sorshúzással elosztották egymás közt. A keresztre ez volt írva: "Ez Jézus, a zsidók királya."

- Két latrot feszítettek a két oldalán. Az arrajárók, meg a főpapok&co meg gúnyolódtak Jézuson. A két lator is gúnyolódott.

- 6-9 óra közt általános sötétség lett. Kb. 9 órakor "nagy fenszóval kiálta Jézus, mondván: ELI, ELI! LAMA SABAKTÁNI? azaz: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet?" Egyesek azt gondolták, Illést hívja.

- Egy ember odaszaladt egy ecetes szivaccsal hogy inni adjon/és Jézus ivott (a szöveg nem egyértelmű). "Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét. / És ímé a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada; és a föld megindula, és a kősziklák megrepedezének; / És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada. És kijövén a sírokból a Jézus föltámadása után, bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének."

Az ott álló százados és az emberei mind erre: "Bizony, ez az ember Isten Fia vala!"

Előzmény: Bibleman01 (133)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 133

Márk ev. mindjárt vége - Jézus a világi bíróságon

- Reggel a főpapok, Vének és Írástudók, "és az egész Tanács" átadták JK-t Pilátusnak. Pilátus: "Te vagy-é a zsidók királya?" JK: Ha te mondod... Pilátus: Egyenes választ kérek! JK: ...

- "Ünnepenként pedig egy foglyot szokott vala elbocsátani nékik, akit épen óhajtának." - ilyen persze a valóságban nem volt. Volt ott pl. egy Barabás nevű lázadó, aki lázongás közben embert ölt. A tömeg meg elkezdte skandálni, hogy engedje el Barabást. Pilátus, aki amúgy tudta hogy semmi alapja elítélni Jézust, és így a valóságban rég elengedte volna, azt kérdezte: "Akarjátok-é, hogy elbocsássam néktek a zsidók királyát?" Tömeg: Barabást! Pilátus: Mi legyen a zsidókirállyal? Tömeg: "Feszítsd meg őt!" Pilátus: Miért? Tömeg: "Feszítsd meg őt!" Pilátus: Nekem nyóc. Azzal elengedte Barabást.

- JK-t megkorbácsolták, majd átadták az őrségnek hogy vigyék el megfeszíteni.

- Azok a belső udvar őrházához vitték, és bíborba öltöztették, töviskoszorút rakta a fejére, cukkolták, a fejét egy nádszállal verték, leköpték.

- Aztán visszaadták a ruháit, és vitték megfeszíteni.

(Mk.15.20)

Máté ev. mindjárt vége - Jézus a világi bíróságon

- Reggel a főpapok és a Vének összedugták a fejüket, hogyan végeztethetnék ki JK-t. Elvitték végül Poncius Pilátus helytartóhoz. Júdás ezt látva megbánta amit tett, és vissza akarta adni a pénzt nekik, mondván nem érdemli meg. Azok: "Mi közünk hozzá" hogy hogy érzed magad, felbéreltünk, leszállítottad az árút, szerződés teljesítve, tartsd meg a pénzt. JI erre hozzájukvágta az érméket, elment és felakasztotta magát. A főpapok összeszedték a pénzt, de mert tisztátalannak bélyegezték, inkább elköltötték: megvették a fazekas mezejét "idegenek számára való temetőnek." "Ezért hívják ezt a mezőt vérmezejének mind e mai napig." - nem hívják.

- Pilátus: "Te vagy-é a zsidók királya?" JK: "Te mondod." A főpapok&co vádjaira meg nem mondott JK semmit.

- "Ünnepenként pedig egy foglyot szokott szabadon bocsátani a helytartó a sokaság kedvéért, akit akarának." (elképzelhetetlen) Pilátus: "Melyiket akarjátok hogy elbocsássam néktek: Barabbást-é, vagy Jézust, akit Krisztusnak hívnak?" - azaz szó nincs arról hogy azt engedi el akit a nép kíván, ő mondja meg kikből lehet választani. Az azért legalább valahol hihetőbb. Ahogy ott várta mi lesz, üzent a felesége: "Ne avatkozzál amaz igaz ember dolgába; mert sokat szenvedtem ma álmomban ő miatta." A főpapok&Co meg felbuzdították a tömeget, hogy szavazzanak Barabásra. pilátus: És mi legyen Jézussal? Tömeg: "Feszíttessék meg!" - ami elég vérszomjasnak festi le a zsidókat, akik ugye itt láthatóan szart se tudtak arról, ki a fityfene az a Jesszus. Pilátus: "Mert mi rosszat cselekedett?" Tömeg: "Feszíttessék meg!" Pilátus erre "megmosá kezeit a sokaság előtt, mondván: Ártatlan vagyok ez igaz embernek vérétől; ti lássátok!" Tömeg: "Az ő vére mi rajtunk és a mi magzatainkon." Azzal elengedték Barabást, Jézust megkorbácsolták, és átadták az őröknek hogy vigyék el megfeszíteni.

- Az őrök elvitték JK-t az őrházba, ahol bíbor palástot adtak rá, tövisből fonott koronát tettek a fejére, és nádszálat a jobb kezébe, aztán cukkolták, leköpték, elvették a nádszálat tőle és a fejét verték vele, aztán visszaadták a ruháit és vitték megfeszíteni.

(Mt.27.31)

Lukács ev. mindjárt vége - Jézus a világi bíróságon

- Izibe vitték JK-t Pilátushoz ezekkel a vádakkal: "Úgy találtuk, hogy ez a népet félrevezeti, és tiltja a császár adójának fizetését, mivelhogy ő magát ama király Krisztusnak mondja." Pilátus: Te vagy-é a zsidók királya? JK: "Te mondod!" pilátus a főpapok&Conak: Ez az ember ártatlan. Főpapok&Co: "A népet felzendíti, tanítván az egész Júdeában, elkezdve Galileától mind idáig." Pilátus: Galilea? Te Galileai vagy? Akkor ez Heródesre (NEM Nagy Heródes!) tartozik, nem rám!

- (Eme) Heródes épp Jeruzsálemben tartózkodott, így átvitték hozzá. Az meg boldog volt, hogy végre láthat egy csodatévőt. De JK nem volt hajlandó csodát tenni, mire Heródes a katonáival kigúnyolta, "elöltöztette fényes ruhába", és visszaküldte Pilátushoz. És ettől az eddig ellenséges Pilátus és Heródes barátok lettek.

- Pilátus összehívta a főpapokat (igen különös fogalmazás, mert a római Pilátus számára a főpapok nem a zsidó főrabbikat jelentette!), főembereket és a népet, és kihírdette hogy JK ártatlan a felhozott vádakban. Azért szóbeli megrovást azt ad, de kivégezni, azt ugyan nem.

- Ugyanakkor itt volt az ideje hogy elengedjen egy foglyot az ünnep alkalmából. Tömeg: "Vidd el ezt, és bocsásd el nékünk Barabbást!" Btw, Barabás lázadásért és gyilkosságért ült dutyiban. Pilátus épp elmagyarázta volna a félreértést, de a tömeg elkezdte hogy "Feszítsd meg! Feszítsd meg őt!"

Végül sikerült túlkiabálni a tömeget: Hé, marhák, ez ártatlan, ezt IS szabadon engedem! De eddigre a tömegnek eszét vette a hülyeség, meg a főpapok&co fanatizálása. Látva hogy mindjárt nyílt lázadás tör ki, Pilátus inkább legyintett, hogy akkor legyen. És vitték JK-t megfeszíteni.

(Lk.23.25)

János ev. mindjárt vége - Jézus a világi bíróságon

- Tehát Péter megtagadta JK-t háromszor a valahanyadik kakasszóra, és vitték JK-t Kajafástól a bíróságra reggel. A zsidó-zsidók viszont nem mentek be, hogy ehessenek majd a húsvéti bárányból. Kijött helyette Pilátus: Mi a vád? Főpapok&Co: Bűnös! Pilátus: Vigyétek innen. Főpapok&Co: De mi ki akarjuk végeztetni! Pilátus erre bevitte JK-t a bíróság épületébe.

- Pilátus: "Te vagy a Zsidók királya?" (ami igen különös kérdés, lévén ez a vád nem hangzott el) JK: Ki beszélte ezt be neked? Pilátus: Nem vagyok én zsidó hogy elhiggyem! De mi a terved, mert ezek elég elszántnak tűnnek. JK: Amint látod nincs seregem, szóval miféle veszélyt is jelentenék én Rómára? Pilátus: "Király vagy-é hát te csakugyan?" JK: Ezt csak te mondod. Én ilyen vallási alak vagyok. Pilátus: Akkor most mi van? Azzal kiment a zsidó-szidókhoz: Nézzétek, részemről a fickó ártatlan. De ha már idehoztátok... Van ez a szokás, hogy húsvét alkalmából elengedek egy zsidót. "akarjátok-é azért, hogy elbocsássam néktek a zsidók királyát?" Főpapok&Co: "Nem ezt, hanem Barabbást." Barabás amúgy egy tolvaj volt.

- Erre Pilátus megkorbácsoltatta JK-t. A katonák tövisből font koronát raktak a fejére és bíbor köntöst adtak rá. És cukkolták. És felpofozták. Azátn kiment Pilátus: Értsétek meg, a fickó nem bűnös. Kiment JK, rábökött Pilátus: "Ímhol az ember!" (tehát hogy JK nem követett el istenkáromlást). A "a papifejedelmek és a szolgák" viszont egyre kiáltozták: "Feszítsd meg, feszítsd meg!" Pilátus: feszítsétek meg ti, mert részemről nincs ügy! Zsidó-zsidók: "Nékünk törvényünk van, és a mi törvényünk szerint meg kell halnia, mivelhogy Isten Fiává tette magát." Ettől Pilátus bepánikolt és bement a bíróságra.

- Pilátus: "Honnét való vagy te?", kérdezte JK-t. JK: ... Pilátus: Nem fogod fel hogy most az életedről van szó? JK: Nem érdekel. A paradicsomban 72 szűzkurva vár! Pilátus mindazonáltal el akarta engedni, de a főpapok&Co megfenyegette, hogy besározzák a császár előtt. Ekkor volt pahka péntek, kb. 6 óra. Pilátus: "Ímhol a ti királyotok!" Főpapok&Co: "Vidd el, vidd el, feszítsd meg őt!" Pilátus: Komlyan? Főpapok&Co: "Nem királyunk van, hanem császárunk!" Pilátus ekkor átadta a zsidó-zsidóknak, akiknek nem volt joguk megfeszíteni, hogy feszítsék meg.

(Jn.19.16)

Előzmény: Bibleman01 (132)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 132

Márk ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval a JK ölében pucéran üldögélő pasi elszaladt, JK-t meg vitték a főpaphoz. Péter a csapat nyomában ment a főpap udvaráig, ahol leült a gyülevésznép tábortüzéhez. A főpapOK és a Tanács pedig tanúkat keresett az előre megrendezett koncepciós perükhöz, de valahogy nem találták Pelikán elvtársat, illetve mikor megtalálták, kiderült hogy rosszul tanulták be a vallomásokat, és békaemberekkel találkoztak a fákon, néhány (hamis?) tanú azt mondta "Mi hallottuk, mikor ezt mondá: Én lerontom ezt a kézzel csinált templomot, és három nap alatt mást építek, amely nem kézzel csináltatott.", így végül a(?) főpap megkérdezte JK-tól, hogy nem izgul a per miatt? JK nem reagált, így következőleg ezt kérdezte: "Te vagy-é a Krisztus, az áldott Isten Fia?" JK: "Én vagyok." Főpap: "Mi szükségünk van még tanúkra?" Azzal halálra ítélték istenkáromlás vádjával.

- Aztán néhányan leköpték. Néhányan pofonvágták, meg ököllel ütötték. Péterhez meg odament a főpap egyik szolgálója: "Te is a Názáreti Jézussal valál!" Péter: Én ugyan nem!, azzal kiment a tornácra. De a szolgáló ott is meglátta (? Péter hülye): "Ez közülök való." Péter: Ugyan már! Erre az ott állók: " Bizony közülök való vagy; mert Galileabeli is vagy, és a beszéded is hasonló." Péter "pedig kezde átkozódni és esküdözni, hogy: Nem". És így tagadta meg Péter Jézust háromszor, mire a kakas kétszer kukorékolt.

(Mk.Ultra.14.72.)

Máté ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval JK Tanítványai szerteszaladtak, JK-t pedig vitték Kajafás főpaphoz, ahol az Írástudók és Vének összegyűltek. Péter meg követte a csoportot, be is ment a ház udvarára, elvegyüklt a szolgák között. A főpapOK és a Tanács pedig tanúkat keresett az előre megrendezett koncepciós perükhöz, de valahogy nem találták Pelikán elvtársat, illetve mikor megtalálták, kiderült hogy rosszul tanulták be a vallomásokat, és békaemberekkel találkoztak a fákon, előállt két (hamis?) tanú akik azt mondták: "Ez azt mondta: Leronthatom az Isten templomát, és három nap alatt felépíthetem azt.", így végül a(?) főpap megkérdezte JK-tól, hogy nem izgul a per miatt? JK nem reagált, így következőleg ezt kérdezte: "Az élő Istenre kényszerítelek téged, hogy mondd meg nékünk, ha te vagy-é a Krisztus, az Istennek Fia?" JK: Te mondod, nem én mondtam. Főpap: Hallottátok az istenkáromlást, nincs szükség a továbbiakban tanúkra. Szavazzunk!

- Megszavazták hogy JK-t ki kell végezni. Aztán leköpködték (fogadok nem volt rajtuk maszk!) és felpofozták. Némelyek bottal verték.

- Odakint az udvaron eközben odament Péterhez egy szolgálóLÁNY: "Te is a Galileabeli Jézussal valál." Péter: Nem tudom miről beszélsz. De inkább kiment a tornácra. Ott meglátta egy MÁSIK szolgálóLÁNY: "Ez is a názáreti Jézussal vala." Péter: Fogalmam sincs kiről beszélsz. De az ott állók is rákezdték: "Bizony te is közülök való vagy; hiszen a te beszéded is elárul téged." Migráns! Migráns!

Péter "Ekkor átkozódni és esküdözni kezde". És így tagadta meg Péter Jézust háromszor, mire a kakas ELŐSZÖR kukorékolt.

(Mt.26.75)

Lukács ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval JK-t elfogták, és vitték a főpap házába. Péter követte őket. A csoport tüzet rakott az udvaron, Péter leült közéjük. Meglátta a fényben egy szolgálólány: "Ez is ő vele vala!" Péter: Asszony, kussolj, (mert a nők alsóbbrendűek) azt se tudom kiről beszélsz. De kicsit később egy pasi szúrta ki: "Te is azok közül való vagy!" Péter: Áh, nem is. Egy óra múlva egy újabb pasi (ez már 2.5 tanú! Megáll a per!): "Bizony ez is vele vala", mert galileai, és miden galileai Jézussal van, ez alap! Péter megint tagadott, mire kukorékolt a kakas. Jézus ekkor hátrafordult és Péterre nézett, az meg elszégyellte magát és elment.

- JK fogjulejtő meg elkezdték csúfolni, meg JK-t: befogták a szemét és úgy pofozták.

- Reggel meg összegyűlt a Vének Tanácsa, a főpapOK, meg az Írástudók, és felszólították JK-t: "Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nékünk." JK: Minek, úgyse számít nektek. Erre: "Te vagy tehát az Isten Fia?" JK: "Ti mondjátok, hogy én vagyok!" Én ilyet nem mondtam! Mire: "Mi szükségünk van még bizonyságra? Hiszen mi magunk hallottuk az ő szájából.", bár tanúk felvonultatásáról még szó sem volt ebben a verzióban.

(Lk.22.71)

János ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval "az ezredes" és a zsidó-zsidók szolgái vitték JK-t. Annáshoz, aki Kajafás apósa volt, Kajafás meg az azévi főpap. Péter "és egy másik tanítvány" követték a csoportot.

- A Másik Tanítvány ismerte a főpapot, így be tudott lógni az udvarba. Péter kénytelen-kelletlen megállt a kapuban. Visszajött Másik Tanítvány, és lezsírozta az ajtónállóval, hogy Péter is bemehessen. (nepotizmus, korrupció). De mielőtt bement "az ajtóőrző leány" megkérdezte tőle: "Nemde, te is ez ember tanítványai közül való vagy?" Mire Péter: "Nem vagyok."

- "A szolgák pedig és a poroszlók" ott álltak az udvaron, és szították a tüzet, mert hideg volt. Péter is odaállt.

- A főpap elkezdte kikérdezni JK-t a tanairól, mire az azt mondta, nyilvánosan prédikált, minek basztatják. Erre az egyik poroszló pofonvágta, hogy válogassa meg a szavait! Mire JK: Perelj be, vagy hagyj lógva. Erre Annás elküldte JK-t Kajafáshoz.

- Odakint Péternek azt mondták: "Nemde, te is ennek a tanítványai közül való vagy?" Péter: "Nem vagyok." Akkor annak a rokona kérdezte akinek a fülét Péter levágta: "Nem láttalak-e én téged ő vele együtt a kertben?" Péter tagadott. És így tagadta meg Péter Jézust háromszor, mire a kakas ELŐSZÖR kukorékolt.

(Jn.18.27)

Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.12 0 0 131

Lukács ev. köv.

- Naszóval JI megígérte hogy szól ha el lehet kani JK-t. "Eljöve pedig a kovásztalan kenyerek napja, melyen meg kelle öletni a husvéti báránynak;" így JK elküldte Pétert és Jánost, hogy készítsék el. P+J: Milyen magasra? Hol? JK: "Ímé, mikor bementek a városba, szembe jő veletek egy ember, ki egy korsó vizet visz; kövessétek őt abba a házba, amelybe bemegy. És mondjátok a ház gazdájának: ... És ő mutat néktek egy nagy vacsoráló helyet, berendezve, ott készítsétek el." És csinálták.

- Leülte enni JK és a Tizenkettő. Közben: "ímé annak a keze, aki engem elárul, velem van az asztalon." Mire a Tizenkettő: Melyikünk? - és egyik sem nézett az asztalra, vagy mind vakok voltak, vagy szimplán hüjék. Gyorsan össze is vesztek rajta mejikük a legodaadóbb JK-hívő. JK: Ez a Sátán műve! Meg Soros-gyíkemberek! És te Péter háromszor tagadsz meg engem mielőtt a kakas kukorékol! Namost mindenki vegye elő a kardját! Tizenkettő: Ööö, csak 2 kardunk van. JK: Megteszi. Azzal felállt és ment az Olajfák hegyére imádkozni. A Tizenkettő meg követte.

- JK szólt a Tizenkettőnek hogy maradjanak ott, és egyedül picit tovább ment, ott imádkozott. Hirtelen megjelent egy angyal. Aztán JK visszament a Tizenkettőhöz. Azok aludtak. JK felháborodottan kiabált velük: "Mit alusztok? Keljetek fel és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek." De akkor "mikor még beszéle, ímé sokaság jöve, melynek az méne előtte, aki Júdásnak neveztetik, egy a tizenkettő közül: és közelgete Jézushoz, hogy őt megcsókolja." JK: Ez most komoly? Meleg csók? A Tanítványok meg: Ööö, akkor ugye azt mondtad vegyük elő a kardokat. Kezdjük lengetni őket? "És közülök valaki megvágá a főpap szolgáját, és levágá annak jobb fülét."

- Mire JK aszondta: Ennyi elég. Azzal visszaragasztotta az illető fülét.

- JK-t meg vitték a főpap házába. Péter követte.

(Lk.22.54)

János ev. köv.

- Tehát ott tartottunk, hogy JK elkötött egy szamarat és bevonult Jeruzsálembe. "A husvét ünnepe előtt pedig ... Jézus ... mindvégig szerette őket." - azaz tartottak egy baszottnagy orgiát a'la Szájer. Vacsorára "az ördög" - továbbra is kisbetűvel - már megszállta JI-t, aki a Simon fia. JK vacsi közben felállt, levette az ingét, és felkötött egy kendőt.

"Azután vizet tölte a medencébe" és elkezdte mosni a Tanítványok lábát. Hát, a lábetisizmus legit. Péter: Az én lábam aztán soha! Hát, a kölcsönös beleegyezés ugye alapvető kéne legyen a szexben. JK: Akkor ki vagy dobva a szektából: Péter: Jajj ne, mosd meg amimet csak akarod! Kezem, lábam, fülem mögött...! JK: "ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait."

- Aztán JK: "Bizony, bizony mondom néktek, hogy egy ti közületek elárul engem." - ez a "bizony, bizony mondom néktek" Ján.ev.-ben a catchphrase. Erre a Tanítványok egymásra néztek, hogy melyikük az ügynök/gyíkember.

- "Egy pedig az ő tanítványai közül a Jézus kebelén nyugszik vala, akit szeret vala Jézus." - Jézusnak ffi szeretője volt.

- Péter jelzett JK ffi szeretőjének, hogy kérdezze má' meg kire gondolt a Mester. Az megkérdezte. JK: "Az, akinek én a bemártott falatot adom." Erre belement Sátán JI-be. Akibenm ár benne volt Sátán. Uhm... Ja, JK: "amit cselekszel, hamar cselekedjed." - azaz JI (Sátán?) fel lett szólítva hogy árulja el JK-t. És mivel a Tíntványok mind hüjék voltak, nem értették mi történik, az hitték, JK elküldte JI-t hogy vegyen valamit, vagy osszon pénzt a szegényeknek.

- Ekkora már éjszaka lett, JI elszaladt hívni a izéket, akikkel lepaktált, na.

- "Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket" - uhm, nem tetszik ahova ez vezet.

- Péter: "Uram, hová mégy?" JK: Bla. Péter: "Uram, miért nem mehetek most utánad? Az életemet adom éretted!" JK: MUAHAHA, mire kukorékol a kakas háromszor megtagadsz, tudom én! De ne izguljatok, csak "higyjetek én bennem." - szektajellemző.

- Tamás: "Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az útat?" JK: Bla.

- Filep: "Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!" JK: Bla. Btw, ne feledjétek, az ószövetségi Törvények kötnek!

- "Monda néki Júdás (nem az Iskáriótes): Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat, és nem a világnak?" JK: Bla. Úyis megtudják előbb-utóbb.

- "Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál", nyenyenye!

- "Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük" - tehát Jézus/Isten rontotta meg azokat az embereket. #JézusSzeretTéged

- JK: Mindjárt, mindjárt, mindjárt...

- Aztán JK és a Tanítványok átkeltek a Kedron-patakon, és bementek egy kertbe. Júdás pedig "magához vevén a katonai csapatot, és a papi fejedelmektől és farizeusoktól szolgákat, oda méne fáklyákkal, lámpásokkal és fegyverekkel." JK: "Kit kerestek?" Katonák: "A názáreti Jézust." JK: "Én vagyok." Erre azokat ellökte az Erő. https://www.youtube.com/watch?v=_Z0_n7tGnK0 Az egész arra ment ki hogy elengedjék a Tanítványokat. Akiket ugye el se akartak fogni. Erre Péter megütötte a főpap szolgáját, és levágta a fülét. JK: Tedd el azt a kardot, nekem kell meghalni, nem neked!

- Erre a zsidó-zsidók stb. megkötözték és elhurcolták Jézust.

(Jn.18.12)

-

Előzmény: Bibleman01 (130)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.12 0 0 130

Márk ev. köv.

- Tehát JI elment feljelenteni, "És a kovásztalan kenyerek ünnepének első napján, mikor a húsvéti bárányt vágják vala", a Tanítványok kérdezték, hol készítsék el a bárányt. JK: "Menjetek el a városba, és egy ember jő előtökbe, aki egy korsó vizet visz; kövessétek őt, ... És ő mutat néktek egy nagy vacsoráló házat berendezve, készen: ott készítsétek el nékünk." - ennek a résznek semmi értelme, hacsak nem valami asztrológiai szimbolizmus. Mindenesetre este JK és a Tizenkettő odamentek. "És amikor leülnek és esznek vala monda Jézus: Bizony mondom néktek, egy közületek elárul engem, aki velem eszik." Mire mindegyik kérdezte: Én? Én? ami tök fura, mert ilyen véletlen nem történik ugye. JK: "aki velem együtt márt a tálba." Ami ugye tök fura, lévén JI már elárulta. Így maximum bevallhatja mit tett?

- Aztán JK (ismét?) rákezdte, hogy itt a kenyér, éljen a kannibalizmus, meg a többi. Aztán kimentek az Olajfák Hegyére. JK: "Ezen az éjszakán mindnyájan megbotránkoztok bennem" Péter: Én nem! JK: Te háromszor is!

Ja, és még volt ez is: "De feltámadásom után előttetek fogok felmenni Galileába."

- Onnan elmentek a Gecsemáné-kertbe. Leültette a Tizenkettőt, illetve "maga mellé vevé Pétert és Jakabot és Jánost" és elmentek ~imádkozni: " Abba, Atyám! Minden lehetséges néked. Vidd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." Aztán visszament a többiekhez, akik elaludtak. Felrúgdosta Pétert: "Simon, alszol? Nem bírtál egy óráig vigyázni?" Aztán visszament imádkozni. Megint visszament, megint aludtak, megint felrúgdosta őket, megint elment imádkozni, megint aludtak, akkor már csak legyintett, had aludjanak, azzal felrúgdosta őket, mert "ímé elközelgett, aki engem elárul."

- "És mindjárt még mikor ő szól vala, eljöve Júdás, egy a tizenkettő közül, és vele együtt nagy sokaság, fegyverekkel és botokkal, a főpapoktól, az írástudóktól és a vénektől.'" Lesmárolta JK-t, "Azok pedig ráveték kezeiket, és megfogák őt." Erre az egyik a Tizenkettőből előkapott egy kardot, és levágta Van Gogh a főpap szolgájának fülét. JK: oké, vigyetek. Erre a Tizenkettő elfutott. "Egy ifjú pedig követé őt, akinek testét csak egy gyolcs ing takarta" (JK szájerkodott), ezt megfogták. "De ő ott hagyva az ingét, meztelenül elszalada tőlük."

(Mk.14.52)

Máté ev. köv.

- Szóval JI balra el, "A kovásztalan kenyerek első napján pedig Jézushoz menének a tanítványok", hogy hát hol készítsék el a bárányt? JK: "Menjetek el a városba ama bizonyos emberhez, és ezt mondjátok néki: A Mester üzeni: Az én időm közel van; nálad tartom meg a husvétot tanítványaimmal." - ami ugye mesze nem ugyanaz mint Márknál, de haladjunk. Mentek, csinálták.Este leültek enni. JK: "ti közületek egy elárul engem." Mire a Tizenkét Ostoba: Én? Én? JK: "Aki velem együtt mártja kezét a tálba, az". JI: "Én vagyok-é az, Mester?" JK: "Te mondád." Aztán JK elkezdte a kannibalizmus dogmáját.

- Úgy berúgva elseggeltek az olajfák Hegyére danolászva. JK: "Mindnyájan ezen az éjszakán megbotránkoztok én bennem." Péter: Én nem! JK: Te háromszor! - ami mutatja, Jézus kötöszködős részeg volt. Már ha létezett volna. A Tizenkettő, Péterrel az élen: De nemnemenemnemnem, jusztsem! Hamis próféta vagy!

És közben JK: "De föltámadásom után előttetek megyek majd Galileába."

- No mindenesetre felmentek a a Gescemáné helyre. JK leültette a Tizenkettőt, illetve JK maga mellé vette "Pétert és Zebedeusnak két fiát", és elment ~imádkozni: "Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen amint én akarom, hanem amint te." Aztán visszament a Tanítványokhoz. Azok aludtak. Mondta az alvó(!) Péternek: "Így nem birtatok vigyázni velem egy óráig sem!?", azzal visszament imádkozni. Visszament, azok megint aludtak. Nem érdekelte, visszament, visszajött, majd legyintett, hogy akkor aludjatok. Azzal felrúgdosta őket, mert "Keljetek fel, menjünk! Ímé elközelgett, aki engem elárul."

- "És még mikor beszél vala, ímé Júdás, egy a tizenkettő közül, eljöve és vele együtt sok nép fegyverekkel és fustélyokkal, a főpapoktól és a nép véneitől." JI leszájerolta Jézust, el is fogták JK-t. Az egyik Tanítvány erre előkapott egy kardot és levágta a fület. Mire JK: tedd el azt a szart vagy levágnak. Különben is, megidézhetnék egy 12 légió angyalt ha akarnék, hát nem? "De [akkor] mi módon teljesednének be az írások, hogy így kell lenni?" - azaz ha lennének is írások (ahogy nincsenek mint láttuk), a valóraválásuk akkor se számítana. A Tanítványok jól elfutottak.

(Mt.26.56)

Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.12 0 0 129

Lukács ev. folyt.:

- A Templomi garázdaság után pár nappal JK megint a Templomban volt, és jöttek a főpapok, az Írástudók, meg a Vének együtt, és kérdezték, milyen alapon működik itten? Mire JK: "A János keresztsége mennyből vala-é, vagy emberektől?", aminek szimpla terelés volt. Az ellentábor meg: 1) csodák nem léteznek, tehát marad a logika. 1a) ha azt felelik KJ legit volt, akkor az lesz hogy miért nem támogatták. 1b) ha azt mondják nem voltlegit, akkor egyonveri őket a tömeg. Ami bizonyítja, hogy JK is kamu volt. 2) Maradt tehát a válasz, hogy nem tudják, ami az igazság. Erre JK: akkor én sem mondom meg - ami egy hatalmas lózung, és semmiképpen nem azonos kategória mint a "nem tudjuk".

- Azzal JK visszafordult a hívőkhöz, és tolta a szőlőműves példázatát (l. Mk, Mt).

- A főpapok és Írástudók felbéreltek vkit hogy kérdezze meg szabotázsból: "Szabad-é nékünk adót fizetnünk a császárnak, vagy nem?" De JK látta a csapdát, ezért enem azt a választ adta amit egyébként adott volna, helyette azt mondta "Adjátok meg azért ami a császáré, a császárnak, és ami az Istené, az Istennek.", ami ugye azt jelenti, szolgáljatok két úrnak, amiről ugye korábban azt mondta nem lehet. És ugye akkor Jézus itt HAZUDOTT, hiszen más választ adott volna ha nem tudja hogy ezek felforgatók.

- Aztán odament pár sadduceus (akik nem hisznek a feltámadásban), és az Öröklött Özvegyről kérdezték (l. Mk, Mt).

- Aztán JK felnézett, és látta hogy a gazdagok adakoznak, meg hogy egy szegény özvegy adakozik. (Merthogy az "özvegy" a szegénység szinonímája volt akkoriban, tehát ez egy extra-szegény valaki volt, tehát az egész egy példázat, tehát nem történt meg.) Jól felhívta rá a figyelmet JK hogy vagyon%-ban a szegény sokkal többet adakozott (ő meg pénzt akar, SOK pénzt, a pénzből soha nem lehet elég, kell kajára, piára, meg fiúkákra... Bocs, az később jön).

- Aztán a népek megkérdezték: "Mester, mikor lesznek azért ezek? és mi lesz a jel, mikor mind ezek meglesznek?", aaz Második Eljövetel, meg Világvége. Mire JK: Bla. "Mikor pedig látjátok Jeruzsálemet hadseregektől körülvéve, akkor tudjátok meg, hogy elközelgett az ő elpusztulása. ... Mert azok a bosszúállásnak napjai, hogy beteljesedjenek mind azok, amik megírattak. ... és Jeruzsálem megtapodtatik a pogányoktól, míglen betelik a pogányok ideje. ... amik e föld kerekségére következnek (mert a Föld LAPOS)" - azaz Blabla.

- Nappal a Templomban ette a fene, esténként az Olajfák hegyén táborozott JK. Aztán majdnem itt volt már a páshka napja, "Beméne pedig a Sátán Júdásba, ki Iskáriótesnek neveztetik", és besúgta a főpapoknak és a Vezéreknek JK-t.

(Lk.22.6)

János ev. folyt.:

-

Előzmény: Bibleman01 (128)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.06 0 0 128

Máté ev. folyt.:

- Tehát JK&Co elmentek Bethániába estére. Aztán visszamentek Jeruzsálembe. Útközben fügefa, JK megátkozza. A tanítványok nagyon nem figyelhettek mert csak azt vették észre hogy a fügefa szárad elfele: "Hogyan száradt el a fügefa oly hirtelen?" Mire JK: Mert úgy akartam.

- J-ben bementek a T-be, jöttek is a főpapok és a Vének, hogy milyen alapon állt a pulpitusra. Mire JK: Ni, ott egy háromfejű majom! Btw, volt egyszer egy szőlősgazda. Azt mondta az egyik fiának, eriggy dolgozni. Az meg: nem megyek. Aztán ment. Aztán a gazda szólt a másik fiának: nyomás dolgozni. Az meg: Oké. És nem ment. Az egésznek az volt a lényege, hogy azt mondhassa a papoknak: a K-anyátok.

- Aztán JK előadta a márkos szőlősgazdás példázatot is.

- Aztán jött az a példázat, hogy egy király esküvőt rendezett, de senki (a zsidó-zsidók) nem mentek el rá. Erre holokausztoltatta őket, majd azt mondta a szolgáinak (mert a rabszolgaság legit), hogy hívjanak el akit tudnak. Azok meg is tették. Igen ám, de valakin aki ment nem volt megfelelő öltözék. (Mondjuk azért mert az utcáról hívták be, hajléktalan csóró volt, és nem volt neki más ruhája mint a rongyai, de hát ugye #AkinekNincsSemmijeAzAnnyitIsÉr.) Erre a király: "Kötözzétek meg a lábait és kezeit, és vigyétek és vessétek őt a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás." (Mert Jézus Szeret Téged.)

- Ekkor a farizeusok és a Heródes-pártiak odaküldék a tanítványaikat, hogy szabad-e adót fizetni a császárnak. A válaszért l. Márk verziója.

- Aztán jöttek a sadduceusok, szintén l. Márk.

- Aztán jöttek a farizeusok, szintén l. Márk.

- Aztán elküldte az Írástudókat és a farizeusokat az anyjuk P-ba.

- Aztán JK kiment a Templomból, a Tanítványok meg kérdezték: "micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?" JK: Bla. "És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég." - tekintve, hogy még azokhoz is partraszállt egy kerezstény hittérítő marha akik 10,000 éve nem érintkeztek más emberekkel, ez is megvolt, a világ mégsem ért véget ;) "és a csillagok az égről lehullanak" - l. Márk. "És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben" - mert a Föld lapos ugyebár. "Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek." - khm, khm, a Halhatatlan Zsidó lépjen elő! "Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj" - Kitaláljátok mi a problémám ezzel a sorral? Mi is a ház? Ki a ház ura? És kicsoda a tolvaj? "És ketté vágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás." - Mert Jézus Szeret Téged.

És: "Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szűzhöz, akik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé. ... Akik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, nem vivének magukkal olajat; ... A bolondok pedig mondának az eszeseknek: Adjatok nékünk a ti olajotokból, mert a mi lámpásaink kialusznak. Az eszesek pedig felelének, mondván: ... menjetek inkább az árúsokhoz, és vegyetek magatoknak. ... Később pedig a ... [bolond] szűzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk. / Ő pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket." - tehát Mr. Isten és/vagy Jézus egy seggfej. És volt az a példázat, ami úgy végződött: "Az ő ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és ott is takarok, ahol nem vetettem;" - tehát Mr. Isten és/vagy Jézus egy seggfej. És #AkinekNincsSemmijeAzAnnyitIsÉr

És: "Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében ... És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. ... szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett." - azaz Mr. Isten és/vagy Jézus még rasszista is.

- Aztán JK azt mondta a Tanítványoknak: "Tudjátok, hogy két nap mulva a husvétnak ünnepe lészen, és az embernek Fia elárultatik, hogy megfeszíttessék."

- "Jézus Bethániában, a poklos Simon házánál vala," odament hozzá egy nő, és a fejéreborított egy vödör olajat. Mire a Tanítványok: El kellett volna adni és a pénzt a szegényeknek adni. Mire JK: Áh, ez a temetési szertartás része! Na erre Iskariótes Júdás elhúzott Kajafáshoz.

(Mt.26.16)

Előzmény: Bibleman01 (127)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.06 0 0 127

Márk ev. folyt.:

- Szóval este JK&Co elmentek Bethániába. Másnap kimentek Bethániából. JK megéhezett. Ott volt egy fügefa. Nem volt rajta gyümölcs. Mert olyankor nem terem füge. Jézus megátkozta a fügefát amiért nem volt rajta füge. Mert Jézus szerette a fügefát.

- Beértek Jeruzsálembe (ismét). Felfordulást rendezett a Templomban (Márkban először). A farizeusok és Írástudók kidobták volna, de ki tudja mit tesz ilyenkor a tömeg. Trump reméli polgárháborút. Mindenesetre este legalább kikopott JK a városból.

- Péter visszafelé a fügefánál szóvátette a fát. JK: "Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik" - aminél nem értem, miért nem varázsolt JK fügét a fára, miért semmisítette meg inkább?

- Aztán megint bementek Jeruzsálembe, be a Templomba. Elő is jöttek a farizeusok és Írástudók, hogy mégis mit teccik képzelni magáról? JK meg elhajtotta őket.

És akkor elmondta azt a példabeszédet, hogy volt egy szőlősgazda. Az elküldött egy szolgát hogy elvigye a termést. A munkások megverték. Elküldött egy másik szolgát hogy elvigye a termést. Ennek betörték a fejét és megerőszakolták. Elküldött egy harmadik szolgát hogy elvigye a termést. Azt megölték. Szépen sorban elküldte az összes szolgáját, akik mind így jártak. Aztán elküldte még az egyszem fiát is. A munkások: "Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, és a miénk lesz az örökség." Mire a gazda lement és kinyírta az összes munkást.

Ennek a példázatnak ugyebár semmi értelme. Se a zsidó-zsidók, se a nem-zsidók még a sztoriban sem szándékoztak kitúrni a Seregek Urát a helyéről. A példabeli gazda teljesen hülye hogy legfeljebb a harmadik után nem szól a rendőrségnek, de már a másodikkal testőrt kellett volna küldenie. Harmadszor a példabeli munkások terve sose működött volna, mert mit csinálnak a terméssel? És ez ugye nem kommunista forradalom volt ahol a nemesek helyét a munkásosztály kollektívája veszi át. A példázat végének sincs semmi értelme, mert micsoda a gazda, valami szuperhős? És ha az, miért nem ment le ő maga korábban, ha ilyen érinthetetlen? Ráadásul meg ott a sor: "és a szőlőt másoknak adja." De itt ugye JK kereszthalála utánról van szó, ott meg miért is cserélné le Féltékenység a KERESZTÉNYEKET? És kikre? Ennek semmi értelme. Chewbacca egy wuki...

- Aztán a farizeusok és a Heródes-pártiak beküldtek egy embert ezzel a kérdéssel: "Szabad-é a császárnak adót fizetni vagy nem? Fizessünk-é vagy ne fizessünk?" Mire JK: "Adjátok meg ami a Császáré, a Császárnak, és ami az Istené, az Istennek." - ami viszont direkt ellentmondásban van azzal a dogmával, hogy nem szolgálhatsz egyszerre két urat.

- Aztán a sadduceusok mentek oda, azok azok akik szerint nincs feltámadás. Azzal a modell-kérdéssel álltak elő, hogy ha volt hét testvér, mindegyik tulajdonolta ugyanazt az asszonyt egymás örökségeként (mert a nők tulajdon, nem egyenlő ember), akkor a túlvilágon kinek a felesége lesz a nő? JK egy word-saladdal "válaszolt".

- Az Írástudók azt kérdezték: "Melyik az első minden parancsolatok között?" JK: "Az Úr, a mi Istenünk egy Úr." - ami direkt ellentmondás a korábbi kijelentésével (szeresd felebarátod mint tenmagadat, ami itt a második parancsolat lett).

- Végül JK kiment a Templomból (ismét). Az Olajfák Hegyén megkérdezte "Péter, Jakab, János és András:" mikor lesz a Világvége? Mire JK: Bla. "az ég csillagai lehullanak", mert a csillagok kicsi kövek a szilárd égbolton, nem gigantikus plazmaképződmények amik nem tudnak leesni a Földre. "Bizony mondom néktek, hogy el nem múlik ez a nemzetség, amíg meg nem lesznek mindezek." - tehát vagy valaki felmutatja a Halhatatlan Zsidót, vagy Jézus hamis próféta.

- "Két nap mulva pedig húsvét vala". "Bethániában a poklos Simon házánál" JK-hoz odament egy asszony, és méregdrága olajjal teli edénnyel fejbeverte JK-t. Erre néhányan felháborodtak, hogy kár az olajért, inkább adták volna el és adták volna a pénzt a szegényeknek. Mire JK: De hát én élvezem! Na erre Iskariótes Júdás lelépett hogy befújja a főpapoknak.

Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.05 0 0 126

János ev. ver.:

- Tehát Péter megmondta JK-nak, hogy szerintők JK az Mr. Isten fia. Mire JK: "Nem én választottalak-é ki titeket, a tizenkettőt? és egy közületek ördög. / Értette pedig Júdás Iskáriótest, Simon fiát, mert ez akarta őt elárulni"

- Eztán JK Galileába ment, mert tudta hogy Júdeában meg akarják ölni. "Közel vala pedig a zsidók ünnepe, a sátoros ünnep." És hát ott volt a gond, hogy JK híres akart lenni. Vagy csak ezt az infót nem közölte a sleppjével, akik menni akartak az ünnepre. Mondta nekik: Ti menjetek, én maradok. Azok mentek. Jézus is ment, álruhában, mert egy hazudós fasz. A tömegben meg kihallgatta, mit mondanak róla. De mindenki legfeljebb suttogni mert, mert féltek a zsidó-zsidóktól, akik olyanok voltak mint az ÁVÓ meg a Gestapo.

- Aztán az ünnep tetőpontján bement JK a Templomba prédikálni. A zsidó-zsidók meg nézték hogy ez ki. Ő meg beszólt: "Nem Mózes adta-é néktek a törvényt? és senki sem teljesíti közületek a törvényt. Miért akartok engem megölni?" Tömeg: Hülye vagy? "Ki akar téged megölni?" JK: Mózes szombaton körülmetélt! Akkor én meg gallyakat akarok gyűjteni? Ekkor a tömegnek kezdett leesni miről van szó. Plusz tuti antirkisztus, hiszen "jól tudjuk, honnan való ez; [pedig meg van írva,] mikor pedig eljő a Krisztus, senki sem tudja, honnan való." Erre Jézus elszaladt.

"A sokaság közül pedig sokan hivének ő benne; és azt mondják vala, hogy: A Krisztus mikor eljő, tehet-é majd több csodát azoknál, amelyeket ez tett?" - ami érdekes, hiszen semmi csodát nem tett itt! Mindenesetre most már állandó jelleggel várta az őrség. Így legközelebb már nem a pulpitusról szónokolt JK, hanem a tömegből bekiabált, aztán elfutott. A farizeusok meg mint autoritás kijelentették hogy nem ismerik el JK-t, aki elismeri az ki lesz dobva.

- Egy bizonyos Nikodémusz, aki éjjelente eljárt Jézushoz, tehát fedett S-ügynök volt, azt kérdezte, lehet-e elítélni valakit kihallgatás nélkül? Mire jól azt mondták, hogy módosítani kívánják vallomásukat, Pelikán elvtárs is rendőrspicli volt. Aztán mind hazamentek mielőtt tényleg eldurvulnak a dolgok.

- "Jézus pedig elméne az Olajfák hegyére." De a reggel megint a Templomban találta. "Az írástudók és a farizeusok pedig egy asszonyt vivének hozzá ... Mester, ez az asszony tetten kapatott, mint házasságtörő." JK úgy tett mintha nem vette volna észre őket, de azok csak nem tágítottak, így azzal jött elő: Tanúk? A nő: Az nincs. JK: akkor szabad vagy. Aznap se kapták el.

- JK: "Én elmegyek, és kerestek majd engem, és a ti bűneitekben fogtok meghalni: ahová én megyek, ti nem jöhettek oda." Tömeg: "Avagy megöli-é magát, hogy azt mondja: Ahová én megyek, ti nem jöhettek oda?" - és igen, amire JK készült, az technikailag öngyilkosság.

- JK: "Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok; / És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." Tömeg: Hát Fogságban vagyunk? JK: Ti meg akartok engem ölni!!! "Ti az ördög atyától valók vagytok"! Tömeg: "te Samaritánus vagy, és ördög van benned?" JK: Dehogy! "Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké." Tömeg: Oké, egyértelműen ördög van benned. JK: "Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült." Tömeg: Ötven se vagy, méghogy találkoztál Ábrahámmal! JK: Ábrahám hozzám képest gyerek! Na erre a Tömeg elkezdte megkövezni, szóval JK elbújt, és kilopózott a Templomból szégyenszemre.

- Ahogy ment kifele, látott egy születésétől fogva vakot. Tanítványok: Mester, ő, vagy a szülei vétkeztek hogy lesújtás van rajta? JK: Egyik se. Azzal a földre köpött, a poros nyálat meg belekente a vak szemébe, és azt mondta a (nyilván igencsak meglepett) delikvensnek: "Menj el, mosakodjál meg a Siloám tavában". Az úgy tett, és látott. Mikor visszatért, az utca népe meg elvitte a farizeusokhoz. Azok meg összevitatkoztak, megkövezzék-e, mert szombaton meggyógyulni...! Végül csak kidobták a szektából. És hát szekta nélkül nem ember az ember, az ex-vak belépett a Jézus-szektába.

- Aztán Jézuson kitört a messiás-komplexus, és levágott egy szentbeszédet. "Lőn pedig Jeruzsálemben a templomszentelés ünnepe: és tél vala; / És Jézus a templomban, a Salamon tornácában jár vala." Megint sikerült megköveztetnie magát, de ismét sikerült elszaladnia.

- És akkor (ismét) elment oda, ahol KJ keresztelgetett anno. (Vajon mi lett KJ-vel mostanra?)

- Volt egyszer egy Lázár nevű beteg Bethániában, és volt neki két lánytestvére, Mária és Mártha. Ez az a Mária volt aki összekente JK lábát olajjal. "Küldének azért a testvérek ő hozzá, mondván: Uram, ímé, akit szeretsz, beteg." (uhm) "Szereti vala pedig Jézus Márthát és annak nőtestvérét, és Lázárt." - Szájer büszke lenne. Ekkor két napig JK ott maradt ahol volt, aztán megint indult volna Júdába, mire a Tanítványok: "Mester, most akarnak vala téged megkövezni a Júdabeliek, és újra oda mégy?" JK: Tudok vigyázni magamra. És fel akarom támasztani Lázárt. "Tamás, aki Kettősnek mondatik" meg megonvta a vállát, és azt mondta: Legyünk öngyilkosok csoportban! ÉS mentek.

Tudjátok mi az igazán izgalmas a sztoriban? NEM látjuk hogy Lázár rohadt volna, ez csak CoH szokásos hazudozása. Mártha FELTÉTELEZI hogy ha hulla, akkor már négy napos, tehát bizti szaga van, de ez megmarad feltételezés, és mikor Lázár kijön, nem egy sétáló hulla, hanem hétköznapi élő állapotban van.

- Na ezért is befújták a farizeusoknak, azok meg gondolkodtak hogy most Jézus legit, vagy nem legit. De Kajafás főpap meg úgy gondolkodott, ha legit is, csak a baj van vele, nyírjuk ki, az a biztos.

JK meg ezt vhonnan megtudta, ezért lelépett Efraim városába.

- "Közel vala pedig a zsidók husvétja", a népek meg mentek fel Jeruzsálembe, pláne hogy számítottak rá, JK megint csinálja majd a fesztivált. És hát ki ne nézne végig boldogan egy jó kis botrányt? "Jézus azért hat nappal a husvét előtt méne Bethániába", ahol ugye Lázár lakott. Mária meg megint összekente JK lábát. Iskariótes Júdás meg beszólt, hogy miért nem adta el a tulajdonát és adta a pénzt a szegényeknek (ahogy JK mindig mondta). JK meg visszaszült hogy kuss, had élvezzem a luxust! Akinek nincs semmije az annyit is ér, de én meg Jézus vagyok!

Mellékesen a zsidó-zsidók nekiláttak megszervezni Lázár halálát is.

- JKt meg felfedezte a tömeg hogy megy Jeruzsálembe, mire JK elkötött egy szamarat. A JK-t kísérő tömegben még néhány görög is volt. Jézus meg gyakorlatilag elcsöppent ettől. És elkiáltotta magát: "Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem." Aki meg nem hisz bennem, sux to be them!

(Jn.12.50)

Előzmény: Bibleman01 (125)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.05 0 0 125

1) Nyilvánvalóan nem vagy program. Elég sok bot mászott már rám hogy nyomjak egy Pengefutót.

2) Nem érdekel ki vagy, az érdekel mit mondasz. Pl. továbbra sem válaszolsz a kérdésre. Emellett nem tudok elmenni, mert ez így haszontalan. Jelenléted rombolóan hat, és ha nyomi vagy, az nem mentség.

De lássuk amivel tudok mit kezdeni:

3) Ismételten kérdezem, miből hallotta, hogy Jézus, aki korábban sosem járt arra, az, aki ott megy el előtte? Hogy egy ember ott megy és meghallja - logikus. De miből gondolta hogy pont JK?

Pláne hogy ott volt a Tizenkettő is.

Máténál egyszerűbb a kérdés, mert ott eleve van vele egy tömeg, ami skandálhatja a nevét. Márknál viszont a tömeg csak ez után jut az író eszébe. Máténál meg ugye van egy másik vak koldus is...

----------------------

Lukács ev. ver.:

- Szóval Jézus elindult Jeruzsálembe. És előörsöt küldött maga elé, hogy rekviráljanak szállást. Épp egy samariai faluba értek így. Azok meg elküldték, mert olyan ott ne szálljon meg, aki Jeruzsálembe megy! Ez egy No Go Zóna, mondták. Mire Jakab és János: Hé, JK, varázsolj tüzet és hamvazd el ezeket a gyökereket! JK: De hát hogy nézne az ki?

- Menet közben aki odajött hogy követné őt, annak azt mondta: kellesz a francnak. Másokat ő hívott, azok meg mondták hogy előbb elintéznék ügyes-bajos dolgaikat, de ő erre: anyád meghalt? Ki nem szarja le, de komolyan már? Na mindegy, úgyse kellesz!

- Aztán ahogy a Tizenkettőt, most Hetvenet küldött ki párokban.

- "Valamely városba pedig bementek, és titeket be nem fogadnak, annak utcáira kimenvén ... Mondom pedig néktek, hogy a Sodomabeliek állapota tűrhetőbb lesz ama napon, hogynem azé a városé." Korazin, Bethsaida, Kapernaum égni fog! - #JézusSzeretTéged

- Egyszer az egyik tömegből felállt egy Törvénytudó, és azt kérdezte: "Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?" JK: "A törvényben mi van megírva? mint olvasod?" TT: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat." JK: Cool. TT: De ki az én felebarátom?" JK: Vót egyszer egy embör, kirabolták. Arra ment egy pap, egy lévita, meg egy rohadt migráns. A liberárja ellátta a sérültet, a másik kettő továbbment. Melyik volt a felebarát, a Sorosbérenc, vagy a két fideszkdnps? TT: A brüsszeli libernyák! JK: Pontosan.

- JK egyszer ahogy vándoroltak Jeruzsálem felé bement egy faluba, "egy Mártha nevű asszony pedig befogadá őt házába." Ennek volt egy Mária nevű tesója, akinek bejött ez a Jézuis-féle duma. Mártha ott sürgött forgott, JK meg beszólt neki, hogy bezzeg Mária lusta, miért nem vesz róla végre példát Mártha, mekkora gyökér már.

- Egyszer ahoyg imádkozott akárhol, az egyik tanítvány kérte hogy tanítsa őket is imádkozni, mert hiszen KJ is úgy tett az ő tanítványaival. Ő meg tolta nekik, aztán minden átmenet nélkül: "Ki az közületek, akinek barátja van, és ahhoz megy éjfélkor, és ezt mondja néki: Barátom, adj nékem kölcsön három kenyeret, ... Mert aki kér, mind kap" - ami ugye jó nagy ostobaság, hiszen #AkinekNincsSemmijeAzAnnyitIsÉr.

- "Melyik atya pedig az közületek, akitől a fia ... ha tojást kér, vajjon skorpiót ád-é néki?" - Hát... fehérje az fehérje.

- Aztán kiűzött vmi ördögöt vmi némából, mire a tömeg: biztos Belzebúbtól kapta az erőt!, mire JK: "Minden ország, amely magával meghasonlik, elpusztul"

- "Aki velem nincs, ellenem van" - mintha eddig nem ezt mondta volna...

- Majd jött itt a máshonnan már ismert gyertyás példázattal, meg ilyesmi, pl. a farizeusok beszóltak hogy evés előtt miért nem mosnak kezet, szaros kézzel enni... JK meg jól beszólt nekik. És a Tanítványoknak külön beszédet mondott arról, hogy ne közösködjenek farizeusokkal, meg ígérgetett fűt-fát, hetet-havat. Különben meg éljen a rabszolgaság!

- "Monda pedig néki Péter: Uram, nékünk mondod-é ezt a példázatot, vagy mindenkinek is?" Mire JK: "Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja és amely órában nem gondolja, és kettévágatja őt, és a hitetlenek sorsára juttatja." - éljen a tolerancia, meg a szabad világnzethez való jog... asszem...

- "És ha gyümölcsöt terem, jó; ha pedig nem, azután vágd ki azt." - uhm... Jézus szeret téged?

- Aztán egyszer vmi zsinagógában tartotta a prédikációt, és volt ott egy 18 éves kora óta görbedt hátú nő, JK meg kézrátételt alkalmazott. Hogy hová tette a kezeit, nem mondom meg. A zsinagógafőnük meg beszólt, hogy szombaton dolgozni? Mire JK visszaszólt. Aztán meg bedobta a máshonnan már ismert mustármagos példázatot. És így mentek tovább egyre közelebb Jeruzsálemhez, faluról falura, városról városra.

- Egyszer azt kérdezte valaki: " Uram, avagy kevesen vannak-é akik idvezülnek?" JK: Igen. A többiek meg? Sux to be them, MUAHAHAHA!

- Odament hozzá párfarizeus: Te, Jk, lépjél le, mert Heródes kinyíirat! JK: Áh, addig még van három nap! "Jeruzsálem! Jeruzsálem! ki megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek"

- Aztán egy nap egy főfarizeus házába ment kenyeret zabálni. Azok meg csak lestek hogy az csak úgy odamegy kenyeret zabálni. És volt ott egy vízkóros ember. Aztán már nem volt vízkóros, hiába volt szombat. Mert ahogy a történet tartja: a rabbi talált egy húszezrest a földön. Imádkozott Yahwéhoz. És Elohim csodát tett: szombat volt balra, szombat volt jobbra, csak középen volt vasárnap!

- "mikor lakomát készítesz" https://www.youtube.com/watch?v=vJVXTKkjsxA

- meg volt ez a példázat: "És monda a szolga: Uram, meglett amint parancsolád, és mégis van hely. / Akkor monda az úr a szolgának: Eredj el az utakra és a sövényekhez, és kényszeríts bejőni mindenkit, hogy megteljék az én házam." - áh, az erőszak mindig jó vért szül, én is mindig ezt mondom!

- Meg ezt is mondta JK: "Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom." - https://www.youtube.com/watch?v=dzzORZhnCao

- És egyszer már bűnözők és vámszedők is beálltak a hallgatóságba, a farizeusok és Írástudók meg rögtön felháborodtak. JK meg: "Egy embernek vala két fia; / És monda az ifjabbik az ő atyjának: Atyám, add ki a vagyonból rám eső részt! És az megosztá köztök a vagyont. / Nem sok nap mulva aztán a kisebbik fiú összeszedvén mindenét, messze vidékre költözék; és ott eltékozlá vagyonát, mivelhogy dobzódva élt. ... És felkelvén, elméne az ő atyjához. ... Az atyja pedig monda az ő szolgáinak: Hozzátok ki a legszebb ruhát, és adjátok fel rá; és húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábaira! ... Az ő nagyobbik fia pedig a mezőn vala ... megharaguvék", mire az apja közölte: te értéktelen vagy, hiszen mindig rendelkezésemre állsz, hülyi kicsi Szájer Józsi! Na, bumburnyákkám, írd le még százszor, hogy az összes bumburnyák gázkamrába való!

- És JK azt is mondta a tanítványainak: "szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból", azaz éljen a korrupció és a megvesztegetés!

- Ezt meg a farizeusoknak mondta JK: "Könnyebb pedig a mennynek és a földnek elmúlni, hogynem a törvényből egy pontocskának elesni." - azaz az Ószövetségi Törvények kötnek!

- Meg azt is mondta JK, hogy volt egy gazdag ember, meg egy Lázár nevű koldús, mindkettő megdöglött. A túlvilágon meg Ábrahám ott röhögött a gazdagon.

- Aztán JK további marhaságokat hordoitt össze, majd végre elértek Samaria és Galilea határához. Ott eléugrott 10 bélpoklos. JK: "Elmenvén mutassátok meg magatokat a papoknak. És lőn, hogy míg odamenének, megtisztulának." Egy samáriai meg utána szaladt és beállt JK szektájába. Mire JK: és a többi kilenc hová lett? Na jó, mindegy, húzzá' innen.

- Aztán JK összehablatyolt mindenfélét a Világvégéről.

- Aztán újra tolt egy fél fejezetet arról, hogy csak mert zsidó vagy, ő meg gój, az a lényeg, ki perkál Jézusnak. Aztán jött egy főember: "Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?" JK: "A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; ne ölj; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy; tiszteld atyádat és anyádat." FB: "Mindezeket ifjúságomtól fogva megtartottam." JK: Add el mindenedet, amid van, és oszd el a szegényeknek, és kincsed lesz mennyországban; és jer, kövess engem." "És monda Péter: Ímé mi mindent elhagytunk, és követtünk téged!" Mire JK: Meg a lófaszt.

- Aztán JK fogta a Tizenkettőt, hogy most mártényleg indulnak ám Jeruzsálembe hogy ő megdögöljön. Ott aztán elfogják, megcsúfolják, meggyalázzák, leköpdösik, megkorbácsolják, megölik, három nap múlva meg feltámad. Azok meg fel se fogták mit mond.

- Jerikóhoz érve ott volt egy vak koldús. Az hallotta a tömeget, és kérdezte, Mi van? Mi van? Mondták neki, hogy "a Názáretbeli Jézus megy el arra." Mire azt kiáltotta: "Jézus, Dávidnak Fia, könyörülj rajtam!" Próbálta a tömeg lekussoltatni, de egyre csak kiáltozott. Jézus végre észrevette, kérdezte mi kéne. Koldús: Látni! JK: Ok. A koldúsmeg beállt a szektába.

- Aztán JK bement Jerikóba. És ott volt Zákeus, a gazdag vámszedő, kicsike kis ember, felmászott egy féra hogy lásson a tömegtől. JK kiszúrta, rögtön einstandolta a házát arra az estére. A tömegnek ez persze nem tetszett. JK tolt egy ilyen példázatot: "Egy nemes ember ... Az ő alattvalói pedig gyűlölék őt ... [Az egyik szolgája ezt mondta neki:] Uram ... kemény ember vagy; elveszed amit nem te tettél el, és aratod, amit nem te vetettél. ... [Az ura erre] Monda pedig annak: A te szádból ítéllek meg téged, gonosz szolga. Tudtad, hogy én kemény ember vagyok, ki elveszem, amit nem én tettem el, és aratom, amit nem én vetettem; ... Mert mondom néktek, hogy mindenkinek, akinek van, adatik; akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle."

- Mikor elért "Béthfágéhoz és Bethániához, a hegyhez, mely Olajfák hegyének hívatik" elküldte két Tanítványát JK hogy lopjanak neki egy szamarat. Azok meg loptak neki egy szamarat. Aztán nagy hacacáréval bementek Jeruzsálembe, meg sírt is egy kicsit, aztán a templomból kikergette az árúsokat és vevőket, majd beült prédikálni. A papok meg kikergették volna, de tartottak a tömegtől.

(LK.19.48)

Előzmény: Blade-Runner (122)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.04 0 0 124

ez meg a Csia

Márk 10:47 Ez, ahogy meghallotta, hogy a názáreti Jézus megy el arra, kiabálni kezdett: „Dávidnak Fia Jézus, könyörülj rajtam!”

Biztos pofáztak gyaloglás közben és valaki elnyögte, hogy Jézus, mire a vak kiabálni kezdett, hogy.

Lehet így történt.

Jézus és haverjai mentek Jerikóból mire János tesó rászólt: figyuz bedöglött az iphone-om, dobd már ide Péterét, hallod Jézus?

Erre Jézus: Nem nálam van a Péteré, hanem Júdásnál. Jéézus, hallod?

Júdás: Én reggel odaadtam Máténak. Jó lenne Jézus ha nem engem csesztetnél ezzel is.

stb

Előzmény: Blade-Runner (123)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.04 0 0 123

A Vida Sándor fordba így van a Márk 10

46. és Jerikóba értek és amikor Ő és a tanítványai és elég nagyszámú tömeg kiment Jerikóból, ott ült az út mellett egy vak kéregető a Timeus fia, Bartimeus (és) kéregetett

47. és hallotta, hogy a názáreti Jézus az, kiabálni kezdett, ezt mondta: Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!

48. és sokan csitították (rátámadtak), hogy hallgasson, de ő annál hangosabban (inkább) kiáltozta: Dávid fia, könyörülj rajtam!

Azaz HALLOTTA hogy Jézus érkezik. Szerintem.

Előzmény: Bibleman01 (120)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.04 -1 0 122

"A kötözködésed mostanra eléggé trollkodásnak tűnik szimplán. Topikrombolásnak. Nem tudni mi bajod, kérdésre sem mondod el, talán annyi az összes bajod, hogy szembesítenek a valósággal, és az nem egyezik az elképzeléseddel."

Te amikor ilyen előítéletet deklarálsz velem szemben elfelejtesz valamit. 

Ez nem élő eszmecsere, hanem netes. Metakommunikáció nélkül vagyunk.

Kötözködés és trollkodás. ???

Ez az értékelés elég szűk látókörűnek feltételez téged, mivel nem vizsgálod meg:

1. mi van ha én egy aspergeres epilepsziás 10en éves vagyok, aki unalmában az intézetből netezik

2. mi van ha én egy program vagyok és rajtad tesztelik a kódomat. Értelmeznem kell mondataid és szerkesztenem kell rá válaszokat.

3. mi van ha én számítógépes vírus vagyok

4. mi van ha én egy másik bolygóról, egy másik civilizációból szívatlak szórakozásból.

5. takarító vagyok a Microsoftnál és a barátaim kedvjavítása okán társalgok veled.

stb

Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.04 0 0 121

én az Apcselt csak azért hoztam fel, hogy az apostolok nem csak az evangéliumok ideje alatt voltak értetlenek és hülyék, hanem az Apcselben is. Vagyis NEM Jézus volt a hülye,hanem az apostolok. Miközben te Krisztus szóltad le Péter apostol ellenében. Emlékeim szerint.

Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 120

Ap.Csel-t még nem vettük, hiába hivatkozol rá és szidsz érte engem.

A kérdésre pedig nem válaszoltál.

A kötözködésed mostanra eléggé trollkodásnak tűnik szimplán. Topikrombolásnak. Nem tudni mi bajod, kérdésre sem mondod el, talán annyi az összes bajod, hogy szembesítenek a valósággal, és az nem egyezik az elképzeléseddel.

És itt: "nem az volt kezdetben a cél, az őstopicodba, hogy a keresztényeket ledaráld,beégesd?" vagy hazudsz, vagy totál nem figyeltél/nem érted amit olvasol, számtalanszor elmondtam nem, nem célom leégetni a keresztényeket. Én csak elolvasom a szöveget, és megfűszerezem a kérdéseimmel. Amikre vagy érkezik elfogadható válasz, vagy nem.

Úgy tűnik, nem.

Ami súlyos kórkép a hívőkre nézve.

-----------------

Márk ev. folyt.:

- Ahogy mentek Jeruzsálembe, JK rákezdte: Bemegyünk Jeruzsálembe. Átadnak a főpapoknak és az Írástudóknak. Halálra kárhoztatnak. Átadnak a pogányoknak. Megcsúfolnak. Megkorbácsolnak. Leköpdösnek. Megölnek. Három nap múlva feltámadok.

- Odament JK-hoz Jakab és János, hogy lenne egy kérésük, miszerint "Add meg nékünk, hogy egyikünk jobb kezed felől, másikunk pedig bal kezed felől üljön a te dicsőségedben." Mire JK: Bocs, de ezt nem én döntöm el. A többi tíz meg persze begőzölt, de JK lenyugtatta őket.

- Beértek Jerikóba. Aztán kimentek Jerikóból. A "Timeus fia, a vak Bartimeus" ott ült az úton, koldult. Meghallotta hogy a Názáreti Jézus jön arra, mire kiabálni kezdett: "Jézus, Dávidnak Fia, könyörülj rajtam!" - felmerül honnan ismerte fel Jézus lépteinek hangját, és hogy Jézus miért is lett volna Dávid fia, ugye. A tömeg meg mondta hogy kussoljon már. De JK odahivatta magához. JK: Mit akarsz? TB: Látni. JK: Ok. TB: Látok!, azzal beállt JK-hoz szektásnak.

- "És mikor Jeruzsálemhez közeledének, Bethfagé és Bethánia felé, az olajfák hegyénél" JK elküldött két Tanítványt szamarat lopni. És azok loptak neki egy szamarat, "és ráveték felső ruháikat; ő [JK] pedig felüle reá."

- És bement nagy hacacáréval Jeruzsálembe, egyenest a Templomba, de látta hogy ott már nincsen senki, így tervei összedőltével megfordult és kiment, meg sem állt Bethániáig.

(Mk.11.11)

Máté ev. ver.:

- JK és a Tizenkettő ment fel Jeruzsálembe. mire JK rákezdte: Bemegyünk Jeruzsálembe. Átadnak a főpapoknak és az Írástudóknak. Halálra kárhoztatnak. Átadnak a pogányoknak. Megcsúfolnak. Megkorbácsolnak. NEM köpdösnek le. Keresztre feszítenek. Három nap múlva feltámadok.

- Odament JK-hoz Jakab, János, és az ő anyjuk, hogy kérnének valamit: "Mondd, hogy ez az én két fiam üljön a te országodban egyik jobb kezed felől, a másik bal kezed felől." JK meg: Bocs, de ez már előre el van döntve, nem lehet változtatni. A többi tíz meg persze begőzölt, de JK lenyugtatta őket.

- Jerikóból kifelé nyomult utánuk a tömeg. Két vak ült az út szélén, és kiabálták: "Uram, Dávidnak Fia, könyörülj rajtunk!" A tömeg rájukszólt hogy kussoljanak, de JK odaszólt, hogy mi kéne? Koldúsok: Látni szeretnénk. JK: Na jó. Azok láttak, és beálltak szektásnak.

- "És mikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Bethfagéba, az olajfák hegyéhez jutottak vala", JK meg elküldött két Tanítványt szamarat lopni. Nem is egy, rögtön két szamarat. Mert Máté írója nem értette rendesen az Ószövetség nyelvét, azért. Azok meg ellopták a két szamarat.

- És bement nagy hacacáréval Jeruzsálembe, egyenest a Templomba, és kikergette az ott lévő vásározókat, eladót és vevőt egyaránt, felborogatta a berendezést, egyszóval garázdaságot követett el. Aztán ott gyógyítgatott. "A főpapok és írástudók pedig" haragudtak. Mire JK beszólt nekik, oszt gyorsan lelépett Bethániába éjszakára.

Előzmény: Blade-Runner (118)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.04 -1 0 119

és JK hogy rontotta volna, ha elveszik?

Úh jut eszembe.

Melóba, ha mondja főnök mit csinálj, mielőtt nekikezdesz bárminek ugyanígy átköltöd?

Totál mást csinálsz, mint amit mond és végül nevettek? mer mekkora poén?

* * *

rontod ezzel a micsodával a topicod forgalmát - sokan csak elolvassák és röhögnek, de nem az volt kezdetben a cél, az őstopicodba, hogy a keresztényeket ledaráld,beégesd? mer így képtelenség lesz

Előzmény: Bibleman01 (112)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.04 -1 0 118

wicces gyerek vagy, de hogy hülyére veszed a figurát elkomolytalanítod a topicot. 

Ha megnézed tüzetesebben az Evangéliumokat, a tanítványok elejétől a végéig értetlenkedtek.

És kellett pünkösd meg a Szentlélek megjelenése, hogy a hülyeséggel leálljanak.

Ugye pl az apcsel mikor a hülye Péter nem akar menni pogányokhoz téríteni. és egy tonna helyre Pál apostol megy... a hülye elsőkörös apostolok miatt.

Előzmény: Bibleman01 (116)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.04 0 0 117
Előzmény: Bibleman01 (116)
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 116

Jó lenne ha normálisan linkelnéd a hsz-eket, még jobb lenne ha megadnád a hivatkozási számot ha kérdésed van, mert így nem olyan könnyű kikeresni miről beszélsz.

Amúgy nem értem mit értesz az alatt hogy "leszólta". Anélkül pedig nem tudok válaszolni.

-------------------

Lukács ev. folyt.:

- A Tanítványok ugyan éppen rájöttek, hogy a felét nem értik annak amit Jesszus összehord, de végülis a fontos a pénz, hát összevesztek azon ki az első Orbán Viktátor mögött. Jézus kiszúrta ezt, és sorba állította őket, mint a kisgyerekeket. JK bele is kezdett a fejmosásba, de alig jutott az első mondat végére, János közbeszólt, hogy "láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz" és jól eltiltották. Mire JK: "aki nincs ellenünk, mellettünk van."

- JK meg úgy döntött, itt az ideje felmenni Jeruzsálembe.

(Lk.9.51)

János ev. folyt.:

-

Előzmény: Blade-Runner (114)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.02 0 0 115

ebben a videoban meg angolul beszélnek, holott nekem német anyanyelvem van. Ha magyarul írok akkor is tö röm a magyart ha figyelsz látható

Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.02 0 0 114

Tök érdekes ahogy értelmezed a dolgokat.

Nekem inkább az jött le, hogy Péter le akarta szólni Jézust, mire Jézus szólta le Pétert.

De az is lehet, hogy Péter azért szólta le, mert nem tudta, értette, hogy úgy kell lennie ahogy Jézus mondta.

Előzmény: Blade-Runner (110)
creation of believers Creative Commons License 2020.12.01 0 0 113
Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 112

Márk ev. folyt.:

- Aztán JK és a slepp elmentek Kapernaumba. Útközben a Tanítványíok sutyorogtak, JK meg csak rákérdezett: Mi a fene bajotok van? "De ők hallgatának, mert egymás között afelett vetekedtek vala az úton, ki a nagyobb?" Erre JK leült, kitépett egy gyereket az anyja karjaiból, és nekilátott a fejmosásnak.

- De JK közbevágott, hogy volt itt egy alak, aki JK nevében "ördögöket űz", és jól eltiltották. JK meg: ha eltiltjátok a szélhámost az szélhámos marad, azzal a különbséggel, hogy rossz hírünket költi, szóval legközelebb ilyet ne. "Mert aki nincs ellenünk, mellettünk van." És különben is, tessék levágni kezet-lábat! Kitolni a szemeteket, én mondom! Ááá, a halhatatlan férgek! A halhatatlan férgek!!!

- Onnan aztán Júdeába mentek, ott a farizeusok a válásról kérdezték, mire JK kijelentette hogy Mózes egy puhapöcs volt, csak semmi válás!

- Akkor egy gyereket hoztak elé, a tanítványok meg inkább elküldték volna az ilyet, de JK: különben hogy rontom meg?!?

- Onnan is tovább indultak, mire egy ember utánafutott, és azt kérdezte: "Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?" Mire JK: "A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; ne ölj; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy, kárt ne tégy; tiszteljed atyádat és anyádat." Mire ember: "Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva." Mire JK: "Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek ... és jer, kövess engem". - https://www.youtube.com/watch?v=dzzORZhnCao

- "Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni." - khm,

- Aztán elindultak fel, Jeruzsálembe

(Mk.10.32)

Máté ev. folyt.:

- Szóval az úgy volt hogy beértek Kapernaumba. Ott jöttek az útdíjszedők, hogy hát belépti díj. JK Péterhez: szerinted fizessünk? Péter: Szerintem ne. JK: Egyetértek, de azért csak menj horgászni, fogj egy halat, abban találsz annyi pénzt hogy mi ketten bemehessünk. Péter: és a többiek? JK: Sux to be them, I think.

- Ekkor odamentek a Tanítványok, és kérdezték JK-t: Vajon melyikünk a "nagyobb"? Mire JK odahívott egy gyereket, és elkezdte magyarázni, hogy le kell vágniuk a kezeiket-lábaikat, kitolni a szemeiket, meg "Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát; / Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó. / Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat" - ez zaklatás és bullying.

- "Annakokáért hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, aki számot akar vala vetni az ő szolgáival. ... És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, amivel tartozik. / Ekképpen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek" - no comment.

- És akkor Galilleából Júdeába ment JK. Gyógyítgatott, gyógyítgatott, hogy, hogy nem, odaette a farizeusokat a fene, és a válásról kérdezték. JK közölte hogy Mózes csak egy puhapöcs volt, csak semmi válás itten! Mire a tanítványok: Uhm, akkor jobb meg sem házasodni! Mire JK: Hát ha ti kibírjátok punci nélkül, yo nektek.

- Akkor egy marék gyereket hoztak elé, a tanítványok meg inkább elküldték volna az ilyet, de JK: különben hogy rontom meg?!?

- Mire jött egy ember: "Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?" JK: Ha "be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat." Ember: "Melyeket?" JK: "Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy; / Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat." Ember: "Mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva; mi fogyatkozás van még bennem?" JK: "add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek" - nem csak az utolsó részlet hülyeség, de miért nem mindenhol ugyanazt mondja? Mármint elég lényeges témának tűnik...

- "Bizony mondom néktek, hogy ti, akik követtetek engem, az újjá születéskor, amikor az embernek Fia beül az ő dicsőségének királyi székébe, ti is beültök majd tizenkét királyi székbe, és ítélitek az Izráel tizenkét nemzetségét." - mitológia

- "Mert hasonlatos a mennyeknek országa a gazdaemberhez, aki jó reggel kiméne, hogy munkásokat fogadjon az ő szőlejébe. ... Mikor pedig beestveledék, ... És jövén a tizenegyórásak ... Mondván: Azok az utolsók egyetlen óráig munkálkodtak és egyenlőkké tetted azokat velünk, akik a napnak terhét és hőségét szenvedtük." - mire a gazda, aka. Herr Gott: Bekussolsz ba'meg, lásd szerződés! Kóülönben is azt csinálok amit akarok!

- Aztán elindultak Jeruzsálembe.

NULLA10 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 111

Az eredetiben is, bocsi hogy összezúzom gyermekkorodat.

Az eredeti vége, hogy a Herceg nemcsak megcsókolja, de szekérre rakja, "és a rázkódástól" esik ki a csutka a csajból.

Azaz eufemizmus a nekrofíliára.

----------------

Mi hol található? A szakaszok végén mindig ott van meddig jutott el az olvasás, és ennek kitisztított változata táblázatban ott a megadott linken.

Ah. Hát, mi lenne ha az adott evangéliumnál beütnéd a keresőbe az idézőjeles rész, ami konkrét idézet a szövegből? Az idézet Mk.8.33.

Előzmény: Blade-Runner (108)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 110

- Tehát JK megparancsolta a Tanítványoknak, hogy senkinek ne mondjanak semmit róla. Aztán arról kezdett wakerolni, hogy ő mennyire el van nyomva, mert keresztény, és hogy majd megölik, de három nap múlva (3 éjjel és 3 nappal múlva) majd jól feltámad. Erre Péter félrevonta hogy ne beszéljen már ekkora hülyeségeket. Amire JK reakciója: "Távozz tőlem Sátán"

<------- EZ HOL TALÁLHATÓ?

Előzmény: Blade-Runner (109)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 109

ez hol található?

Az előző toopicban nyomtál helyeket is mi honnan van

Előzmény: 0101008 (101)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 108

Az a pornóváltozat lehet, mert az eredetiben nincs nemierőszak. Csak mondom.

Előzmény: Nulla07 (107)
Nulla07 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 107

A hasonlatban Jézus a nemi erőszakot elkövető Herceg.

Előzmény: Blade-Runner (106)
Blade-Runner Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 106

- Aztán odaértek Jairus házához, mire már jelentették hogy a lánymeghótt, mire JK tanúk nélkül bement, VALAMIT csinált, oszt a lányka mégsem volt halott. Én nem mondom hogy Hófehérkéset játszottak, de szerintem Hófehérkéset játszottak.

Az evangéliumok szerint Jézusnak hatalma van élet és halál fölött. Azaz Jézus a megtestesült Hófehérke. vagy Szőke herceg ilyesmi aféle

És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Máté 28,18

Előzmény: 0101008 (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!