Megviccelt egy rohatt sütőzacskó. Sütni nem jó mert nem pirul benne forrólevegős sütőben a csirkecomb, inkább főződik. Gondoltam aláteszem a készen vett fasírtnak hogy steril maradjon alatta a tál. Szétvagdostam tányérnyi méretre és én hülye, betettem egy lapot már előmelegítés előtt.
Egy perc múlva nézem hogy mi van, hát fólia sehol, pontosabban a huzat felkapta és fent tanyázott a fűtőbetéten pár olvadt golyócska formájában.
Letörölgettem, azután a maradék szépen távozott némi füst formájában és biztos hogy a fűtőbetét most korrózióállóbb mint volt. :)
Nézegetem a fasírtot hogy gőzölgött-e rá némi fólia ha maradt még belülle a fűtőbetéten, de nem látni rajta semmit.
Szerinted milyen lesz a kész fasírt ha megmossák körömkefével? :))))
Nem főzök! Nem és nem és nem. Nem pucolok, nem rakok bele semmit ami kell és nem mosogatok utána. Nem. :)
A pirospaprika nálam egyébként száműzve van mee mindent összepirosoz. Az olajozással is csak azóta békültem ki, mióta permetezem és olivaolajat használok. Kiderült hogy az nem térhálósodik levakarhatatlanná a keverőlapátos hőlégsütőben ha azzal fújom be a krumplit Vénusz helyett.
Más. A karfiolpépes tésztalevesből le köll húzni a leves szót, mert egy tíz dekás csomagot próbáltam ki a hat dekás megszokott helyett de csak kicsivel több vizet forraltam rá. Az a hülye tészta meg mind felitta a pár perces pihentetés alatt, úgyhogy karfiolpépes tészta volt a vacsi.
Sebaj, úgyis málnaszörpöt iszogatok mindenhez, kicsit többet kellett hozzá szopacsolni. :))))
Semmivel nem több energia egy jó paprikás krumpli , egy pörkölt , egy húsleves . Meg szinte minden . Megpucolod , belerakod amit kell , és megfőzi magát .
Miután rászoktam a zacskós kínai tésztalevesre és kidolgoztam a borsós-virslis tésztaleves nevű mesterfogást, rávetettem magam a karfiolosra.
Egy fej karfiolt megfőztem, a felit fölfaltam tejföllel, a másik felét lefagyasztottam. Egyben. Ez hibának bizonyult, mee vésővel-fakalapáccsal köllött egy levesre valót leválasztanom, de mindegy. Kiengedés után kiderüle hogy beborula, pontosabban a karfiol olyan lett mintha szét akarna folyni.
Sebaj! Kanállal szétnyomkodva elkészült a finom karfiolpép és lőn ma vacsorára ízletes karfiolpépes tésztaleves a la Dos. :))))
Nos kérem, a tömény gasztronómia ide tartozik tehát az újonnan feltalált ételek ismertetése is.
A kínai zacskós tésztalevest mindenki ismeri ugyebár. Leginkább a csirke- és a zöldségleves használható.
De! Önmagában kevés is meg túl szimpla is, hát én felturbózom üket. A tésztát összetörjük még a zacskóban, tálba tesszük és a benne lévő kis tasakokat ráborítjuk. Három deci vizet felforralunk, ráöntjük és pár percig állni hagyjuk. Most jön a tupírozás: egy üveges borsókonzerv harmadát rátesszük. (Ez minnyá vissza is hűti ehetőre). A borsó hozzáadása előtt belekarikázok még egy szál virslit is, kész is a virslis borsóleves.
Ugyanígy csinálhatunk karfiollevest is, lefagyasztott főtt karfiollal. Ha konzervbabot adok hozzá akkor meg bableves lesz.
Más. A készen vett és lefagyasztott fasírttal nincs probléma, de a krumplit egy fél óráig kell forrólevegősben sütni hozzá. Olvastam hogy mikróban hét perc alatt elkészül a héjában főtt krumpli. Vizes papírtörlőbe csomagolva 2 x 3,5 percig köll mikrózni. Itt jön az újítás: én először megpucolom, úgy csomagolom be száraz törlőbe amit utána vizezek be és nyomkodok ki. Félidőben megfordítva pedig megpermetezem a papírt vízzel. :))))
Háttudod' ... én is azt képzelem magamról , hogy tudok főzni , de böcsülettel bevallom , hogy leginkább hagyományos kajákat . Sose volt ingerenciám fél napig állni a konyhában , és nem is volt rá igény , hogy agyonásig variáljam a menüt . Hagyományos , laktató paraszt kaják , néha valami könnyedebb , oszt' jól van .,,, csak jóízűen fűszerezett legyen .
A majommézes krumplit szeretem, de mindig csak körítésnek ettem valamihez. Egyébként nem vok haspók, enni is úgy eszem hogy olvasok közben és mintegy oda se figyelve tömöm magamba a kaját. A második mumm nagyon tudott sütni-főzni és az volt a nagy bánata hogy nekem nem lehet mindenféle csudakaját csinálni, van egy tucatnyi egyszerű amit kérek. Pörkölt, rántotthusi hasábburgonyával, tészta meg ilyenek. :))))
Kérlekszépen' ez így már nem igaz . Saci sose ébresztett még fel (ő a lány) , ez a nagyságos úr Mici szokása volt (látod ... hímnemű ... még macskaként is szekánt :-D) . De mert a macska okos , megtanítottam , hogy ne csinálja .
Most már csak szépen beleül a pofázmányomba (fejemtől kb. 15 cm-re), és ha csukva van a szemem , akkor csak fikszíroz , de nem ér hozzám , nem dorombol . Kifigyeltem ... halál aranyos , ahogy bámulja a fejem .