Keresés

Részletes keresés

Derintz Creative Commons License 2016.11.23 0 0 17

Olvastam hogy amit grànitos rétegu edénynek neveznek valojàban csak teflonnal kevert grànitporral van bevonva hogy keményebb legyen...Figyelmebe véve hogy amit meg keràmikus réteggel làttak el még érzékenyebb rovidebb élettertamu a tesztek szerint mint a teflonos, valoban nem marad màs hàtra mint az acél az inox vagy ontottvas ha mindenàron teflon nélkulit akar valaki ....

Esetleg jol hasznàlhatoak a belul jo minoségu vitrifiàlt zomànccal bevont edények is...àlitolag ennek a magas homérsékleten vitrifiàlt zomàncnak semmi koze az egyszeru zomàncos edényekhez annàl sokkal ellenàllobb.

Előzmény: ZsuR (16)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.23 0 0 16

Nekem uvegkeramia tuzhelyem volt hosszu, hosszu evekig.  Nem indukcios - de szerettem... 

Most gazon fozok - es szeretem.  A deBuyer tokeletes, es nem kell tobbszor, csak egyszer megvenni...

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.23 0 0 15

Én ilyet használok, több méretben is van és nagyon elégedett vagyok velük.

Ha nem indukcióson sütnék, hanem gázon, akkor egy ilyet kipróbálnék: Igazi profi cucc

De ez sem lehet rossz:

https://www.amazon.de/dp/B002A04IN8/?tag=glv-21&ascsubtag=9112ea452ed0fa8d34d875d647ae7755

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.23 0 0 14

Dehogy nem. A teflon serpenyőknek is az a baja, hogy sok köztük a bóvli. 30-40 Eurónál kezdődik az olyan, amiben van anyag. A vékony, alumíniumra felvitt teflon arra jó, hogy kibontsd a csomagolásból és kidobd. A normálisabbak alu, acél kompozit alapra vannak építve. Nehezek, de tartósak. És sütni is lehet velük, mert a probléma a vékonyakkal van, hamar visszahűlnek, ha valamit beleteszel.

Azon a hőmérsékleten, ahol a teflonnak már baja lehet, ott sütni sem szabad már...

Előzmény: ZsuR (12)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.22 0 0 13

:)) Telefonos kepek... meg videok :))

Előzmény: Derintz (7)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.22 0 0 12

Nem szabad annyira felforrositani mint amennyire neha kell a hushoz... soha nem lesz olyan "kereg" a teflonban sulton mint a szenacelon vagy ontottvason.

"If money and time are both an issue, choose Teflon, but don't overheat an empty pan and keep it to medium heat. Cooking with Teflon still beats not cooking at all. If money is the only concern, cast iron may be a great choice. ... Stainless steel has similar time issues to cast iron but is more expensive."

Előzmény: Derintz (9)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.22 0 0 11

Ezert mondtam, erdemes jo minosegut venni egyszer - es nem lesz tobb kidobott serpenyo.

A hasznalatukat is erdemes megtanulni - mert finom etel lesz a tartossag mellett. Teflonban soha nem tudsz olyan piritast adni a husnak mint ontottvasban vagy szenacelban.

En ontottvassal kezdtem - ido kellett hozza mig megszoktam, es tudtam ugy hasznalni ahogy kell.

A rozsdamentes, a szenacel es az ontottvas (zomanc nelkuli) hosszu tavu beruhazasok.

A zomancos ontottvas mar nem annyira - lepattan a zomanc elobb utobb, de azt is szeretem, mert van amikor az kell.

A hetvegen kaposztat csinaltam ontottvas tepsiben (fedele is van).

Előzmény: Derintz (7)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.22 0 0 10

Ki kell dobni az elhasznált teflonserpenyöt. Ennyi a titka. De a saválkó is jó, ha ügyesen bánsz vele, nem ragad le benn semmi.

Előzmény: Derintz (9)
Derintz Creative Commons License 2016.11.22 0 1 9

Alitolag ahogy kopik a lassacskàn osszekarcolt teflonréteg szépen megesszuk aprànként és sokak szerint ezek a kis levàlt részecskék ràkkelto hatàsuak....En nem vagyok biztos ebben de mégis jobb az ovatossàg.

Talàn tényleg az ontottvas meg a nyers acéllemezbol préselt serpenyok maradnak mint a régi idokben...

Egyvalamit még nem probàltam hogy a valodi grànitréteges edények hogy viselkednek hosszabb hasznàlat utàn... 

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.22 0 0 8

És az miért baj? A teflonba nem ragad le, de az nem jó neked valamiért...

Előzmény: Derintz (1)
Derintz Creative Commons License 2016.11.22 0 0 7

Jo képeket csinàlsz az biztos. Nekem egy hasonlo serpenyom van mint a képeden harmadik sorban a csirkével de bizony idonként nekem leragad nem ugy mint a teflonossal ami meg érzékeny a karcolàsra hevitésre és elég hamar tonkremegy... 

Előzmény: ZsuR (5)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.22 -1 2 6

A teflonnál jobbat eddig nem találtak ki. Nem kell fémmel kaparászni és vörösizzásig hevíteni. Ilyen egyszerű...

Előzmény: Derintz (4)
ZsuR Creative Commons License 2016.11.22 0 0 5

A rozsdamentes nem helyettesiti a teflon bevonatot.

A szenacel igen - a jo minosegu.  Ezeket a kepeket vetel utan az elso hasznalatnal keszitettem!!!  A palacsinta sutot csak mostam, toroltem - es sutottem a palacsintat.  Ez kek acel - nem nehez, lehet konnyen forditani a palacsintat benne.

Azt, amiben az olmet van mostam-toroltem es 2 percig forrositottam benne egy ujjnyi olajat - kesz volt. Csodalatosan sutott - es azota is...

Amiben a csirkemell van - szinten elso sutes.  

Nem hasznalok mososzert a mosogatashoz, forron ontok az ures ontottvas serpenyobe vizet, es az felhoz mindent.  Ha megis kell - akkor ilyent hasznalok.

Evek ota nincs teflonom.  A bevonat nelkuli ontottvasat nem lehet tonkretenni... a tobbit sem... 

Derintz Creative Commons License 2016.11.22 0 0 4

Serpenyonek elég nehéz egy 30-32 cm àtmeroju példàul...Nekem van egy de nem ontottvas csak 3 mm-es acéllemezbol préselték....Jo...de azért jobban ragadnak benne a dolgok mint a teflonban ami helyett valami màst kellene talàlni....nem birja az eros melegitést a teflon.

Előzmény: Qqberci (2)
homerx Creative Commons License 2016.11.22 0 1 3

ontottvas hevitve. ha elbaxodik benne a kaja, az akkor juzererror.

Qqberci Creative Commons License 2016.11.22 0 1 2

Öntöttvas...

Előzmény: Derintz (-)
Derintz Creative Commons License 2016.11.22 0 0 1

Probàltam....elég szépen leragad benne a hus ha nem elég forro a serpenyo.

Előzmény: PETYUS (0)
PETYUS Creative Commons License 2016.11.22 0 1 0

Esetleg r0zsdamentes acél ...

Előzmény: Derintz (-)
Derintz Creative Commons License 2016.11.22 0 0 topiknyitó

Most màr sokféle kulonbozo rétegekel ellàtott edényeket talàlhatunk de senki nem tudja melyik a jobb...melyik hasznàlhato hosszabb ideig karcolodik sérul kevésbé a fémeszkozokkel...A keràmia bevonatrol azt hallottam hogy csak az elso idokben nem ragadnak le benne az élelmiszerek és utésre is érzékeny lenne...Vannak grànit bevonatu edények is mi a tapasztalat veluk? Mi van màs lehetoség ezeken kivul ha nem akarunk tobbé teflonost?  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!