Nem vagyok elég jó nyomozó, mert még nem tudtam kideríteni.
Mellesleg a könyvben amiben olvastam ezt a kikövetkeztetést a pasi nem iszákos volt hanem nőket bántalmazó. A nője el is szánja magát , hogy leszáll a vonatról, de akkor a partnere előveszi az elbűvölő énjét és meggondolja magát. Talán mégis megváltozott.
Pedig a fickónak azért volt épp jókedve, mert a VCben előtte dugott meg egy 17 évest.
Ahhoz, hogy állást tudjak foglalni, nem árt ismerni a körülményeket. Ezért kérdeztem rá, hogy ez a te tapasztalatod, vagy valami tudományos kutatás eredménye.
De hát nem kérdésre kérdezett, hanem a te kijelentésedre. Úgyhogy lehet neki válaszolni.
És egyébként kérdésre visszakérdezni sem valami bűn ám. Ha például valaki ostobaságot kérdez, vagy ha nem világos, hogy pontosan miről van szó, az ember visszakérdez.
Példa.
Püfi: - Láttad a filmet a tévében?
Ásítós: - Melyik adón, mikor?
Püfi: - Te most a vallatók módszerét alkalmazod, vagy bunkó vagy!!!
Ásítós: - Egyik sem teeeee. Csak tudnom kellene, melyik filmre gondoltál.
Vezetett éppen az a férfi, akit féltékeny élettársa megkéselt Hevesen – számolt be róla a Tények. Ahogy mi is megírtuk, a nő azért támadt a párjára, mert azt hitte, hogy megcsalja őt az anyjával.
Beültek a kocsiba, hogy megbeszéljék, de veszekedni kezdtek, és a nő egy húsz centis konyhakéssel háromszor megszúrta a párját, aki majdnem belehalt a késelésbe.
félfüllel-félszemmel látod a zertéelen, aztán félésszel levonsz belőle valami következtetést és felépíted a saját verziódat. Majd azt publikálod a fórumon.
De itt a végső következtetéssel volt elsősorban a baj, mármint azzal, hogy az emberek többsége (kétharmada - háromnegyede) szörnyeteg lesz, bizonyos körülmények esetén.
De hogy egy részük képes ronda dolgokra, arra a történelem is bizonyíték.
Amikor egy bizonyos csoportot kineveznek bűnbaknak, felelősnek, hibásnak és odadobják a többieknek, mondván 'ezekért nem kár, sőt...'
Amikor zavargások vannak mondjuk a tengerentúlon, nem pusztán a sittes gettólakók mennek fosztogatni, hanem bizony talpig becsületes állampolgárok is...
Nyilván neked eszedbe sem jutna, meg sok másik embernek sem.
De lehetne utalni a hírhedt börtönkísérletre vagy éppen a kínzásos kísérletre is.