Németországban sokan dolgoznak feketén, esetleg szürkén, szerződés, jogok, szociális ellátás nélkül, főleg Kelet-Európából. Addig, amíg bírják, mert ha komolyabban megbetegszenek, akkor az út végén gyakran a hajléktalanság, a park áll. Az alacsony bérű munkások kizsákmányolása – Elveszve Európában” címmel közölt riportot a német Der Spiegel honlapja a hétvégén. A cikk szerint a munkavállalók szabad áramlásának rendszere, számos előnyén túl, egy árnyékgazdaság létrejöttét is segítette, amelyben csak Németországban “tízezrek, ha nem százezrek” élnek. A lap korunk egyik legnagyobb szociális problémájáról beszél.
A munkásokat főleg az építőiparban, betakarításnál, belsőépítészetben, vendéglátásban, vágóhidakon, idős– és beteggondozásnál, raktárakban, takarításnál, rakodásnál, a kertészetben alkalmazzák – a listát lehetne folytatni. Az órabér 5-10 euró, amit leggyakrabban zsebből fizetnek. (A német minimálbér bruttó 8,84 euró óránként, amire azonban még közterhek is rakódnak. Nemsokára, 2019 januártól pedig 9,19 euróra emelik – a szerk.) A legtöbben feketén vagy szürkén dolgoznak, munkaszerződést alig kötnek valakivel. Aki egy napot is beteg lesz, vagy rendes munkaszerződést akar, könnyen elveszítheti a munkáját – írják. A legtöbben így törvényen kívül, jogok nélküli állapotban élnek.
Nagyon nagy tévedés! Épp a kelet-európai illibsi gittegyletek omlanának össze ha a nyugatra vágyó szakembereknek nem lenne lehetőségük kitörni a sz@rból! Azok a nagy hazaffyk már lámpavasdíszként végezték volna a schengeni szelep nélkül!
"Az meg, hogy mi a normális élet azt mindenki saját maga dönti el."
Nem egészen:-)) A nép dönti el népszavazás útján!
Szerintem tudsz élni normális életet bármilyen politikai közegben.
Amúgy meg akkor most a nép azt döntötte el, hogy számára ez a selejtes fideszkormány is jobb mint ami lehetett volna.
"Értem, de ezt nem mindenki tehette meg és a többség meg se tette."
Javitok: Senki nem tehette meg, de sokan megtették volna.
56-ban? Mindenki megtehette, hogy kimegy.
"Rengeteg disszidens megbánta dolgot és rengeteg ember hálát ad Istennek, hogy itthon maradt."
A disszidensek nem bánták meg! Jobb és boldogabb életet éltek. Legtöbbnek haza húzott volna a szíve. Azonban hiába szereti valaki a volt feleségét, miközben az megcsalta.
A szellemi szabadságot nap mint nap prezentáljátok. Tele van veletek a net, meg a szellemi szabadságotokkal. Még egy vadi új készülék is a balliberális oldalakat ajánlja.
"Az meg, hogy mi a normális élet azt mindenki saját maga dönti el."
Nem egészen:-)) A nép dönti el népszavazás útján!
"Értem, de ezt nem mindenki tehette meg és a többség meg se tette."
Javitok: Senki nem tehette meg, de sokan megtették volna.
"Rengeteg disszidens megbánta dolgot és rengeteg ember hálát ad Istennek, hogy itthon maradt."
A disszidensek nem bánták meg! Jobb és boldogabb életet éltek. Legtöbbnek haza húzott volna a szíve. Azonban hiába szereti valaki a volt feleségét, miközben az megcsalta.
De nincs ezzel semmi baj, mindenki azt csinál amit akar. Ezért harcoltak a magyarok, hogy mindenki szabadon vállalhasson munkát az EU-ban. Vagy szabadon kezdhessen új életet bárhol.
Nyilván van aki a fidesz miatt és van aki a ballibsik miatt. Ennyi.
Értem, de ezt nem mindenki tehette meg és a többség meg se tette.
Az meg, hogy mi a normális élet azt mindenki saját maga dönti el. Rengeteg disszidens megbánta dolgot és rengeteg ember hálát ad Istennek, hogy itthon maradt.
Nyugat-Európa gazdasága összeomlana a kelet/közép-európai szakmunkások és egyéb képzetlen bérmunkások nélkül. A nyugati társadalmak már nem tudják magukat tisztes munkával ellátni. Nyugat-Európa népei nem mások, mint ingyenélő szociális csőcselék. Eszméjük az agyhalott liberalizmus.
Aki ott hagyja a francba a hazáját a politika miatt, attól még annak fontos a hazája, sőt hazafi is!
Nem kell anyagiasnak lenni, mert nem a pénzre gondoltam hanem a normális életre, a szellemi szabadságra. Másodsorban az életszínvonal az mely döntő fontosságú.
Szerintem ezt nem jól gondolod, mert ez mentalitás kérdése volt. Nyilván akit üldöztek annak nem volt választása, de azért nem minden a pénz. Azért vannak hálistennek még olyan magyarok akik inkább itthon maradtak és fontos volt nekik a hazájuk.