Örülök, hogy tegnapra virradóra megvolt a hét órai alvásod is, remélem, hogy ma is sikerült!
Köszönöm, a fejfájásom gyógyszer után elmúlt. Mára virradóra - a nulladik óra miatt - kevesebbet tudtam aludni, negyed hatkor keltünk.
Finom lehetett a cukkinis lecsó és a krumpli is. Tegnap padlizsánt ettem, kevéske fokhagymával szoktam megpárolni.
A férjem gondolkodik cseresznyekúrán, az - állítólag - nagyon jó hatású tud lenni. Többször próbáltam már csak gyümölcsöt enni egész nap, de délutánra mindig nagyon éhes lettem.
Valóban, érdekes ez az eltolódás, például Kőszegen és Velemben augusztusban-szeptemberben is szoktam látni málnát árulni.
Sztem is jó idő a6 órai alvás, ma pedig 7 sikerült, 5,23kor ébredtem.
Sajnálom, hogy neked rossz éjszakád volt, remélem ezóta múlik a fejfájás.
Most ebbőla pici cukkiniből lecsót csináltam tegnap, és ma pedig kirántottam. És saját termésű újkrumplit sütöttem hozzá. Te mi ebédeltél?
A cseresznye leszedés sajnos még mindig nem megoldott. Szép nagyszemű és finom érett ezért sajnálom, hogy nem sikerül találni olyat aki szeretné annyira hogy le is szedje.
Láátod ekkora a különbség érési időben az ország 2 része között, nálunk 2 hét múlva nyoma sem lesz a málnáának, kár hogy a cseresznyével összeérik:((
Azt hiszem, a hat óra egész jónak számít. Főleg, ha azt egyhuzamban alszod, és nem ébreszt fel semmi sem. Nekem hajnaltól kezdve elég felszínes alvás jutott. Már este is úgy feküdtem le, hogy fájt a fejem, és akárhányszor megébredtem hajnalban, mindig belenyilallt. Ma reggel is úgy keltem fel, hogy hasogatott, úgyhogy gyógyszert vettem be rá.
Nálunk a málna még csak kezd pirosodni, legalább egy hét kell még neki. A zukkinid ilyen hamar megnőtt akkorára, hogy le lehet szedni? Mit csinálsz belőle?
A cseresznye egyre pirosodik. Amit elérek könnyedén, abból egy pár szemet eszek, de a többi megmarad a madaraknak. (vagy az ismerősnek, ha kell neki)
Ma megint felszínesen és viszonylag keveset aludtam. Pedig itt a hidegfront :) Borús, esőre álló az idő felénk.
Nagyon sajnálom, hogy a kezed még mindig nem gyógyult meg, igazán jó volna, ha már nem lenne gond vele. Az orvoshoz nem kellene visszamenned, hogy megnézesd vele, hogy tényleg minden csont és ízület a helyén van-e ott?
Én sem értem, hogy a gyerekek miért nem szeretik a gyümölcsöket, bár hallomásból ismerek olyanokat, akik viszont igen. De ez a baj, hogy csak hallomásból :)
Rengeteg cseresznyénk van, tegnap átjött az egyik ismerős, és szedett maguknak legalább 10 kg-t. Ennek nagyon örültem, és mondtam neki, hogy még jöhet nyugodtan, legalább valaki eszi ezt a sok-sok gyümölcsöt.
Bízom benne, hogy Micót nem érte komolyabb betegség, csak az udvarlás okozta izgalmak soványították le ennyire. A mi macskáink nagy részének van/volt neve, kis részének nincs/nem volt. Egy időben felírtam, hogy éppen akkor hány és milyen macskák tartózkodnak nálunk, de mivel sokszor 10-12 macska is lakott és kosztolt itt, így feladtam a naplóvezetést:)
Felénk ma reggel is elég hideg volt, 9 fokot mutatott a hőmérő 6 órakor. (a fiam nulladik órára ment éppen)
Remélem, hogy a Te fiad nem fázott meg tegnap, bár délutánra már jobb lett az időjárás. A nap sütött, így annyira nem volt hidegérzete az embernek, de árnyékban, bizony, hűvös volt.
A mi cseresznyéink is a madaraké lesz, de amúgy sem tudnék mit kezdeni vele. Két éve főztem be utoljára rengeteg cseresznye-sárgabarack-szilvalekvárt, de a vége az lett, hogy senki nem ette, el kellett osztogassam. Ilyen módon meg nincs értelme a befőzéssel kínlódni.
(felénk valami rejtélyes macskakórság támadta meg a két szoptatós nősténymacskánkat is, alig bírtak járni az elmúlt napokban, és csak feküdtek. Az egyik, amelyik betegebbnek látszott, tegnap óta nem is jelentkezett, a másik tegnap még itt volt, de nem nézett ki úgy, hogy jobban lenne, mint az előző napokban)
Sajnálom, hogy a kezed még mindig fáj. Remélem, hogy lassan, de biztosan azért javulni fog.
Mára virradóra elég rosszul aludtam, pedig itt a hidegfront. Tegnap egész nap esett és nagyon hűvös is volt. Ma hajnalban pedig körülbelül 8 fok van.
Remélem, hogy ez az eső már eljutott Hozzátok is, és elég rendesen megöntözött Benneteket.
Nem tudom még pontosan, hogy a nyári gyakorlaton majd hány órára kell menni, azt mondták, hogy majd tájékoztatják a gyerekeket erről. De attól tartok, hogy nagyon korai kelést fog jelenteni...
Sajnálom, hogy Felétek ekkora nagy a szárazság. Nálunk elég jócskán esett jó pár nappal ezelőtt, és ma éjszakára is be van ígérve valamennyi eső.
Elég jól alszom mostanában, azt hiszem, a szervezetem igyekezte bepótolni a lemaradást. Bár holnap megint gyakorlati nap lesz, úgyhogy kelhetünk korán.
Te hogy aludtál mára virradóra?
Én sem tudom, hogy mikor múlik már el ez a nagy párzási szezon, de még felénk is járnak hímmacskák, aminek bizonyára jó oka van.
Örülök, hogy meg voltál elégedve a mai alvásoddal. Én is egészen meg voltam elégedve az enyémmel:) Végre sikerült 8 órát aludnom, ami ilyen-olyan okok miatt az elmúlt pár napban nem valósulhatott meg.
Azt vettem észre, hogy minél nagyobb a szárazság, annál jobban eszik a madarak a gyümölcsöket. Gondolom, hogy szomjasak szegények.
Nálunk ma délutánra megérkezett a hidegfront. Jókora zuhé volt, még most is esik. Szerencsére jég nem érkezett vele együtt.
Mivel a férjem nagymamája Hódmezővásárhelyen lakott, ezért jó párszor megfordultam Szegeden is, amikor őt látogattuk. De mióta 1994-ben meghalt, azóta sajnos, nem voltunk arrafelé, így Szegeden sem. Pedig szép város, legalábbis amennyire az emlékeimben él.
(sajnos, ma délután az egyik hatalmas hím fekete macskánk elpusztult. Szegény, már csak nagyon ritkán járt vissza, csak nagyon alkalmanként, most mégis hazajött meghalni. A fiammal temettük el, el sem tudom képzelni, hogy mi lehetett baj. Lehet, hogy mérgezett egeret fogott. Bár arról azt mondják, hogy fokozatos elgyengülést okoz, mivel gyakorlatilag elvérzik az állat. Ő pedig - mármint a szép fekete macskánk - pár napja még ereje teljében volt itt nálunk)
Most reggel 5ig aludtam , bár voltam fönn 1x de ezzel meg vagyok elégedve.
Szerencsére a cseresznye ágai földig érnek néhol, és ezért nem maradok gyümölcs nélkül , ha nem létrázok akkor se.
Remélhetőleg lesz akinek kell a magasabban levő annyira hogy felmásszon érte.
Felénk kevés a rigó, nem lepik el a fát 1 pár van: annak is fiókái vannak kukacokat keresnének szegények nekik, de a nagy szárazság miatt nem nagyon találnak.
Sajnálom, hogy mára virradóra rossz éjszakád volt. Nekem sem volt olyan nagyon jó. Kezd meleg lenni a házban, és az már alvás szempontjából kicsit kényelmetlen.
Nálunk is kezd érni a cseresznye, de még kell neki kb. 4-5 nap, amíg teljesen be nem pirosodik. Ma a korai meggyből szedtem le valamennyit, amit kimagozok és megaszalok.
Jobb, ha az ember nem létrázik, ha cseresznyét vagy egyéb gyümölcsöt kell szedni, mert könnyen lepotyoghat a fáról. És nem ér meg egy kéz-láb-medence vagy éppen gerinttörést egyetlen gyümölcs sem.
Mivel mi a Nyugat-Dunántúlon lakunk, megelégedtem volna, ha elviszik a gyerekeket Sopronba vagy a Fertő-tóhoz. Ott lehet hajókázni vagy megnézni a fertőrákosi barlangot, Fertődön a kastélyt. A tegnapi budapesti kirándulás gyakorlatilag csak a kétszer háromórás vonatútról és a pesti pár órás ide-oda mászkálásról szólt. (és mivel már volt köztük néhány 18 éves, azok vettek sört és elég jól a fejükbe szállt...)
Mára virradóra mennyit sikerült aludnod? (nekem elég keveset, mert a fiamék osztálykirándulásra indultak Budapestre, emiatt nagyon korán, már negyed 5-kor fel kellett kelnünk. Nem igazán értem, hogy egynapos kirándulásra miért kellett olyan messzire menniük, de sok minden van, amit én nem igazán értek... :) )
Szerszámkészítőnek tanul, aztán majd látjuk, hogy mi lesz belőle. Ebben az életkorban még nem igazán tudják a gyerekek, hogy mi volna jó, mint ahogyan mi sem tudtuk annak idején 14-15 évesen, hogy mit akarunk még az életben.
A mostani tévés vetélkedőműsorokat nem ismerem, csak a régieket. Pl. a Vágó István-féle Legyen Ön is milliomos! címűt, amiben elég komoly és kemény kérdések voltak, főleg a nagyobb téteknél.
Pár éve elolvastam egy mérgező növényekkel foglalkozó könyvet, és sajnos, az a baj azokkal is, hogy sok szenvedést okoznak és bizonytalan a kimenetelük. Akár a nadragulyát, akár a csattanó maszlagot vagy a beléndeket vagy a gyilkos galócát nézzük - hogy csak a legmérgezőbbeket említsem -, mindegyikkel az a probléma, hogy elsőként emésztőszervi tünetek jelentkeznek, hányás, esetleg hasmenés, aztán órákon át tartó vergődéses szenvedés, miközben az emberre akár rá is találhatnak, és bevihetik a kórházba, és akkor hiába volt az egész.
Ugyanez a helyzet a gyógyszerekkel. Ahogy írtam az öngyilkosságos topicban is, mi, átlagemberek nem igazán juthatunk hozzá olyan gyógyszerhez, amitől tényleg békésen el lehet aludni. A hírességek, akiket holtan találnak túlnyugtatózva, bekábítószerezve, esetleg alkohollal megfejelve, sem először csinálják azt a "keveréket", de valamiért csak akkor és ott halnak bele.
Mára virradóra én is keveset aludtam, mivel ma megint szakmai gyakorlatra ment a fiam. Tegnap későn sikerült ágyba kerülni, így alig hat órai alvás jutott most.
Az általános alapműveltséghez sok minden hozzátartozik. Többek között történelmi, biológiai, vallási, művészeti, földrajzi kérdések is. Az irodalmi jellegű kérdések csak részei lehetnek az általános műveltségnek. (úgy hiszem, ahhoz kellő alapműveltséggel rendelkezem, hogy bármilyen kvízkérdéses vetékedőműsorban megálljam a helyem. Az ilyeneken való indulásra már sokszor bíztattak, de mivel szorongós vagyok, ezért sosem volnék képes élőszóban versenyezni)
Számítógépes játékok közül a Kvízpartot és a Honfoglalót szoktam játszani. Bár nagyon kevés a szabadidőm, úgyhogy legfeljebb hetente egyszer-egyszer.
Sajnálom, hogy nem tudsz unokázni, az sokat tudna lendíteni a közérzeteden. Az édesanyámnak is az unokái jelentik a felüdülést. Hiába nagyok már a gyerekeim, mégis nagyon várja őket, amikor hozzá mennek és ott töltenek pár hetet.
Tökéletesen megértem, amit írsz. Ezért sem szeretnék tovább élni hatvan éves kornál. Remélem, hogy lesz rá erőm, hogy megtegyem, amit kell tennem, ha elérem azt az életkort...
lehet valami front is, mert és sokat voltam ébren sajnos.
Ezek szerint a kitalált történetek se film, se könyv formában nincsenek jelen a napjaidban.
Pedig ezt alapműveltségnek tekintik, hiszen a kvízműsorok jellemző kérdései.
a számítógépen játszani szeretsz?
én csak 1 játékot ismerek. a mahjongot.
és igazibul, , nem szgépen kirakózni is SZERETEK.
sajnos az itthon lakó fiúknak nincs még gyerek. A 2 unokám a távolkeleten él.
Igen 60 fölött jönnek a nyavaják, de én régesrég nem tudom megoldani a dolgaimat, ezért haszontalannak és feleslegesnek tartom magam , a filmeket meg mán unom:((
Én sem nagyon szeretem, ha éjszaka közepén kell felébrednem. Pedig ma ez volt a helyzet. Szegény fiamnak ment a hasa, kb. fél 12-től fél 2-ig járkált a vécére. Igyekezett nagyon csendben jönni-menni, de - amint Te is tudod - egy bizonyos gyerekszám fölött az anyák elég éberalvók lesznek, úgyhogy sűrűn megébredtem. Közben azon agyaltam, hogy vírusfertőzést kapott-e el vagy csak simán valamelyik ételtől megy a hasa? Fél 2 után sikerült visszaaludni, emiatt most elég fáradt vagyok.
Utólag is váljék egészségedre a borsófőzelék fasirttal! Egy kis mexikói zöldségkeveréket és spenótot ettem ma, céklasalátával. Elég diétás étel :)
Nem ismertem Jane Austent. Ahogy pár napja írtam, az utóbbi évtizedekben nem olvasok szépirodalmat. Kamaszkoromban pedig leragadtam a két Bronté nővérnél, Charlotte-nál és Emily-nél. Akkoriban sokat olvastam még Dumas, Stendhal, Victor Hugo regényeit, meg rengeteg indiános könyvet, és valahogy elég is volt a romantikából meg a kalandokból :)
Nincsen kedvenc állatom. Micó cica aranyos lehet, gondolom, most már többet van otthon, hogy lecseng a párzási szezon.
Igen, így már értem, hogy Te is úgy érzed, hogy idős korodban már kezd nyűg lenni az élet. Én kb. hatvan évet gondoltam magamnak, illetve azt tűztem ki célul. Azt gondolom, hogy addig többé-kevésbé talán még egészséges az ember, onnantól kezdve kezdenek jönni a nyavalyái.
Te sokat unokázol? Úgy értem, hogy a fiaid gyerekeire sokat vigyázol fel?
Örülök, hogy jó nagyot sikerült aludnod. Ezek szerint a meleg jót tesz Neked.
Nekem A néma revolverek városa című Rejtő könyv a kedvencem és A három testőr Afrikában.
Miért készültél tavaly arra, hogy elmenj e földi létből? Mi történt akkor?
Nem ismerem Jane Austint, majd utánanézek, hogy miket írt.
A természetfilmek is jók tudnak lenni, bár tévé hiányában nélkülözöm őket:) De sebaj, helyette elnézem a macskáinkat, a fekete rigókat, a cinkéket, amint belefészkelnek a gázszekrénybe, a galambot, ami itt turbékol az ablakunk alatt, a sündisznót, ami ellopkodja a macskák szárazeledelét :)
(nálunk már érik a nagyon korai meggy. Borzasztóan savanyú és kicsi, de legalább meggy. Bár nem hiszem, hogy sokáig a fán fog maradni, mert a feketerigók elkezdik megenni. A bodza is virágzik. Szoktál belőle virágot gyűjteni teának?)
Ma éjjel annyira jót aludtam, hogy nem voltam fönn 9kor kikapcsoltam a tvt és legközelebb 3,43kor ébredtem. szuper:))
Én is szeretem a Vissza a jövőben filmeket, nemrég az egyikbe bele is néztem, függetlenül attól, hogy már legalább 10x láttam.
a Rejtő könyveket mind beszereztem, és el is olvastam, annyira készültem tavaly az elmenetelre e földi létből.
a 14 karátos autó a kedvencem, és a Sárga garnizon.
Neked?
Másik kedvenc íróm Jane Austin , és a könyvklubjáról szóló filmet is imádom.
szeretem a természetfilmeket is. annyira sajnálomhogy nemrég lecsúsztam a szibériai tigrisről szóló sorozatról, és mindet ismételnek, ezt valahogy nem.
Jól is teszed, hogy nem nézegeted az órát, mert még a végén teljesen felébredsz :)
Örülök, hogy legalább 5 óráig aludtál, ez is jó dolog. Nekem is elfogadható volt az éjszakám és az alvásom, bár most már jönnek a melegek. Legalábbis, ahogy elnéztem az időjósok előrejelzését.
Két külföldi filmet szeretek nagyon, az egyik a Vissza a jövőbe, mind a három részét. A második pedig A smaragd románca (Michael Douglas és Kathleen Turner). Egyik se mai film, de nagyon jól el tudok szórakozni rajtuk. Aztán van még két magyar film, amit csak a humor kedvéért nézek. A magyar vándor és az Üvegtigris. Ez utóbbiból csak az első rész az, ami igazán tetszik, a másik kettőből már csak jelenetek tetszenek. Ismered ezeket a filmeket?
Remélem, hogy még jó soká halsz meg, úgyhogy Rejtő össze művét újra el fogod tudni olvasni! Most jó pár olyan könyvét találtam meg és olvastam el, amelyek alapjait képezhették a későbbi, humorosabb könyveinek.
Ma is többször voltam fenn és pont nekem is messze van az óra, ezért nem nagyon nézegetem, csak amikor már úgy érzem, hogy régen forgolódom, és nagyon éber vagyok.
ma is 5 után ébredtem és ez jó.
most hogy kímélem a kezemet, 1 hónapja, eszméletlen sokat tévéznék, ha lenne mit.
nézem pl a Mcload lányait. ügyvédes sorozatokat, filmeket.
ma megnézem a Szemfényvesztők c filmet, mert bár láttam már de nagyon tetszett.
neked van kedvenced?
mondtam én hogy rokon lelkek vagyunk, nekem is nagy kedvencem Rejtő. Tavaly el is határoztam, hogy mielőtt meghalok, minden könyvét újraolvasom, ami nincs meg azt megveszem.
Azt hiszem én is, hogy nem sokat vesztek. Te miket szoktál nézni a tévében? Filmeket vagy inkább sorozatokat szeretsz?
Ritkán olvasok szépirodalmat, abban is inkább a ponyvát szoktam választani. Rejtő Jenőt imádom. A humora mellett nagyon sok mély gondolata is van, ami így keverten manapság nagyon ritka. Emellett Popper Pétert olvastam még sokat régebben, ami ugyan nem szépirodalom, de jó gondolatébresztő. (emellett pszichológiai-pszichiátriai és vallásos témájú tudományos könyveket szoktam még olvasni)
Igen, sokszor az a legjobb, ha az ember nem nézegeti az órát, mert attól lesz ideges, ha látja, hogy hány óra és ő még mindig alszik/vagy már megint felébredt :) Ráadásul - nem tudom, hogy Te hogy vagy vele - nekem elég messze van az ágyamtól a kijelzős-világítós óra, és erőltetni kell a szememet, hogy lássam, hogy mennyi az idő. És ekkor már rossz a helyzet, mert erre az erőltetésre fel is ébredek.
Így már értem, hogy a kaprot beteszed a fagyasztóba, és akkor veszed elő, amikor terem a tök.
Pékárut szoktam lefagyasztani nagyobb mennyiségben, a gyerekeknek így mindig tudok elővenni reggelenként sajtos pogácsát, pizzás kiflit, brióst, ilyesmit, és mire elérnek az iskolába, addigra pont jól felenged, és olyan, mintha friss lenne. Úgyhogy nálam ezzel van tele a fagyasztó jobbára. Amúgy én is boltból veszem a mirelit zöldségeket.