Keresés

Részletes keresés

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 40

A 20 meg mindig győz!!!! No, azok közt keressél engem is:))))

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 39

Jó példák vannak ennek igazolására, itt is.

Előzmény: szamárorr (36)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 38

Igen. Ketté. A hetven százaléknak csóróság, a tíznek meg hawaii.

Előzmény: nagyanyo5:0 (35)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 37

Mi hülyék jól megvagyunk egymásközt:)))) Nem akarjuk, hogy az okosok és a bölcsek uralkodjanak rajtunk:((((

Előzmény: szamárorr (36)
szamárorr Creative Commons License 2016.03.18 0 0 36

Cleese -Monty Phyton,- szavaival:

A hülyék annyira hülyék, hogy nem jut el a tudatukig, nem fogják fel, mennyire hülyék.

Előzmény: Törölt nick (34)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 35

Nem kell nekünk a mennyeknek országa (meghagyjuk másnak), jól elvagyunk itten a mi kis országunkban:)))) Kicsi, ketté van törve, de a miénk!!!!

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 34

Mert boldogok a lelki szegények....

Előzmény: nagyanyo5:0 (33)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 33

Nyugodt voltam eddig is, mert az Orbán kormány mindent megold:)))))

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 32

Hát persze. Csak nyugodjál meg!

Előzmény: nagyanyo5:0 (31)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 31

Hamarosan megy Japánba és Tajvanra:)))) Szíjjártó intézkedett:))))

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 30

Ha így van azonnal fel kéne számolni! Én azért nem hiszek el mindent amit mond akárki.

A konkrét esetben akkor a tótoknál is áfacsalással megy a tej azért olcsóbb az itthoninál is, vagy nem biztos, hogy igaz itthon az áfacsalás. Ennyi a világpiaci ár szerintem, de ezt ezért nem tudom 100%-ra. De ha nem így lenne, miért nem adják el oda, ahol jóval többet fizetnek érte? Az UHT tejet fél évig is el lehet tartani, igazán szállítható cucc.

Előzmény: szamárorr (29)
szamárorr Creative Commons License 2016.03.18 0 0 29

Horváth A megírta a NAV-nál szervezett áfacsalást támogatnak a szumma évi adócsalás meg kb1,700 mrd.

Ha akarnák seperc alatt le lehetne buktatni a nagybani áfacsalókat, de nem akarják, kevés adminisztrációval sokat lehet kaszálni, ezért látszatellenőrzésekkel kishalakt keresnek és büntetnek, hogy a statisztika jó legyen.

Legelőször a NAV maffiát kell felszámolni .

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 28

Én ezt az ÁFA csalásos dolgot azért kétlem, mert egyrészt nálunk a magyar tej a legolcsóbb, másrészt a tótoknál a magyarnál is olcsóbb a tej (a tót tej), bármit mond a tejtermelők vezetője. Személyes tapasztalat. Másrészt, az állam azt nagyon könnyen tudja ellenőrizni, mert ugye kevés áruházlánc van. Nagyon egyszerű, csak azokat kell figyelni és már meg is buktak. A kisboltok soha nem árultak olcsón tejet.

Fejőnők meg harminc éve sem nagyon voltak már. Egy-két gépkezelő fej száz tehenet. 

Előzmény: bindera (24)
truffle Creative Commons License 2016.03.17 0 0 27

Két megközelítés van csak: vagy megbízol a tejben, vagy nem.

Ha nem bízol meg, akkor sem kell forralni. Ha van hőmérőd, 63°-on 30 percig, vagy 72°-on 15 percig kell hőntartani és annyi a baciknak(mondjuk ebből már sajtot nem tudsz csinálni, csak komplikált módszerrel).

Azért azt megkérdezném, hogy hány tbc-s volt a környezetedben az utóbbi 30-40 évben, aki bizonyítottan tejtől kapta el. 

Olyan követelményeknek kell megfelelni a tenyésztőknek, hogy saját érdekük betartani, mert ha gubancot találnak, viszik az egész állományt.

Előzmény: nazuna (22)
Kondorossy úr Creative Commons License 2016.03.17 0 0 26

Mivel nálunk világbajnok az áfa, ezért bár nem így van, de ha így lenne, akkor érthető lenne, ha a kereskedő Kisember megutaztatná a tejet kamionokkal, és elcsalná az áfát, így tiltakozván a magas adók és a 9 évre kinevezett médiatanács-elnök ellen.

Különben is egy csomó pénzt kapunk az EU-tól, bőven futja belőle az esetleges adócsalás ütötte lyukak betömésére. Is.

Nagyon fontos még az is, hogy az Orbán lemongyon, hiszen az egészségügy és az oktatás után a mezőgazdaság már a harmadik szektor, amit megnyomorított.

Kondorossy úr Creative Commons License 2016.03.17 0 0 25

A lényeg, hogy a Zorbán mongyon le.

Majd gyárt tejet az Uber vagy más, jóféle közösségi tej olcsón, és még finomabb is.

Előzmény: bindera (24)
bindera Creative Commons License 2016.03.17 0 0 24

De ha valóban áfacsalással teszik tönkre őket, akkor aszisztáljon ehhez az állam?

És ha a fejőnők elmennek kamionosnak, de öt év múlva ott is kitalál valaki valami okosságot, akkor újra menjenek tovább a picába?

Nem mindenki olyan mobil mint az IT huszárok.

Előzmény: ewolf (2)
Kondorossy úr Creative Commons License 2016.03.17 0 0 23

Március 30-án a tejtermelők 1 órás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

nazuna Creative Commons License 2016.03.17 0 0 22

Azt én mindig is kedveltem, hogy különféle megközelitések léteznek a világban.  Mindenesetre jó hir ha szabad forralatlanul inni, és jó hir, hogy szabad forraltan is, és mi magunk dönthetjük el melyiket tesszük :-)

Előzmény: nagyanyo5:0 (20)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 21

A nép egyszerű gyermekeinek gyártják ezeket az álbölcsességeket.

Csak egy példa, hogy megértsd: Ha neked a legdrágább autó egyben a legolcsóbb is, akkor te nem tudod, mennyibe kerül egy luxusjárgány fenntartása. És ez még akkor is igaz, ha sokkal kevesebbet veszít az értékéből, mint egy Trabant? De lehet, hogy az egyhavi fenntartása drágább mint a legolcsóbb szar összes ára. Ráadásul azt sem tudod, hogy milyen az árképzése a luxuscikkeknek.

De a hétköznapokban sem igaz. Olvasgass fogyasztóvédelmi árú-összehasonlításokat! Ritkán a legdrágább a legjobb, viszont nem egyszer a legszarabbak közt van.

Szóval ha rám hallgatsz, nem a legdrágábbat veszed, csak ha az a legjobb. Különben csóró maradsz örökre.

Előzmény: nagyanyo5:0 (19)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 20

Szvsz nem kell:(((( Én addig forraltam, amíg alukannákból mérték!!!!!

Előzmény: nazuna (18)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 19

Tapasztalom:))))

Előzmény: Törölt nick (17)
nazuna Creative Commons License 2016.03.17 0 0 18

Azt mondják, hogy  nyers tej nem egészséges - minimum fel kell forralni vagy valami hasonló (nem értek a tejhez, nem vagyok tehén)

Előzmény: Kondorossy úr (-)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 17

Mondom. 

Előzmény: nagyanyo5:0 (15)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 16

Ha nincs pénzed, ne vállalkozz! ez a mezőgazdaságra is igaz. Mikor sokszázmilliós nyereségeket kivették, akkor talán inkább tartalékolni kellett volna!

Előzmény: Kecske Mét (12)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 15

Ja, a legdrágább a legjobb:)))) És 1ben a legolcsóbb is csak sokan nem tudják:((((

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 14

Mondom lehet, hogy ott hatékonyabb az elosztás.

Előzmény: pajaci (13)
pajaci Creative Commons License 2016.03.17 0 0 13

"Már régen mi is ugyanannyit kapunk, egy gazdálkodóra"

Csak annyi a különbség, hogy ott meg is kapják a termelők, nálunk meg azt is lenyúlják fent, mint a korrupcióellenes pénzeket.

Előzmény: Törölt nick (8)
Kecske Mét Creative Commons License 2016.03.17 0 0 12

Pedig nem tudsz. Két okból sem:

- Nem lesz rá pénzed.

- Nem lesz tehén (racionális áron).

(Itt most nem egy gazda egy tehenéről van szó.)

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 11

Csakis! A legcsóróbbak veszik a legdrágábbat. Azért is csórók örökké.

Én inkább a legjobbat veszem.:)))

Előzmény: nagyanyo5:0 (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!