Ez ugyan nem szovjet hanem kínai gyártmány, de talán tudtok segíteni abban hogy egy hasonló állapotú ugyanilyen autó mennyit érhet. Illetve hogy ér többet az adott állapotában vagy felújítva amennyire lehet? Esetleg érdekel valakit egy ilyen autó? Kérésre küldök fotókat az aktuális állapotról.
Megkereséseket a vereslajos.fmt@freemail.hu címen várom.
Igen a Hollandoktól lehet vásárolni,megjön szépen minden,az Orosz oldal az már más tészta. Van ismerősöm Moszkvában,Ő sokat segít nekem ha a MESHOK-ról szeretnék valamit vásárólni,de sok esetben választ se kap ha valamire rákérdez,és a postájuk katasztrófális mit a miénk, vagy még rosszabb.
Amit lehet róla tudni röviden az elsöt a 30-as években gyártották,ami egy ZIS 5 volt.Néha feltünik egy az Orosz oldalon de aranyárban ,értem ezalat 70 és 100000 rubel között.Se itthon se az ebayen nem tünt még fel ez a tipus.
Érdekes módon Hollandiában rengeteg tipust kínálnak eladásra igaz ezek már a háború után készűltek.
Én is vásáróltam már onnan egy Holland gyűjtőtől,akivel jó kapcsolatban is állok,náluk elég nagy a gyűjtök köre
ezeknek a nagy vasaknak.
A gyártásukkal sajnos ezeknél is leálltak a 90-es évek végén.Ott is térthódított a műanyag,és a silány gagyi minőség.
Szép játékok, bár nekem nem volt, már vettem volna egy szépet, ha került volna. Sajnos eddig csak egy eladó teherautóval találkoztam, leharcolt, hiányos állapotban sok sok éve, de már akkor is magas áron adták.
Remélem, idővel itt is kialakul egy jó csapat, aki kikutatja a történetét, mint ahogy a pedálos Moszkvicsokkal is történt és történik.
Ezt a topikot hiánypótlónak gondolom,szerintem vagyunk bőven akik ezeket a hatalmas vasakat kedvelik és gyűjtik.
Üdvözlet mindenkinek aki kedveli,gyűjti a régí Szovjet (Orosz) nagymérteű lemez teherautókat,munkagépeket és a harci járműveket.Remélem sok hozzászólás,és érdeklödő lesz majd az oldalon.
Ebbe lennének a Zilek,Zisek,a Sim,Maz,Kamaz,stb. stb.
Mindenki írjon bátran ha szeretí,gyűjti ,és érdekli ezeknek a játékoknak a története.
Képekeket is lehet bátran feltőlteni az oldalra !!!