Szerintem úgy 1500-2000 éve a szerető, jó Isten hitet össze kombinálták valakik a haragvó rasszista, gyilkosságokra felbujtó dogmákat vallók mítoszával.
"Mert ennek az igazságnak a kimondása egy magas pozíciójú vallási vezető állásába kerülne."
Melyik vallási vezetőnek az állása múlik azon, hogy én ezt ide leírom?
Én nem akarom, hogy az én írásom miatt kirúgjanak egy papot az állásából és ne tudja a családját, kis gyerekét eltartani. (Ha nem katolikus pap, és van lelkész-családja)
"A zsidó időszámítás kezdete az ember teremtéséhez kötődik. "
A zsidó időszámítás kezdete az ember feltételezett teremtési időpontjához kötődik. Azt gondolták - tévesen - , hogy az ember (Ádám és Éva) akkor lett megteremtve, és ezzel maga az emberiség is, de ez téves eszme.
"Te azt hitted, büdöstroll, hogy én a Biblia alapján nem láttam be azt hogy utálatos bűn a homoszexualitás az Úr szemében, ezért buzdítasz a belátásra, büdöstroll. DE MÁR MEGTÖRTÉNT.'
Ennek igazán örvendek.
Ezért ez nagy dolog!
Mert ennek az igazságnak a kimondása egy magas pozíciójú vallási vezető állásába kerülne.
Ez a kijelentés kijelentés még a római pápa karrierjét is ketté törné.
saját asszony tartás, saját házaságy természetesen, minden tekintetben megengedett... <------- Ez a mondat szar és nincs értelme. Légyszíves olvasd el és javítsd ki
Ime:
saját asszony tartás, saját házaságy természetesen, minden tekintetben megengedett...
Tele van a Biblia történetekkel, amely belátást ad a Biblia családba melyen belül az Isten engedélyezte a szexualitást.
A kutyát, egyéb állatot, buzit, idegen asszonyt stb. tilos volt törvénytelenségvolt bevinni az ágyasházakban.
A zsidóknak ez maguktól eszükbe sem jutott volna szerintem
Ahogyan épeszű embernek magától ma sem ugyebár.
CSALÁD. A bibliai családfogalom jelentősen különbözik a mai felfogástól. A család Izráelben nagyobb volt, mint napjainkban; beletartoztak a családapa, annak szülei, ha még éltek, felesége vagy feleségei, gyermekei, leányai és vejei, rabszolgák, vendégek és az idegenek, akik különleges védelme alatt álltak. A házasság dolgát a vőlegény apja intézte, aki a menyasszony családjával tárgyalt felőle, és bizonyos váltságpénzt fizetett a menyasszonyért az apjának (1Móz 24). Szokásban volt a többnejűség és ágyasok tartása, noha ezt Isten sem nem parancsolta, sem nem hagyta jóvá. A férj elválhatott a feleségétől, ami viszont fordítva nem volt lehetséges. A családapának hatalmában állott gyermekei élete és halála felett rendelkeznie. A szülők megsértését vagy a gyermekek illetlen viselkedését halállal büntették (2Móz 21,15.17). Az ÚSZ felszólítja a szülőket és gyermekeket, férjeket és feleségeket, urakat és szolgákat, hogy szeretetben és egyetértésben éljenek egymással (Ef 5,22–6,9).
Nem elég ostobaság az, hogy a vérvonaladat nem Ádámtól eredezteted az első embertől, mint a Ige kősziláján álló hívő keresztények hanem majmokat tartasz helyette a felmenőidnek?
Az Ige erős és szilárd kőszikláján álló keresztények közül az értelme-
sebbje tudja hogy a Föld és az emberiség nem 6000 éves.
Az Ige erős és szilárd kőszikláján álló keresztények közül az
amelyik nagyon hülye, mint például Ruff Tibor, vagy a műveletlen Kútásó,
ők úgy vélekednek, hogy a Föld és az emberiség 6000 éves.
Ha a saját hülyeségedből indulsz ki, akkor nem csoda hogy butaságnak találod a hatezer évesnél idősebb Földet. Na jó, de te egy ostoba fundi vagy, így nem is csoda
"Úgyhogy azzal ne kínlódj, hogy kicsúfold a hülye ostobaságaimat"
Nem elég ostobaság az, hogy a vérvonaladat nem Ádámtól eredezteted az első embertől, mint a Ige kősziláján álló hívő keresztények hanem majmokat tartasz helyette a felmenőidnek?
Aztán meg azzal hivalkodsz, hogy nincsenek emberfajok.
Meddig akarsz még, két úton sántálni dölyfösen?
Ha elfogadod hit által a teremtést, akkor már nem jöhetsz azzal, hogy majomból fajzottál a mostani miliődre.
Ha nem ilyen bunkó a stílusod, ha visszavennél kicsikét a búrádból akkor finoman vezethetnénk el az Igazságra.
Aki saját asszony tartás, saját házaságy természetesen, minden tekintetben megengedett... <------- Ez a mondat szar és nincs értelme. Légyszíves olvasd el és javítsd ki
A Biblia alapján belátnod azt hogy utálatos bűn a homoszexualitás az Úr szemében"
Én a Biblia alapján beláttam azt hogy utálatos bűn a homoszexualitás az Úr szemében, tisztelt büdöstroll.
Te azt hitted, büdöstroll, hogy én a Biblia alapján nem láttam be azt hogy utálatos bűn a homoszexualitás az Úr szemében, ezért buzdítasz a belátásra, büdöstroll. DE MÁR MEGTÖRTÉNT.
Ennek már csak azért sincs értelme, mert akkor én meg a te hülye ostobaságodat csúfolom ki és balgatag vitatkozássá fajul a társalgásunk.
De a dolog ott bukik el, hogy
neked van hülye ostobaságod, ami kicsúfolható (maximum nem szabad)
nekem nincs hülye ostobaságom, ami kicsúfolható lenne
(akár szabad, akár nem)
Úgyhogy azzal ne kínlódj, hogy kicsúfold a hülye ostobaságaimat mert az nem fog neked sikerülni, én meg továbbra is ki fogom csúfolni a hülye ostobaságaidat amelyből nagy hasznot fogsz meríteni.
Ennek már csak azért sincs értelme, mert akkor én meg a te hülye ostobaságodat csúfolom ki és balgatag vitatkozássá fajul a társalgásunk.
Aminek van értelme például:
A Biblia alapján belátnod azt hogy utálatos bűn a homoszexualitás az Úr szemében és inkább szerette volna halottan látni a törvény ideje alatt azt az embert aki ilyenekre vetemedett, no meg azokat is megítélte akik más feleségére szemet vetetett...
(Aki saját asszony tartás, saját házaságy természetesen, minden tekintetben megengedett...
"Jó Isten, vagy rossz isten? szerető gondoskodó! vagy büntető, haragvó, emberfajták között válogató??"
Jó az Isten szerintem, aki jó ha néha megdorgál legalább is engem legalább olykor is mert különben hamar elkanászodom.
Ha ember próbál fenyíteni azt legtöbbször nem veszi észre az ember, mint amikor az úttesten elgázolt véletlenül az ember egy csigát, de viszont az Úr legkisebb jelzésére
is érdemes ügyelni...
emberfajták között válogató??"
Végül is kiválasztott magának egy népet, a zsidókat hogy ön magát megdicsőítse rajtuk keresztül, ami a maga idejében sikeres volt...
Salamon király dicsőségéről, még maga Jézus is beszél.