"A magyar gyárak úgy jönnek létre, hogy államosítunk néhány szabálytalankodó multit, vagy a konkurencia lesz a sameszunk."
A magyar gyárak már megvoltak régen: Ikarus, Orion, Videoton, Csepel, Ganz és még sorolhatnám azokat, amiket megteremtett ez az ország és jól is működtetett, amíg nem jöttek a szocializmus utolsó évtizedei és a rendszerváltás kaotikus évei.
Ezeket akarom újra látni termelni világszínvonalon és magyar kézben.
De jellemző a "nagyon okos" Orbánodra, hogy ő sem mozdította még a kisujját sem ezek megmentése érdekében; nem hallottam, hogy annakidején az asztalra csapva követelte volna ezek állami kézben tartását stratégiailag védett vállalatokként, pedig ő is már a gengszerváltás óta a politikában van.
Megnézem én, hogy mit hagy majd itt a pont a Fidesz által idecsődített multi államosítani azok közül, amiket ide telepített, ha neki nem tetsző döntéseket hoz a politika.
darwini harc ez is. megszokik vagy megszökik. De a fene gondolta volna, hogy ilyen könnyen lehet az egyedül üdvözítő irányzat mellett érvelni. Nagy jövő ez egy egyszerű kommentelő számára, Habony helyében most elkezdeném félteni a helyemet.
Valaki ellenzéki mínuszolgat engem, mióta igaz emberré váltam. Neki üzenem, hogy értse: hozok még egy embert. Egyet? Kilencedik unokám első szava a ner lesz, oszt jónapot.