Keresés

Részletes keresés

Láló 36 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 103

"Minden élőlény a végtelen túlélésért küzd, úgy tűnik az élet értelme és célja a végtelen túlélés. Mi a véleményetek erről?"

Nincs cél szerintem, csak történés van. Minden úgy történik ahogy kell, pontosan. A cél illúzió. 

Előzmény: Bétaverzson (99)
Láló 36 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 102

"erőmű."

Az erőmű energiát termel úgy tudom. Nem? 

Előzmény: Bétaverzson (101)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -1 0 101

Az embernek az kellene légyen a legfőbb dolga, hogy igájába hajtson minden más élőt a saját örömére és javára.

Élő: őseitől örökölt program vezérelte erőmű.

Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -1 0 100

A majmok sajnos szűklátókörűek - ugyanis mikroszkóp híján fogalmuk se lehet arról, hogy  szemmel észrevehetetlen lények is léteznek ám e világon.

Előzmény: Bétaverzson (99)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -1 0 99

Az élőlények beépített programja a felülkerekedést, az uralomra jutást diktálja!

A majmok ennek megfelelően egymás torkának ugorva - artéria-szétharapással próbálnak eleget tenni a dicső anyatermészet könyörtelen parancsának.

Tök normálisak, nemde? :)

Előzmény: Bétaverzson (95)
püfffneki Creative Commons License 2017.06.25 0 0 98

Neked nem is kell vitapartner, már eleve 2 macska vagy:)

Előzmény: Bétaverzson (97)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.24 0 0 97

Bocs, későn kapcsoltam, hisz amióta a vér pénzt ér, azóta vért ontani pénzkidobás ...

Előzmény: Bétaverzson (96)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.24 0 0 96

Hát a vérontás? Az mióta nem értelmes cél?

Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.24 0 0 95

Olvasni e topik fejlécében, hogy Az élő egyetlen célja a végtelen ...

Ennek mintha ellentmondana egyik akadémikusunk véleménye, ki szerint ha az ő mindentudásegyetemi előadásán a nézőtéren csakis majmok ülnének, akkor megtartani azt képtelenség volna - ugyanis ott perceken belül vér folyna!

Csányi Vilmos véleményét idéztem - emlékezetből.

Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.24 0 0 94

Nagyon meglepne, ha iménti hozzászólásodat szankcionálnák, hiszen benyomásaidat szerintem abszolúte kulturáltan közölted.

Előzmény: XtraP (93)
XtraP Creative Commons License 2017.06.24 0 3 93

"kinyilatkoztatásod fikarcnyit se viszi előre a tudomány ügyét"

Ezt a hozzászólásomat természetesen szintén ki fogják moderálni (joggal), de azért arra a pár percre csak kénytelen vagyok megállapítani, hogy az önméltatásnak, egyáltalán az önemlegetésnek ekkora csimborasszójával az életben nem találkoztam. A hozzászólásaid gyakorlatilag egyöntetűen arról szólnak, hogy szerinted te milyen vagy. És tolod mindezt nem a Lelki bajok, hanem a Tudomány alfórumon.

Vélt és valódi tulajdonságaid folyamatos és kenetteljes ideömlesztése szerinted "előreviszi a tudomány ügyét?" Tudom, goromba vélemény, de szerintem rohadtul nem. (Ha szerinted igen, akkor a baj még nagyobb.)

Lehet moderálni, köszönöm. (Mert ez a hsz biztosan kártékonyabb, mint Bv folyamatos ön-floodolása.)

Előzmény: Bétaverzson (87)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.23 0 0 92

Megírom mit tartok én sikernek: Szívjóságom miatt rengetegen keresnek.

(Amikor hajdani főnökömtől -  Pálmai Pétertől kérdeztem - hogy képes elviselni a tőle tanácsot kérők özönét - így válaszolt: - Örömmel. Ésd hozzáfűzte: - Zoli, ez a nagyság átka!

Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.22 0 0 91

Elnézést kérek, hogy imént bedobtam egy kisgyermekek számára talán fura kifejezést, a "viselkedésminta-generátort".

Elmagyarázom:

Tanári vénát örökölvén, én pl. olyan objektum vagyok, amelyik képes utánozni mondjuk akár  egy medvét is.

(Utánzóképességemnek köszönhetően halálom után engem többen is hiányolni fognak, kb 2 percig)

Előzmény: Bétaverzson (90)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.22 -1 0 90

"Te magad mondtad magadról 82-ben, hogy világ életedben sík hülye voltál a matekhoz."

Ez szemenszedett hazugság!

A valós helyzet ez: Születésemtől fogva (sőt vsz. már ellőtte is) piszok jó jelfeldolgozóként üzemeltem. Mázlistának tartom magam amiatt, hogy elmém már kiskoromtól kente-vágta az úgynevezett korrelációs analízist.

És én már nem csak analizátor vagyok, hanem hatékony probléma-megoldó - valamint viselkedésminta-generátor is!

Előzmény: Törölt nick (88)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.22 0 0 89

"A boldogság forrása: a célunk felé való töretlen haladás.

Az örömeink forrása: létünk minőségének javításán való munkálkodásunk.

Az élvezet: amikor egy célba megérkeztünk.

Rögtön új célt kell találnunk, mert különben örömtelenek leszünk."

Meglátásaidat kiválóaknak tartva köszönöm. Nálad fiatalabb lévén mindezekre ráébredni nekem még nem sikerült. Bennem ugyanis továbbra is termelődnek szűklátókörűséget okozó hormonok, ami szerencsére átmeneti állapot.

Előzmény: ábmrus (86)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 -1 0 88

Az indoklást te magad adtad meg, én már csak a tényt állapítottam meg.

Te magad mondtad magadról 82-ben, hogy világ életedben sík hülye voltál a matekhoz. Ezt egyébként eddig is tudtuk, de jobb ez így, hogy te magad mondod ki.

Azonkívül mindig úgy hivatkoztál eddig magadra, mint akinek a "szakmája a méréstechnika". Aztán meg leírod, hogy francokat, ahhoz mindig is hülye voltál, ezért inkább vízkőoldó lettél.

Tehát:

- hazudtál,

- hülye vagy,

- buta vagy

Indoklás 82-ben.

Előzmény: Bétaverzson (87)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.22 -1 0 87

Tévedni emberi dolog, no de ekkorát?! Logikus kérdésem: Netán troll vagy?

Jelzem - e Fórumon  tilos személyeskedni.

Hozzáteszem még, hogy indoklás híján lévő puszta kinyilatkoztatásod fikarcnyit se viszi előre a tudomány ügyét.

Előzmény: Törölt nick (85)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.22 0 0 86

A boldogság forrása: acélunk felé való töretlen haladás.

Az örömeink forrása: létünk minőségének javításán való munkálkodásunk.

Az élvezet: amikor egy célba megérkeztünk.

Rögtön új célt kell találnunk, mert különben örömtelenek leszünk.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 -1 0 85

Magyarán mindig is buta és hülye voltál, mint a föld. Így már minden érthető.

Előzmény: Bétaverzson (82)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.20 0 0 84

Köszönöm.

Előzmény: ábmrus (83)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.20 0 0 83

Ez sem rossz.

Előzmény: Bétaverzson (82)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.20 0 0 82

" Irigylem a szakterületedet, a szakmádat, gyerekkoromban nagyon szerettem volna ilyen pályára menni. "

Jelzem, nem mélyedtem el a méréstechnikában, mert megismernem a matematikáját igen-igen sok időbe került volna. Szerencsére sikerült egy jóval megbecsültebb pályára állnom: bár fejlesztőnek indultam, ám végül akadály-elhárító - stressz-oldó lettem!

Előzmény: ábmrus (81)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.19 0 0 81

Irigylem a szakterületedet, a szakmádat, gyerekkoromban nagyon szerettem volna ilyen pályára menni. 

Előzmény: Bétaverzson (80)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.19 0 0 80

Érdemes megfigyelni, hogy a méréstechnika (az én szakmám) egyáltalán nem az irányba fejlődött, amit én reméltem tőle - mármint szag alapján gonoszok kiszűrése - hanem piszkosul messze lévő galaxisok tanulmányozása általa ...

ábmrus Creative Commons License 2017.06.19 0 0 79

Valamit félreértesz, az egyén végtelen túlélése nem a saját túlélését, hanem az ivadékain keresztül az emberi faj túlélése. Ahogyan a bacilus, a növény, meg az állat is erre törekszik.

Amire utalsz az az emberi elme zavara, ez abból következik, hogy az ember beszélni képes.

A beszéd által az ember - "lesrófolt" tudatállapotában - un. tudatalatti programozást kap. Ez egy szuggesszióhoz hasonló jelenség, ezek törlésére létezik eljárás.  

Előzmény: Bétaverzson (78)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.19 0 0 78

Nem kétlem, hogy vannak kiknek egyetlen értelmes célja mások túlélése - azaz rekord-döntés.

De vannak ám olyanok is, kiknek egyetlen értelmes célja ez: szörnyetegek öngyilkosságba hajszolása.  Szörnyetegeken itt olyanokat értek, kik pl. kisgyermekek életének megkeserítésével "szórakoznak", de olyanokat is, akik ilyenekre nem vadásznak!

ábmrus Creative Commons License 2017.06.11 0 0 77

"  "Isten" az egy emberi fogalom, gyűjtőszó, a hamisság halmaza.  "

Némelyik igen, de a jó Isten a magasabb erkölcsi szintre jutott ember vágyainak az összessége!

És ennek a népnek egyetlen értelmes célja, mint minden élő-jé, a végtelen túlél-és!

Előzmény: Törölt nick (75)
ábmrus Creative Commons License 2017.06.08 0 0 76

Az istent a hitünk teremti, hatékonysága a hívők tömegével és hitük erejével arányos. Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 75

Az attól is függ, milyen "isten"-t akarna bárki is "behozni a tudományba"... A tudományon kívül esik ez az istenkérdés, csak hozadéka, hogy az eddigi jelöltek :-D a világról megismert tények alapján mind elbuktak, történetük hazugságnak bizonyult, feltételezett személyük pedig nem létezőnek.

"Isten" az egy emberi fogalom, gyűjtőszó, a hamisság halmaza.

Előzmény: Láló 36 (74)
Láló 36 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 74

Erre csak azt tudom mondani, hogy bármilyen erőfeszítés ami istent behozná a tudományba, idáig kudarcot vallott. Hátha most nem. Nincs elég energia belemélyedni, mert előítélete van az embernek.

Előzmény: Törölt nick (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!