Találkozót tervez Orbán Viktorral Helmut Kohl egykori német kancellár, aki a Bildnek adott interjújában megvédte Orbán Viktort a nemzetközi kritikáktól.
"Magyarország és én mint miniszterelnök kiállunk Berlin mellett és támogatjuk Angela Merkelt az aktuális európai kihívások leküzdésében olyan további kezdeményezésekkel, mint az akciótervünk (Schengen 2.0)"
Erdekesnek tartom hogy olvasol valamit de nem igazan erted.
Kiallt Merkel mellett de mit is mondot?
"Magyarország kiáll Berlin mellett és további kezdeményezésekkel támogatja Angela Merkel német kancellárt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német lapnak."
Probald meg ertelmezni.Nem melfogadjuk Merkel megoldasait hanem tamogatjuk "kezdemenyezesekkel".
Úgy eszembe jutott tegnap - amikor láttam a fotón, hogy mekkora virággal megy a Kohlhoz a Vityka - a kép, amikor a Torgyánhoz járultak kis mosogatásra, hogy meg legyen neki az elég.
Jókat röhögtem a Torgyánon mindig, de, hogy trónra emelte akkor a Brutusát, azt nem bocsátom meg neki.
Uram isten egy szinte mar agyhalottal találkozott? Es meg akkor is Orban EU eszmeje ellen megy?
Kohl szerint ugyanis a menekülthelyzet miatt még nagyobb összefogást, "egyesült Európát" látna szívesen, amelyet viszont Orbán az eddigi nyilatkozatai alapján élesen elutasít.