Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.22 0 1 56

Igen, az a furcsa, hogy leves-főétel-desszert, ez így ritka szerintem. Maximum két fogáshoz vagyunk szokva, furcsa, hogy valaki minden nap ragaszkodjon a harmadikhoz is, különösen, ha minden nap újat kell főzni. Ahhoz se vagyunk szerintem hozzászokva, hogy valaki ne akarjon egyszerűsíteni. :) Különösen, ha anyagi korlátok is vannak. :)

De azért értékelhetnéd a pozitv hozzáállást is többünknél, nem csak azt kellene felemlegetni, ami nem tetszik. :) Bocsi.

Előzmény: tuktikka (54)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.22 0 0 55

Amper nincs hozzá.

Tv, hűtő, internet belefér, néha már a porszívó is lecsapja az automatát:(

Vezetékcsere kéne.  Szakember sincs, de a hozzáállás is az, hogy az én életemben már jó ez így.

Ez nem panasz . Tény.

 

 

Előzmény: Törölt nick (45)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.22 0 0 54

Nem gondoltam, hogy vitatopik lesz belőle.

Nem kell sajnálni, se kioktatni, azért amit teszek. Nem hiszem hogy ez teljesen egyedülálló.

Valszeg mindenki eszik valamilyen főételt , édességet és gyümölcsöt, én csak sorban leírtam ez olyan meghökkentő egyeseknek.

 

 

dulci Creative Commons License 2018.09.22 0 0 53

A lángost leves mellé adnám. A pogácsát is leveshez szoktam. Pl. bableves, gulyásleves.

Előzmény: Törölt nick (50)
dulci Creative Commons License 2018.09.22 0 0 52

Kukoricakrémleves :)

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.22 0 0 51

paradicsom leves

arancini (ezt is lehet maradékból)

rigójancsi

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.22 0 0 50

Ez elé tennék borsólevest, utána meg gesztenyepürét.

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.21 0 0 49

Amúgy szerintem nem minden étel "viseli el" a levest. Pl. chili con carne, milyen levest lehet elé tenni? Utána viszont lehet adni egy sűrű forró csokit. Talán sütőtök-krémleves elé? 

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.21 0 0 48
Előzmény: tuktikka (44)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.21 0 0 47

Iszonyú nagy megkötés, hogy nincs sütő.

málnakrém leves

hamburger paradicsommal, fetával, olajban sült padlizsánkockákkal

mákos guba

Előzmény: tuktikka (44)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.21 0 0 46

Miért nem vesztek egy remoskát, v. hasonlót...? 

 

Előzmény: tuktikka (44)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.21 0 0 45

Mikró van?

 

Előzmény: tuktikka (44)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.21 0 0 44

Maradékból rakottas nem jöhet szóba  nincs sütő.

Előzmény: lxt (43)
lxt Creative Commons License 2018.09.21 0 0 43

Krémlevesek: sütőtöktől a brokkoliig (zöldség, gyümölcs) – sajttal, pirított kenyérkockával, vagy csak levesgyönggyel

 

Tészták: akár az előző napok maradék feltéteivel (bolognai, raguk), vagy nevesített formájukban (káposzta, krumpli, brokkoli, sajt, mák, dió, tojás...)

 

Maradékokból: brassói, rakottak rizzsel, tejföllel leöntve, némi sajttal megszórva

 

Már ugye, csak ezen rém egyszerű fogások is, egy évszakban kimeríthetetlen változatosságú étrendet biztosít(hat)nának; naponta max. 1,5 órányi elfoglaltság mellett – konyhai bravúrok nélkül.

Bár én kikérném az ellátott véleményét; ha ugyan meg tudná fogalmazni, tételesen megnevezni kitüntetett igényét – már csak ugye a miheztartás végett, hiszen, ha egy heti menüt nem tud összeállítani, akkor… kinek nem mindegy?:-)

Előzmény: öreg_néne_b (26)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.21 0 0 42

Amennyiben ez pl. egytálétel: faszénen grillezett tarja + kolbászkák + fűszerezett zöldségek, köret: jégsaláta, tzatziki, paradicsomsaláta 

 

Desszert: fagyi

 

 

Ez nálunk egy szokásos nyári vasárnapi ebéd

 

 

 

Előzmény: tuktikka (36)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.21 0 0 41

Egybites-e vagy...??? :-DDD

 

Ha nincs 3-4 fogás, akkor szerinted csak egytálétel létezik...??? 

 

 

Előzmény: tuktikka (36)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.21 0 0 40

Maradék lesz. Budapest szelet volt sült krumplival, meg húsgombóc leves. 

 

Nincs könncsű dolgod neked sem, ha minden napra frisset kell főznöd, ráadásul 1-2 személyre. Én meg is "ződűlnék", ha minden nap kellene főznöm. 

Előzmény: tuktikka (39)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.21 0 0 39

Szia! 

A rántott levesre én is gondoltam.

Persze az is volt a múlt hét elején.

 

Te mit főztél, vagy főzöl holnap?

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.21 0 0 38

Szia!

 

Zöldségleves / krumplileves / rántottleves

Előzmény: tuktikka (32)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.21 0 0 37

Dehogyis. Pont az a bajom, hogy csak néhány ételt főztem mindig.

 

És a dícséret amit kapok abból áll, hogy de régen ettünk már ilyet.

Ma pl bejött.

De töltött paprika a múlt héten is volt.

 

 

Előzmény: dulci (35)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.21 0 0 36

Csak 1 tál étel aztán felállás?

Előzmény: ásítósmacska (34)
dulci Creative Commons License 2018.09.21 0 1 35

Az jutott eszembe, te is nagy ínyenc lehetsz, különben nem vállalnád, hogy minden nap 4 fogás. :)

Tetszik a mai menüd, én is szeretem ezeket, de valszeg a sztrapacskát estére hagynám.

 

Imádom a töltöttpaprikát! Ha levest is tennék elé, akkor valami nem savasítót, hanem valami "darabosabb", sokszínű zöldséglevest, pl. zöldbab vagy zöldborsó.

 

Nálam a reggeli a "főétkezés", délelőtt egy marék szilva. Tegnapról maradt egy kis tepertős túróstészta, az volt az ebéd. Vagy, ha van leves, azt szoktam délben enni. Most fogok főzni vacsorára egy tökös-lecsót csípős kolbásszal, ami holnapra is elég lesz. 

Egész nyáron nem sütöttem süteményt, mert meleg a konyha, és ott az a sok finom, változatos gyümölcs. Néha egy kis fagyi az édesség. 

 

Előzmény: tuktikka (32)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.21 -1 0 34
Mi jó karban lévő, dolgozó, sportoló 50-esek se eszünk 3-4 fogást. Hétvégén sem.
Előzmény: fák, juh, madár2 (16)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.21 -1 0 33
Sztem a ttp tipikus Egytálétel. Főleg ha főttkrupli is van hozzá. a leve a paradicsomleves. :-))

Előzmény: tuktikka (32)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.21 0 0 32

Jó hogy benézel.

Ma hallé volt juhtúrós galuskával, utána 1 almás pite, mert az olyan gazdagon van almázva, hogy sztem gyümölcsnek is elmegy:)

De tízóraira volt őszibarack is.

 

Holnap töltött paprika lesz, na az elé milyen leves való?

Előzmény: dulci (30)
dulci Creative Commons License 2018.09.20 0 0 31

Nálunk is úgy volt, ami érett azt használtuk. Most újra ezt javasolják a hozzáértők, meg azt, hogy 50 km-en belüli távolságban termő dolgok. Lehet azt is változatosan, a zöldbabból lehet leves, főzelék, rakott, stb. Amikor érett a cseresznye, két hétig az volt a gyümölcs.

Előzmény: Törölt nick (27)
dulci Creative Commons License 2018.09.20 0 0 30

Néha idenézek, hogy miújság? :)

 

Tudom már, hogy nem segítséget vársz. Az azért biztos, hogy kis adagokban, maradékokkal főzni, és naponta desszert is legyen, miközben nincs sütő.... ezek bizony nem passzolnak ahhoz, hogy a költségvetésre is figyelni kell. 

 

Ha van egy tartalmas leves, kevés hússal nagyon kiadós, finom levesek vannak, pl. gulyás, csirkeaprólék, ragu, frankfurti, stb. akkor a második és a desszert nálam egy. Lehet rizskoch, palacsinta, dióstészta, császármorzsa....

Előzmény: tuktikka (28)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.20 0 0 29

Persze nem csak főzök, együtt is eszünk.

 

Pörköltet tényleg nem lehet 1 kiló húsnál kevesebből csinálni.

Ettük tésztával, főzelékkel, káposztával, havonta1x elmegy.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (26)
tuktikka Creative Commons License 2018.09.20 0 0 28

Nincs szerencsém, mert nyitok 1 topikot és gyengélkedik a net. Most épp jó:)

 

Köszi!

 

 

Előzmény: dulci (25)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.20 0 0 27

Igen, mondjuk ha ilyen helyzetbe kerülnék, főleg az érdekelne, hogy milyen praktikákkal tudom megoldani egy személynek ezt a változatosságot, merthogy ennyiket főzni olyannak, aki ilyen szigorúan nem akar maradékot enni...

De itt tényleg nem ez a lényeg, hanem olyan menük, amiknek a fogásai jól kiegésztik egymást, klasszak együtt... Ami azért nehéz, mert én erre soha nem láttam mintát. A nagymamám, aki minden nap mást főzött, vacsorára és másnap ebédre a nagyapámnak, a kertben termett-udvaron nevelt alapanyagokkal dolgozott, vagyis azt tette egymás mellé, ami éppen érett meg amilyen húsnak épp szezonja volt. Én, amikor utoljára naponta főztem, az akkor volt, mikor a gyerekeim kicsik voltak, és akkor meg olyan szabályaim voltak, hogy egy héten háromszor főzelék+feltét vagy rakott zöldség, egyszer valami krumplis vagy rizses és egyszer tészta. Levest meg csak kétszer-háromszor főztem egy héten, azt több napon át ettük. És nálam meg emelett a fő rendezőelv az volt, hogy amit szvesen megesznek a gyerekek. Szóval olyat én még nem láttam, hogy csak úgy, az összeillés kedvéért rakunk össze egy menüsort. :) De attól még érdekes.

Előzmény: öreg_néne_b (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!