Valamelyest meg lehet, Pöröly, mindenesetre nullánál jobban, de azért szerencsére nem mindenkinek kell ennyiből. Van, akinek a Fidesz többet is juttat:
Ezzel szoktad nyugtatni magad, ha rájössz, hogy kilátszik buta vagy, agrárproli? Aki rámutat a butaságaidra, a logikus gondolkodásod komoly hiányosságaira, a nyomorodra az meg frusztrált. Visszavágásnak is jó, meg önnyugtatásnak is. A te szinteden biztos. Hát csak használd máskor is! Bátran! Én addig megyek élvezni az életet! Te csak nyomd tovább egész nap a pártpropagandát azért a kis pénzért! Drukkolok! (Csak mi lesz, ha erről is szavazunk 2018-ban és nem a bálványaid nyernek? Váltasz mi? Élni kell, a szolga meg mindenhol jól jön, főleg olcsón.)
Egyáltalán nem volt magas, a rendszerváltás óta növekszik folyamatosan. 1975 előtt még volt aki egyáltalán nem is kapott nyugdíjat. A nyugdíjasok és a járulékfizetők aránya egészen más volt, és az átlagnyugdíj és az átlagbér aránya is. Jó lenne ezeket visszahozni, ez lenne fenntartható és igazságos.
Legutóbb néhány hónapja változott a nyugdíjrendszer, ennyire kiszámíthatatlan, semmi garancia nincs. Persze jó lenne, visszamenőlegesen megnézni, hogy az elmúlt 50 évben milyenek voltak az újraosztási arányok és azt rögzíteni a következő 50-re.
Azért válaszolok, mielőtt elhúzok egy szép fiatal, tiszta, kulturált belvár picsába: A primitív ostobaság nem teszik agrárproli, a logika teljes hiánya, az 80-as IQ-val okostóniskodás, és a lógónyelvű szolgaság. Neked meg láthatóan tetszenek ezek. Engem nem bánt, nem szoktam a bokám körül csaholókat különösebben figyelni. Jó topikpörgetést! Akkor jön legalább egy kis lé, hogy elérd te is a hónap végére az ötvenet és tudj vásárolni, minden nap négy zsömlét meg egy liter tejet az áfész boltban. (Ha már nem tudod elképzelni, hogy lehet elkölteni nagyobb összeget egy vásárláskor, gondolom sokkal több jövedelmed nem lehet.)
Hízelgő álláspont a legnagyobb választói réteg felé. Pedig de, az állami igen, a tőkefedezeti az nem. Az elvi indoklás is kérdéses, hogy miért is van egyáltalán nyugdíj.