“PUSZTÍTSD A VALLÁSOS ELMEBAJT! ÉGESD A BIBLIÁT!” Keresztényellenes feliratok százai a debreceni utcákon
Vélhetően ugyanaz a csoport pár hónappal később elárasztotta az egyetem környéki utcákat és a várost keresztényellenes falragaszokkal. (A ragasz mérete, betűtípus és persze a gendertempó is alátámasztja a kapcsolatot.)
Harcra hívnak.
Az olvasóink által beküldött fotók tanulsága alapján a következő feliratok kerültek ki az oszlopokra, utcai felületekre:
“HARCOLJ AZ LMBTQI-JOGOK ÉRVÉNYESÜLÉSÉÉRT! PUSZTÍTSD A KLERIKALIZMUST!”
Szerintem maga az hogy nemi identitás alapján működik a szervezet, amiatt lehet őket is diszkriminálni, akár csak egy embert. De a jogi körítést nem tudom.
Itt bepróbálkozásról volt szó. Az egyesület heti rendszerességgel bérli ki a közszolgálati egyetem uszodáját. Ezt a saját honlapjukon hirdetik is. Erre az egy sávra semmi szükségük se volt. Kocsmáik, stb. vannak, ahol szivárványszínnel jelzik az orientációt. lásd magyar utcai kocsmájuk. Ott a szivárvány matrica.
"Ha az uszoda nyújt olyan szolgáltatást, hogy egy csoport lefoglalhat egy sávot, akkor ott nem hiszem, hogy lehetne diszkriminálni."
És hogyan valósul meg a diszkrimináció a gyakorlatban, ha egyénként bármelyik emberke simán kap jegyet?
Vagy oké... tegyük fel, hogy nem kötöttek velük szerződést, mert "csak".
Milyen diszkriminálható attribútuma van egy szervezetnek? A szervezet rendelkezik mondjuk bőrszínnel? Vagy szexuális preferenciákkal? Esetleg vallással?
"Szervezetnek meg nemigen vannak emberi jogai, vagy igen?"
Hát tulajdonképpen vannak. Ha az uszoda nyújt olyan szolgáltatást, hogy egy csoport lefoglalhat egy sávot, akkor ott nem hiszem, hogy lehetne diszkriminálni. Itt pedig éppen ez történt.
Akkor viszont nem diszkrimináltak egyetlen LMBTQ embert sem. Kis Pista ugyanis bármikor bemehet úszni - ahogy itt az olvtárs is mondja.
Szervezetnek meg nemigen vannak emberi jogai, vagy igen?
(Ettől függetlenül tényleg az lett volna a leghelyesebb eljárás, amint alant írtam: simán mehessenek be - addig a pillanatig, amíg "tudnak viselkedni". Utána meg nem.)
Pontosan ugyanúgy és ugyanolyan feltételek - ugyanolyan szabályok betartása - mellett, mint a többi ember.
Buzulni, pedózni, lovat-hörcsögöt-egymást-zongorát-akármit hágni meg nem lehet. Ja, és a női öltözőbe/budiba a nők mennek, a férfiba meg férfiak.
Elismerem, hogy ezek roppant nehezen betartható szabályok, de a közösségi terek már csak olyanok, hogy aki használni akarja őket, annak tennie is kell a saját közösség-kompatibilitásért.
Ami igazán kiakaszt a hírben az nem is a "provokáció"-szag (mert hát az nincs, csak maximum a buzofóboknak), hanem a "megóggyuk okosba'" c. jómagyarosch gerinctelenség: mert hát ha igazán nem volna kapacitás, akkor eleve be sem fogadják a szerződést, hanem erre hivatkozva elküldik a té vásárlót más, szabad kapacitással rendelkező uszodába.
Ennek az lett volna a gerinces elintézési módja, hogy megengedik az úszkálást a megfelelő szabályok betartása mellett, és erre fokozottan ügyelnek is.
Aztán ha a burnyákok megszegik bármelyiket, akkor prompt kibasszák a díszes társulatot a picsába szerződésestül-mindenestül.
És nem kell se így "okoskodni", se diszkriminációs perek miatt a bíróságra járkálni.
emmi gondom ezekkel az lmbtqjklomapxy emberekkel , de nem szeretném ha ott flangálnának az uszodában a fiatal gyermekek mellett. Látjuk ezeket az Andrássy úton .
Nem szeretném ha ezek az öltözőben a fiatal gyermekekkel öltöznének.
Na, azt én sem.
Ha egyáltalán van ilyesmihez jogom, hogy ne szeressem azt, hogygyerekek előtt billegessék a seggüket.
Én se titkolom a mivoltomat, ettől függetlenül nem szoktam az asszonyt taperolni a medence partján. Ha meg az a céljuk, hogy a medence partján kisgyerekek előtt taperolják egymás valagát akkor továbbra is bemehetnek két napijeggyel és megtehetik (amennyiben nem tiltja a házirend a taperolást, de akkor azt a bérelt sáv esetén is tiltaná)
Nem. De mondjuk nyilván bátrabban adnának teret egymás csókolgatásának és simogatásának mindenki előtt, mondván, hogy engedélyezve lett a közösségüknek a terep és a honlapjukon meg leírják, hogy úgy sportolnak, hogy nem titkolják a mivoltukat.